jelwaz írta:Kezdjük ott, hogy a hatosfal szerintem nekünk nagyon nem fincsi. Ugyanis nincs világklasszis átlövőnk, sem világklasszis beállónk (sőt, beállóban Zubai szerintem nem igazán mérce, de eddig szépen teljesít szó se róla).
-én egy szoval nem mondtam h nekünk izlik a hatosfal, mindössze megallapitottam h ők régota azt játsszák, és h én szerintem mi annak az ellenszere.
-világklasszis lövőknek nem kell zárás. nagyivben teszenk rá hogy kapnak e zárást vagy sem. ha megvan neki a kétlépés lendület, 11ről tüzel és kész. ha keresztmozgás révén kap zárást, vagy esetleg egy beálló letud kötni két védőt az neki csak plusz
-az hogy nincs világklasszis lövőnk az tény, de van mindkét oldalra két-két épkézláb játékos, aki azért van ott a keretben, mert rászolgált, tehetséges és egy meccsen bármelyiküknek kijöhet a lépés. ha pedig adjisten ferkó elkezdi szórni magát, izlandnak meg kell bontani a hatosfalat.
jelwaz írta:Ez a féllábas duma... Meg, hogy csak Sigurdsson... Hát nem tudom, hogy mondjuk Palmarssonon kívül játszik-e 90-es születésű a Kielben? Pedig a Kiel nem akárkit szerződtet....
- öh. két gondolatotomat csunyan összevontam eggyé, értelmetlen lett. termeszetesen az általad is emlitett tejfelesszájú gyereket kell kivenni a támadásokból, és akkor talán atlason sem fog annyira élni mellette. sigurdssonnal kapcsolatban a szélsőket akartam emliteni, mert amellett h ugye a heteseket is lövi, iszonyat mennyiségű golt lő ő is, meg odaát petersson is.
jelwaz írta:Az 5+1 (ha zavarós védekezésre gondolsz) meg nem igazán arra jó, hogy egy adott játékost kivegyen.
- nem, itt nem a halászgató 5+1-re gondoltam, hanem arra, amikor egy ember ténylegesen kivállik a falból az egyik lövőre.
jelwaz írta:alapvetően én is azt gondolom, hogy viszonylag könnyedén kell nyernünk, de ilyen "lesajnálásból" nagyot koppanhatunk. Főleg, hogy skandináv országról beszélünk, és az ő kézilabda kultúrájukban mindig benne van minden.
lenézni nem nézünk le senkit, de 3 ilyen meccsel a hátunk mögött egyszereun csalodas lesz ha nem tudunk két pontot elhozni. izland annyira kiábráditóan védekezett az eddigi 3 meccsén, hogy valami elképesztő,
nem véletlenül ők kapták a legtöbb gólt, a csoportmeccseken! (igaz ők is lőtték a legtöbbet, de valljuk, be a D volt a leggyengébb csoport, minden meccsen 60+ gol szuletett..)
ami a legnagyobb előnyünk az izlandiakkal szemben, hogy mig gustavsson meg gudmondsson rettenetes formában véd, addig nálunk parádé van a ketrecben!
jelwaz írta:Másrészről azt gondolom, hogy szellemileg egy vezére van a csapatnak, az Császár. Illetve talán még a kapusok, de az nem mindig hat ki a támadásra. ha ő rossz napot fog ki, azt nem tudom, hogy hogyan élné meg a csapat.
ne derüljön ki, hogy milyen az ha rossz napot fog ki. csak ismételni tudom magam, örülök h nincs világklasszis a csapatban, akinek ha nem megy, akkor magával rántja az egész csapatot...
jelwaz írta:Ha pedig megnézed a horvát csoportban az eredményeket, akkor nem igazán értékelném fel annyira a horvátokat és nem becsülném le annyira az izlandiakat és a szlovéneket.
horvátokról most fog kiderülni mire képesek. balic egyelore nokedli, lackovic viszont félelmetes.
a legnagyobb félelmem továbbra is az, hogy a franciák tartalékon végiglötyögik az egészet, és odaadják a horvátoknak a 2 pontot.
számolgatni lehet, de nem érdemes, mert akkora körbeverések, meg x-ek vannak h hihetetlen. abban azonban biztos vagyok h a spanyolok továbbmennek, a masik csapat sorsa pedig a horvat-magyaron fog eldolni.
de egyelore izlandot kell megverni.