Jó kis futam volt ez, Seb elképesztőt rajtolt, durván állva hagyta Hamiltont, és a tempóval sem volt gond, volt erő a kocsiban nem is kevés. Végre működnek a fejlesztések és az egész autó tette a dolgát. Taktika is jónak bizonyult, én már elhittem, győzni fogunk, nem így lett.

Hamilton kímélően bánt a gumikkal és ez volt a siker kulcsa, illetve hogy idén elég extrém távokat bírnak a pirelli abroncsok, plusz elég extrémnek mondható a ~10 fokos hőmérséklet is. Monacoban 30+ kört az ultra, itt a lágy 43-t ment, elég strapabíróak lettek a sokat ekézett pirellik.
Nem sikerült győzni, de egy valaminek piszkosul örülök, a mercinek kockáztatnia kellett ma, elismerték hogy a 2 kiállás volt a terv, de Vettel miatt muszáj volt kint maradjanak. Végre ilyenről beszélhetünk, meg volt a sebesség a ferrariban, és működött az egész csomag. GPS adatok szerint a ferrari turbója még a mercinél is erősebb-jobb lehet, a lemaradás csak a motorerőben mérhető már. A megbízhatóságuk közel sem olyan mint az elmúlt 2 évben, és sokszor ott van egy-egy apró hiba is, de már a vörös veszedelem is ott van mint tényező.

Remélem hamarosan győzelmet ünnepelhetünk!