Egyéb Sportok

Minden ami nem foci, de sport
bando8
Jugador del Barça

2009.09.15. 00:23:39

kérkel titeket adjat gyorsan egy linket!! most értem haza
gekkodan
Director del Fútbol

2009.09.15. 00:17:28

Visszatért az argentín!!!!

Az első szettben úgy néz ki, hogy a tisztelet és a megilletődés volt az átka, most nagyon jól játszik.

Ha kicsit agresszívebb lesz és többet játszik a bivalyerős tenyeresére, simán esélyes lehet a győzelemre!!!

ÍGY TOVÁBB MARTIN!!!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.15. 00:04:12

én azt tudom,h Federer egy zseni, ez igaz is.

de hogy a 2.szett végén eddig minden lehetőségét DelPotro rontja el,az fájó.

tie break 2-2,de le merném fogadni,h behúzza a svájci. megint elhibázta a lehetőséget, áááá.

3-3

6-3 3 szett laszti... elsőt elütötte nagyon rondán...második hosszú, maradt 1...ő szervál 6-5nél.

megvaaaan, rám cáfolt, szép!

1-1 szett. érdekes lesz remélem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.14. 23:21:07

nah, miket ront még el Del Potro, így akarja elvenni az adogatását Federernek, persze...

de nem is vártam egyebet mára.
Kép
..:Poldi:..
Banner mester

2009.09.14. 22:34:27

Eddig sima :) 15 perc alatt 3:0 :wink:
Kép
I. Eurobarca Sigverseny győztese..
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.14. 22:31:30

reménykedjetek, én is szeretnék,de nem megy :lol:

nah most kiderül,h mennyire erős fejben az Argentin, 0-2

Federer szépen játszik, háló is szereti megint.
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2009.09.14. 21:19:39

Rivaldo11 írta:Nagy meccset, és Del Potro győzelmet várok ma este. Ha "elfelejti", hogy ez élete első GS fináléja, és hozza amit tud, nyerhet. Persze az esélyes Federer, de remélem borul majd a papír.
Legyen igazad, én is ebben reménykedem :wink:

még 40 perc!!

Yaya Touré - a szikla.

Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.09.14. 21:18:10

Nagy meccset, és Del Potro győzelmet várok ma este. Ha "elfelejti", hogy ez élete első GS fináléja, és hozza amit tud, nyerhet. Persze az esélyes Federer, de remélem borul majd a papír.
Rivaldo-A Legnagyobb.
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.14. 21:07:31

gekkodan írta:Magyar idő szerint este 10-kor US OPEN Férfi egyes döntő:

Roger Federer (1) - Juan Martin Del Potro (6)

Nagyon jó meccsnek ígérkezik a történet, annak dacára, hogy látszólag sima Federer-sikerre számítana mindenki. Del Potro ugye 3 szettben intézte el Nadalt, Federer pedig szintén 3 szettben jutott tovább Djokovic ellen.

A szakemberek többsége szerint a jelenlegi mezőnyben forma alapján Federer után Del Potro a 2. legjobb játékos kemény borításon. Eddig a US Open igazolta is a várakozásokat.

Én sem számítok egyértelmű Federer-sikerre, bár valószínűleg a svájci behúzza, minimum 4 szettre számítok, 5 szett esetén pedig már abszolút 2 esélyes lesz a gém.

Néhány fogadóiroda oddsa:

bet365 1.28 vs 3.75
Interwetten 1.30 vs 3.20
bwin 1.25 vs 3.63
Unibet 1.30 vs 3.60

Elég egyértelmű Federer-siker a bukiknál, de ez sokat változhat...

Fontos még megemlíteni, hogy eddig 6x találkoztak és mindegyik meccsen a svájci nyert. A legszorosabb meccs az idei Roland Garroson volt, ahol Federer 3 szettben jutott tovább az argentínon.
Szerintem 3 játszmában fog nyerni Federer.
Igaz, h Dl Potro élete formájában van, de szerintem ez 3 szoros játszmára lesz elég.
Akkor lenne esélye, ha az első szett az övé lenne. Érezné, h van keresni valója és ez sokat segithetne.
Ha Federeré az első szett akkor szerintem 3ba fogja befejezni a svájci. Akkor már nem lesz semmilyen nyomás rajta és ilyenkor(is) ki jön belőle a zseni.

Én szurkolok az argentiinek. Kicsitt már unalmas, h a US Openen csak Federer nyer.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
VargaAron
Jugador d'estrella

2009.09.14. 21:02:07

Titinho írta:Sőt...az Ő és az Én muterom még munkatársak is!
Nem rossz :D Édesanyám a Gulácsi anyukájának volt osztálytársa :D
Amúgy fallabda érint valakit?
gekkodan
Director del Fútbol

2009.09.14. 20:42:20

Magyar idő szerint este 10-kor US OPEN Férfi egyes döntő:

Roger Federer (1) - Juan Martin Del Potro (6)

Nagyon jó meccsnek ígérkezik a történet, annak dacára, hogy látszólag sima Federer-sikerre számítana mindenki. Del Potro ugye 3 szettben intézte el Nadalt, Federer pedig szintén 3 szettben jutott tovább Djokovic ellen.

A szakemberek többsége szerint a jelenlegi mezőnyben forma alapján Federer után Del Potro a 2. legjobb játékos kemény borításon. Eddig a US Open igazolta is a várakozásokat.

Én sem számítok egyértelmű Federer-sikerre, bár valószínűleg a svájci behúzza, minimum 4 szettre számítok, 5 szett esetén pedig már abszolút 2 esélyes lesz a gém.

Néhány fogadóiroda oddsa:

bet365 1.28 vs 3.75
Interwetten 1.30 vs 3.20
bwin 1.25 vs 3.63
Unibet 1.30 vs 3.60

Elég egyértelmű Federer-siker a bukiknál, de ez sokat változhat...

Fontos még megemlíteni, hogy eddig 6x találkoztak és mindegyik meccsen a svájci nyert. A legszorosabb meccs az idei Roland Garroson volt, ahol Federer 3 szettben jutott tovább az argentínon.

Yaya Touré - a szikla.

kanty
Llegenda del Barça

2009.09.14. 16:29:28

ozsimiki írta:
látszik mennyire híg lett ez a női mezőny,de ennek ellenére teljesen megérdemli,hiszen megverte mindkét Williams-t akik még mindig olyan szinten játszanak mint akkoriban, szóval GRT KIM!
Szerintem 2 döntő fontosságú tényező van:

Az egyik amit te is irtál, h bizony a mezőny jóval gyengébb.
A másik az, h most Kim teher nélkül játszhatott. Régen hajlamost volt túl izgulni bizonyos szituácókat. Most már ajándék számára a játék. Nincs(nem volt) teher rajta. Szenzáció, h nyert, de akkor sem lehetne kritizálni ha az első mecsen kikapott volna.

Én is gratulálok Kimnek. Még mikor Lleytonnal alkottak egy párt akkor kedveltem meg.

ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.14. 16:17:34

Krojf írta:Így kell visszatérni!
A szabadkártyásként induló Kim Clijsters 7-6, 6-3-ra verte Wozniackit a US Open női fináléjában, így a US Open 2009-es bajnoknője lett!
Le a kalappal Előtte!
Anyaként hőstettet vitt véghez!
K.
bizony nem semmi, pedig emlékszem,h visszavonulása előtt mennyit "kapart" azért a fránya egyetlen GS győzelemért, rengetegszer kikapott elődöntőben, döntőben, főleg Henin-től ( 8) ), most meg 2.5év után visszatérve egyből nyer :D

látszik mennyire híg lett ez a női mezőny,de ennek ellenére teljesen megérdemli,hiszen megverte mindkét Williams-t akik még mindig olyan szinten játszanak mint akkoriban, szóval GRT KIM!
Kép
Bodi
Director del Fútbol

2009.09.14. 11:10:43

Tök durva,én 12-14 éves korom között több meccset is játszottam Fucsovics ellen. :lol:

Sajnálom,hogy nem Nadal jutott a döntőbe,így elég egyértelmű,hogy ki lesz a győztes,na nem azért,mert Del Potro nem elég jó a GS-győzelemhez,de nem véletlen,hogy csak Nadal verte meg eddig GS-döntőben Rogert.
Szinte 0% az esélye,hogy Potro az első döntőjében nyerjen Federer ellen.
Titinho
Director del Fútbol

2009.09.14. 10:54:13

Természetesen gratulálok Clijstersnek, nem igazán vártam, hogy az Open előtt, hogy ő lesz a végső győztes, grat neki.

A tegnapi Federer-Djokovic is jó meccs volt, a két kedvencem izgalmas meccset ütött egymással. A nagy kedvenc Roger most már remélem, hogy megnyeri a döntőt. Bár ez a del Potro gyerek is elég jó. :wink:

De azért ezek árnyékában történt egy óriási szenzáció is az Openen:

Marci a US Open bajnoka!

"Vasárnap este rendezték az amerikai nyílt teniszbajnokság junior férfi páros versenyszámának döntőjét, benne magyar, mi több, nyíregyházi érdekeltséggel.

A tajvani Cseng Peng-hszie oldalán játszó Fucsovics Márton olyan tett előtt állt, ami magyar embernek még nem sikerült: bajnoki címet nyerhetett a new york-i viadalon. És bajnoki címet is szerzett, egyúttal sporttörténelmet írt.

Az első szettben az ellenfél, a francia Obry, Puget páros jutott brékelőnyhöz, de Marciék 4:4-nél utolérték ellenfelüket, és a rövidítésben megnyerték a szettet (7:6). A második felvonásban a magya, tajvani tandem nagyon magabiztosan hozta adogatásait, 5:6-nál azonban 40:30-ról elbukta, így kiegyenlítettek a franciák (5:7).
Következett az úgynevezett super tie break, vagyis tíz megnyert pontig játszották a felek a minden eldöntő játszmát. Fucsovicsék ekkor nem ismertek kegyelmet, megugrottak 5–0-ra, majd 10–1-re nyertek.

Fantasztikus siker!

Fucsovics Márton az US Open első magyar bajnoka!
TeniszUS Open, junior férfi páros
Döntő: Fucsovics, Cseng Peng-hszie (magyar, tajvani)–Obry, Puget (francia) 7:6, 5:7, 10–1."

Forrás: szon.hu

Óriási grat Marcinak! 17 évesen ekkora sikert! Az amerikai nyílt tenisztbajnokság ELSŐ magyar bajnoka! És még nyíregyházi is! Még van is tőle egy teniszpólom, amit Hamburgból kaptam. Vissza is küldöm neki, hogy aláírva küldje vissza! :)
Sőt...az Ő és az Én muterom még munkatársak is! :wink:

Mégegyszer hatalmas respect Marci! Csak így tovább!
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Replay
Director del Fútbol

2009.09.14. 09:32:48

ozsimiki írta:jesszus Isten hogy jutott meccs lasztihoz :shock: ilyet se sokat látni, ilyen láb között ütést már láttam, hogy átment,de hogy hálónál álló játékos mellett,ilyen sebességgel,és szélre...kemény :D
http://www.youtube.com/watch?v=5hFRgAAVLPs
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.09.14. 06:45:12

Így kell visszatérni!
A szabadkártyásként induló Kim Clijsters 7-6, 6-3-ra verte Wozniackit a US Open női fináléjában, így a US Open 2009-es bajnoknője lett!
Le a kalappal Előtte!
Anyaként hőstettet vitt véghez!
K.
Blaugrana palocista maximalista!
gekkodan
Director del Fútbol

2009.09.14. 01:13:52

Ahogy a kommentátor mondta: Djokovic idei legjobb játéka és jelenleg valszeg 1 ember van aki ellen még ez is kevés, és vele játszott ma.

Federer megérdemelten nyert, de Djoko nagyon jó volt, örülök, hogy Ő is mosolyogva fogta fel ezt a vereséget, a svájcit egyszerűen nem lehet megverni most. Ha kellett, még a szerencse is mellé állt.

Miki abban igazad van, hogy Sampras egy volt csak, szerintem is Ő minden idők királya. Abban még inkább igazad van, hogy Sampras korában a mezőny sem akármilyen volt (Agassi, Ivanisevics, Hewitt, Philippousis, Kalasnyikov, stb stb).

De Federer is ott van az arany játékosok között, igaz, hogy egy erős mezőny mellé is elférne.

Holnap hajrá Del Potro, aki amúgy is nagyon szimpi játékos!!!

Yaya Touré - a szikla.

ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.14. 00:45:14

7-6,7-5 :roll: 3-3

második szett vége elég érdekesen végződött.

innen csoda lenne, 2003ban Hewitt verte meg utoljára 2-0ról...

ejjj...két break lasztit nem tudott kihasználni Djoko...egyikben ő hibázott egy nagyot,pedig szerválhatott volna a 3.ért.

jesszus Isten hogy jutott meccs lasztihoz :shock: ilyet se sokat látni, ilyen láb között ütést már láttam, hogy átment,de hogy hálónál álló játékos mellett,ilyen sebességgel,és szélre...kemény :D

grt a svájcinak, Djokonak is, ma nem használta ki a lehetőségeket,de kihozta a maxot amúgy.
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2009.09.13. 23:46:56

Ja meg az elején volt pár olyan szitu, amikor a Challange 2x bírálta felül a bírókat. Mindkétszer Djoko kérte, egymás után, egy pontban. Félelmetes...

Amúgy Djokovic kb picit pontatlanabb, mint FedEx és ennyi a differencia. Nem annyira agresszív, ezen ha javít, 4-5 szettes meccs lehet.

Yaya Touré - a szikla.

ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.13. 23:36:19

Ne is mond.

Annál a szitunál én is ideges lettem. elkezdi förszt szörv...mire? Federer hozzá érni nem tudott, simán ásznak kellett volna titulálnia,ha már keménynek érezte magát,és felülbírálta a vonalbírót, a teljesen vonalon landoló lasztira :roll:
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2009.09.13. 23:23:29

Azért elég gyenge amit levágnak a vonalbírók meg a vezető bíró a Nole-Federer meccsen...kiakaszt rendesen.

Nem baj, Nole tartja magát, szerintem egyáltalán nem gyengébb, mint Roger, nagy kérdés, hogy a rövidítést ki viszi el, szerintem sorsdöntő lesz a győzelem szempontjából.

ÍGY TOVÁBB DJOKO!!!

szerk. 1. szett 7-6-ra Federeré. Sebaj, talán feltámad a szerb fiú :wink:

Yaya Touré - a szikla.

ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.13. 22:13:03

Tisztelettel kérdem,h mi volt írásomba az,amit nem véltél tisztelet teljesnek Federerrel kapcsolatban?

olyan dolgokat írtam,ami minden teniszrajongónak nyílt titok.

most nem írom le előröl, majd olvasgass vissza a topikba, hogy mi a véleményem Federer-ről, elismerem a képességeit,de nem tartom jobbnak egy Samprasnél pl. de nem kezdem előröl, jó generációban nőtt fel. ahol csak 1 olyan playa van,aki felveszi vele hosszú távon is a versenyt, Sampras idejében kicsit máshogy volt.

Nadal meg mindig is sportszerű volt,minden cselekedetében,és nyilatkozatában, sajnos most már én se gondolom,h utol éri,de csak is a sérülései miatt,meg a térde miatt. sajnos a saját stábja ezt nem veszi észre, rá kellene állnia a jobb szervákra,így legalább saját szerva gémeinél nem kellene ennyit melóznia.

Federer rendkívül hatékonyan szervál pl,sokszor megkönnyíti a dolgát.

am én is örülök,h ilyen hatalmasságokat látok játszani, mert annak ellenére,h Federer nem a kedvencem, elismerem,hogy a valaha volt EGYIK legjobb.
Kép
bando8
Jugador del Barça

2009.09.13. 21:39:48

ozsimiki írta:
gekkodan írta: Nadal salakon verhetetlen, de kemény borításon talán az Ausztrál Openen volt utoljára klasszis a játéka.

Persze hozzáteszem, hogy Federer mentálisan kb ott volt akkora kátyúban, mint a Nadal-szurkolók szerint Rafa most. Így azt a győzelmét meg erről az oldalról lehetne megközelíteni, de felesleges. Mondjuk beszédes, hogy Federer annyira padlón volt, hogy még sírt is a meccs után milliók előtt.
már hagyni akarnám a témát,de ezekre muszáj írnom :lol:

Nadal ausztrál open mellett, két nagy mester versenyt is megnyert kemény pályán, utána még jó,h nem volt formában kemény pályán,mivel nem kemény versenyek következtek. aztán a kemény pályás szezon folytatása (wimbledon után) már rég sérült volt,vagy úgy tért vissza :wink:

Federer Nadal ellen már kikapott salakon,füvön, régebbi kemény pályás versenyeken,és legutóbb ausztrál openen, ellene egyszerűen mindig kevés fejben, nincs itt arról szó,h mélyponton volt fejben ott,és akkor, hanem arról,h Nadal ellen nem mehet biztosra,és ez kikészíti :D
sírni meg azért sírt szerintem,mert kb akkor 0 sansza volt,h ebben az évben még nyer vmi komolyat. csak hát történtek dolgok...

Federer egy embertől tart ebben a mezőnyben gs-en, az Nadal, mert mások nem tudják megverni, egyszer sikerült Nole-nak 2éve ausztrál openen az elődöntőben,és senki más sehol... nem csoda,h stresszel ha a spanyol ellen játszik.

rem ma Nole ellen is fog picit

Csak eljutottunk az igazán mindenkit foglalkoztató témáig a Federer-Nadal ellentétig.:)
Elég érdekes hogy pont egy olyan Nadal meccs után beszélsz így amikor embereddel csúnyán feltörölték a padlót.
De rendben igazad van. ÍTényleg Nadal az aki meg tudja verni Federert. Párizsban azért mert ott ő a legjobb játékos az az ő borítása. Persze azért felhívnám a figyelmeteket egy idei bizonyos robin soderling elleni meccsre mikor azt mondjátok hogy verhetetlen..Ezek utén had mondjam már én azt h nem az.:D
a páriszi döntőkön kívül Nadal kétszer verte meg Federert mindkétszer nagyon szoros meccsen hatalmas küzdelemben.
mindkétszer abban az évben mikor Federer a legrosszabb Nadal a legjobb formájában volt.
Federer még a sok idő óta legrosszabb évében is bejutott a GS döntőkbe (talán ez az a dolog ami nem csak Nadal hanem a valaha volt legtöbb teniszező elé helyezi. Nadal egyenlőre sokadik ebben a sorban és idén nyilatkozta hogy nem is hiszi h valaha is utolérheti a legnagyobbakat.
Azért abban is igazad van h Nadalt valószínűleg mindig úgy fogják majd emlegetni mint aki legtöbbször legyőzte a legjobbat.
remek teniszező és én mint nagy Federer rajongó is örülök hogy ő játszik és láthatom fantasztikus párharcukat.
De azért a lényeg amiért ezt a monológot gépelem, hogy Fereder a legjobb játékos és amiért a te üzenetedre válszoltam az az hogy ha kérhetlek beszélj róla tisztelettel.
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.13. 21:26:08

Bando!!!

Értem és lehet, h igazad is van. De azon kár is agyalni, h ma mire lett volna képes Rodick.

A másik elödntőben Federer győzelmet várok. Most szinte érinthetetlen a svájci. Egyetlen egy ember van aki képes lett volna legyőzni és az Nadal. Persze nem a mai játékával. Ő az egyetlen akivel szemben gátlásai vannak Federernek.

Djokovicnak szerintem akkor lesz esélye, ha az övé lesz az első szett. Ha képes lesz kizökenteni Federert, erre viszont sok esélyt nem látok.
Djokoval az a baj, h fejben nem stabil, legalábbis jelenleg. Ha elmegy a kedve akkor már vesztett a mecs.

A tippem:
4 játszmában nyer a svájci.
Válasz küldése