Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.17. 17:57:02

Sharkinho írta:
barca99 írta:Csak már egy versenyképes kocsit kaphatna... :cry:
Hát igen, az nem lenne rossz :?
Elvileg :roll: :roll: :idea: :idea: jövőre az lesz,legalábbis ennél jobb (igaz nem nagy kihívás ennél jobbat kreálni :roll: :? ), jöttek szakemberek,stb,stb,és volt egy olyan nyilatkozata Buttonnak,h ez reményteljes....meg sajnos olyan is,h ha jövőre sem lesz versenyképes akkor the end... :?
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.08.17. 14:54:27

barca99 írta:Csak már egy versenyképes kocsit kaphatna... :cry:
Hát igen, az nem lenne rossz :?
barca99
Llegenda del Barça

2007.08.17. 14:52:59

Csak már egy versenyképes kocsit kaphatna... :cry:
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.08.17. 14:19:12

Hmm...jó kis csaj... :P
Vito
Llegenda del Barça

2007.08.17. 13:44:50

Button barátnője:
(szolíd,kedves, bájos. jó ízlése van Buttonnak)
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.17. 09:52:38

Scorpio írta:Alonso nem fogadta el a meghívást?

Spanyol sajtóértesülések szerint Fernando Alonso nem fogadta el a McLaren meghívását. A csapat résztulajdonosa, Mansour Ojjeh 72 méteres jachtján látta vendégül a McLaren-Mercedes munkatársait. Itt készültek azon felvételek is, amelyeken Lewis Hamilton Sara Ojjehhel látható.

Lewis Hamilton mellett Ron Dennis is részt vett a közös nyaraláson. Alonso pedig Menorcan csatlakozott volna a csapathoz.

http://www.formula.hu

Grat Alonso! :lol:
Hát ebből nem lesz +1év a Mercinél :twisted: :twisted: :D De még idén sajnos lehet vb....de csak nem :roll: :P :roll:
Kép
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.16. 21:10:18

Alonso nem fogadta el a meghívást?

Spanyol sajtóértesülések szerint Fernando Alonso nem fogadta el a McLaren meghívását. A csapat résztulajdonosa, Mansour Ojjeh 72 méteres jachtján látta vendégül a McLaren-Mercedes munkatársait. Itt készültek azon felvételek is, amelyeken Lewis Hamilton Sara Ojjehhel látható.

Lewis Hamilton mellett Ron Dennis is részt vett a közös nyaraláson. Alonso pedig Menorcan csatlakozott volna a csapathoz.

Grat Alonso! :lol:
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.08.15. 14:52:00

Hát persze! Még mit ne... :evil: Akkor legalább már nyiltan válalnák... :evil:
in to exile
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.15. 11:31:05

McLaren-kémek az összes csapatnál

A McLaren és a Ferrari közötti kémügy hatással lehet a Forma-1 jövő évi szabályaira is. A csapatok ugyanis tiltakoznak a közös elektronika ellen, és nem a műszaki hibák miatt.

A Ferrari, a Renault és a Honda már kipróbálta az egységes elektronikát. A vélemények lesújtóak. Az első teszteken a 2008-tól egységes, minden versenyautóban szereplő vezérlőelektronika (ECU - Electronic Control Unit) lebőgött. Problémák adódtak a váltásnál, a motorvezérlésnél és a gázpedál használatnál is, a Ferrari autója pár kör után lerobbant.

Mint azt korábban nyilvánosságra hozták, a közös ECU-t a Microsofthoz egyik cége, a McLaren-csoporthoz tartozó McLaren Electronic Systems (MES) szállítja majd az összes csapatnak, amit az össze motorhoz és váltóhoz használni kell. Csakhogy a nyáron kirobbant kémügy miatt érthető módon a Ferrari nem akar adatokat adni a MES-nek az ECU fejlesztéséhez, hiába érvel a cég azzal, hogy ők egy független leányvállalat.

Képzeljük el, milyen politikai és sajtóháború lenne, ha a közös elektronikával egy versenyen a Ferrarik lerobbannának, míg a McLarenek a célig száguldanának 2008-ban.

Flavio Briatore, a Renault csapatvezetője kategorikusan elzárkózik, hogy a McLaren leányvállalatával dolgozzon. "Hogyan bízhatnék egy olyan cégben, amelyik kémügybe bonyolódik?" A McLaren sem volt adós a válasszal: "A MES független cég, önállóan dolgozik."

Mario Theissen, a BMW Motorsport első embere is csatlakozott az ellenzőkhöz: "Minden csapatnál kellene lennie a MES egy szakemberének. De én nem nézném szívesen, ha a konkurens csapat egy embere nálunk a boxkszban mászkálna és ?útravalót? vinne magával."

A BMW egyelőre csak próbapadon alkalmazta a közös elektronikát, de így is akadtak problémáik. "Hallottam róla, hogy a pályán a vezetési biztonságot kritikusan veszélyeztető esetek fordultak elő."

A Nemzetközi Automobil Szövetség azonban kitart a közös vezérlés mellett, bevezetik jövőre. "A csapatok minden ellen tiltakoznak, ami új" - kommentálta az ellenállást a FIA egyik embere.

http://www.vezess.hu
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.14. 20:52:08

Rosberg váltja Alonsót a McLarennél?

A legújabb pletykák szerint Nico Rosberg kerülhet ki győztesen a McLaren-belharc kapcsán. Ő lehet az, aki átveheti Fernando Alonso helyét a wokingi istállónál.

Újabb izgalmas pletykát hoztak össze a külföldi újságírók a Forma-1 háromhetes szünetében. Állítólag minden híresztelés ellenére Fernando Alonso nem akar maradni a McLaren csapatnál. A BMW leigazolná a kétszeres világbajnokot, de a Renault is tárt karokkal várja, s úgy tűnik, oda is tart a spanyol.

A spanyol Marca állítása szerint Luis Garcia-Abad, Alonso menedzsere, valamint édesapja, Jose Alonso a Hungaroringen váratlan látogatást tett a Renault motor home-jában. A lap úgy tudja, Flavio Briatore, a Renault csapat vezetője az ügyben személyes találkozóra készül Fernando Alonsóval a Török Nagydíjon.

Miután Alonso visszatérne a Renaulthoz, a német Bild am Sonntag szerint 2009-ben Nico Rosberg ülhetne a McLarenbe. A fiatal pilóta annak ellenére jól teljesít idén, hogy a Williams nem tartozik a topcsapatok közé, hiszen nem rendelkezik gyári támogatással.

A körforgás azonban ezzel nem zárul le, hiszen a Renault jövőre várhatóan a Heikki Kovalainen, Nelson Piquet jr. párossal indult volna, amíg Alonso fel nem tűnt a képben. Ha a fenn említett forgatókönyv életbe lép, akkor valamelyikük akár a Williams pilótája is lehet.

Sir Frank Williams biztos nem járna rosszul, hiszen jó pár millió dollárt kaphatna az 1982-es világbajnok Keke Rosberg fiáért. Ehhez jöhet még az, hogy olcsón juthatna egy másik fiatal tehetséghez, hiszen ha nem is a Renault valamelyik pilótája ül át hozzájuk, akkor is ott van még a már kellő tapasztalattal bíró Vitantonio Liuzzi is.

Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.12. 17:23:17

ozsimiki írta:HA távozik Alonso,akkor BMW-re elég nagy sansz van :roll:

http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=18042

Megnézném le tudja e győzni Nick-et :roll:

Mindenesetre ha távozik a wookingiaktól,az már nekem jó,mert mindenképp visszalépés lenne számára,legalábbis a jövő évet nézve! Persze lehet a bömöből is pár év múlva VB kocsija...de jövőre még nem :)

Már csak azon kell "izgulni",h idén ne legyen VB,és akkor pár évig talán nem is lesz 8) :twisted:
Szerintem igen! Alonso hozná az eredményeket!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.12. 15:13:45

Kralo írta:Érdekes lenne az Alonso Heidfeld páros. Itt se lehetne majd beszélni első és második számú pilótáról. Alonso talán stabilabban hozná magát, de nem vennék rá mérget, hogy mindig Heidfeld elött végezne. Bár szerintem ez a páros nem fog összejönni.
Renault lehet, hogy gyengébben muzsikálna, de ott már töltött pár évet, vmi előnyt ez csak jelentene. Viszont nagy valószínűséggel Piquet lenne a csapattársa. Nem hiszem, hogy sokkal gyengébb lenne Hamiltonnál. :)
Alonsonak fel van adva a lecke..
Helyében vagy visszamennék a Renaulthoz, vagy dacból maradnék a McLarenben és elkenném Hamilton száját, ha idén nem jönne össze. :twisted:

Nemsokára forma1 magazin, kíváncsi vagyok lesz-e benne vmi érdekesség.
Tuti nem lenne könnyű dolga Nick-el! Sem.....
Meglátjuk mi lesz,az biztos,h akárhova is megy,nem fog eltűnni a rajtrács elejéről...

Off: nagyon jó az avatarod! Egyik nagy kedvencem! (volt :?: :cry: )
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2007.08.12. 12:59:43

Érdekes lenne az Alonso Heidfeld páros. Itt se lehetne majd beszélni első és második számú pilótáról. Alonso talán stabilabban hozná magát, de nem vennék rá mérget, hogy mindig Heidfeld elött végezne. Bár szerintem ez a páros nem fog összejönni.
Renault lehet, hogy gyengébben muzsikálna, de ott már töltött pár évet, vmi előnyt ez csak jelentene. Viszont nagy valószínűséggel Piquet lenne a csapattársa. Nem hiszem, hogy sokkal gyengébb lenne Hamiltonnál. :)
Alonsonak fel van adva a lecke..
Helyében vagy visszamennék a Renaulthoz, vagy dacból maradnék a McLarenben és elkenném Hamilton száját, ha idén nem jönne össze. :twisted:

Nemsokára forma1 magazin, kíváncsi vagyok lesz-e benne vmi érdekesség.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.12. 10:49:26

Oké fogtam :wink:

Hát a mindig kicsit túlzó,de az elmúlt futamon tényleg ez volt a helyzet :roll:

Amúgy meg ÉN (tudom,h nem nekem szántad,csak leírom) mindig írom,h ne személyeskedjünk,és szerintem azzal nincs gond,h egy szintén Barcásnak a kedvencét illetjük negatív kritikákkal,mert itt nem a Barcás kollegát szidjuk,hanem az ő kedvencét....na de túlzásokba tényleg nem jó esni!
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.12. 10:38:19

Nem, akkor, téged idéztelek volna...

Azért írtam, mert itt állandóan az anyázás határán vagytok, holott itt mindenki (amikor nincsenek madridisták) Barca szurkoló... Elég nagy indulatokat váltanak ki belőleteket az események.

Szóval, nyugi, nem téged akartalak "elmarasztalni"...
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.12. 10:31:44

grecki írta:Asszem a Barca vs. Real topic után ez a darázsfészek lehet a következő, ami bezárásra jut... :?
Hát ha ezt az én hszem hatására írtad,akkor nem értem :? :roll:

Normális szavakkal leírtam,h mit szeretnék Alonsoval kapcsban,mivel nagyon de nagyon nem bírom őt....a múltkori tette meg úgy ahogy volt *****ság volt...nem csak szórakozásból szidtuk...

Szal miért is grecki?
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.12. 10:29:31

Asszem a Barca vs. Real topic után ez a darázsfészek lehet a következő, ami bezárásra jut... :?
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.12. 10:24:13

HA távozik Alonso,akkor BMW-re elég nagy sansz van :roll:

http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=18042

Megnézném le tudja e győzni Nick-et :roll:

Mindenesetre ha távozik a wookingiaktól,az már nekem jó,mert mindenképp visszalépés lenne számára,legalábbis a jövő évet nézve! Persze lehet a bömöből is pár év múlva VB kocsija...de jövőre még nem :)

Már csak azon kell "izgulni",h idén ne legyen VB,és akkor pár évig talán nem is lesz 8) :twisted:
Kép
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.08.11. 20:05:45

Gondolom LG a Fókuszban leadott interjúra gondolt.

Hát tényleg eléggé elfogult volt Gyulám, de még hülyeségeket is beszélt rendesen. Massa megy a McLarenhez, Hamilton megy, nem Alonso. :lol:
in to exile
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.11. 19:57:49

LG írta:Tegnap nem látáttok Gyula exmefutatását :?: Alig volt elfogult :!: :x
Hol???

Nem láttam,de el tudom képzelni...mit vártál tőle :?: :roll: :evil:
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.08.11. 19:49:13

Tegnap nem látáttok Gyula exmefutatását :?: Alig volt elfogult :!: :x
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.10. 12:53:38

Hamilton nem trágárkodott Dennisszel

Ellentétben a sajtóban megjelent hírekkel, a McLaren közlése szerint Lewis Hamilton nem használt egy bizonyos szót Ron Dennisszel szemben a Magyar Nagydíjon.

Hivatalos közleményt adott ki a McLaren-csapat, amelyben cáfolták, hogy Lewis Hamilton trágár szavak használt volna a csapatrádión Ron Dennis-szel vitázva. A Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén Fernando Alonso feltartotta Lewis Hamiltont, aki így nem tudta befejezni utolsó gyors körét.

A News of the World brit lap az eset után azt írta, hogy Lewis Hamilton botrányos módon beszélt főnökével. Állítólag azt mondta: "Még egyszer meg ne próbáljatok kib...ni velem!" Erre Dennis hasonló stílusban válaszolt, mire a fiatal pilóta nemes egyszerűséggel elküldte a francba főnőkét.

Most a McLaren hivatalos közleménybe cáfolta, hogy Hamilton használta volna az F betűs szót [fuck]. "Az utóbbi napokban számos pontatlan és félrevezető információ jelent meg a Magyar Nagydíj időmérő edzésén történtekről. Normál esetben a csapat nem szokott reagálni az ilyen spekulációkra, de Lewis megkért bennünket, hogy tisztázzunk egy fontos dolgot, a valótlan, bíráló írásokkal kapcsolatban." - írja a McLaren a közleményében, majd folytatják:

"Arról számoltak be [a sajtó], hogy Lewis az F betűs szót [fuck - a McLaren nem írta ki] használta Ron Dennisszel a csapatrádión történt beszélgetése során, miután befejeződött az időmérő edzés. A csapat elfogadta a kérést, és megvizsgálta a rádióforgalmazást, így kategorikusan kijelentjük, Lewis nem használta az F betűs szót semmikor, egyik beszélgetésben sem a csapattal. A csapat és Lewis is rendkívül csalódott, hogy az F betűs szó használata felvetődött, és az gyakran megismétlődött a médiában."

Megjegyzés: mindez legfeljebb azt tisztázza, hogy Lewis nem használta azt a bizonyos szót. Azt azonban nem cáfolja, hogy tiszteletlenül beszélt volna csapatfőnökével.

ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.09. 14:39:31

Game90 írta:NSO-n van egy szavazás, hogy:

Ön szerint mi lesz Fernando Alonsóval 2008-ban?

Marad a McLarennél: 12 % (107)
A Ferrarihoz szerződik: 9 % (85)
Visszatér a Renault-hoz: 50 % (452) :arrow: én erre szavaztam...
Más csapathoz igazol: 7 % (67)
Befejezi a pályafutását: 21 % (186) :arrow: :lol:
Szerintem is a 3as lesz...nekem végülis tök mind1,csak nehogy a Ferrarihoz jöjjön :? De Todt nem felejt :twisted:
Kép
PCsabi
aka Game90

2007.08.09. 14:22:12

NSO-n van egy szavazás, hogy:

Ön szerint mi lesz Fernando Alonsóval 2008-ban?

Marad a McLarennél: 12 % (107)
A Ferrarihoz szerződik: 9 % (85)
Visszatér a Renault-hoz: 50 % (452) :arrow: én erre szavaztam...
Más csapathoz igazol: 7 % (67)
Befejezi a pályafutását: 21 % (186) :arrow: :lol:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.08.09. 08:14:25

Alonso szava semmit nem ér a Ferrarinál

Egy veterán Forma 1-es mérnöknek komoly kétségei vannak Fernando Alonso Ferraris jövőjét illetően.

A pletyka óráról-órára jobban terjed, miszerint a kétszeres világbajnok távozik a McLarentől, és a Forma 1 jelenlegi mezőnyének másik esélyes csapatához, a Ferrarihoz szerződik.

De a spanyol Joan Villadelprat szerint, aki már dolgozott Alonsóval, mikor az újonc Minardi versenyző volt, a spanyol versenyző már régebben eljátszotta annak esélyét, hogy valaha is a Ferrari pilótája legyen.

„5 évre szóló szerződést köthetett volna a Ferrarival 2001-ben," - állítja Villadelprat, aki a Benettonnál, a Ferrarinál, a McLarennél, a Tyrellnél, a Benettonnál, valamint a Prostnál is dolgozott már.

„A szerződés már a végső stádiumban tartott, Alonso ügynöke pedig szóbeli megállapodást kötött, melyet egy kézfogással pecsételtek meg."

„Egy héttel később azonban nem a Ferrarival, hanem a Renault-s Flavio Briatore-val kötötték meg a szerződést, mégpedig Jean Todt hozzájárulása nélkül. A szerződésben foglaltak szerint Alonso garantálja, hogy soha nem fog a Ferrari csapatában versenyezni," - nyilatkozta Villadelprat a spanyol Diario As című lapnak.

Villadelprat azt is hozzátette, hogy ő bizony nyilvánosan szégyenítené meg Lewis Hamiltont a Magyar Nagydíj időmérő edzésén történt engedetlensége miatt.

„Ha én lennék a McLaren vezetője, a nyilvánosság előtt torolnám meg az engedetlenségét, hiszen bármilyen más szakma esetén, ha az alkalmazott nem engedelmeskedik főnökének, akkor komoly büntetést kap tőle."

Azért várjuk meg mi lesz! Lehet megegyeznek, hisz mindkét félnek érdeke lenne!
Válasz küldése