Formula 1
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
McLaren Renault, érdekes. Nem jött be a Honda projekt.

Annyival jobb, jelenleg megint a Mercedes mindenkinél, hogy nincs sehol esély legyőzni őket.Messias2 írta:USA, Japán, Interlagos.
Ezek a pályák mind inkább a Mercinek kedveznek, de közel sem várható akkora különbség, mint Monzában. Inkább a Belgiumban tapasztalt erőviszonyok várhatóak.
Szingapúr és Malajzia viszont inkább a Ferkának kedvez, már 2015-ben nyerni tudtak ezeken a helyeken egy sokkal gyengébb kocsival.
USA, Japán, Interlagos.
Ezek a pályák mind inkább a Mercinek kedveznek, de közel sem várható akkora különbség, mint Monzában. Inkább a Belgiumban tapasztalt erőviszonyok várhatóak.
Szingapúr és Malajzia viszont inkább a Ferkának kedvez, már 2015-ben nyerni tudtak ezeken a helyeken egy sokkal gyengébb kocsival.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Suzuka meg Interlagos mindig trükkös és közbeszólhat az időjárás, Austin viszont Lewis egyik kedvenc helye. RB-nek kedvezhet inkább a leszorító erő, de nem feltétlen ilyen jellegű pályák, ahol annyit jelentene, mint egy Monaco, Hungaroring stb. Minimálisan kedvezhet, de nem számottevően mint pl egy Interlagos hosszú célegyenes vagy Suzuka dettó a síkán előtt. Mindegy, meglátjuk. Én nem aggódok, a momentum abszolút Lewisnál van, s kiváló formában is tolja.

- MatyiG
- Adminisztrátor
Nem feltétlen az számít, hogy gyors-e, hanem az, hogy mennyire fontos ott a leszorítóerő. Austinban és Suzukában is olyan gyors, egymásba ívelő kanyarok vannak, amik a Ferrariknak segíthetnek.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Interlagos, Suzuka a leggyorsabb pályák közé sorolandók, Amerika szintén gyors pálya (legutóbbi hármat mind Lewis nyerte), mindenhol Hamiltont tartom esélyesebbnek.Messithebest írta:a felsoroltak közül egyedül Mexikó lehet az ahol esélyesebb a Mercedes.Bob_Marley írta: de Amerika, Mexikó, Japán, Brazília tipikus Mercedes pályák.

- Messithebest
- Director del Fútbol
a felsoroltak közül egyedül Mexikó lehet az ahol esélyesebb a Mercedes.Bob_Marley írta: de Amerika, Mexikó, Japán, Brazília tipikus Mercedes pályák.

"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Butaság lenne temetni az egész vb-t egy hétvége miatt, nagyon hosszú még a szezon. Olyan helyszínek jönnek ahol a ferrari az elmúlt években is rendre kimagaslóan szerepelt, a gyenge autó ellenére. Aero terén pedig idén a ferrari jobb, sokkal több leszorító erőt tudnak kicsavarni a csomagból ami kulcs lehet ezeken a helyszíneken. Elég csak a tavalyi nehéz évek megnézni, szezon második felében sokkal jobban szerepeltek, csak fejleszteni kéne gőzerővel. A képlet elég egyszerű, a szünet óta a merci hozott egy új-erősebb motort, míg a ferrari apróbb újításokat, nem is csoda hogy az eddigi kb. hajszálnyi merci előny motorerő terén sokkal nagyobb most. Ráadásul pénteken nem tudták belőni az autót, így kellett volna a szombati gyakorlás amit egy az egybe elmosott az eső. Nagy kár érte, főleg az olasz drukkerek miatt.Ladislao írta:Én még bizom a Ferrari feltámadásban. Azért van mire alapozni. Ha ezt a hétvégét nem nézzük akkor nem sok versenyhétvége volt ahol azt lehetett volna mondani, hogy teljesen homályban lettek volna. Nem véletlenül van még mindig csak pár pontra Vettel Hambitól.
Ami viszont sokkal jobban bosszant az Kimi. Hol remekül vezet, hol pedig egészen elképesztően... negatív értelembe véve. Hamilton tarkójába kéne lihegjen és Bottast pofozza, erre Oconnal csatázik, ez így marha nehéz. A mercinél egyértelmű a felállás, Bottas a kiskutya azt csinál amit Hamilton illetve a merci parancsol. Rosberg se volt óriási kedvencem, de neki legalább volt töke. Minden esetre kell az új erőforrás jöjjön, mert most előnyben a merci.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
RB is jó lehet Szingapúrban, nem hiába nyert tavaly Ricciardo. De egyáltalán nem olyan pályák jönnek, ahol a Ferrari esélyesebb lenne, talán még Malajzia lehet olyan ha nagy meleg van, ahol megfőhet a Mercedes, de Amerika, Mexikó, Japán, Brazília tipikus Mercedes pályák. Ráadásul Lewis nagyon ott van fejben, hál Istennek. És nagyon kevés szó esik, hogy jobban áll egységekkel is, jönni fognak a Ferrari büntetések. Ezt okosan le kell menedzselni és meglesz a negyedik.

- Messithebest
- Director del Fútbol
vicces, hogy sokan egybol temetik a Ferrarit, csak mert egy - amugy a Mercinek fekvo - palyan kikaptak. Most rendre olyan palyak jonnek ahol a Ferrari az eselyesebb, ugyhogy nincs meg veszve semmi sem. Ma ennyi volt benne, ez van, nyomni kell tovabb, Szingapur tipikus Ferrari-palya, ott boven el lehet kapni a Mercit. Az meg hogy most mar Ham van elonyben, na bumm, a vegen kell majd vezetni a vb-t, nem most.

"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Én még bizom a Ferrari feltámadásban. Azért van mire alapozni. Ha ezt a hétvégét nem nézzük akkor nem sok versenyhétvége volt ahol azt lehetett volna mondani, hogy teljesen homályban lettek volna. Nem véletlenül van még mindig csak pár pontra Vettel Hambitól.
- BarcafanTomee
- Director del Fútbol
Én se bántanám a mai után Kimi-t. A csapat cseszte el. Ha nem rontják el a kerékcserét akkor az Ocon-Stroll elé jött volna vissza, és nem ragad be. Sokkal jobb volt az RB versenytempója, de valahogy be kellett volna hozni a 4. helyre, az lett volna a max.
Rajtnál le előzte Bottast, de után kijött a motor különbség. Vettelt meg így is úgyis el kellett volna engednie.
Ha nem segítené Vettelt akkor már lenne két futamgyőzelme.
De az igaz, hogy nem az igazi Jégember már. Ha minden flopp a kocsival akkor képes verni Vettelt, de ha valami nem oké, akkor már gondja vannak. Szóval nagyon kis tartományban tudja kihozni magából a maxot. És még hozzá adódik az a rengeteg pech, ami végig kiséri a karrierjében.
Sose feküdt neki ha kimélni kellett a kocsit meg a gumikat, de már régóta erről szól az f1 az új szabályok miatt. Mindig is szerette szétgyilkolni a vasat, ami csak a csövön kifér.
Szerintem is sokat nyom a latban, hogy ő legnépszerűbb versenyző, plusz még a Vettellel is jóban van. Szóval Kimi fan-ként örülök, hogy még látjuk versenyezni, de sokszor tényleg fáj nézni, hogy már nem a régi, és valahogy sose jön össze egy igazi jó eredmény versenyen.
Ami a VB illeti:
Helyre tette az erőviszonyokat a Merci. Sima lesz a vége. Az a csoda, hogy eddig húzta Vettel. Sokkal erősebb az a motor. Mondhatnám, hogy így könnyű, de erről szól az F1.
Rajtnál le előzte Bottast, de után kijött a motor különbség. Vettelt meg így is úgyis el kellett volna engednie.
Ha nem segítené Vettelt akkor már lenne két futamgyőzelme.

De az igaz, hogy nem az igazi Jégember már. Ha minden flopp a kocsival akkor képes verni Vettelt, de ha valami nem oké, akkor már gondja vannak. Szóval nagyon kis tartományban tudja kihozni magából a maxot. És még hozzá adódik az a rengeteg pech, ami végig kiséri a karrierjében.
Sose feküdt neki ha kimélni kellett a kocsit meg a gumikat, de már régóta erről szól az f1 az új szabályok miatt. Mindig is szerette szétgyilkolni a vasat, ami csak a csövön kifér.
Szerintem is sokat nyom a latban, hogy ő legnépszerűbb versenyző, plusz még a Vettellel is jóban van. Szóval Kimi fan-ként örülök, hogy még látjuk versenyezni, de sokszor tényleg fáj nézni, hogy már nem a régi, és valahogy sose jön össze egy igazi jó eredmény versenyen.
Ami a VB illeti:
Helyre tette az erőviszonyokat a Merci. Sima lesz a vége. Az a csoda, hogy eddig húzta Vettel. Sokkal erősebb az a motor. Mondhatnám, hogy így könnyű, de erről szól az F1.
Semmi baj nem volt Kimivel. Egyszerűen gyenge volt ma a Ferrari. Szinte a maximumot kihozta belőle. Talán, ha nem ragad be, Ocon Stroll mögé meglehetett volna a negyedik hely. De több nem volt benne.Nero. írta:Úgy látszik a végére megrázták magukat a németek/angolok a gyárban, Hamiltonnal a lélektani előny szerintem meg lesz neki a negyedik.
Raikkonen újabb hosszabbítása mar vérlázító. Kb. 3 eve nem kene hogy ott legyen (mondjuk lehet a Lotusos teljesítménye is túl van fújva mert a középszer Grojean is csinalt szep dolgokat azzal az autóval) a Ferrari csak a marketing miatt tartja ott de Vettel így nem lesz VB ha nincs egy társ aki konstans besegít.
Valahogy nagyon gyenge volt a Ferrari. Vettel kihozta belőle a maximumot. Ha világbajnok akar lenni, akkor nem hibázhat, hozni kell mindig a második helyett Hamilton mögött és várni, hogy a Mercedes megadja magát egyszer legalább. Máshogy nem fog menni. Nagyon le van maradva a Ferrari, jók voltak az első pár futamom, aztán visszajöttek a Magyar Nagydíjra. De amúgy kevés.
Nem tudom, hogy tudott esős időmérőn Hamilton nyerni, egy magyarázat van rá, a Merci mint csapat is kiváló munkát végez.
- MatyiG
- Adminisztrátor
14-ben jött vissza Kimi, szóval akkor le se kellett volna igazolni.Nero. írta:Úgy látszik a végére megrázták magukat a németek/angolok a gyárban, Hamiltonnal a lélektani előny szerintem meg lesz neki a negyedik.
Raikkonen újabb hosszabbítása mar vérlázító. Kb. 3 eve nem kene hogy ott legyen (mondjuk lehet a Lotusos teljesítménye is túl van fújva mert a középszer Grojean is csinalt szep dolgokat azzal az autóval) a Ferrari csak a marketing miatt tartja ott de Vettel így nem lesz VB ha nincs egy társ aki konstans besegít.

Úgy látszik a végére megrázták magukat a németek/angolok a gyárban, Hamiltonnal a lélektani előny szerintem meg lesz neki a negyedik.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- Nervo
- Capitá del Barça
Azért ez a Raikkönen idegölő egy pali....
Ezt a teljesítményt jó néhány fiatal (Sainz, Ocon, Stroll) is tudná hozni sztem. Igaza van Ricciardónak vele kapcsolatban sajnos. 

FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Na ez remek volt, s végre megint kettős Mercedes siker. Box is nagyon odatette, s meg is van a vezetés összetettben. És a RB nagyon jó volt, Ricciardo hihetetlen pali, hogy mindig összetudja kukázni a maradékot és felér.
Verstappen ha nem lenne ilyen mohó sokszor, akkor ő is odatudna kerülni. Sokat jelenthet ha pontokat tudnak csípni a Ferrari elől.
GO Lewis

GO Lewis

új motorok, aszem. De lehet már 2020-tól.S.Agüero írta:
Mi lesz akkor?
- MatyiG
- Adminisztrátor
Mi lesz akkor?Messias2 írta:Vágom, de pl. Spaban tök közel volt Vettel, most meg 1mp kap Merciktől körönként....S.Agüero írta: Sajnos ebben a szezonban nem elég gyorsak az ilyen pályákon.
Borzalmas futam volt amúgy, konkrétan nem történt semmi.. ÉN már nagyon várom 2022-t..

Vágom, de pl. Spaban tök közel volt Vettel, most meg 1mp kap Merciktől körönként....S.Agüero írta: Sajnos ebben a szezonban nem elég gyorsak az ilyen pályákon.
Borzalmas futam volt amúgy, konkrétan nem történt semmi.. ÉN már nagyon várom 2022-t..
- MatyiG
- Adminisztrátor
Sajnos ebben a szezonban nem elég gyorsak az ilyen pályákon.Messias2 írta:Ferkákkal nem tudom, mi van..
Olyan köridőket mennek, mint a Red Bull.
Két hét múlva Szingapúrban nyerni kell.
Ferkákkal nem tudom, mi van..
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Eddig tökéletes, sikerült elkerülni a csetepatét és Bottas meg parádés, ahogy feljött.

- BarcafanTomee
- Director del Fútbol
Rejtély, hogy mi történt a Ferrikkal a Q3-ban. Először azt hittem, hogy Kimi a fékje miatt lassú, ugye lángolt a bal első fék, még a Q1-ben. De aztán láttam, hogy Vettel sem jobb. Nyilatkozataikból ők sem értik. Nagy mázlijuk, hogy a két RB kiesik előlük.
Innen sima Hamilton lesz. Egy dobogó lehet a reális cél.
Innen sima Hamilton lesz. Egy dobogó lehet a reális cél.
Totál érthetetlen, mit csináltak a Ferrarik a Q3-ban... Visszakapcsoltam, mikor újraindult az edzés, de szinte kár volt...
Ocon és Stroll viszont nagyon jók voltak, le a kalappal.
Ocon és Stroll viszont nagyon jók voltak, le a kalappal.