Fantasy sport játékok

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.26. 12:56:06

Kalap1988 írta:Szerintem sem kell ennyi kikötés, bár ne csak egy C legyen kötelező, mert ismerjük a játékot, amiben a dobás számít a legtöbbet, még így is, hogy változtattunk ezt azt... Lesz, aki bevállalja így, hogy bukja a lepattanó, meg mondjuk a blokk csatát, de a többit nyeri. Ezt nem támogatom, mert mindig annak a híve vagyok, hogy életszerű legyen ez a játék. Azaz egy 8 fős rosternél, mondjuk 3 magas használata legyen kötelező ( a Bob által javasolt 4 sok, 3 alsó poszt van és két magas, ergó több csere kell az alsó posztoknak, ha itt is életszerűek akarunk lenni). A tripla-dupla pontszám mindegy, úgy is csak Rondo fog csinálni úgy 4-et, 5-öt :D
Igen csak vedd azt nincs megkötve SF és PF!
Pont amit írtál azért lenne jó a posztokat is "megkötni", hogy életszerű legyen a dolog!Magasakra jelenleg a kis csatárokat is értem, mert egy kalap :D alá esnek !Így nem vehetünk 3 alsó posztom sajnos!

Ráadásul ha belegondoltok könnyebb magassal alap DD bónuszt hozni:
http://www.nba.com/statistics/player/Do ... 1&splitDD=
Érdekességként: Nash az első Guard 11ik helyen 28 DD-vel!Ez PO, de azért érdekességképp!

De eddig 3-1 a szavazás hogy maradjon a jelenlegi formula, még valaki beesik szavazgat, de az average szintén kérdés!Mert mint írtam azt mondjátok ne legyen limitálva a meccsszám, oké de valamit kell azzal kezdeni, hogy lesznek csapatok akik csak adott körben jóval több meccset játszanak, s így jut valaki előrébb!
És így a csere berélésnél is, ott lesz a ki játszik többet!Egy "nyomorék" Boozer kapósabb lesz mint mondjuk Chandler!
És erre azt tudom írni POR QUE? :D

Average meg szerintem úgy működik, hogy valóban leátlagolja fordulónként a dolgokat,s mivel Total pontos liga, így adódik hozzá!
Így meg teljesen mindegy, hogy valaki játszik 4 meccset a PO-ban vagy 20at!

Just4Fun draft nekem ma biztosan nem jó, csak késő este 11 körül!Az is lehet a holnap draft 8 óra sem lesz jó, de ez megint az én bajom lesz :D Majd beállítom a dolgokat most!

Szerk: és a bajom a felállással amit Kalap is írt, hogy nem realisztikus dolgokat is megengedünk így a managereknek!Ellehet irreálisan tolni a dolgokat, nem arra törekedni, hogy kiegyensúlyozott jó csapatod legyen, hanem hagysz 1-2 kategóriát bukni!
És írhatom, hogy de bezzeg a Celtics is jó gyenge a palánk alatt, viszont összességében jó csapat!Jah csak mi sem arra törekszünk, hogy kirúgjunk minden C-t!Hanem pont hogy oda erősítünk, ahol gyengék vagyunk!
Na ezért írtam, hogy valami megkötés legyen, hogy ne lehessen eltorzítani a képet!

Nekem ezzel a 2dologgal, a több meccs meg a posztokkal azért van bajom, mert félek tőle megint kialakulnak olyan dolgok, amik nem reálisak!Tudom fantasy, de nonszensz, hogy olyan emberek érnek többet a másiknál, akik játéktudásban gyengébbek!És itt meg ez duplán ki fog jönni pl ha valaki 20meccset játszik!Mert csak pl tavalyit figyelembe véve Duncan játszott 6 meccset hozott 5 DD-t 12,7-10,5-2,7 statokkal 6!!!! meccsen!
Boozer hasonló statokat hozott 12,6-9,7-1,8 és 6 DD ehhez kellett neki 16!!!!!! meccs!Arról meg nem is beszéltem, hogy Duncan 50 évesen is jobb játékos, mint Boozer,...aztán cseszheted, ha játszik 16 meccset!
Kép
Kép
Kép
lijacska
Jugador del Barça

2012.04.26. 12:51:11

Utolsó összegzésként:
-örülök, hogy a kitűzött célt elértem
-a gép sokat adott(draft+sorsolás)

-a döntő, az sajnos nagyon könnyen elszállt,
-Magette sérülése esett a legroszabkor
-Wade pihentetése

A győzelem megérdemelten a Cumbee.

Marad a következő szezon, s a nyári felkészülés.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 12:50:52

Na akkor megpróbálom kivételesen röviden összefoglalni a véleményem és nem kisregényt írni.
Bob: Még mindig nem világos számomra, hogy mi is konkrétan a problémád a csapattal. Ettől függetlenül, tán már írtam is, én egyáltalán nem támogatom az ötleted. Ha a többieknek tetszik, akkor megváltoztatom, de én ellene szavazok. Írtad, hogy a realitásra szeretnél törekedni, jó lenne. Egy igazi csapat felépítése: 40%G 40%F 20%C. Ezt megtartottuk mi is, nem tudom, hogy mitől lenne valósághűbb a játék, hogy direkt eltoljuk az arányokat. A flex meg azért flex, hogy ha megvan mindenkinek az alap csapata, onnantól a neki tetsző embert tudja draftolni és ne kelljen a posztokat bogarászni a választása előtt. Nem értem mi ebben a trükközés. Biztos lesz aki több guardot draftol majd, de olyan is lesz akit több F-et és biztos olyanok is lesznek, akiknek lesz egy 2. C-je. Ha te nem szereted a G-ket, szíved joga lesz F-ket draftolni, de ne kössük már meg mindenkinek a kezét.
Az átlag: Nem beszélek felső fokon angolul, inkább csak elvagyok vele, de nekem az jött le, hogy az átlag total score-nál a heti meccseket veszi, H2H-nál pedig a fordulókat. Arra jó, hogy a söprés és a szoros meccsek közti különbséget eltüntesse, másra nem. Tudomásul kell venni, hogy ez egy playoff időszak, nem véletlenül nehéz ilyenkor fantasy ligát találni. Kevesen indítanak, mert itt bizony igazságtalan az élet.:D Itt a draftról szól minden és arról, hogy bejönnek-e a megérzéseid. Annak tudatában draftolsz, hogy bizonyos játékosok, csak az első körben segítenek majd. Erről szól a játék, ez ellen nincs mit tenni.

Időpont!!
A normál ligának Péntek 8 az időpontja, 1 óra alatt simán megleszünk valszeg. A Just 4 Fun viszont még kérdéses. Ma este 10 körüli időponthoz mit szóltok? Vagy holnap valamikor? Ha nem tudunk majd megállapodni, akkor szerintem berakom holnap fél8-ra, akkor már valszeg majdnem mindenki gépnél lesz, de pre draft rankingot mindenki állítson. Ugye nincs limitálva, hogy egy játékos hányszor draftolható, szal elméletem szerint az első 7 embert akit beállítasz magadnak, meg is kell kapnod.
neobarca
Director del Fútbol

2012.04.26. 12:26:58

Akkor szeretném kérni, hogy pontosítsuk a draft idejét. Be kell írnom a határidő naplómba... :lol:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.26. 11:09:14

Szerintem sem kell ennyi kikötés, bár ne csak egy C legyen kötelező, mert ismerjük a játékot, amiben a dobás számít a legtöbbet, még így is, hogy változtattunk ezt azt... Lesz, aki bevállalja így, hogy bukja a lepattanó, meg mondjuk a blokk csatát, de a többit nyeri. Ezt nem támogatom, mert mindig annak a híve vagyok, hogy életszerű legyen ez a játék. Azaz egy 8 fős rosternél, mondjuk 3 magas használata legyen kötelező ( a Bob által javasolt 4 sok, 3 alsó poszt van és két magas, ergó több csere kell az alsó posztoknak, ha itt is életszerűek akarunk lenni). A tripla-dupla pontszám mindegy, úgy is csak Rondo fog csinálni úgy 4-et, 5-öt :D
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.26. 10:59:05

En nem szeretnek ilyen kikoteseket. Max annyit valtoztatnek meg hogy 2 flex helyett 0/1 legyen.
Ha minden megkotunk, akkor nem marad mozgaster es nem lehet majd kedvunk szerint taktikazni...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.26. 03:41:48

Továbbra is kérdezem, hogy mi a helyzet az Average-gel meg legfőképpen a roster felépítés miért is nem lehet GGFFC-1F/C-2 flex/bench ? :D
A lényeg, hogy legyen lefixálva minimum 4 hely magasaknak!MINIMUM!!!!
Ezt teljesen korrekten érezném 2 flex/bench emberrel azt kezd mindenki amit akar, tudja variálni a dolgokat jobbra-balra!De ha túl nagy a szabadság megint iszonyatosan lehet trükközni!!!!Le lett csökkentve 8 fősre a Liga, én spec ennek sem örülök, de legyen így bár megmondom őszintén "zavar", hogy erről sem volt komoly megbeszélés!
De legyen 8 fős, viszont akkor az average dolog pl adott lenne!Mert így gyakorlatilag esnek kis a csapatok, s azonnal menni fog a piaci vásár a játékosokért...1-1 kör végén!Ha meg nagyobb rosterrel dolgozik az ember, előre tud 1-2 embert direkt erre használni, hogy később val. továbbmegy a csapata!
Illetve a posztokon meg ha már 8fős a roster teljesen korrektnek érzem a 4-4es elosztás!Lehet zavaros olykor a dolog, amit írok én is sokat agyalok, hogy mi lenne a jó megoldás, ráadásul ezt még nem is ismertük ki, s ez a kieséses dolog meg nagyon bekavar, amire az average nagyon jó lenne véleményem szerint!Mert pl most egy Chris Bosh jóval többet ér mint mondjuk Millsap!A roster felépítése a másik ami akárhogy nézem nem tetszik személy szerint :D

Többieket kérem gondolkozzanak el ezen!És szavazzunk, mert nem nagyon reagált senki az idő meg telik...

Cumbee kérdés továbbra is PP-ért kit Conleyért kit?

Mindenkinek írtam :D Szavazzunk ami még kérdéses dolog, akár szabályok akár draft időpont!Vissza kell kicsit olvasgatni és mindenki láthatja, köszönöm :D

A meccs limitre meg visszatérve, az is egy rohadt nagy lutri, mert nem csak az számít ki jut el a döntőig hanem az is hogy hogyan!
Előre láthatólag pl Nyugatról jobban érdemes választani, mert total pontok vannak, s ott val több meccs lesz!Ha fixálva lenne heti 3 meccs, tök mindegy hogy valaki egy héten játszik 5öt mert éppen konferencia döntős, s 7 meccsig szenvednek!

De mint írtam az átlag számolás az ezt is teljesen megoldaná, lényegtelen lenne a dolog, pl nyugodtan mondhatom azt kiválasztom Nowitzkit, mert bízok benne, hogy jó statokat hoz, s a tavalyi PO formáját mutatja, viszont ha rohadt fontos a meccsszám, akkor pl azt mondom inkább választom Bosht....
Cumbee írtad, hogy azt szeretnénk, hogy erősek legyenek a keretek, erre írtam is, hogy nyilván ez teljesen természetes, pont ezért kell valahogy megoldani, hogy ne legyen szempont ki milyen csapatban játszik, hanem a tudásszintjük!
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.26. 03:16:12

A Just 4 Fun liga draftjáról megfeledkeztünk. Mikor legyen? Csütörtök este, esetleg péntek délután/este?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.25. 14:47:38

Nekem továbbra sem pozitív a változás, már lejjebb leírtam, ezzel megint egy kiskapu nyitva van!

És ez fontos kérdés nálam, úgyhogy akkor erről tényleg valami normális szavazás menjen!
Mert ezen sok múlhat főleg draft stratégiák miatt, ami az egészet meg is határozza!Továbbra is minimum 4 magas játékos szükséges használatát bevezetném!

TD 10re emelését is ellenzem :D

Komolyan már ég a pofámról a bőr, hogy mindent ellenzek, de egyszerűen megint látom magam előtt a sok nyitva hagyott "manipulatív" lehetőséget!
Mert az hogy FA mennyi, végül is mindegy, de a roster felépítése meg hogy hogy számolja a pontokat rohadtul nem!
De lehet csak paranoiás vagyok :D

Average-ről vélemények?
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.25. 14:35:34

Na kijavítottam a draft idejét 8 órára. Nem emlékeztem már, hogy valakinek nem volt jó a 7. Átraktam a rostert is g-g-f-f-c-2flex-bench-re,(vagy konkrétan 3 bench-re gondoltatok?) úgy néztem, hogy akik írtak azok ezt támogatták, kivéve Bob-ot, de neki is jobban tetszik ez, mint a az eddigi, szal tán mindenkinél pozitív a változtatás.:D A tripla-dupláért én is adnék 10-et, vagyunk már 2-en, ha még 1-2 ember jóváhagyja és senkinek nem lesz ellenvetése, akkor azt is megváltoztatom. Az FA listát megnövelhetem, de kb tök fölösleges, mert úgyis csak az első körben, illetve közvetlen az első kör után lehet majd használni, később már nem lehet majd használható játékost találni rajta. (Ha csapatonként 9 aktív játékossal számolunk a való életben és a 2. körbe bejut 8 csapat, akkor az 72 aktív játékost jelent. Nálunk a jelenlegi beállítások alapján 8 fős keretek lesznek és most vagyunk 12-en, az azt jelenti, hogy 96 aktív játékos kellene a játékban. Magyarán nem hogy fölös ember nem lesz a 2. körben az FA listán, de a csapatok nagy részénél lesz 2-3 olyan ember, aki nem is játszik többet.)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.25. 14:33:59

Akkor eddig 3-1 szerit ne legyen limitálva a meccsszám :D

Én igazából azért gondoltam ezt, mert így is alapból lutri az egész, valamivel lehetne ezen finomítani!Average dolog pl kifejezetten jó ötletnek tűnt!Az is feldobandó kérdésnek, hogy ne legyen akkor az?

TD-t 10re emelni? Hmm szerintem az már sok, oké ritkán van meg díjazzuk, de így is egy DD 5szörös, egy TD 8szorosnak korrekt szerintem!Főleg, hogy alapból a reb, assist megvan emelve!

FA-k viszont 15-nek elégnek kell lennie, főleg mert szűkebb a rotáció, illetve véleményem szerint jobb is ha nem az elterjedt "minden napra felveszek egy FA-t" honosul meg!

Draft lehet 8tól is, csak döntsük el!
Illetve valamit tényleg akkor lépjünk, mi legyen a roster számmal, én továbbra is berzengkednék ellene, hogy alapból biztosan 3 magasat kell használni!Slither gondolata ésszerű, s részemről is ok, de a csere lehetőségnél meghatároznám 2 F/C használatát, + 1 bench!
Illetve average nem rossz gondolat!

Valamit kihagytam ami még "nem tetszik" ? :D
Kép
Kép
Kép
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.25. 14:13:16

Game90 írta: Én nem limitálnám, okosan kell draftolni, ennyi. Mondjuk a szerencse-faktor itt is bejátszik, lehet, hogy a Knicks/76ers kettős meglepetésre hoz 2 meccset a Bulls/Heat ellen vagy a Thunder/Clippers duó rögtön kiesik az 1. körben. De hát ez benne van a játékban.

Egyébként akkor péntek este 7kor lesz a draft? Csak mert Kalap írta, hogy neki 8kor lenne jó, én abban is benne lennék, ha 1-1,5 óra alatt lemegy az egész.
En se limitalnam a meccsszamot, de az FA pickek szamat is meg novelnem. Sztem azert is volt olyan aktiv a ligank mert sokat lehetett hasznalni az FA-kat. :wink:

A pentek 8 nekem is jobb lenne a 7 helyett, akkor talan nem kene auto-draftolnom. :)
PCsabi
aka Game90

2012.04.25. 13:29:52

Slither írta: Amúgy PO-ra elég a szűk keret, 1 kezdő (GGFFC) és 3 csere bőven elég, a valóságban is kb. ez lesz. :wink:
Ezt támogatom én is!
Cumbee írta: Alap értékek:
--------> Pont: 1
--------> Pattanó: 1.5
--------> Gólpassz: 1.5
--------> Labdaszerzés: 2
--------> Blokk: 2
--------> Eladott labda: -1

--------> Dupla-dupla: 3
--------> Tripla-dupla: 8
--------> 30 pont fölötti teljesítmény: 5
Alap értékek nekem megfelelnek, viszont a TD értékét 8-ról 10-re emelném.
Bob_Marley írta: Játékosok szerepeltetését mindenféleképpen limitálnám!!!!
Mert duplán megszívhatja ha valaki mondjuk egy mai papírforma szerint egy Philly játékost kap fel!
Kisöprik 4 meccs alatt míg mondjuk valahol meg 7ik meccsre kerül sor!
Ez főleg amikor már megyünk előrébb a konferencia elődöntő-döntők felé, rohadtul sokat számíthat!
Javaslom a heti megengedett 3 meccset!Ez képlékeny de 3at tartom korrektnek, de lehet 4is ha több rugalmasságot szeretnétek!
Én nem limitálnám, okosan kell draftolni, ennyi. Mondjuk a szerencse-faktor itt is bejátszik, lehet, hogy a Knicks/76ers kettős meglepetésre hoz 2 meccset a Bulls/Heat ellen vagy a Thunder/Clippers duó rögtön kiesik az 1. körben. De hát ez benne van a játékban.

Egyébként akkor péntek este 7kor lesz a draft? Csak mert Kalap írta, hogy neki 8kor lenne jó, én abban is benne lennék, ha 1-1,5 óra alatt lemegy az egész.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.24. 21:22:34

Bob_Marley írta: Javaslataim a játékra:

2;
Játékosok szerepeltetését mindenféleképpen limitálnám!!!!
Mert duplán megszívhatja ha valaki mondjuk egy mai papírforma szerint egy Philly játékost kap fel!
Kisöprik 4 meccs alatt míg mondjuk valahol meg 7ik meccsre kerül sor!
Ez főleg amikor már megyünk előrébb a konferencia elődöntő-döntők felé, rohadtul sokat számíthat!
Javaslom a heti megengedett 3 meccset!Ez képlékeny de 3at tartom korrektnek, de lehet 4is ha több rugalmasságot szeretnétek!

7;
Van egy olyan opció: Count All Games itt azt írja No-ra kell állítani ha azt akarja az ember, hogy a söprések miatt kialakult hátrányokat!
!
Ln azért ezt a 2 pontot részemről felhoznám még!Mint kérdés a többiek felé, hogy látják a dolgokat!
Főleg a meccsszám érdekes, most meccs van nincs idpm bőven kifejteni, :D

És részemről amit még nem értek egyet a használható játékosok száma!Slither ötletet középút lenne, így kevesebb a roster lehet csemegézni, s alakítani!
Azt támogatnám, hogy akkor legyen egy GGFFC és Egy 2f/c és 1 bench

Ja és Cumbee akkor egyszerűsítve PP-ért kit? Conleyért kit?

szerk: sikerült lenyomni pár élő draftot, s szerencsére gyorsan le is ment, örülök, mert jól sikerültek :D
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.24. 21:15:00

Szabályok:
- 28.-án, azaz szombaton kezdődik a bajnokság
- 6 hétig tart
- A pontok összeadódnak, akinek a legtöbb van a végén, az nyer

Beállítások:
Liga beállítások:
- 15 csapat
- Összesített pontozásos rendszer (nincsenek egymás elleni meccsek)
- Élő, "snake" draft (mindenki ismeri, ha máshonnan nem, a Yahoo!-ból tuti)
- 90 másodperc lesz 1-1 választásra a drafton
- 9 játékos/csapat
- Összeállítás: G-G-F-F-C-FLEX-FLEX-BENCH-BENCH (Ide várjuk a véleményeket, Bobbal ezzel kapcsolatban vagyunk más véleményen.)
- Csapat állítás: naponta
- 1 játékos 1* draftolható
- Nincs limitálva a játszható meccsek száma
- FA lista van, összesen 15 változtatás engedélyezett (a liga kezdete előtt nincs limit)
- Waiver lista* van (most folyamatosra van rakva elvileg, de nekem totál megfelel, ha olyanra tesszük, hogy csak a meccsek után x ideig van waiver lista.
- Az egész liga során lehet használni az FA listát
- A cserék engedélyezve vannak, kikapcsoltam azt a funkciót, hogy a komisszárnak engedélyezni kelljen, ha kell bekapcsolom, de szerintem tudja mindenki, hogy mi a dörgés. Nincs trade deadline sem.

Pontozás:
- Nincs beállítva, hogy a meccsek átlagát számolja (Így amelyik csapat több meccset játszik az adott párharcban, annak a játékosai is értelem szerűen többet játszanak=értékesebbek az adott időszakban) Ezt egyébként lecserélhetjük az átlagolós cuccra, csak annak a működését nem ismerem pontosan.
- Összesített pontozás
- Itt jönnek, hogy milyen esemény hány pontot ér majd a játékban:
Alap értékek:
--------> Pont: 1
--------> Pattanó: 1.5
--------> Gólpassz: 1.5
--------> Labdaszerzés: 2
--------> Blokk: 2
--------> Eladott labda: -1

Extra értékek:
--------> 3 pontos: 1
--------> Dupla-dupla: 3
--------> Tripla-dupla: 8
--------> 30 pont fölötti teljesítmény: 5
--------> 50% fölötti mezőnymutató (8 dobás kísérlet után): 1.5

Rájátszás bónusz:(nem tudtam neki nevet kitalálni)
--------> Nincs, minden kör ugyan annyit számít

*waiver lista: Lényege, hogy a draft után fordított sorrendben mindenki "rangot" kap. ha fel akarsz venni egy játékost FA piacról, azt nem tudod azonnal megtenni. Rányomsz, hogy igényt tartasz rá, ez megjelenik a többieknek is, akiknek egy bizonyos ideig (mondjuk aznap délig, vagy valami hasonló, előre meghatározott időpont, minden nap) van idejük licitálni rá. ha te a 15. vagy a waiver listán és rányom egy olyan, aki az első, akkor az övé lesz a játékos. Ezek után te előrébb lépsz 1-el, a 14. helyre, ő pedig visszaesik az utolsó, 15. helyre és a következő ilyennél már te kapod meg a játékost.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.24. 20:38:32

Cumbee írta:Dicséretes, de a szabályokhoz is szólj hozzá.:D Szép, hogy itt Bobbal megküzdünk egymással, de nem csak mi ketten nyomjuk majd, szal 3-4 vélemény még minimum jól jönne.:D
Szenvedjetek csak ti ketten, én csak a létszámot növelem itt. :)

Amúgy PO-ra elég a szűk keret, 1 kezdő (GGFFC) és 3 csere bőven elég, a valóságban is kb. ez lesz. :wink:
Meg annyira nem értem is hogy miért erőltetitek azt hogy a mellék kategóriák többet érjenek a pontoknál, de végül is mindegy, úgy is csak a számokat kell nézni.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.24. 20:30:07

Slither írta:Annyit írtok már erről, hogy akkor én is veszem a fáradságot, és regisztrálok. Beállítom a rankinget, aztán jöhet az auto-draft. :D
Dicséretes, de a szabályokhoz is szólj hozzá.:D Szép, hogy itt Bobbal megküzdünk egymással, de nem csak mi ketten nyomjuk majd, szal 3-4 vélemény még minimum jól jönne.:D
Slither írta:Szenvedjetek csak ti ketten, én csak a létszámot növelem itt. :)

Amúgy PO-ra elég a szűk keret, 1 kezdő (GGFFC) és 3 csere bőven elég, a valóságban is kb. ez lesz. :wink:
Meg annyira nem értem is hogy miért erőltetitek azt hogy a mellék kategóriák többet érjenek a pontoknál, de végül is mindegy, úgy is csak a számokat kell nézni.
Nekem tökéletes lenne a 8 játékos, kevesebb selejt maradna. A mellék kategóriák értékét pedig muszáj növelni, egyébként tisztán pont liga lenne az egész. Megjegyzem még így sem vagyok biztos benne, hogy nem az lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cumbee 2012.04.24. 21:22:22-kor.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.04.24. 20:25:26

Annyit írtok már erről, hogy akkor én is veszem a fáradságot, és regisztrálok. Beállítom a rankinget, aztán jöhet az auto-draft. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.24. 19:36:15

Cumbee írta:
Pontosítanék! Betettem egy alap csapatot, olyat ami igazából is van és hagytam 4 helyet, hogy a felhasználó maga döntse el, hogy kit szeretne draftolni. Miért jó, ha korlátozzuk a lehetőségeket? Nem értem, hogy miért kellene kötelezővé tenni, hogy több F-et draftoljunk, mint G-t. Van 4 hely, ha valaki több G-t szeretne draftolni, mert azokat tarja jónak, akkor tegye meg.
Értem a gondolatmenetedet, s nem akadtál el logikailag!
A korlátozás pedig véleményem szerint azért kellene, hogy kevesebbet lehessen manipulálni!Ezzel rá lenne kötelezve a manager, hogy ne tudjon olyan trükköket végrehajtani, hogy pl amit írtam telerakom guarddal a csapatomat!Illetve, hogy azért a valósághoz közel legyen a dolog!Tudom fantasy blabla, de így megint azt érjük el, hogy pl Perkins pl szinte értéktelenné válik, miközben ez rohadtul nem igaz a valóságban!
Ezért is pl a pontozási ötleteid zseniálisak voltak a reb/ast/steal/blokk stb emelésével, s meghatározásával!

Abban is igazad van kevesebb a center, ezért is írtam F/C a lényeg, hogy ne lehessen olyat betrükközni, hogy valaki rámegy, hogy nem vesz fel magasat, mert minek!
Cumbee írta: Ha abból a kétes igazságból indulunk ki, hogy a guardok jobbak, akkor sem értem, hogy miért kéne szándékosan rosszabb csapatok összeállítására kényszeríteni magunkat? Draftoljon mindenki erősség és taktika alapján, ne az alapján, hogy mit határoztunk meg előre. Egyébként is, szívesebben látom a jó guardokat a csapatokban és a gyengébb forwardokat az FA-n, mint fordítva. Mindenkinek az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kelljenek el, nem az ellenkezője.
Kérdés a mi számít rosszabbnak?
Teljesen igaz, hogy az érdek a jó játékosok kelljenek el, de amit írtam is, hogy azért is jó, hogy közösen kitaláljuk a szabályokat, mert akkor a ki a jó játékos mint fogalom azért eléggé összetetté válik!
És ami nekem pl nagy szívfájdalmam volt a yahoonál, hogy iszonyat értékes emberek rohadtul alulértékeltté váltak azáltal, hogy a pontozási rendszerben rengeteget számított a pont, irreálisan sokat a többihez képest!

És igenis azzal, hogy korlátozzuk, hogy kellenek magas emberek is, az embernek célja, hogy igen olyan csapatot szedjen össze, ahol forward posztra ne tölteléket tegyen!
Ezért írtam F/C kombót, mert nyilván center kevesebb lesz a PO-ban, főleg aki játszani is fog!
Cumbee írta: Sokkal többet nem is tudnál mondani.:D Szal van 6, abból 2 valszeg nem éri meg a 2. kört sem, magyarán szintén nem sokat ér.(Sry neobarca:D) Ha meg tovább gondolkodunk, akkor jönnek a Jordan-ek, Perkins-ek, akik még elmennek, de a jótól már igen messze vannak. És még mindig az első kör. Megnéztem, ha az itteni erősorrend szerint draftolunk, akkor az első kör utolsójáé McGee lesz első körös kiesőként 9,3-5,8-al. Vesd össze ezt Bynum statjaival. És itt csak annyi dönt, hogy ki hol kezdi a draftot. 2. kör vége Vucevic, de itt már elkeltek Joel Anthony-k, Ömer Asik-ok, és közvetlen utánna Nazr Mohammed jön.:D Ezt csak azért írtam, hogy szemléltessem, hogy már az első kör végén is maximum közepes szintű játékosok vannak, de ha még 1 C kört kötelezővé teszünk, akkor ott már nagy szerencse kell egy alig használható játékos kifogásához a sok full használhatatlan között. Ha meg F/C-t rakunk, akkor meg totál egyértelmű, hogy mindenki F-et húz majd, magyarán G-G-F-F-F-C-FLEX-BENCH-BENCH lenne az G-G-F-F-C-FLEX-FLEX-BENCH-BENCH helyett, amit mint ahogy már feljebb kifejtettem, fölösleges korlátozásnak érzek. Szólj, ha logikailag megcsúsztam valahol.:D
Ismételni tudom magam logikailag értem amit mondasz, s nyilván egyszerűbb is forwardot húzni!

Részemről viszont eléggé viszolygok ettől a lehetőségtől ami jelenleg fent áll, mert mint írtam óriási kiskaput hagy nyitva!Az meg ha azt mondjuk ha minden korlátozva van, hol marad a játék nem állja meg a helyét, mert pont érzésem szerint amit írtam, pont azokra irányul, hogy ne lehessen olyan trükköket végrehajtani amikkel pl simán egy Bynum erősséget kilehet küszöbölni, mert nem érdekel, hogy Bynum van az ellenfélnél szétpakolom úgy a csapatomat, mert nem vagyok rákényszerítve, hogy a helyeket feltöltsem emberrel, hogy olyan kategóriákat erősítek meg, amikben Bynum pl nem jó!
Ezzel arra akarok célozni, hogy ezzel megint úgy érzem, hogy pl egy Bynum típusú atom centernek a szerepe rohadtul lecsökken!
Mert most pl ha nekimennénk tuti nem "pazarolnám" el a pickemet egy Bynumra akár az első vagy a második körben, mert simán hátul egy joval kevésbé meghatározóval megoldom a Center posztot és annyira nem ver agyon összehasonlításban Bynum, hogy ne lehessen kompenzálni!
miközben jelenleg pl Bynum a legértékesebb center a Po-ra!

Waiver Period: All The Timer mit jelent ?

Végiggondolva akkor legyen valami más korlátozás, akkor csak 1 bench player legyen, ha nem tetszik nektek, hogy kelljen 2 center!A lényeg, tanulva pl a yahooból (s tudom, hogy ez más) vannak olyan manipulatív dolgok, amiket véleményem szerint korlátozni kellene!
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.24. 18:55:33

Bob_Marley írta:Ez jogos valahol, mert centerből kevés van, s "csak" 16 csapat, DE akkor valamit találjunk úgy ki, hogy magas embereke is kelljenek!Mert így van 9 játékos hely, s betudok 6 Guardot szorítani ha akarok!Ami rohadtul nem jó, szerintem!

Legyen akkor 2g-2f-2F/C 1 flex-2 bench vagy ugyanez és 2 flex-1 bench

Mert ha pl ahogy beállítottuk AST/REB felértékelődik, akkor pl megváltozik a dolog!
Pontosítanék! Betettem egy alap csapatot, olyat ami igazából is van és hagytam 4 helyet, hogy a felhasználó maga döntse el, hogy kit szeretne draftolni. Miért jó, ha korlátozzuk a lehetőségeket? Nem értem, hogy miért kellene kötelezővé tenni, hogy több F-et draftoljunk, mint G-t. Van 4 hely, ha valaki több G-t szeretne draftolni, mert azokat tarja jónak, akkor tegye meg. Ha abból a kétes igazságból indulunk ki, hogy a guardok jobbak, akkor sem értem, hogy miért kéne szándékosan rosszabb csapatok összeállítására kényszeríteni magunkat? Draftoljon mindenki erősség és taktika alapján, ne az alapján, hogy mit határoztunk meg előre. Egyébként is, szívesebben látom a jó guardokat a csapatokban és a gyengébb forwardokat az FA-n, mint fordítva. Mindenkinek az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kelljenek el, nem az ellenkezője.
Bob_Marley írta:Az meg hogy előreláthatólag ki hányadik körös "arc", pont szerintem ezen fáradozunk, hogy ne az előre meghatározott körök alapján legyen megítélve 1-1 játékos!
Egy 3P-4REB-es Joel Anthony, ha megszakadunk a szabálymódosításokkal, akkor sem fog kelleni senkinek, max ha az arcukba nyomjuk, hogy 2-3 centert választanod KELL. Más kérdés, hogy akkor sem kell majd nekik, csak nem lesz más választásuk. De tapasztalatból mondom, hogy jó nagyokat mosolyogtam, amikor a 18 emberes ligámban (5G,5F,2C,5F/C,1FLEX -
5!!! db F/C, amiből mind az 5 emberem F lett, mert nem volt C) C-t kellett húznom és nagy büszkén a sérültek közül kirántottam Al Horford-ot, mondván, hogy ha játszik majd kb 10 perceket, mekkorát alázok 0 pontos, 2 pattanós centerekre, amiket a többiek szedtek fel már kínjukban.
Bob_Marley írta: Duncan meg alapból 4es, az igaz itt kevésbé rugalmas a játék, s azért 4-5nél több jó centert feltudok sorolni!
Noah-Bynum-Big Al-Gasol-Hibbert-Chandler és még csak bele se kellett nagyon gondolni!

Sokkal többet nem is tudnál mondani.:D Szal van 6, abból 2 valszeg nem éri meg a 2. kört sem, magyarán szintén nem sokat ér.(Sry neobarca:D) Ha meg tovább gondolkodunk, akkor jönnek a Jordan-ek, Perkins-ek, akik még elmennek, de a jótól már igen messze vannak. És még mindig az első kör. Megnéztem, ha az itteni erősorrend szerint draftolunk, akkor az első kör utolsójáé McGee lesz első körös kiesőként 9,3-5,8-al. Vesd össze ezt Bynum statjaival. És itt csak annyi dönt, hogy ki hol kezdi a draftot. 2. kör vége Vucevic, de itt már elkeltek Joel Anthony-k, Ömer Asik-ok, és közvetlen utánna Nazr Mohammed jön.:D Ezt csak azért írtam, hogy szemléltessem, hogy már az első kör végén is maximum közepes szintű játékosok vannak, de ha még 1 C kört kötelezővé teszünk, akkor ott már nagy szerencse kell egy alig használható játékos kifogásához a sok full használhatatlan között. Ha meg F/C-t rakunk, akkor meg totál egyértelmű, hogy mindenki F-et húz majd, magyarán G-G-F-F-F-C-FLEX-BENCH-BENCH lenne az G-G-F-F-C-FLEX-FLEX-BENCH-BENCH helyett, amit mint ahogy már feljebb kifejtettem, fölösleges korlátozásnak érzek. Szólj, ha logikailag megcsúsztam valahol.:D[/quote]
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.24. 17:41:14

Oké láttam kanyt mit írtál, én is tudom, hogy sokáig juthat :P :D
Ezért szeretnék ellenértéket kérni!!!!

Cumbee írta: A centeres részhez viszont ha csak nem köveztek meg, ragaszkodom.:D Sőt, még azon is elgondolkodtam, hogy az az egy is inkább F/C legyen mint sima C, de végül hagytam ezt. Egyébként nem saját hóbort miatt, hanem tapasztalat miatt. 3 draftot lenyomtam már élőben, hogy teszteljek és gyakorlatilag nem lehet centert találni. Ez az oldal nem kezeli bizonyos játékosok PF/C beosztását, az ilyeneket F-nek írja. Leszünk kb 12-en és van kb 4, max 5 használható center a kalapban, a többi 4-5-6. körös képességű arc. 1 példát hoznék: Duncan sem centernek van beírva, hanem F-nek. Csekkoljátok a Pre-Draft Info-t és szűrjetek rá a centerekre. A beállításokról meg nemsokára megírom az összefoglalót, hogy meglegyen 1 helyen.
Ez jogos valahol, mert centerből kevés van, s "csak" 16 csapat, DE akkor valamit találjunk úgy ki, hogy magas embereke is kelljenek!Mert így van 9 játékos hely, s betudok 6 Guardot szorítani ha akarok!Ami rohadtul nem jó, szerintem!

Legyen akkor 2g-2f-2F/C 1 flex-2 bench vagy ugyanez és 2 flex-1 bench

Az meg hogy előreláthatólag ki hányadik körös "arc", pont szerintem ezen fáradozunk, hogy ne az előre meghatározott körök alapján legyen megítélve 1-1 játékos!
Mert ha pl ahogy beállítottuk AST/REB felértékelődik, akkor pl megváltozik a dolog!
Duncan meg alapból 4es, az igaz itt kevésbé rugalmas a játék, s azért 4-5nél több jó centert feltudok sorolni!
Noah-Bynum-Big Al-Gasol-Hibbert-Chandler és még csak bele se kellett nagyon gondolni!
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.04.24. 17:32:55

Abban a ligában amiben én is vagyok azzal mi a helyzet? Vége van már?
Nem figyelem a PO óta.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.04.24. 17:32:52

Bob_Marley írta:Részemről ez így jó lenne, 50%os mezőnymutató min 8 dobásból ami azt jelenti elég 8 pont is :D Szerintem ez ne érjen 2őt! 1,5et igen szerintem!

És még hogy "belekössek" valamibe nem lenne jobb 2 Center és 1 Flex????
Betudok úgy draftolni, hogy 6 kicsit, s 3 magasat, s azért a kicsik jobb triplások assistolók stb!?
Jogos az első 50%-os észrevételed. Valamiért FGM-nek gondoltam a 8 db-ot, de most megnéztem és igazad van FGA-t néz csak, szal úgy tényleg egyszerűbb.

A centeres részhez viszont ha csak nem köveztek meg, ragaszkodom.:D Sőt, még azon is elgondolkodtam, hogy az az egy is inkább F/C legyen mint sima C, de végül hagytam ezt. Egyébként nem saját hóbort miatt, hanem tapasztalat miatt. 3 draftot lenyomtam már élőben, hogy teszteljek és gyakorlatilag nem lehet centert találni. Ez az oldal nem kezeli bizonyos játékosok PF/C beosztását, az ilyeneket F-nek írja. Leszünk kb 12-en és van kb 4, max 5 használható center a kalapban, a többi 4-5-6. körös képességű arc. 1 példát hoznék: Duncan sem centernek van beírva, hanem F-nek. Csekkoljátok a Pre-Draft Info-t és szűrjetek rá a centerekre. A beállításokról meg nemsokára megírom az összefoglalót, hogy meglegyen 1 helyen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.24. 17:27:51

kanty írta:
Bob_Marley írta:Mindegy, látom :D
Akarsz te egyáltalán cserélni? :D
Persze, ha jó az ajánlat. :wink:
Akkor te mire gondolsz?
Előzőben mi nem tetszett?
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.24. 17:13:59

Bob_Marley írta:Mindegy, látom :D
Akarsz te egyáltalán cserélni? :D
Persze, ha jó az ajánlat. :wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése