Ez az egész James ügy számomra baromi összetett, s ellentmondó....
1; Szerintem képességekre ő továbbra is azon kevés játékos közé tartozik akire lehet bajnokcsapatot húzni. Most lehet sokakat meghökkentek, de pl előrébb tenném ebben a tekintetben Jamest mint pl Curryt. Aki olyan szintű támadófenomén amit talán még nem is látott a liga, de James 1-5 poszt között játszik és valóban feltudja húzni a társai teljesítményét. Curry fizikai adottságai és játékstílusa miatt nem ilyen. Sose tudjuk meg, de szerintem ott ha Greent kivennénk jobban meglennének lőve mint ha Curryt, de hagyjuk is ezt. Szóval James alapvetően olyan akire első opcióként kell számítani, viszont változott már annyit a játéka hogy átmeneti második de akár harmadik opciósként is tudna működni a jövőben. Ő képes arra, hogy leosztogat minden labdát és csendben betermel egy szolid húsz pontot.
2; Viszont mentálisan nagyot csökkent a szememben és emiatt óriási kétségeim vannak afelől hogy működhet-e a dolog. Nyilván ilyen kaliberű emberek olyan szintet képviselnek, hogy egyértelműen köréjük kell a csapatot igazítani, de ez már átesett a ló túloldalára szerintem. És szerkezetileg nem működik jól ez a Cavs. Én továbbra is Love személyében látom az egyik kulcshibát, mert egész egyszerűen az ő erősségeit nem tudják kihasználni, hátra fele meg akkora hátrány hogy nem tudják kompenzálni. Miamiban James parádésan működött, de ezek szerint Pat Riley volt a kulcs, aki nem engedte hogy "elszabaduljon". Egész egyszerűen a suszter maradjon a kaptafánál és ne a haverokat gyűjtse maga köré, hanem a feladatára koncentráljon. Riley szépen összefoltozgatta a keretet és bőven megvolt ennek a gyümölcse. De most Clevelandben nincs meg ez a vasszigor és fejetlenség uralkodik. Az akkori Jamest én nagyon nagyra tartottam, félelmetes szezonokat tolt, de a mostani gyakorlatilag az én és a haverok csapata mindenféle belső viszályokkal együtt. Elég kiábrándító és elkeserítő.
És ebben érzem az ellentmondást, hogy képességekre James úgy érzem fog még nyerni, de mentalitásra meg már úgy érzem nem. Neki nagyon kéne egy ember aki kordába tartja, akár GM akár edző. Egyedül ezt a harcot nem lehet megvívni és fiatalodni ő sem fiatalodik és egyre nehezebb lesz a dolga. És szerintem nagyon félő is, hogy annyira "rátenyészedik" a franchisra mint Kobe tette a Lakersnél. És láthatjuk ott is ennek a hozadékát, fiatalok ide vagy oda a Lakers komoly gondban van. És PJ után lett még nagyobb úr Bryant, amit nem tudtak megfékezni. James is hasonló lehet, s ha nem állítják el a vérzést akkor bizony lefog úgy csengeni még x év, hogy reális esélyük nem lesz nyerni.
Ez mind szubjektív, mert csak a híreket kapjuk de hogy a háttérben mi történik azt nem tudhatjuk, de olyat pl hogy elküldenek egy edzőt, aki toronymagasan vezeti a konferenciát olyat nem szokás. És akkor Irving most máshol akar játszani, stb stb. Zolee23 ebben a kompetensebb, mert ő nagy Cavs fan, s jobban átlátja, de én úgy érzem sötét felhők vannak Cleveland városa körül, s komoly változásra lenne szükség és legfőképpen vezetői szinten.
kanty:
röviden megfogalmazta a Bryant hasonlatot.
Birdöt meg ne keverjük ide gyerekek.