visca el barca írta:
izland amiot az elitben van, klasszikus hatosfalat védekezik. ha az átlövőink közül csak egy megszórja magát, esélyük sincs.
Akkora emberekkel nem is csodálom.
Viszont ha nekünk is olyan lesz a védelem, mint az utolsó 15-20 percbe (amikor kiállt Laluska) akkor sok gól nem fog teremni nekik. Amikor a 2 perces emberhátrányukat végigtámadták a fanciák és nem tudtak gólt lőni...az hatalmas volt.
Nagyon jól védekező játékosok vannak nálunk: Nagy Kornél, Schuch, Zubai, Ilyés, Szöllősi, Ancsin.
Zubai egyébként hatalmas grundharcos, bárhol van, bármikor, bárhogy, ő összeszedi a labdát.
egyébként nyilatkozatok:
Mocsai Lajos szövetségi kapitány: - Óriási élmény ilyen erős csapatot, mint a francia, legyőzni. Egyszer-egyszer, nagyon ritkán adatik meg az ilyen siker. Talán frissebbek, talán motiváltabbak voltunk a franciáknál, és az akaratunk meghozta a győzelmet. Jól ismerjük az olimpiai-, világbajnoki- és Európa-bajnoki címvédő erejét. Mi fiatal csapattal érkeztünk, de a taktikáját talán jobban megvalósító csapat győzött. Nem akarok senkit sem kiemelni, kivéve Fazekas Nándort, aki közel ötven százalékos hatékonysággal védett.
Fazekas Nándor: - Mindig fantasztikus érzés olyan csapatot legyőzni, mint a francia válogatott. Szerencsésebbek is voltunk, de úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk. Fantasztikus közönség előtt játszottunk. A mi együttesünk nem sztárokból áll, de igazi CSAPAT, csupa nagybetűvel. Egy komoly eredmény küszöbén állunk, de nem szabad elbíznunk magunkat, koncentráltan tovább kell dolgoznunk.
„Ilyen csapatmunka, valamint a Fazekas Nándi bravúrjaival összekovácsolt védekezés nekünk támadóknak is nagy erőt ad – fogalmazott Krivokapics Milorad, aki a második félidőben bátor és gólerős játékával a mérkőzés egyik főszereplője lett. – Minden labdáért keményen megharcoltunk, így próbáltuk meg viszonozni támadásban azt a munkát, amelyet a védelem elvégzett. Éppen a franciák elleni, két évvel ezelőtti Eb-n elért győzelem mutatta meg nekünk, hogy hinnünk kell magunkban, és akkor még egy olyan kiváló csapat is legyőzhető, mint az utóbbi években egyeduralkodó francia válogatott. Két éve voltam legutóbb válogatott, a csapat óriási fejlődésen ment át ebben az időszakban.″
„Édesapám busznyi társasággal érkezve, sok ezer magyar szurkolóval együtt végigtombolta a mérkőzést – mondta Ilyés Ferenc csapatkapitány. – Nincsenek sztárjaink, védekezésben és támadásban, aki éppen pályán van, többet vagy kevesebbet, de legjobb tudása szerint teljesít. A meccsen muszáj volt ennyit cserélnünk, forgatni kellett a csapatot.”
„Óriási meccs volt, amelyet azzal nyertünk meg, hogy Fazekas Nándi elképesztően védett, a védekezésünk brutálisan jó volt, elöl meg nem csináltunk hülyeséget. No és azzal, hogy az első másodperctől fogva az utolsóig magyar szívvel játszottunk!” – formál véleményt Putics Barna.
„Fantasztikus, csodálatos, felemelő, és még sorolhatnám a jelzőket holnapig. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóknak, a sportbarátoknak, az egész országnak és a sportágnak is nagy örömet szereztünk ezzel a sikerrel – nyilatkozta Császár Gábor, akinek lendülete és gólerőssége a harmadik csoportmeccsre is kitartott. – Elmondhatatlanul nagy öröm ebben a csapatban játszani, hihetjük, hogy újra nagy dolgokra lehetünk képesek együtt. Mindegyik társam tudása legjavát adta ehhez a meccshez, mint ahogyan a szurkolóink is, le a kalapot előttük.”
„Van egy olyan testhelyzet, amikor kicsavarodik a derekam, ez most is megtörtént, megint éreztem a pattanást, már tudtam, hogy ki kell szálljak a meccsből – mondta a nem százszázalékosan egészséges Zubai Szabolcs, aki a hajráig hősiesen küzdött az ellenféllel és fájdalmával. – Az orvos és a gyúróink segítségével van most is másfél-két napunk arra, hogy rendbe hozzuk a derekamat. Eddig sikerült, szerintem most sem lesz gond, de örüljünk, ha legalább ennyire felépülök. Elégedett és boldog vagyok, hittünk a győzelemben, és nem úgy mentünk bele a meccsbe a biztos továbbjutás tudatában, hogy nekünk az is elég, ha csak szűken kikapunk.”
„Sajnos követtem el hibákat, de azért boldog vagyok, mert egy góllal tudtam segíteni. Óriási élmény volt ebben a csapatban pályára lépni és legyőzni a francia válogatottat” – mondta Ancsin Gábor.
„Képtelenek voltunk megnyerni a meccset – így Claude Onesta. – Az elején minden rendben volt, aztán a magyarok egyre hatékonyabban védekeztek, és akkor a kapusuk teljesítményéről még nem is beszéltem. Sikerült elbizonytalanítani az átlövőinket, szembesültünk a góllövés nehézségének keserű élményével. A szünet után aztán megint jól alakultak a dolgok, de amikor elhúzhattunk volna négy góllal, megint jöttek a támadásbeli hibák. Ha még egy-két góllal többet tudtunk volna dobni, talán jobban kijön a fáradtság a magyarokon. Nekünk most már visszafogottnak kell lenni, ezzel együtt a nemzeti mez kötelez, a hátralévő meccseket is nagyon komolyan vesszük.”
„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Időtlen idők óta nem történt velünk ilyesmi, szerintem én nem is játszottam még ilyen rosszul a válogatottban. Pedig jó formában, jó erőben érzem magam. Sajnos ilyen a sport, a nagy örömöket néha olyan keserű csalódások követik, amilyen ez a mostani” – mondta önkritikusan a 15 kapura lövéséből mindössze három gólt szerző, nisi születésű Nikola Karabatic francia újságíróknak.
Didier Dinart: „Nem jó érzés a nagy vesztes bőrében lenni, régóta nem tapasztaltam ilyesmit. A jövőben sokkal alázatosabban, harcosabban kell kézilabdázunk. Azt azonban nem hiszem, hogy elbíztuk volna magunkat… Hogy van-e még remény az elődöntőre? Nem, nincs.”
Luc Abalo: „Nagyon szomorú ez, hiszen győzelmekhez vagyunk szokva. A spanyoloktól is kikaptunk, de azt követően még össze tudtuk szedni magunkat. Szerintem mindenki alárendelte magát a csapatnak, és mégis… Az első tíz percben jól ment a játék, az alapján azt gondoltam, megy majd minden, mint a karikacsapás. Ki kell elemeznünk, mi történt, mi hiányzott.”
Arnaud Bingo: „A magyarok jobbak voltak, mint mi. Nincs mit ragozni ezen. Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Én nem játszottam rosszul, de ez másodlagos.”
További Vadkerti már játszhat az izlandiak ellen, ugyanis a csoportmeccsek után lehet 2 játékost cserélni, és mi a sérült Iváncsik Tomi helyére őt hozzuk.
Bocsi, hogy hosszú lett,de hátha valakit érdekel