Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen csak vedd azt nincs megkötve SF és PF!Kalap1988 írta:Szerintem sem kell ennyi kikötés, bár ne csak egy C legyen kötelező, mert ismerjük a játékot, amiben a dobás számít a legtöbbet, még így is, hogy változtattunk ezt azt... Lesz, aki bevállalja így, hogy bukja a lepattanó, meg mondjuk a blokk csatát, de a többit nyeri. Ezt nem támogatom, mert mindig annak a híve vagyok, hogy életszerű legyen ez a játék. Azaz egy 8 fős rosternél, mondjuk 3 magas használata legyen kötelező ( a Bob által javasolt 4 sok, 3 alsó poszt van és két magas, ergó több csere kell az alsó posztoknak, ha itt is életszerűek akarunk lenni). A tripla-dupla pontszám mindegy, úgy is csak Rondo fog csinálni úgy 4-et, 5-öt
En se limitalnam a meccsszamot, de az FA pickek szamat is meg novelnem. Sztem azert is volt olyan aktiv a ligank mert sokat lehetett hasznalni az FA-kat.Game90 írta: Én nem limitálnám, okosan kell draftolni, ennyi. Mondjuk a szerencse-faktor itt is bejátszik, lehet, hogy a Knicks/76ers kettős meglepetésre hoz 2 meccset a Bulls/Heat ellen vagy a Thunder/Clippers duó rögtön kiesik az 1. körben. De hát ez benne van a játékban.
Egyébként akkor péntek este 7kor lesz a draft? Csak mert Kalap írta, hogy neki 8kor lenne jó, én abban is benne lennék, ha 1-1,5 óra alatt lemegy az egész.
Ezt támogatom én is!Slither írta: Amúgy PO-ra elég a szűk keret, 1 kezdő (GGFFC) és 3 csere bőven elég, a valóságban is kb. ez lesz.![]()
Alap értékek nekem megfelelnek, viszont a TD értékét 8-ról 10-re emelném.Cumbee írta: Alap értékek:
--------> Pont: 1
--------> Pattanó: 1.5
--------> Gólpassz: 1.5
--------> Labdaszerzés: 2
--------> Blokk: 2
--------> Eladott labda: -1
--------> Dupla-dupla: 3
--------> Tripla-dupla: 8
--------> 30 pont fölötti teljesítmény: 5
Én nem limitálnám, okosan kell draftolni, ennyi. Mondjuk a szerencse-faktor itt is bejátszik, lehet, hogy a Knicks/76ers kettős meglepetésre hoz 2 meccset a Bulls/Heat ellen vagy a Thunder/Clippers duó rögtön kiesik az 1. körben. De hát ez benne van a játékban.Bob_Marley írta: Játékosok szerepeltetését mindenféleképpen limitálnám!!!!
Mert duplán megszívhatja ha valaki mondjuk egy mai papírforma szerint egy Philly játékost kap fel!
Kisöprik 4 meccs alatt míg mondjuk valahol meg 7ik meccsre kerül sor!
Ez főleg amikor már megyünk előrébb a konferencia elődöntő-döntők felé, rohadtul sokat számíthat!
Javaslom a heti megengedett 3 meccset!Ez képlékeny de 3at tartom korrektnek, de lehet 4is ha több rugalmasságot szeretnétek!
Ln azért ezt a 2 pontot részemről felhoznám még!Mint kérdés a többiek felé, hogy látják a dolgokat!Bob_Marley írta: Javaslataim a játékra:
2;
Játékosok szerepeltetését mindenféleképpen limitálnám!!!!
Mert duplán megszívhatja ha valaki mondjuk egy mai papírforma szerint egy Philly játékost kap fel!
Kisöprik 4 meccs alatt míg mondjuk valahol meg 7ik meccsre kerül sor!
Ez főleg amikor már megyünk előrébb a konferencia elődöntő-döntők felé, rohadtul sokat számíthat!
Javaslom a heti megengedett 3 meccset!Ez képlékeny de 3at tartom korrektnek, de lehet 4is ha több rugalmasságot szeretnétek!
7;
Van egy olyan opció: Count All Games itt azt írja No-ra kell állítani ha azt akarja az ember, hogy a söprések miatt kialakult hátrányokat!
!
Szenvedjetek csak ti ketten, én csak a létszámot növelem itt.Cumbee írta:Dicséretes, de a szabályokhoz is szólj hozzá.Szép, hogy itt Bobbal megküzdünk egymással, de nem csak mi ketten nyomjuk majd, szal 3-4 vélemény még minimum jól jönne.
Dicséretes, de a szabályokhoz is szólj hozzá.Slither írta:Annyit írtok már erről, hogy akkor én is veszem a fáradságot, és regisztrálok. Beállítom a rankinget, aztán jöhet az auto-draft.
Nekem tökéletes lenne a 8 játékos, kevesebb selejt maradna. A mellék kategóriák értékét pedig muszáj növelni, egyébként tisztán pont liga lenne az egész. Megjegyzem még így sem vagyok biztos benne, hogy nem az lesz.Slither írta:Szenvedjetek csak ti ketten, én csak a létszámot növelem itt.![]()
Amúgy PO-ra elég a szűk keret, 1 kezdő (GGFFC) és 3 csere bőven elég, a valóságban is kb. ez lesz.
Meg annyira nem értem is hogy miért erőltetitek azt hogy a mellék kategóriák többet érjenek a pontoknál, de végül is mindegy, úgy is csak a számokat kell nézni.
Értem a gondolatmenetedet, s nem akadtál el logikailag!Cumbee írta:
Pontosítanék! Betettem egy alap csapatot, olyat ami igazából is van és hagytam 4 helyet, hogy a felhasználó maga döntse el, hogy kit szeretne draftolni. Miért jó, ha korlátozzuk a lehetőségeket? Nem értem, hogy miért kellene kötelezővé tenni, hogy több F-et draftoljunk, mint G-t. Van 4 hely, ha valaki több G-t szeretne draftolni, mert azokat tarja jónak, akkor tegye meg.
Kérdés a mi számít rosszabbnak?Cumbee írta: Ha abból a kétes igazságból indulunk ki, hogy a guardok jobbak, akkor sem értem, hogy miért kéne szándékosan rosszabb csapatok összeállítására kényszeríteni magunkat? Draftoljon mindenki erősség és taktika alapján, ne az alapján, hogy mit határoztunk meg előre. Egyébként is, szívesebben látom a jó guardokat a csapatokban és a gyengébb forwardokat az FA-n, mint fordítva. Mindenkinek az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kelljenek el, nem az ellenkezője.
Ismételni tudom magam logikailag értem amit mondasz, s nyilván egyszerűbb is forwardot húzni!Cumbee írta: Sokkal többet nem is tudnál mondani.Szal van 6, abból 2 valszeg nem éri meg a 2. kört sem, magyarán szintén nem sokat ér.(Sry neobarca:D) Ha meg tovább gondolkodunk, akkor jönnek a Jordan-ek, Perkins-ek, akik még elmennek, de a jótól már igen messze vannak. És még mindig az első kör. Megnéztem, ha az itteni erősorrend szerint draftolunk, akkor az első kör utolsójáé McGee lesz első körös kiesőként 9,3-5,8-al. Vesd össze ezt Bynum statjaival. És itt csak annyi dönt, hogy ki hol kezdi a draftot. 2. kör vége Vucevic, de itt már elkeltek Joel Anthony-k, Ömer Asik-ok, és közvetlen utánna Nazr Mohammed jön.
Ezt csak azért írtam, hogy szemléltessem, hogy már az első kör végén is maximum közepes szintű játékosok vannak, de ha még 1 C kört kötelezővé teszünk, akkor ott már nagy szerencse kell egy alig használható játékos kifogásához a sok full használhatatlan között. Ha meg F/C-t rakunk, akkor meg totál egyértelmű, hogy mindenki F-et húz majd, magyarán G-G-F-F-F-C-FLEX-BENCH-BENCH lenne az G-G-F-F-C-FLEX-FLEX-BENCH-BENCH helyett, amit mint ahogy már feljebb kifejtettem, fölösleges korlátozásnak érzek. Szólj, ha logikailag megcsúsztam valahol.
![]()
Pontosítanék! Betettem egy alap csapatot, olyat ami igazából is van és hagytam 4 helyet, hogy a felhasználó maga döntse el, hogy kit szeretne draftolni. Miért jó, ha korlátozzuk a lehetőségeket? Nem értem, hogy miért kellene kötelezővé tenni, hogy több F-et draftoljunk, mint G-t. Van 4 hely, ha valaki több G-t szeretne draftolni, mert azokat tarja jónak, akkor tegye meg. Ha abból a kétes igazságból indulunk ki, hogy a guardok jobbak, akkor sem értem, hogy miért kéne szándékosan rosszabb csapatok összeállítására kényszeríteni magunkat? Draftoljon mindenki erősség és taktika alapján, ne az alapján, hogy mit határoztunk meg előre. Egyébként is, szívesebben látom a jó guardokat a csapatokban és a gyengébb forwardokat az FA-n, mint fordítva. Mindenkinek az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kelljenek el, nem az ellenkezője.Bob_Marley írta:Ez jogos valahol, mert centerből kevés van, s "csak" 16 csapat, DE akkor valamit találjunk úgy ki, hogy magas embereke is kelljenek!Mert így van 9 játékos hely, s betudok 6 Guardot szorítani ha akarok!Ami rohadtul nem jó, szerintem!
Legyen akkor 2g-2f-2F/C 1 flex-2 bench vagy ugyanez és 2 flex-1 bench
Mert ha pl ahogy beállítottuk AST/REB felértékelődik, akkor pl megváltozik a dolog!
Egy 3P-4REB-es Joel Anthony, ha megszakadunk a szabálymódosításokkal, akkor sem fog kelleni senkinek, max ha az arcukba nyomjuk, hogy 2-3 centert választanod KELL. Más kérdés, hogy akkor sem kell majd nekik, csak nem lesz más választásuk. De tapasztalatból mondom, hogy jó nagyokat mosolyogtam, amikor a 18 emberes ligámban (5G,5F,2C,5F/C,1FLEX -Bob_Marley írta:Az meg hogy előreláthatólag ki hányadik körös "arc", pont szerintem ezen fáradozunk, hogy ne az előre meghatározott körök alapján legyen megítélve 1-1 játékos!
Bob_Marley írta: Duncan meg alapból 4es, az igaz itt kevésbé rugalmas a játék, s azért 4-5nél több jó centert feltudok sorolni!
Noah-Bynum-Big Al-Gasol-Hibbert-Chandler és még csak bele se kellett nagyon gondolni!
Ez jogos valahol, mert centerből kevés van, s "csak" 16 csapat, DE akkor valamit találjunk úgy ki, hogy magas embereke is kelljenek!Mert így van 9 játékos hely, s betudok 6 Guardot szorítani ha akarok!Ami rohadtul nem jó, szerintem!Cumbee írta: A centeres részhez viszont ha csak nem köveztek meg, ragaszkodom.Sőt, még azon is elgondolkodtam, hogy az az egy is inkább F/C legyen mint sima C, de végül hagytam ezt. Egyébként nem saját hóbort miatt, hanem tapasztalat miatt. 3 draftot lenyomtam már élőben, hogy teszteljek és gyakorlatilag nem lehet centert találni. Ez az oldal nem kezeli bizonyos játékosok PF/C beosztását, az ilyeneket F-nek írja. Leszünk kb 12-en és van kb 4, max 5 használható center a kalapban, a többi 4-5-6. körös képességű arc. 1 példát hoznék: Duncan sem centernek van beírva, hanem F-nek. Csekkoljátok a Pre-Draft Info-t és szűrjetek rá a centerekre. A beállításokról meg nemsokára megírom az összefoglalót, hogy meglegyen 1 helyen.
Jogos az első 50%-os észrevételed. Valamiért FGM-nek gondoltam a 8 db-ot, de most megnéztem és igazad van FGA-t néz csak, szal úgy tényleg egyszerűbb.Bob_Marley írta:Részemről ez így jó lenne, 50%os mezőnymutató min 8 dobásból ami azt jelenti elég 8 pont isSzerintem ez ne érjen 2őt! 1,5et igen szerintem!
És még hogy "belekössek" valamibe nem lenne jobb 2 Center és 1 Flex????
Betudok úgy draftolni, hogy 6 kicsit, s 3 magasat, s azért a kicsik jobb triplások assistolók stb!?
Akkor te mire gondolsz?kanty írta:Persze, ha jó az ajánlat.Bob_Marley írta:Mindegy, látom
Akarsz te egyáltalán cserélni?
Persze, ha jó az ajánlat.Bob_Marley írta:Mindegy, látom
Akarsz te egyáltalán cserélni?