Cumbee írta:
Pontosítanék! Betettem egy alap csapatot, olyat ami igazából is van és hagytam 4 helyet, hogy a felhasználó maga döntse el, hogy kit szeretne draftolni. Miért jó, ha korlátozzuk a lehetőségeket? Nem értem, hogy miért kellene kötelezővé tenni, hogy több F-et draftoljunk, mint G-t. Van 4 hely, ha valaki több G-t szeretne draftolni, mert azokat tarja jónak, akkor tegye meg.
Értem a gondolatmenetedet, s nem akadtál el logikailag!
A korlátozás pedig véleményem szerint azért kellene, hogy kevesebbet lehessen manipulálni!Ezzel rá lenne kötelezve a manager, hogy ne tudjon olyan trükköket végrehajtani, hogy pl amit írtam telerakom guarddal a csapatomat!Illetve, hogy azért a valósághoz közel legyen a dolog!Tudom fantasy blabla, de így megint azt érjük el, hogy pl Perkins pl szinte értéktelenné válik, miközben ez rohadtul nem igaz a valóságban!
Ezért is pl a pontozási ötleteid zseniálisak voltak a reb/ast/steal/blokk stb emelésével, s meghatározásával!
Abban is igazad van kevesebb a center, ezért is írtam F/C a lényeg, hogy ne lehessen olyat betrükközni, hogy valaki rámegy, hogy nem vesz fel magasat, mert minek!
Cumbee írta:
Ha abból a kétes igazságból indulunk ki, hogy a guardok jobbak, akkor sem értem, hogy miért kéne szándékosan rosszabb csapatok összeállítására kényszeríteni magunkat? Draftoljon mindenki erősség és taktika alapján, ne az alapján, hogy mit határoztunk meg előre. Egyébként is, szívesebben látom a jó guardokat a csapatokban és a gyengébb forwardokat az FA-n, mint fordítva. Mindenkinek az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kelljenek el, nem az ellenkezője.
Kérdés a mi számít rosszabbnak?
Teljesen igaz, hogy az érdek a jó játékosok kelljenek el, de amit írtam is, hogy azért is jó, hogy közösen kitaláljuk a szabályokat, mert akkor a ki a jó játékos mint fogalom azért eléggé összetetté válik!
És ami nekem pl nagy szívfájdalmam volt a yahoonál, hogy iszonyat értékes emberek rohadtul alulértékeltté váltak azáltal, hogy a pontozási rendszerben rengeteget számított a pont, irreálisan sokat a többihez képest!
És igenis azzal, hogy korlátozzuk, hogy kellenek magas emberek is, az embernek célja, hogy igen olyan csapatot szedjen össze, ahol forward posztra ne tölteléket tegyen!
Ezért írtam F/C kombót, mert nyilván center kevesebb lesz a PO-ban, főleg aki játszani is fog!
Cumbee írta:
Sokkal többet nem is tudnál mondani.

Szal van 6, abból 2 valszeg nem éri meg a 2. kört sem, magyarán szintén nem sokat ér.(Sry neobarca:D) Ha meg tovább gondolkodunk, akkor jönnek a Jordan-ek, Perkins-ek, akik még elmennek, de a jótól már igen messze vannak. És még mindig az első kör. Megnéztem, ha az itteni erősorrend szerint draftolunk, akkor az első kör utolsójáé McGee lesz első körös kiesőként 9,3-5,8-al. Vesd össze ezt Bynum statjaival. És itt csak annyi dönt, hogy ki hol kezdi a draftot. 2. kör vége Vucevic, de itt már elkeltek Joel Anthony-k, Ömer Asik-ok, és közvetlen utánna Nazr Mohammed jön.

Ezt csak azért írtam, hogy szemléltessem, hogy már az első kör végén is maximum közepes szintű játékosok vannak, de ha még 1 C kört kötelezővé teszünk, akkor ott már nagy szerencse kell egy alig használható játékos kifogásához a sok full használhatatlan között. Ha meg F/C-t rakunk, akkor meg totál egyértelmű, hogy mindenki F-et húz majd, magyarán G-G-F-F-F-C-FLEX-BENCH-BENCH lenne az G-G-F-F-C-FLEX-FLEX-BENCH-BENCH helyett, amit mint ahogy már feljebb kifejtettem, fölösleges korlátozásnak érzek. Szólj, ha logikailag megcsúsztam valahol.
Ismételni tudom magam logikailag értem amit mondasz, s nyilván egyszerűbb is forwardot húzni!
Részemről viszont eléggé viszolygok ettől a lehetőségtől ami jelenleg fent áll, mert mint írtam óriási kiskaput hagy nyitva!Az meg ha azt mondjuk ha minden korlátozva van, hol marad a játék nem állja meg a helyét, mert pont érzésem szerint amit írtam, pont azokra irányul, hogy ne lehessen olyan trükköket végrehajtani amikkel pl simán egy Bynum erősséget kilehet küszöbölni, mert nem érdekel, hogy Bynum van az ellenfélnél szétpakolom úgy a csapatomat, mert nem vagyok rákényszerítve, hogy a helyeket feltöltsem emberrel, hogy olyan kategóriákat erősítek meg, amikben Bynum pl nem jó!
Ezzel arra akarok célozni, hogy ezzel megint úgy érzem, hogy pl egy Bynum típusú atom centernek a szerepe rohadtul lecsökken!
Mert most pl ha nekimennénk tuti nem "pazarolnám" el a pickemet egy Bynumra akár az első vagy a második körben, mert simán hátul egy joval kevésbé meghatározóval megoldom a Center posztot és annyira nem ver agyon összehasonlításban Bynum, hogy ne lehessen kompenzálni!
miközben jelenleg pl Bynum a legértékesebb center a Po-ra!
Waiver Period: All The Timer mit jelent ?
Végiggondolva akkor legyen valami más korlátozás, akkor csak 1 bench player legyen, ha nem tetszik nektek, hogy kelljen 2 center!A lényeg, tanulva pl a yahooból (s tudom, hogy ez más) vannak olyan manipulatív dolgok, amiket véleményem szerint korlátozni kellene!