Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.06. 20:58:46

Scooby Bent Bwoy írta:...
Bizony Ricciardo előtt le a kalappal, Ő mindegyik versenyen jól tolta, és a pechjei miatt áll rosszul. Viszont Vettelnek eddig egy versenyen nem volt gond a kocsijával, ott pedig Ricciardo előtt is ment addig míg sajna az auszi ki nem esett önhibáján kívül...

Amúgy igen, Hamilton megérdemelte a sikert, kivédekezte a végén, viszont az más kérdés,h ez vhol Rosberg sara is. Gyorsabb gumival,és DRS-el meg kellett volna lennie, hiszen láthattuk,h az újraindítás után még DRS nélkül is majdnem megette, csak ő nem merte jobban kitenni a vállát amikor már mellette volt,és kedvezőbb íven, míg Hamilton meghúzta. De aki a VBért megy próbálja is meg. Igen az SC miatt lement az előnye, viszont a Merci csapat szntem egyértelműen a britet akarta győztesnek, hiszen azonos gumikon is már majdnem elkapta Őt Rosberg a kiállások előtt,és ahelyett,h a team-je kihozta volna előbb mint Hamiltont (ezzel egyértelműen megelőzve őt), bepróbálták ezt a stratégiát,ahol tuti volt,h a középső etapban elhúz a brit. Aztán majd talán az utolsó etapban behozza ezt a hátrányt (amit már akkor lehetett tudni,h nem)...

szóval rosszul döntöttek Rosbergnél, ezt már abban a pillanatban tudtam /általában a támadónál azaz hátul menőknél szokták alkalmazni,h kihozzák előbb,így elérve,h elé vágjon annak akit üldöz/, de SCnek köszönhetően ugyanaz lett végül mintha normális taktikán tartják Nicot, csak akkor könnyen lehet,h Hamilton támad a végén. (igaz ő be is darálta volna)

vannak fontos pillanatok, mentálisan is, most pontügyileg,és lélektanilag is kapott egy pofont a német,és amíg nem lesz a közeljövőben fordítva egy hasonló szitu,addig sok esélye nem lesz Rosbergnek. Vmikor kellene fogni egy fontos pillanatot Hamilton ellen,h elhiggye,h VB lehet, mert amúgy akkor nem sokáig lesz izgalmas a dolog.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2014.04.06. 19:40:46

Lehet, hogy picit Hamilton keményebb volt, de ezt jobban szeretem nézni, mint amikor simán elengedik a másikat. Az alsóbb kategóriákban rengeteg ilyen védekezés van. Kár, hogy itt korlátozzák... Egyébként látszik, Hamilton nem felejt, egyből megemlítette Rosbergnek Monzát, csak akkor Rosberg szorította le (megjegyzem sokkal durvábban). Amúgy itt is láthattunk több ilyet, pl. Vetteltől.

Hamilton teljesen megérdemelte a győzelmet. Amikor már kiépített 10 másodperc előnyt, látva a rengeteg sárga zászlót, attól féltem, nehogy SC-fázis legyen, mert akkor nem tudja tartani a gyorsabb gumikon érkező (+DRS) csapattársát. Tévedtem, de megint nem Hamiltonnak kedvezett valami, mint oly sokszor. Nagy csata lesz közöttük, bármelyikük nyerhet, de korán sem biztos, hogy nem éri valaki utol őket. Eddig nagy fölénye van a Merciknek, az SC-fázis utáni nagy különbségbe mondjuk közrejátszott az is, hogy ők friss gumikon voltak, a többiek nem. Hiába kapott Hamilton most egy nagyon jó kocsit, mellette ott van a mezőny Vettel után talán leggyorsabb pilótája, nagyon nehéz dolga lesz...

Eddig is ezt láttuk, hogy egy autó jóval gyorsabb a többieknél, most legalább két hasonló szintű pilótával. Azért Ricciardo már három futam alatt többet mutatott Vettel ellen, mint Webber egy egész szezon alatt szokott.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.04.06. 19:09:51

Számomra hatalmas csalódás, hogy a ferrari, mindenféle ígéret után, idén se volt képes egy versenyképes autót építeni, egy igazi ferrarit. Hiába Alonso és hiába Kimi, egy rakat tré ez a gép.. megint.. még mindig. Merci bivaj erős, annyival a mezőny előtt vannak.. ez az év az övüké lesz, 15-20 mp-re tőlük pedig majd versenyez a GP2, chejj..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.06. 18:58:05

Ez egy jobb verseny volt már, ami a mezőnyt illeti. Azért az picit kemény,h 10kör alatt vertek a Mercisek az SC fázis után laza 20másodpercet bárki másra :D

1.Hamilton (lehet kezd előjönni megint majd a rosszfiú énje,mert kétszer is szntem picit átlépte a határt a csapattárssal szemben (záróvonal mellett ha nem bukótér van,hanem fal,akkor is ezt csinálja Ham? nah mind1)
2.Rosberg :arrow: nem érdemli meg a VB-t, túlzó nem túlzó,de aki nem használja ki az ilyen szitukat,az nem is fogja megnyerni. Nagyon fontos lett volna megnyernie ezt, nem mind1,h +7 pont vagy -7... valamint nem bajnok típus a tag. Fenének lenne kedve nevetgélni,meg hülyéskedni azzal akit nem bírtam megelőzni,és az egyetlen ellenfelem a VB-ért folytatott címért. Azért rámcáfolhatna a végére, de nem az a nyertes típus.../mielőtt beleköttök gondoljatok bele,h egy Schumacher,Alonso,Vettel mikor vigyorogna mint a tejbetök azután,h a legnagyobb riválisa visszaverte 10próbálkozását,és ahelyett,h növelte volna az előnyét, csökkent az./

3.Perez szép teljesítmény, bika ez a Force India is...
4.Ricciardo... le a kalappal, jó tempó végig :)
5.Hülkenberg...kár érte, SC nélkül 3. szntem
6.Vettel... Ő sem hagyott benne többet, SC jól jött, máskülönben se Ő se Ric nem fér be Williamsek elé...
7.Massa
8.Bottas
9.Alo...vigasztal,h a Ferrari motor is egy rakat...
10.Kimi

Azért picit megdöbbentő volt,h a Merci motoroknak mekkora előnye van...állva hagyták az összes többi kocsit,legyen az Renault,Ferrari...csomó belső kamerás felvételből látszott,h DRS el együtt is max tartják a tempójukat Vettelék, sőt még azt sem, ők meg egyből be is érnek a másik mellé,elé...továbbra sem értem,h két ekkora motorgyártó is,mint a Renault,és Ferrari,h tudott ENNYIVEL gyengébb motort összerakni...Ferrari konstans 50 pacival gyengébb, Renault sok esetben 60-70el is...

nah mind1, nézhető futam volt, a jövőben azt remélem,h Rosberg megembereli magát,mert az szép és jó,h tempóban ott volt ma ahol Hamilton, de abban ami egy VB címhez kell, meg sem közelítette. (mindent elsöprően akarni a győzelmet...továbbra se tudom elképzelni,h Vet,Alo,vagy Hamilton fordított esetben ne ette volna meg a csapattársát)
Kép
daffy
Madridista

2014.04.06. 09:25:01

Petr írta: Engem az zavar...
engem meg majd' minden. utoljára akkor láttam 2 jó versenyt egymás után,amikor még tankoltak.
értem,hogy balesetveszélyes volt,de részben azért is nézi az ember,mert a pilóták olyan helyzetben versenyeznek,amiben egy átlag ember soha nem kerülhet. kicsit szerintem olyan lett az f1,mintha az nba-ben eltörölnék a zsákolás lehetőségét. úgy is kosárlabda,úgy is néznék emberek,de mégsem jó. számomra itt is az élvezeti értéke nagyot csökkent. nem zavart vettelék előnye,mert néztem évekig schumachert is,nem zavart az időmérő variálása évről-évre,nem zavarnak a morzsaporszívó hangú autók sem,az zavar,hogy nem élvezem az egészet és ezt az érzést egyértelműen rá tudom húzni a szabályokra. nézem még mindig,de már szinte csak megszokásból,mint a focit. nem érzik a nagy fejek,hogy a szabálymódosítás miatt módosítanak szabályt? hogy a sok hülyeség miatt kevésbé nézhető az egész és ezért kell új szabályokkal nézhetőbbé tenni? saját maguk ellen hoznak döntéseket és évek óta nem tűnik fel?
Petr
Entrenador del Barça

2014.04.06. 01:07:41

ozsimiki írta:Időmérő:
10.Alo
A visszasorolás miatt kilencedik, nem? Nem kötekedésből, de na :D.

Engem az zavar, hogy a kocsik közti különbség - ami a motorból adódik főleg - nincs előzés. Gyakorlatilag megvannak az erőviszonyok pályánként, aerodinamikától és motortól függően - persze ez tovább bontható az üzemanyag mennyiségére és átfolyására -, de mint sokakat, engem a hang a legkevésbé sem zavar. A sima Merci fölény sem zavar. Az zavar, hogy nem hogy az első két helyért, de utána sincsenek csaták előzések. A mai időmérőn azért kellett szurkolnom, hogy legalább a Rosberg Hamilton csata a német javára dőljön Ferraris létemre és nem azért, hogy Alonso is Kimi előrébb végezzen. Egyszerűen irreális elvárni, hogy előrébb végezzen a renault-s vagy a ferraris, ezért a mercis belső harcon kell izgulni.
Nagyon remélem, hogy Európára a viszonyok kiegyenlítődnek, legalább a Merci mögött, legyen már miért izgulnom, ezen felül szurkolnom a Ferrariért.
A jövő évre remélem sikerül a motorokat egálba hozni - idénre a homologizálás miatt már csak a motorban lévő maximumot lehet kihozni, de az is kevesebb lesz, mint a Mercié -, és jó, izgalmas idény láthatunk, remélhetőleg végre ferraris sikerrel. Ideje lenne már.

A Merci-motorral nem tudom mit húztak, de megemelem előttük a nem létező kalapom, a Mercire is ráfér már a győzelem, ennyi kínkeserves év után, bár tudnám díjazni a szoros versenyt.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.06. 00:51:11

Időmérő:

1.Rosberg
2.Hamilton
3.Bottas
4.Perez
5.Kimi

10.Alo
11.Vettel

Vettel kocsijával megint volt vmi, ill a motorral és a váltóval.

Akik panaszkodtak a bikák fölénye miatt tavaly, remélem élvezik az 1másodperces Merci pole-t :D (én most sem panaszkodom, csak a benzinspórolásos hülyeségek zavarnak, ha vki (merci) jó munkát végzett,hát ez van,megérdemlik) amúgy tényleg nem értem,h a többi motorgyártó (Renault,Ferrari) mi a fenét csinált azóta amióta megmondták,h 14től V6os turbó motorok lesznek, nem értem,h a Mercik mitől tudtak ekkora előnyt kifejleszteni. Értem itt az összes Merci motoros autóra,mert a Force India,Williams, sehol sem lenne Merci moci nélkül.

Rosberg remélem behúzza a futamot is, míg remélem Vettel alatt nem áll meg a vas,és egy erősebb pontszerzés összejöhet (5-7.hely reális lehet talán)
Kép
Nervo
Capitá del Barça

2014.04.04. 12:46:31

http://www.f1-live.hu/bulvar/breking-sc ... let-jelei/" target="_blank
Hála az úrnak!!!Remélem hogy felépül mostmár. :)
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.03.30. 12:26:31

Mi értelme ennek a forma 1nek?
Leszabályzott kocsik,spórolás, nulla előzés, a kis izgalmat az adja,hogy valaki kiesik e motorhiba miatt,vagy valami csapathiba miatt veszít pozíciót,lásd RB.
Azt mondták szezon előtt azért vannak a változtatások,hogy kiegyenlítettebb legyen a verseny,és felzárkózhassanka a kisebb csapatok. Na most meg ugyan úgy van a Merci ami kiemelkedik, a red bull,ami jó mindig, ferrari ugyan ott van, többi meg ugyanúgy le van maradva.

Ennél az is jobb volt,amikor Vettel egyedül sétakocsikázott elől, a többiek meg egymást gyűrték.
Most meg mindenki sétakocsikázik.

Ez elvileg az autóversenyzés súlya, ehhez képest gyenge az egész.
miért nem csinálják azt,ha már egyenlő feltételeket akarnak,hogy itt van mindenkinek egyformán X millió dollár, abból hozzák ki a legjobbat? lehet jobb lenne,amikor bemondják,hogy ne előzz mert elfogy a benzin,akkor leesek a székről...anyum szokta ezt mondani,hogy spóroljak a suzuki swiftbe az üzemanyaggal...vicc.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.03.30. 11:57:35

Úgy néz ki a Mercik fölénye legalább addig kitart mint anno a Brawn gépeké 2009ben. Akkor azt hiszem 6-7 futamig sok kérdés nem volt.

Legerősebb moci, megbízhatóak is, és még aerodinamikailag is a szűk elitben vannak. (ezen a téren a bikák talán felveszik a kesztyűt,de a másik két területen nem lesz egyszerű behozni a hátrányt,és nem is csak rajtuk múlik)

szóval a verseny:

1.Hami
2.Rosberg
3.Vettel 8)
4.Alo
5.Hülkenberg 8)

Vetteltől nagyon kellett ez a helyezés, Mercik ellen valós esélye nem igen volt, de kihozta a maxot (látható,h Ő is meg tudja azt csinálni amit tavaly a többiek,h ha nem a leggyorsabb a gépe,akkor is kiautózza amit tud, most ez a 3.helyre volt elég.)
Kép
gg86
Jugador d'estrella

2014.03.30. 11:51:55

Huhú micsoda izgalmas futam volt! Hamilton nagyon jól spórolt, Alonso is nagyon jól gazdálkodott a technikával, Vettel fantasztikusan óvta a gumikat, Rosberg meg az üzemanyaggal kiválóan tud bánni!! Mondjuk nálam még mindig Button a legjobb spóroló, őt nehéz lesz megverni! Nagyon szép kikerüléseket is láthattunk, elégedett vagyok. Csak így tovább!!
sjay
Entrenador del Barça

2014.03.29. 11:55:36

ozsimiki írta:
Hülkenberg miatt meg még mindig szomorú vagyok, elképesztő,h bármilyen kocsit is adnak alá, mindig 5-7.helyre behozza, versenyen is, és akkor neki nincs hely egy igazán nagy csapatban :( bár így utólag lehet örülni,h a Lotus még sem őt választotta, látva a szezonukat eddig :D
Én Kobajasival vagyok így, őt vallom a személyes kedvencemnek. Sajnálom a japánt, hogy be kell érnie egy Caterham szintű csapattal, ami nem hogy nem versenyképes, de azzal az autóval már az első 15 kör teljesítése is sikerélmény lehet. Ezt láttuk két héttel ezelőtt is. Remélem hamarosan (igen, ez valószínűleg csak álom marad) beültetik egy középkategóriás autóba, ahol újra megmutathatja azt, amit már a Saubernél bizonyított.

Hülkenberg is rendkívül tehetséges, ha versenyképes autó dübörögne alatta, szerintem korunk egyik legsikeresebb pilótájáról beszélhetnénk, így viszont abszolút félő, hogy megmarad örök ígéretként, önhibáján kívül persze.

A verseny esélyeiről szerintem bűn nyilatkozni, akárki-akárhogyan odaérhet a dobogóra, a végeredmény újra nagyban fog függeni a megbízhatóságtól. Szerintem az RB-Ferrari-Merci trióból kerül ki a győztes, de a McLarent is versenyképesnek érzem a dobogóért. Meglátjuk!
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.03.29. 11:06:27

Időmérő:

1.Hamilton
2.Vettel
3.Rosberg
4.Alonso
5.Riccardo

Vettel odatette magát, igaz eső volt megint, szárazon nem sok esélye lett volna szntem a Mercik közé kerülni,de azt jó látni,h "csak" a Mercik gyorsabbak, igaz ha a megbízhatósága a bikáknak nem lesz elég jó, nem mennek sokra vele a szezonban. Azért az utolsó mért körért kár,h kicsúszott belőle. Hamiltonnak grat,elég meggyőző volt,a kisebb difi ellenére is.

Merciket nehéz lesz elkapni,de most nem is az a lényeg,hanem,h erős pontszerző helyeken beérkezni a célba, ennek már örülnének nagyon,én is.

Versenyen is lesz eső,kb biztos.

Hülkenberg miatt meg még mindig szomorú vagyok, elképesztő,h bármilyen kocsit is adnak alá, mindig 5-7.helyre behozza, versenyen is, és akkor neki nincs hely egy igazán nagy csapatban :( bár így utólag lehet örülni,h a Lotus még sem őt választotta, látva a szezonukat eddig :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2014.03.19. 18:16:33

visca el barca írta:a tesztek alkalmával nem tűnt ennyire lélekrombolónak az autók hangja, de találtam egy jó videót és azt kell mondanom h szörnyű

https://www.youtube.com/watch?v=jS4Dh_EAfJI#t=26" target="_blank

ezek mindent tönkretesznek ebben a sportágban... :(

Éppen most akartam linkelni. Hát elég nem vagány, a közvetítés alatt nem hallatszott a különbség.
Kép
"And my heart will leave you never."
pep71
Entrenador del Barça

2014.03.19. 13:57:23

Én azt nem értem, ha már meghoztak egy csomó új szabályt(amik közt rengeteg hülyeség van szvsz), akkor miért nem engedték többet tesztelni a csapatokat??
Akkor nem az lenne a futamon, hogy mindenki úgy, megy mint egy nyugdíjas a Daciajával és örül ha beér a célba...ez nem is autóverseny így, főleg nem annak a csúcsa, inkább a kigúnyolása.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.19. 13:46:42

a tesztek alkalmával nem tűnt ennyire lélekrombolónak az autók hangja, de találtam egy jó videót és azt kell mondanom h szörnyű

https://www.youtube.com/watch?v=jS4Dh_EAfJI#t=26" target="_blank

ezek mindent tönkretesznek ebben a sportágban... :(
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2014.03.18. 14:29:36

kicsit sok(k) már nekem hogy a ferrari 7. éve nem tud 1 épkézláb alap konstrukciot összerakni.
A rb meg nem olyan rossz mint sokan gondolták! Ez az üzemanyag szabály meg vicc! Lassan már majd sebesség korlát lesz?
Mercédes sima VB látatlanban ki merem jelenteni!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.03.16. 22:21:53

Elindult a szezon, elindult a marakodás. :D

Nagyon sajnálom Lewist, remek volt a hétvégén, erre pont az előadásra hal meg a vas. Rosberg legalább behúzta, tényleg jónak tűnik a kocsi, de idén rengeteget számít, ki hogyan tudja beosztani a kocsi erejét, s ebben sajnos Lewis soha nem vitézkedett annyira....Bízom benne nem az lesz a trend, hogy minden futamon, vagy legalábbis sűrűn azt írhatjuk le, hogy jó a Mercedes, Hamilton szép előnnyel vezet, de kigyilkolja a kocsit az meg megáll....Kár ezért a hétvégéért, de talán majd Sepangban.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.03.16. 16:21:50

Nekem ez volt az első és utolsó ebben az évben, hogy felkeltem az F1 miatt. Évről évre színvonaltalanabbak, unalmasabbak a futamok. Ez már nem a versenyzésről szól, hanem, hogy ki tud jobban spórolni ezzel, meg azzal. Lassan már az időmérők is izgalmasabbak lesznek a versenyeknél.
Ferrariban bíztam az előszezonban, hogy most előrukkolhatnak valamivel. Nem jött be. Megint az lesz mint eddig. Időmérőn hoznak egy konstans 5-8. helyet, versenyen meg vagy meglesz a dobogó, vagy nem. Év végén meg sikerül bejönni második-harmadiknak és megint nem fognak változtatni semmin.
Fejleszteni kell.

De ne legyen igazam. :)
ab1daL
Director del Fútbol

2014.03.16. 16:01:40

Kizárták Ricciardot!

http://www.gphirek.hu/f1/20140316-f1-ri" target="_blank ... ijrol.html

Az időmérő és a verseny között, a parc fermében kicserélték az átfolyásmérőt Ricciardo autójában, és a Red Bull vezérkara azzal próbált fellebbezni a kizárás ellen, hogy a berendezés nem működött megfelelően.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
mess2009
Director del Fútbol

2014.03.16. 12:48:47

pár éve itt vagyok már de nem is figyeltem, hogy F1 topik is van. bemutatkozásként: Hakkinen, majd Kimi szurkolóként figyelem a száguldó cirkuszt.
ami az idény nyitót illeti sajnos ez a sok öncélú (vagy üzleti?!) szabályváltoztatás ismét csak rontott a szórakozás minőségén. ha az ember nem szurkol konkrétan egy pilótáért, vagy egy márkáért tök unalmas futamot hoztak össze. különösen annak tartom a 100 kg.-os üzemanyag határt!!! ostoba, mert az üzemanyag takarékosság ÖNMAGÁBAN ÉS ÉSSZERŰEN eleve fontos szempont a tervezésnél, ha többet cipelsz jobban nyomhatod ugyan, de nehezebb is vagy! ezzel azt érték el, hogy még a kiherélt motorerőt sem használhatják, hanem azt lesik, mennyi kakaó van még....
amúgy én is azt látom, hogy a Ferrari ottvan ahol a part szakad, ahol tavaly is kínlódott. ez a hájas se...ü hivatalnok Domenicalli minden, csak nem vezető, de persze egy jó tervező gárda is hiányzik évek óta! (Ross Braun még azthiszem elkelne...)
Kimi sem a régi sajna túlságosan is lenyugodott, valahogy nem láttam benne tavaly sem a tüzet. ebben persze benne lehet a Lotus is remélem idén rám cáfol.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.03.16. 12:21:53

Majd ha írsz olyan dolgot amikor pozitívan elfogult dolgot írok, ami nem felel meg a valóságnak, akkor beszélünk róla. Pl most, ha kizárják Ricciardot és nem a műszer hibásodott csak meg, akkor teljesen jogosnak fogom tartani,mert a szabály az szabály.

Mindig a valóságról szoktam írni, nem ragadtatom magam odáig,h Vettel egy ForceIndiával is VB lenne, míg az ellenoldal azért ment már odáig,h előzni sem tud,csak az elejéről nyer,stb,stb,stb :D (a kismillió ellenpéldát nem írom most le)

Tavaly a gumik terén volt változtatás a holt időben,ami veszélyes volt szinte MINDENKI szerint (nem csak az RB szerint), változtattak,és kijött az autók VALÓS tudása. Ha ez trükközés,akkor ok:D

Idén megnyugodhatnak páran,mert a Renault motorok nem lesznek jobbak csak úgy, viszont ha már megközelítik majd a Merciseket,akkor lehet nagy csata még,mert a RedBullok nem annyira trék.

+ ha egy szabály továbbra sem teljesen egyértelmű, és vannak kiskapuk ,azt (ennyire naiv csak nem vagy) MINDEN csapat keresi, más kérdés,h ezek megtalálásában Newey NO1. Az a FIA sara ha nem egyértelműsíti,és kihasználják. De nem arról van szó,h erről egyeztet a FIA,h na Horner ezt használjátok ki, mi meg majd utólag változtatunk a szabályokon...mert kb erre akarsz célozni :D

Ferrarinál amíg ilyen Dominicalik mozognak,sok jót ne is várj :wink: pedig tavaly év elején a legjobb csomagjuk volt, akkor sem tudtak vele még élni igazán,aztán úgy lemaradtak,h öröm volt nézni. Idén lehet változik,bár Alo jelenléte miatt nem bánnám,ha maradna így :D
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.03.16. 11:59:50

Tények azok,hogy évek óta elmennek nyári szünetre, és mindig úgy jönnek vissza,hogy rommáő verik a mezőnyt utána. Amivel nincs gond, de azzal igen,hogy minden évben nem egyszer derül ki,hogy hol játszák ki a szabályokat,stb, hogy értelmezik másként, a FIA meg hagyja.
Más csapatnál meg a padlólemez 1mm-el eltér, már szankcionálnak.

De nekem aztán mindegy ki nyeri, nevetséges valami ez már, dongó motorokkal versenyeznek lassan. Jobban bosszant a Ferrari egyhelyben toporgása,mint hogy a RB megint eljátsza a nagyhalált a holtidőben,sírnak,aztán meg hopp,versenyen mágis jól mennek.

Egyébként meg igen,én negatívan vagyok elfogult az RB-Vettel kombóval, Te meg túl pozitívan látod őket...persze a te-fajta elfogultságod az teljesen elfogadható,felnőttes dolog.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.03.16. 11:55:54

csababarca írta:
piton írta:de látva Ricciardo alatt a Red Bull teljesítményét, biztos vagyok benne, hogy Vettel harcban lesz a bajnoki címért idén is.

ebben én is,fpleg hogy majd a nyári hosszabb szünetben eltűnnek,mókolnak valamit a semmiből a FIA bólogatása mellett,és végignyerik a versenyeket.
jah, mert csak ők gondolkodnak,meg ők próbálnak fejlesztgetni...többiek biztos semmit sem csinálnak :D FIA bólogatás, aha, végülis ezzel a rengeteg szabályváltoztatással nem pont az volt az egyik fő céljuk,h változatosabbá tegyék a küzdelmeket...és ne a RedBull nyerjen mindent megint.

ebből a gyerekes rosszindulatból, elvakultságot már elhagyhatnád, kár,h rád ilyen szempontból nem volt annyira hatással a szabálymódosítás, mint mondjuk a Lotusra :mrgreen:

Pep71-el sajnos egyetértek, Renault-sok szívni fognak még bőven, főleg az idény kezdeti szakaszán. Merci ennek tükrében azért bizakodottabb lehet, és sajna azon sem lepődnék meg,ha Alonso megint szépen halászna a zavarosban,és a végéig ott lenne...(neki azért nem sűrűn van technikai zűrje az utóbbi években, persze ennek cserében legalább nem annyira gyors :D)
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2014.03.16. 11:17:57

piton írta:Nagy előnnyel nyert Rosberg, de látva Ricciardo alatt a Red Bull teljesítményét, biztos vagyok benne, hogy Vettel harcban lesz a bajnoki címért idén is.
Renault biztos be fogja hozni a maradását nyárig, utána pedig előtérbe kerülhetnek az aerodinamikai fejlesztések amiben tudjuk ki a legjobb.
Ferrarinál viszont nem tudom miben lehet reménykedni, csak megbízhatóságra alapozva nem lehet Vb-t nyerni.
Az a baj, hogy Rosberg, úgy nyert 25 mperc előnnyel, hogy a Safety Car is volt bennt egyszer, tehát az akkori előnye el is tűnt. Óriási fölényben van a Merci, mint anno a Red Bull.
A Red Bull, meg nem nagyon örülhet, mert vizsgálják Ricciardot, elvileg átlépte a 100kg/h átfolyási limitet, ezért pedig lehet, hogy kifogják zárni. Abban is biztos vagyok, hogy egész évben a Reanult erőforrásaival lesz a legtöbb a baj..
Válasz küldése