Fantasy sport játékok

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.27. 16:49:20

Bob_Marley írta:Először is Cumbeenak gratulálok a győzelemhez!Külön öröm, hogy a Celtics kapitányának hadhatós segítségével jutott a csúcsra :D

Kalap:
Autodraft rankingben tudod állítgatni a sorrendet

Draft felőlem tolódhat, lehet fél9 vagy akár 9 is!
Szerencsére én megoldottam, hogy ráérjek, de mint írtam 9 is jó akár nekem!
Csak hogy Babbi.. akarom mondani Gamenek is jó legyen az időpont :D
Köszi, de ez gyakorlatilag semmit sem ér, mert vagy a legaljára, vagy a legtetejére tudom tenni a játékosokat. Így nem tudom állítgatni komolyabban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.27. 16:16:35

Először is Cumbeenak gratulálok a győzelemhez!Külön öröm, hogy a Celtics kapitányának hadhatós segítségével jutott a csúcsra :D

Kalap:
Autodraft rankingben tudod állítgatni a sorrendet

Draft felőlem tolódhat, lehet fél9 vagy akár 9 is!
Szerencsére én megoldottam, hogy ráérjek, de mint írtam 9 is jó akár nekem!
Csak hogy Babbi.. akarom mondani Gamenek is jó legyen az időpont :D
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.27. 15:56:51

Sajnos mégis lesz ma edzésem este 8-tól, amire nem számítottam (múlt héten még arról szólt a fáma, hogy nem), így megint lemaradok a draftról, mert előtte sem leszek itthon. Hol lehet ezt a draft kívánságlistát beállítani?
PCsabi
aka Game90

2012.04.27. 15:26:28

Most kb. arról megy a vita, hogy mennyi játékos legyen, 1 vagy 2 C legyen ill. átlagokat számoljunk-e? Nálam: 8 játékos, 1 C, ne számoljunk átlagokat.

I. Eurobarca Fantasy League:

1. Cumbee
2. meslija (lijacska)
3. Game90
4. Wu Tang Clan (Eazzy)
5. Dream Team (Slither)
6. NBAiley (MichaeBee)
7. The All Starz (socio)
8. Mezítlábas City (MessiFan)
9. Melodama (neobarca)
10. Debrecen Grizzlies (kamaj)
11. Verőce Celtics (Kalap)
12. Lakersona (kanty)
13. Bobceltics (Bob)
14. Ordog's Ganxtas (Ordog)
15. KillerZone (balinteer)
16. fcb0827

Már 1x leírtam, szezon közepén nem hittem volna, hogy egyáltalán PO-ba jutok, szóval nagyon megvagyok elégedve a teljesítményemmel, lehetett volna szebb is (Babbitt :oops: :lol: ), de összességében nagyon örülök a 3. helynek. Cumbee-nak grat, jövőre folyt. köv., szerintem még jobban felkészült játékosokkal, még több izgalommal.

Szerk.: fél9-re nem lehetne áttenni a draftot? :oops: Csak mert az előzőn sem tudtam részt venni, aztán most örülnék, ha élőben tudnék draftolni. De ha nem, az sem hatalmas probléma :) Többiek, vélemény?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
neobarca
Director del Fútbol

2012.04.27. 08:50:41

Cumbee írta:20 perc múlva 10. Nem nagyon írtatok eddig, hogy jó a későbbi időpont, szal hagyom a mostani beállítást, 10-kor akkor kezdünk! Neobarca erre te akkor végül nem jössz?
Sajnos úgy alakult a napom, hogy már nem tudtam gépközelbe kerülni... :( Úgyhogy erről most lemaradtam... :( Azért köszönöm! 8)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.26. 22:18:09

Na megérkeztem, ott voltam draftoltam :D
Gyorsan leírom, már délután ez volt a sorrendem, szerencsére csak klikkelgetni kellett :D
Rondo-Wade-James-Nowo-Bynum a kezdőm csere Paul-Durant
Mindenki hasonlókat húzott nem volt meglepő, én a Dallast pont jónak ítélem az OKC ellen, ők sem poénból csúszkálnak hátrafelé!Nowitzki lehet csak 1 kört megy, de valamiért én azért a bajnoki szívben hiszek, s ő 30 pontos meccseket tud hozni 3ast is dob DD játékos!Rondo TD gyár, nem mondok újat Rondotól "szokásos" nagy PO futást várok!És egy 15-6-10 átlagot minimum!Paul még aki meglepő, őt szeretem, nem tudok mit tenni, ráadásul egyedül viszi szinte a Clipperst, aki látta mostanában játszani Pault, egy zseni az ember!Ő is nagyot fog durrantani, úgy érzem!
James-Durant-Wade alap, Bynum meg a legjobb center!
Így lehet meglepő a Paul-Rondo-Nowo trióm, de úgy érzem ők a robbantani képesek idén is!Aztán persze sok múlik ki mennyi kört fut!Meglássuk! :D

És mint chatem írtam volt 1-2 ember aki alapból kiesett :d Paul-Parker-Rose hármasnál vaciláltam hogy majd kit húzzak csere irányítónak, s igaz Parkert előrébb várom, de Paul megkapta a bizalmat, s legalább egy csapatban van Rondo-Paul :D

Túlbeszéltük a rendes liga dolgait, akkor maradjon belefáradtam :D Vétózás nincs, fogok én még itt "reklamálgatni" a jövőben!
Annyi kérdés, hogy legalább azt nem lehet elérni,, hogy minimum 1 fixern PF-et játszó embere mindenkinek legyen a Rosterében!

Kalap leírta, én ugyanezeket mondom, én inkorrektnek tartom a meccs számok miatt variálásokat is, meg azt is ha lehet úgy alakítani a csapatodat, hogy abszolút pontgyár!
Utoljára megkérdezem 1 nyamvadt PF helyet legalább nem lehetne biztosítani?
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 21:44:12

20 perc múlva 10. Nem nagyon írtatok eddig, hogy jó a későbbi időpont, szal hagyom a mostani beállítást, 10-kor akkor kezdünk! Neobarca erre te akkor végül nem jössz?
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.26. 17:54:40

Úgy sem lehet megcsinálni az én verziómat, így a vita a részemről lezárva, de pár mondatban még reagálok erre, mert borzasztó, hogy mennyire nem érted, amit írtam és mennyire másról beszélsz. Én arról beszélek, hogy tegyük fel a nagy szabadság miatt (most minden más számítást tegyünk félre, csak a statisztikát nézzük) valaki választja a másik F posztra (miközben már van mondjuk egy védekezni nem tudó, alacsony, de pontgyáros F-ja)Garnett helyett (mondjuk a Po-ban 14-8 lesz az átlaga, hasraütésszerűen, persze ettől jobb lesz neki :D )választja a 20-4-3-at átlagoló Pierce-t és ezzel hidd el, hogy a statisztikán alapuló fantasyban jobban fog járni. Persze azzal nem foglalkozik senki, hogy egy Pierce-el 4-es poszton senki ellen nem lehet nyerni a valóságban.. Ezen akartam változtatni, mert irreális, mindenkinek ugyanannyi esélye van így is, úgy is, de miért hagyunk benne ilyen butaságot (sajnos nem tudunk vele mit kezdeni :( ). Én nem előnyökről, meg hátrányokról beszélek, hanem realitásról. Ettől még nem vész el a taktikai szabadság.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 17:48:30

[quote="Bob_Marley"][/quote] A lényegi részekre már nem reagálok, túlbeszéltük őket, máshogy látjuk ezt a játékot, ez nyilvánvaló.:D Ami ki akarok ragadni, az egyrészt a cserék. A szabályoknál leírtam, nemtom kinek tűnt fel. Ha jól értelmeztem a dolgot, nincs lehetőség vétóra. Olyan opció van, hogy simán megtörténjenek, vagy nekem kelljen jóváhagyni. Úgy gondoltam, hogy mivel itt nagyon egyéni meglátásokon alapul majd, hogy kinek mi az értékes, + ez szerintem egy jóval gyengébb koncepciójú liga mint a Yahoo!, ezáltal nehéz is komolyan venni(legalább is részemről). Ezért azt gondoltam, hogy nem szeretnék senkinek sem beleszólni a dolgába, hagyom, hogy menjen minden a maga útján, szal a mostani beállítás az, hogy a cserék felügyelet nélkül átmennek. Mondjátok, ha változtassak rajta, de mivel jelenleg nem nagyon tudom eldönteni, hogy Griffin az értékesebb, vagy Splitter, így nem nagyon látom értelmét, hogy belekössek más cseréjébe.

A draft ma live draft lesz, aminek tul. képen nem sok értelme van, mivel minden húzás az előre beállított pre-draft ranking(Mindenki állítson, hátha valami közbejön, nem tud megjelenni, meghal a gépe, hasonlók. Nem túl melós 7 embert a lista elejére húzni.:D) alapján történik majd, de akik részt vesznek, azok legalább egyszer látják a rendszert a holnapi éles draft előtt. Az időponttal kapcsolatban teljesen rugalmas vagyok, itthon leszek, szal ami nektek jó, én azt rakom be.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.26. 16:53:24

Nem értjük egymást Cumbee, de ezt nem először tapasztalom :D
Az hogy az ember rágyúr egy adott statisztikai elemre, ahogy Kalap is írta pont hogy a játék élvezhetőségét veszi el!
A taktikai tér minél nagyobb szabadon hagyása eredményez irreális dolgokat!Én legalábbis így látom!Az meg, hogy nem average-ot számolunk teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag nekimegyünk egy lutri bajnokságnak!
Pont az érzem totálisan inkorrektnek, hogy 1-1 játékos értéke növekedjen, mert olyan csapatban játszik amely val. tovább jut!

De mint írtam ezek szerint ez csak nekem szúrja a szemét, majd lesznek itt érdekes dolgok, pl csere vétózásnál!Mert pl lefogadom, hogy csak azért mert Kis Pista valahol játszik, felértékelődik, miközben 2 egyeneset nem tud dobni!És akkor döntsd el adott cseréről, hogy vétó vagy nem!
Véleményem szerint ne élvezzen senki azzal előnyt, hogy olyan játékot szedd össze, amelyik erős csapatban játszik!

Rosterhez meg annyit tudom nem lehet megoldani, s van példa, meg lehet hozni a small ballt is!És egyáltalán nem rólad volt szó, hogy te ilyet meglépnél vagy nem, de látni kell ha valaki ügyes meglehet ám úgy "hackelni" a rendszert, amihez nem tudsz hozzászólni, mert a szabályok engedik (hagyjuk, hogy engedjék) miközben ahogy Kalap is írta a csaptodat a MAFC megverné pl a palánk alatt!
Amit Kalap írt még jobb ötlet!Mindenkinél a Centeren kívül kötelező PF poszton játszó ember használni egyik F poszton!Nekem még ez is karcsú, mert továbbra is meglehet szépen kerülni a dolgokat, s minimalizáolm egy PF-re meg egy C-re aztán a többit nem, de legalább "valami" :D
Pont amit írt5, még mindig telelehet rakni pontgyárakkal, s ismét csak őt tudom ismételni, főleg mikor ilyen kevés játékos van, s tényleg olyan, mintha mi lennénk az edzők, de mégis van rá mód, hogy eltorzítsuk a csapatot!
Nem tudom jobban már tényleg megfogalmazni, amit te írsz értem logikailag is, csak nekem pont azzal van a bajom, hogy túl nagy szabadság teret engedünk, s lehet írni taktikázás meccsekkel, posztokkal stb stb, s fantasy játék, de ha tehetünk érte, hogy reális legyen, de mégis ott marad az egyéni koncenpció (mert nem minden poszt lenne megkötve...) akkor miért ne tehetnénk meg!

De tényleg többször én már le nem írom, már megtettem 126szor :D Mondom itt majd cseréknél is lesznek gondok, s pont valamelyik nap írtad, az a cél, hogy a legjobb játékosok kelljenek el, majd lesz olyan, amikor FA-ról érdekes embereket fogunk felvenni (én is te is bárki) miért???Mert több meccset játszik, NONSZENSZ!!!!!!!!!

Csoki vanília, béke eperfagyi grízes tészta

draft ma autodraft nem?
Kicsit később nem lehetne?11 vagy legalább fél 11?
Nekem már biztos programom van, s nem mondhatom vissza!De beállítottam predraftot, uh ha csak nekem nem jó a 10 óra, akkor tárgytalan!

szerk: Utálom a kolbászt, elméleted megdőlt :lol:
De akkor veszem így, lemegyek a boltba veszek kenyeret tejet kolbászt, ez a tökéletes vacsora!Ahhoz hogy a szervezet megkapja a kellő energiaforrást szükségem van mindegyikre!Ha valamelyik kifogyott akkor abból kell beszereznem!Egyensúly megteremtése!
Te varicáiódban én igen jöhetek, hogy márpedig egyed ezt vagy azt, mert nincs megkötve, hogy ami elfogyott abból kell után tölts!És futhatsz még egy kört vagy kérhetsz a szomszédból (manipulálsz :D)
Kép
Kép
Kép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.04.26. 16:48:15

Cumbee írta:Just 4 Fun liga:
Ma este 10-es időpont: Cumbee, kanty, Kamaj,
Holnap X órás kezdés: ?
Nem reagáltak:Bob_Marley; Game90; fcb0827

Eddig a ma este vezet, szal mondjatok valamit!!
Jó lesz a ma este 10.

Bob! Megkaptam a privátot, egy szavadat sem értem. :lol: Én holnap ott leszek a drafton, draftolok és a játék úgy alakul, ahogy alakul. Döntsetek Ti! :D
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 16:43:49

Kalap1988 írta:Cumbee! Te is tudod, hogy ez kényszermegoldás volt, ha nem kell pihentetni és van Horford és Chandler is, akkor tuti játszanak. Egy po meccsen nincs ilyen. Anthonyról tudjuk, hogy tud 4-est játszani (másik oldalt szerintem M. Williams játszott, de az ő paramétereivel nem vagyok tisztában) , de épp ezért írtam, hogy a 3-asok 90%-a (nem 100) képtelen erre és ezért ne legyen így. Ráadásul te csak a kezdőt írtad le, azért játszott más magas is a meccs folyamán a két csapatban... Nem nagy megkötés az enyém, 3 db 4-es vagy 5-ös posztú a 8 emberből, ez minden csapatban jelen van a valóságban, csak a kényszer hoz mást... Persze jó kérdés, amit Slither felvet, hogy lehet-e alkalmazni. Ezt ti tudjátok.
Na jó.:D Utolsó próbálkozásom, utána tényleg befejeztem, mert már sok lesz belőlem.:D Előre jelzem, hogy meggyőzni nem tudtok, de leszavazni le tudtok, ha azt akarjátok lecserélem majd a dolgokat. Azt azért ismét leszögezem, hogy G-F-C van, szal amit szeretnél, azt nem tudjuk megoldani. A meccshez itt a link. Nem jelent semmit, nevezzük érdekességnek. http://sports.yahoo.com/nba/boxscore;_y ... 2012042201
A gondom az, hogy egy normális természetes folyamatot akartok befolyásolni. A valóságban megvan minden csapatnak a rostere, akiket használnak. Itt jobb esetben hasonló arányban vannak a G-k és az F-ek, ha nem és a G-k vannak többen, akkor megdőlt az elméletetek, hogy hogy reális a játék. Ha az F-ek vannak többen, akkor meg nem kell szabályozni a rendszert. Te azokat draftolod, akik rendelkezésre állnak. Nyilván nem fogsz egy 2-1-1-es embert draftolni csak azért mert az G, ha van még a piacon egy 10-8-2-es F. Én azt mondom, hogy ha az alap 5 ember után mindenki azt húzza, akik a legjobbak, akkor azok lesznek a csapatainkban, akik igazából is, mivel fantasy-ban azért a legjobbak, mert valójában is azok és/vagy többet játszanak. Ergo, ha így hagyjuk, akkor természetes eredmény születik majd, ha torzítunk, akkor vagy torz születik, vagy kompenzálnunk kell a többi döntésünkkel, hogy ne szülessen torz, magyarán a döntéseinkkel egy általunk elcseszett rendszert kell majd javítanunk. Sima gazdasági kereslet kínálat elv. Aki igazából is játszik, az lesz a normális kínálat, őket keressük majd mi, nem a peremembereket. Ez olyan, mint ha lemennék a boltba, vennék magamnak kenyeret(G) tejet(F) és mondjuk kolbászt(C). Mindenből veszek annyit, hogy egy jó tudjak vacsorázni belőle és pont elfogyjon minden. A saját szám íze és a testem visszajelzései alapján alakítom az étkezésemet. Ekkor jön a képbe Bob, aki tegnap este bekajált kenyérből de végül nem esett neki jól. Én leülök a vacsorámhoz, hogy megegyem a nekem tetsző adagot, erre ő hoz nekem még fél liter tejet és egy kis kolbászt, mondván, hogy egyem meg ezeket is hozzá, mert a tej egészséges a kolbász meg finom. Ha nagyon akarom le tudom nyomni, de az lesz a vége, hogy vagy magában kell ennem a kolbászt egy kis tejjel, vagy le kell mennem még1* a boltba + kenyérért, ami nekem egy újabb fölös kör. VÉGE :D

Just 4 Fun liga:
Ma este 10-es időpont: Cumbee, kanty, Kamaj,
Holnap X órás kezdés: ?
Nem reagáltak:Bob_Marley; Game90; fcb0827

szerk: Azt adom, hogy valahol biztos, hogy smal ball lesz, de ennek köszönhetően meg valahol több lesz a magas. Magyarán a draft egészét nézve igazságos elosztás lesz, csapatokra lebontva kevésbé valószínű. Ezt lehetne befolyásolni a +F-el, de ha az ilyenbe belenyúlunk, akkor abba is bele lehetne, hogy ki milyen erős játékost draftolhat, mert ott sem lesz egységes a kép.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cumbee 2012.04.26. 16:50:46-kor.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.26. 16:22:31

Cumbee! Te is tudod, hogy ez kényszermegoldás volt, ha nem kell pihentetni és van Horford és Chandler is, akkor tuti játszanak. Egy po meccsen nincs ilyen. Anthonyról tudjuk, hogy tud 4-est játszani (másik oldalt szerintem M. Williams játszott, de az ő paramétereivel nem vagyok tisztában) , de épp ezért írtam, hogy a 3-asok 90%-a (nem 100) képtelen erre és ezért ne legyen így. Ráadásul te csak a kezdőt írtad le, azért játszott más magas is a meccs folyamán a két csapatban... Nem nagy megkötés az enyém, 3 db 4-es vagy 5-ös posztú a 8 emberből, ez minden csapatban jelen van a valóságban, csak a kényszer hoz mást... Persze jó kérdés, amit Slither felvet, hogy lehet-e alkalmazni. Ezt ti tudjátok.
Ha nincs csak F/C az úgy ótvar, hagyjuk a fenébe, maradjon így. Egyébként totál félreérted, én akkor sem és most sem azért gondolom ezt, mert Bob így állt fel. Leírtam, hogy miért, így divat lesz a small ball és köze nem lesz a valósághoz a dolognak. Nem leszabályozni akartam, csak egy apróbb módosítást, de ilyet nem lehet, akkor marad így... Ez van, nem örülök neki, de késembe sem dőlök, az ugyanis egyértelmű, hogy a feltételek így is, úgy is egyenlőek.
kamaj
Capitá del Barça

2012.04.26. 16:20:20

Nekem tökéletes lenne a ma esti draft. Inkább ma legyen, mint holnap, ha lehet.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 16:16:46

Kalap1988 írta:
Slither írta:Miert lenne inkorrekt ha vki pl. small-ballt akar jatszatni? Manapsag teljesen normalis dolog ha egy csapat 3G-2F csapattal all fel, hiszen normalis centerek alig vannak.

Az egyenlo feltetelek adottak barmilyen beallitas mellett, az elonyt mindenki sajat tudasa alapjan alakitja ki. A pontok atlagolasat mindenkeppen ellenzem, sztem a meccs szamokkal valo taktikazas a legjobb resze a jateknak.
Láttam már small ballt, de pl olyat, amit leírtam még nem, mert olyan nincs... Vannak jól 4-est játszó 3-as játékosok, de nagyon kevés, met 4-es poszton hátramenetben brusztolni kell a palánk alatt, erre a 3-asok 90%-a nem képes. Ti nem small ballt akartok, ami a valóságban is lehetséges, hanem pont és assist gyárat. Ráadásul én nem azt mondtam, hogy rengeteg magas ember legyen a keretben, csak azt, hogy 3, a 8-ból (azaz így is lehet small ballt játszatni). Azt hiszem ez korrekt és így lesz reális a dolog. A Bob által írt 4 sok, bár gyanítom, hogy ő úgy értette a 4-et, hogy 2F+2C, ami még kevesebb is lehet, mint az enyém (mindkettő F is lehet mondjuk Pierce típusú)
Egyébként n úgy csinálnám, hogy PF játszhasson C poszton, azt nem akarom megkötni (lásd Heat, ahol sokszor Haslem a center, vagy nálunk KG), de PF igenis legyen a keretben, a centerrel együtt legalább 3, mert nonszensz lesz, ha valakinél Pierce fog 4-est játszani...
NYK-Hawks meccs a héten:
NYK kezdő:
I. Shumpert G
B. Davis G
A. Stoudemire C
C. Anthony F
L. Fields F
J. Teague G
K. Hinrich G
J. Smith C
M. Williams F
J. Johnson F
G/F->SF; SF->PF; PF->C Senki nem ütközött meg rajta.:D De még mindig ott tartunk, hogy bár tudok példákat hozni mindenre a való életből, ez mégis csak játék, ahol a taktika a lényeg. Ha minden leszabályozunk, akkor nincs értelme az egésznek. Bob neked a sok guard miatt azért nem szólt senki, mert valszeg rajtad kívül ez senkinek nem szúrta a szemét. Ha megnézel egy fantasy-s leírást, az valszeg azt fogja tartalmazni, hogy a győzelemhez 2 módszert alkalmazhatsz. Az első, hogy rámész a statok 60%-ra és csak azokra gyúrsz, azokra viszont eszméletlenül, vagy kiegyenlített csapatot csinálsz és megpróbálsz minden stattban győzelmi esélyekkel nekimenni 1-1 párharcnak. Egyébként nem te voltál az egyetlen ezzel a taktikával, ha visszaemlékszel MichaBee eszméletlen erős volt 3PTS-okban, mert ő drafton direkt erre ment rá. És azzal sem volt senkinek problémája, sőt nyerő taktika is volt. Tudom, hogy sokat ismétlem magam, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy játék, nem valóság szimuláció. Az a lényege, hogy minél több teret hagyj a taktikázáshoz, mert más itt nem marad. Skill nem kell hozzá, szal ha a taktikát is megfojtod, akkor egy sima szerencse játék marad, amihez nem is kellünk mi. Menjen akkor egy auto draft pre-draft ranking nélkül és egy full lockolt idény, a végén valaki úgyis nyer.:D

Just 4 Fun liga:
Ma este 10-es időpont: Cumbee, kanty,
Holnap X órás kezdés:??
Nem reagáltak:Bob_Marley; Game90; Kamaj; fcb0827

szerk: Nincs SF/PF!! G,F,C-van. Vagy van F/C, de ez gyakorlatilag az esetünkben sima F, C nem kell majd senkinek sem kb. De egyébként nem értem, hogy az, hogy Bob sok G-vel játszott Yahoo!-n miért vonja maga után azt, hogy kötelezően több F-et kell választania mindenkinek. Ha mutatok egy olyan időszakot, amikor nálam dominánsan több F/C volt a Yahoo! ligában, akkor hivatkozhatok arra, hogy a magasak jobbak és kérhetem + 1 G berakását a csapatba?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cumbee 2012.04.26. 16:24:44-kor.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.26. 16:15:07

Kalap1988 írta: G-G-F-PF-PF/C, PF/C, és két akármilyen ember.
Ebben gyakorlatilag egy center sem kötelező, mégis lesz 3 magas ember. PF-ből pedig annyira nem gyenge a liga...
Ez jo lenne, csak be lehet ezt allitani? Nem neztem meg, de mintha csak G-F-C megkulonboztetes van itt.
A +1 magassal nincs bajom, csak +2 center az mar sok. Egy 8-as keretben boven eleg 1 C is.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.26. 15:43:32

Slither írta:Miert lenne inkorrekt ha vki pl. small-ballt akar jatszatni? Manapsag teljesen normalis dolog ha egy csapat 3G-2F csapattal all fel, hiszen normalis centerek alig vannak.

Az egyenlo feltetelek adottak barmilyen beallitas mellett, az elonyt mindenki sajat tudasa alapjan alakitja ki. A pontok atlagolasat mindenkeppen ellenzem, sztem a meccs szamokkal valo taktikazas a legjobb resze a jateknak.
Láttam már small ballt, de pl olyat, amit leírtam még nem, mert olyan nincs... Vannak jól 4-est játszó 3-as játékosok, de nagyon kevés, met 4-es poszton hátramenetben brusztolni kell a palánk alatt, erre a 3-asok 90%-a nem képes. Ti nem small ballt akartok, ami a valóságban is lehetséges, hanem pont és assist gyárat. Ráadásul én nem azt mondtam, hogy rengeteg magas ember legyen a keretben, csak azt, hogy 3, a 8-ból (azaz így is lehet small ballt játszatni). Azt hiszem ez korrekt és így lesz reális a dolog. A Bob által írt 4 sok, bár gyanítom, hogy ő úgy értette a 4-et, hogy 2F+2C, ami még kevesebb is lehet, mint az enyém (mindkettő F is lehet mondjuk Pierce típusú)
Egyébként n úgy csinálnám, hogy PF játszhasson C poszton, azt nem akarom megkötni (lásd Heat, ahol sokszor Haslem a center, vagy nálunk KG), de PF igenis legyen a keretben, a centerrel együtt legalább 3, mert nonszensz lesz, ha valakinél Pierce fog 4-est játszani...
Hogy világos legyen mire gondolok, megteszem a keretajánlásomat:
G-G-F-PF-PF/C, PF/C, és két akármilyen ember.
Ebben gyakorlatilag egy center sem kötelező, mégis lesz 3 magas ember. PF-ből pedig annyira nem gyenge a liga...
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.26. 15:34:35

Miert lenne inkorrekt ha vki pl. small-ballt akar jatszatni? Manapsag teljesen normalis dolog ha egy csapat 3G-2F csapattal all fel, hiszen normalis centerek alig vannak.

kamaj
Capitá del Barça

2012.04.26. 15:33:43

Semmi értelme sok C-nek, mivel a csapatokban is limitálva vannak a számaik, és Ők fogynak el a leghamarabb, a végén meg már Haddadi félék maradnak, akik nem is játszanak, de mivel meg van kötve, hogy kell több C is, ezért felhúzod. Nincs értelme a kikötésnek, mindenki úgy játsszon ahogy akar. Legyen egy C kötelező, azt is nehéz lesz behúzni.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.26. 15:29:51

Bob arra céloz, és ebben egyetértek vele, hogy azért kellene legalább kikötni, hogy a kezdőben és a cserepadon is legyen PF és C is (ne csak simán F), mert nonszensz, ha mondjuk beraksz a kezdőben 3-as posztra egy _Joe Johnsont, 4-es posztra PP-t (hisz F ő is), 5-ös posztra egy akármilyen centert, a padon sincs magasod, hanem feltöltöd olyan 3-as posztú F-okkal, akik sok pontot dobnak, akár assistot adnak. Ezzel a fantasyban meg lehet nyerni a pontszámok alapján a játékot (akkor is, ha nem kategóriák vannak), míg a valóságban akkorát buknál, hogy az el nem mondható. Szedne az ellenfél ellened 50 támadópattanót és szana-széjjel vernének a palánk alatt. Mégis a fantasyban, ha nem kötjük ki, hogy legalább 2+1-es felállás legyen a keretben (2PF+C v. 2C+PF), úgy is lehet meccset, párharcot nyerni, totál irreálisan. Lehet, hogy az NBA-ben is szabadság van az edzők számára, de nincs az a sötét Del Negro :D , aki ne tegyen be 8 ember közé legalább 3 magasat... Mert másképp nem lehet meccset nyerni. Ez szól a realitásokról, nem az, hogy ki mennyit ér statban...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.26. 15:00:24

Ismét csak akkor visszakérdezek, te miért ellenzed ennyire, hogy az alap kezdőn kívül is le legyen fixálva 1 hely?!Én 1 biztos + magas fix helyet szeretném ha lenne!
Amit leírtál szép és jó, ott volt, hogy valaki stat nélkül is hasznos ez is így van!Nyilván itt pontok számítanak, nem lehet vele vitatkozni, pont!Ezt elfogadom még ha szerencsére a kosár vagy bármilyen más sport is nem csak statisztikákról szól!
Elővigyázatos vagyok, nem paranoiás :D

Más kontextusba helyezem én is a dolgokat, alap problémám továbbra is az, hogy nem biztosítunk egyenlő feltételeket!Itt nem csak a meccsszám, de a keret kialakítása szempontjából is!Saját példámon tudom mondani, hogy éget a pofám, hogy olyan csapatot csináltam yahooban, amorf módon csak guardokra hagyatkoztam, hogy tudjak fogni pár kategóriát!Nonszensz volt, csodálkoztam is, hogy senkinek nem bökte a csőrét, hogy inkorrekt módon ilyet alkalmaztam!De én se tudtam mást tenni, pár kategóriát szerettem volna én is fogni!De attól függetlenül nem volt korrekt!
Itt totál pontok vannak, ebből a szempontból nyilván más a helyzet (ebbe én sem gondoltam bele), de továbbra is amit Kalap is prezentált, nem szeretnék se magamnál se másnál olyan csapatokat látni amik amorfok!Alap kezdő adott, de nálam az totál elveszti a realitását, ha túlsúly van!És semmi nem garantálja, hogy ez ne forduljon elő, ez az én nagy bajom!

Rendben, azt elfogadom nem szabad leszabályozni mindent, de azért mondom 2 flex maradjon, de nem értem miért akkora "probléma" ha a cserék között meghatározzuk, hogy 1 F/C kell legyen!
A többség dönt, eddig úgy néz ki, hogy marad a dolog, rendben legyen így, én nem kötöm tovább az ebet a karóhoz, de megint tele leszünk trükközéssel jobbra-balra, legalábbis így látom!Aztán egyezzünk meg paranoia :D

Average statot meg már elmondtam, szintén nem egyenlő feltételeket biztosítunk vele, mert nem csak az számít ki milyen jó, hanem hol játszik!
CP3-nek a cipőfűzőjét se kötheti be Westbrook (nálam, s nem érdekel Westbrooknak a statja...) aztán mégis ide a bökőt, hogy előbb kell el Westbrook, ilyenkor meg bosszankodok egy sort, s sírok :D Mert az egy dolog, hogy 1-2 IQ betyár jó statokat hoz és ezért előrébb kerül, ezt elfogadom valahol, mert mint írtad statokra tudunk csak alapozni, de hogy azért legyen 1 játékos "kedvezőbb" helyzetben, mert jobb csapatban játszik!Na az nálam sok :D

Summa summárum, én már nem fogok itt többet "vitatkozni", ha ez marad ez marad, én már érveltem 125ször, ezek szerint nem tart senki a manipulációktól csak én, menjen le a draft, kezdődjön a játék, élvezzük a PO-t, de attól függetlenül előre látom nem fog tetszeni a dolog!De ismét csak azt mondom paranoia....!
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.26. 14:39:20

Fun ligát ma le lehetne nyomni. 10 nekem megfelelne, előtte nem igen.
Holnap rendes draft előtt nem lenne a legjobb, de ha a többségnek megfelel, akkor természetesen mehet. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 14:26:22

neobarca írta:
Cumbee írta:A Just 4 Fun liga draftjáról megfeledkeztünk. Mikor legyen? Csütörtök este, esetleg péntek délután/este?
Ez a liga melyik oldalon lenne? Mi alényege? :lol: Totál elkerülte a figylmemet... :oops:
Itten van minden:
Adatok:
League Name: Just 4 Fun
League Id: 19797
League Password: eurobarca

Beállítások:
- Total points(mindenki mindenki ellen, nincsenek párosítások, folyamatosan számolja az elért pontokat, akinek a végén a legtöbbje van, az nyert.)
- Live Snake Draft
- 1 játékos akrhányszor draftolható
- Nincs csere, nincs FA lista
- Csapatösszetétel: 2G, 2F, 1C, 2 FLEX (Nincs kispad, hogy ne lehessen/kelljen naponta csapatot állítani)
- Pontozás: egyelőre az alapot hagytam, később még állíthatunk rajta
- Draft: Az időpontot beszéljük majd meg. Szerintem nem feltétlen kéne a másikkal egy időben, hogy a másikra maximálisan lehessen koncentrálni. Ennél aki esetleg nincs oda a draftért, annak nem is kell megjelennie. Egy pre draft rankinggal szerintem mindent el lehet intézni, mivel mindenki azt viszi akit akar. Itt nem lesz olyan, hogy benyúlnak előled valakit. (Az a javaslatom, hogy lehetne ez hamarabb, mint a normál ligás draft. Ez nem igazán éles, így itt aki esetleg addig nem tenné meg, az is kipróbálhatja, hogy hogyan is működnek ezen az oldalon a dolgok és a másik, normál ligában már tapasztaltabban ül le draftolni.)
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 14:23:29

Bob_Marley írta: Szerk: és a bajom a felállással amit Kalap is írt, hogy nem realisztikus dolgokat is megengedünk így a managereknek!Ellehet irreálisan tolni a dolgokat, nem arra törekedni, hogy kiegyensúlyozott jó csapatod legyen, hanem hagysz 1-2 kategóriát bukni!
És írhatom, hogy de bezzeg a Celtics is jó gyenge a palánk alatt, viszont összességében jó csapat!Jah csak mi sem arra törekszünk, hogy kirúgjunk minden C-t!Hanem pont hogy oda erősítünk, ahol gyengék vagyunk!
Na ezért írtam, hogy valami megkötés legyen, hogy ne lehessen eltorzítani a képet!

Nekem ezzel a 2dologgal, a több meccs meg a posztokkal azért van bajom, mert félek tőle megint kialakulnak olyan dolgok, amik nem reálisak!Tudom fantasy, de nonszensz, hogy olyan emberek érnek többet a másiknál, akik játéktudásban gyengébbek!És itt meg ez duplán ki fog jönni pl ha valaki 20meccset játszik!
Esküszöm, te paranoiás vagy.:D Miért nem realisztikus? Ugyan az a felállás, mint a valódi NBA-ben. van alap 5 embered, a többi helyedre meg olyan játékosokat, olyan posztra igazolsz, amire szükséged van. Mond azt, hogy ez igazából nem így megy. Másrészt el vagy tévedve a szabályokkal. Itt pont nem lesz olyan, hogy ezt meg azt a statisztikát hagyom, mivel itt nem lesznek assistok, pattanók stealek. Lesznek pontok és csá. Nem kell rágyúrnod a stealekre, ha abban gyenge vagy, szerzel máshogy pontot.
A 3. részre: Eddig igyekeztem más megközelítésben elfogadtatni veled a dolgot, de most itt van valami új.:D Mi van akkor, ha azt mondom, hogy a fantasy sokkal realisztikusabb, mint bármelyikünk elképzelései a kosárlabdáról. Vegyünk egy példát Te azt mondod, hogy KG jelenleg jobb Big Baby-nél, mert tapasztaltabb, pontosabb, harcosabb és az a mentalitás amit belevisz a játékba segít az egész csapatnak a győzelemben. Erre én azt mondom,(Mielőtt ez elterelné a figyelmed a lényegről, csak a példa kedvéért írom ezt, KG az egyik kedvencem, direkt ezért hoztam fel őt) hogy szerintem KG egy kiöregedett vénember, aki kosárlabdázás helyett inkább már csak küszködik a pályán. Te ezt látod, én azt. Melyikünknek van igaza? Ki tudja. Ellenben, ha azt mondod, hogy hoz egy 20/10-es átlagot, akkor azzal én nem tudok vitába szállni. Magyarán a számok, amik itt számítanak és ez szerintem nem is baj. Totál mindegy hogy ki milyen szépen galoppozik a pályán, milyen magasra ugrik, vagy hogy táncol szünetben. Az a lényeg, hogy milyen statokat hoz. A statok pedig nem hazudnak, max mi magunknak, hogy többre értékelünk egy játékost, mint amilyen. (Ettől függetlenül persze adom, hogy vannak akik statok nélkül is hasznosak, de itt nem ezen van a lényeg.) Ez egy játék draft előtt megkapod a szükséges infókat, tudod, hogy ki mit átlagol, ki milyen csapatban játszik és milyen a pontszámítási rendszer. Innentől kezdve a te feladatod, hogy a többi menedzser közül te alkalmazkodj legjobban a körülményekhez és te hozd a legjobb döntéseket. Ugyan is erről szól a játék.

szerk: Ezen megakadt a szemem:
Tudom fantasy, de nonszensz, hogy olyan emberek érnek többet a másiknál, akik játéktudásban gyengébbek!
Az biza, ahogy az is, hogy idén a NO-nak Greivis Vasquez többet érjen Eric Gordon-nál, pedig ez így volt. Aki kevesebb meccset játszik, az kevesebbet ér a való életben is. Ettől még nem Gordon lesz kettőjük közül a rosszabb játékos, de idén ő segített kevesebbet a csapatának. Szintén reális. Ahogy az is, hogy ha a Boston-Atlanta párharcból a Boston jut tovább, akkor Joe Johnson és Josh Smith kevesebbet fog érni az Atlantának, mint PP és KG a Bostonnak, mivel míg a második kettő tovább tudta juttatni a csapatát, addig az első kettő nem. Ez teljesen hétköznapi és elfogadott dolog, csak fantasyban neked valamiért szúrja a szemed. Eddig is voltak sérülések, DNP-CD-k és mindenkinek természetes volt, mert ez a játék része. El kell tudni fogadni, hogy a mostani játék része meg a csapatok kiesése lesz.

A PP/Conley témához mindig elfelejtettem hozzászólni. Amit ajánlottál, az nem tetszett, nem néztem még körbe nálad, de nekem gyanús, hogy ez a playoff szezon nem a cserélgetésekről fog szólni. Számomra sem, de szerintem más számára sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cumbee 2012.04.26. 14:38:05-kor.
neobarca
Director del Fútbol

2012.04.26. 13:22:39

Cumbee írta:A Just 4 Fun liga draftjáról megfeledkeztünk. Mikor legyen? Csütörtök este, esetleg péntek délután/este?
Ez a liga melyik oldalon lenne? Mi alényege? :lol: Totál elkerülte a figylmemet... :oops:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Válasz küldése