[auto_cenzúra]... Volt tavaly egy full jó ligánk, 1-2 apró változtatással kb tökéletes lehetett volna, erre most az egészet át akarjátok variálni és teleszemetelni ilyen [auto_cenzúra] megkötésekkel? Ennyi erővel állítsuk be, hogy egy embert többször is lehessen draftolni, mindenkinek legyen kötelező ugyan azt az 5 embert választania, aztán izguljunk szezon végéig, hogy ki nyer... Ezek lennének aztán csak az egyenlő feltételek...
Már bocs, de ezen a sok hülyeségen nagyon felcsesztem magam. Én játszani szeretek ezzel a játékkal, nem előre leszervezett lépéseket beállítani aztán várni a vak szerencsét.
De hogy normális dolgot is írjak:
A
pontozás nekem így nem nagyon tetszik. Pls ne vezessünk be ilyen bohóc kategóriákat, mint a PF és társai. A tavalyi pontozással szvsz nem volt gond, azt vágom, hogy 1-2 embernek szúrta a szemét, hogy pont ligáról van szó. (amit azért sem értek, mert tudtommal az igazi meccseket sem assistra vagy blockra játszák, hanem pontra. A többi csak kiegészítő kategória.) De legyen, tegyük "reálisabbá" Vegyük ki a tavalyiból az FGA, FTA és a 3PTA-t, így akkormarad az FGM, FG%, FTM, FT%, 3PTM, 3PT% vs AST, REB, BLK, STL, TO. EZ 6v5 a pontok javára, rohadjak meg ha még ez is sok. AZ AST/TO-nak pl full semmi értelme, miért ragadjunk ki 2 kategóriát a misc-ek közül és növeljük azok jelentőségét? Az AST miért érjen többet a REB-nél?
A
felállás sem a legszimpibb, de el tudom fogadni, ha nagyon ehhez ragaszkodtok. Javaslatom azért van, (hogyne lenne:D) látom, hogy nagyon meg akarjátok nyomni a centereket, mert Bob-ot tavaly óta emészti az az orbitális csalás amit elkövetett és amit máshol taktikának hívnak. Ezt sem értem, de legyen. Viszont ezt meg lehetne csinálni slot-ok kivételével és nem + slot berakásával is. Jelenleg ez a beállítás: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util, BN, BN, BN, BN, BN
Mi lenne ha Kivennénk egy G, F és C slotot és beraknánk helyette egy PF/C? Így növelnénk a magasok arányát a kezdőben, viszont kevesebb slot lenne. Ezt csak azért gondoltam, mert tavaly is gond volt már, hogy a csapatok alja nagyrészt használhatatlan játékosokból állt, idén meg valszeg még többen leszünk, szal ha nem húzunk kevesebb játékost csapatokra lebontva, akkor a pad végén lévő játékosai mindenkinek ilyen "5 percet vagyok a pályán, az alatt beütök egy faultot és eladok egy labdát, oszt ülök is le" típusú játékosok lesznek, 0 haszonnal.
A max moves-nak és a max trades-nek mi értelme van? A játék pont arról szól, hogy pörögsz év közben, cserélgetsz, használod azt FA-t és JÁTSZOL. Ha valaki annyit nem tud vállalni, hogy időnként cserél 1-2-őt és hetente átnézi az FA listát akkor az nem tudom miért kezd egyáltalán bele. Csináljunk egy olyan ligát mint amit csináltam nyáron, hogy draftolsz 1-et, oszt csá, akit csak a draft érdekel az menjen arra, aki év közben is szeretne ezzel szórakozni az meg játsszon normál ligát. Tavaly hetente volt 7 lépésed, ha nagyon soknak érzitek ezt, akkor legyen 6, vagy legyen 5,(NE!:D) de ne legyen már az, hogy év elején nem merem használni az FA listát annyit mint szeretném, mert paráznom kell, hogy év végére amikor igazán fontos lesz már elfogy a mozgásterem. A cserék korlátozása meg végképp hülyeség. Hogy szenvedett mindenki a nyári ligában, hogy nincs 1 csere sem és hogy élvezte? mindenki Bob Nelson-ért folyó véres csatározásait.
Egyelőre ennyi, van még 1-2 dolog, leírom majd azt is, csak ha még tovább nyújtom ezt a hsz-t, akkor a kutya nem olvassa majd el.

Szal befejezem, csak még annyit, hogy jó lenne, ha a fantasy játék nálunk is arról szólna, amiről alapból kéne. Ez a lehetőségek, a stratégia és az élelmesség játéka, jó lenne, ha erről is szólna, nem arról hogy rohadt szűk korlátok közé be van mindenki szorítva és lehetőségek híján az dönt majd a végén, hogy kinek van legnagyobb szerencséje és nem az, hogy ki játszik a legjobban.
u.i.: Meglepődtem, hogy már most előjött az NBA és elkészültek a ligák is. A draftot ugye nem mostanában tervezitek, hanem megvárjuk a training camp-ek végét?