Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nyílván azért csinálták mert tegnap arról volt szó hogy a motor se 100-as, és nem kockáztattak egy kiesést. Meg gondolom îgy megóvják a rajtbalesettől is. Okosan csinálják. Ha a szabálykönyv lehetőséget ad rá, akkor miért ne lépnék meg...egyébként tökmindegy, mert ha most nem szerez pontot(de fog) és Alonso győz (de nem fog), akkor is max 13 pont előnye lesz Nando-nak. Azt meg két futam alatt úgy elveszíti mint a huzat...a Ferrari nem képes győzelemre, a RB meg igen. Newey sajnos nagyon jó kocsit rakott össze Vettelnek a hajráraEazzy írta:Nem tudom miért várja itt mindenki, hogy egy megszállott Schumi és Vettel rajongó majd olyanokat mond Alonsoról, amitől nektek jobb kedvetek lesz. Nem tök mindegy mit gondol? Elég ha én tudom, hogy Alo a legjobb (meg úgy a forma1 világának jelentős szereplői közül jó 95% így tartja).
piton!
Kihozták a parkból az RB-t, azt csinálnak vele amit akarnak, motor, váltó, mindent cserélnek, mivel a boxutcából fog rajtolni a fritz.
Most Vetteltől teljesen függetlenül kérdezem, hogy ez a szabály ez hogy van, hogy ha boxból rajtolnak, akkor gyakorlatilag új kocsit is hozhatnának? Mindenki más meg menjen az időmérőssel. Kicsit nekem ez zavaros.
Vettel elég pórul járt ezzel a büntivel, de rosszabbul is járhatott volna. Ez tipikusan az a pálya, ahol nem igazán, vagy legalábbis nehezen lehet előzni. Ha Alonso hozott volna egy 3-4. helyet komoly esélye lehetne Vettelt befogni, de így nem igazán. Érzésem szerint Vettel behozza a bikát olyan 8-10 körül, míg Alonso kb. 4-6. helyen marad. Így a német viszonylag keveset fog veszíteni. Aztán ki tudja. Alonso jól megszívta, hogy a végén nem tudott javítani. Az egész időmérőt nézve a Maldonado-Button-Kimi 3-as végig lassabb volt Fernandonál. De hát ilyen ez a sport. A feladat adott Alonsonak, bár én már nem nagyon hiszek az idei vb címben, mégha most Vettelen lehet hozni is.piton írta:Innentől megint szoros lehet a bajnokság.
Remélem azért Vettel autóján állítanak, h az egyenesekben tudjon előzni, és vmi jó box taktikával pontszerző helyekig, szerencsével dobogó környékéig feltudnak jönni.
Most kellene új motort, váltót rakni az autóba ha ezt engedi a szabály, mert hátrébb már úgy se tudják sorolni.
Sztem is hagyjuk.ozsimiki írta:Miihii!!
Egyszerű: Vettel kisebbítette bármikor is Hamilton tudását? Mondta,h ez meg az jobb nála? (pedig mondhatta volna, pl tavaly, amikor ámokfutott párszor)
nehogy már ne legyen lekicsinylő egy olyan nyilatkozat, ahol azt sugallja,h Vettel sokat hibázik, míg a másik nem.
nah de akkor hagyjuk, szerintetek ez a megszokott, szerintem nem. Versenyzők nem szokták így minősíteni a közvetlen vetélytársaikat. max ilyen kártíkájeneket.
Erről neked más a véleményed, nekem megint más, ne is menjünk bele 2010-beozsimiki írta:2010el ne gyere már Mihi...egész évben köze nem lett volna semmihez, ha nem épp mindig jól alakulnak számára a dolgok.
Technikai sport igen, kell jó, megbízható kocsi, igen. De évek óta jellemző rá, hogy számára kedvezően alakulnak akkor a dolgok, amikor köze nem lenne ahhoz, hogy a kocsijával a pályán jobb legyen az épp aktuális ellenfelénél.
De fenét tépem én itt a szám, tvben is volt erről nem 1 beszélgetés, cikkek is. Tények.
OMG-zhetsz itt ha képtelen vagy értelmezni. Nem az a gond hogy pofázik hanem az a gond hogy kifelé a sajtónak és ugye stílus. Ezzel két probléma vanOMG én kérek elnézést, hogy Alonso nyerni szeretne mindenki frusztrált lenne, ha a saját csapata nem lenne képes megfelelő technikát adni a versenyző számára.
nah bocsi, inkább ez a legjobb bizonyíték ráREMY írta:Hát nem tudtam, hogy ha évente 1-2 versenyen küzd valaki, akkor már VB-t kéne neki nyerni.ozsimiki írta: Ahhoz meg,h Vettelt nem láttad küzdeni, annyit,h ez a legtisztább bizonyíték,h milyen elfogultak egyesek. Pedig elég lett volna a 2012es szezont követned, úgy ténylegesen. Megnézni a futamokat, sorjában. Ha nem rémlik, nézd meg őket még1x, és írd fel, milyen futamokat tolt Vettel.
Olyan évet szeretnék tőle látni, ahol az elejétől a végégig vért izzadva kell küzdenie a VB címért. Olyat akarok látni tőle, hogy lassabb kocsival is megcsinálja a lehetetlent... Vezessen úgy mint Hamilton, Schumi, Alonso.... tegye oda a kocsiját és ne féltse a bőrét. Legyen agresszív és harcias.
Ilyen egy igazi versenyző. Vettel nem ilyen és soha nem is lesz rá képes, ha egy kicsit is gyengébb lesz a kocsija. Button és Massa szintű pilóta benyomását kelti nálam. Pedig nagyon szurkoltam neki az első évében. Azt hittem végre egy új VERSENYZŐT láthatok majd.... aztán sokat fordult a világ. Ettől függetlenül jó pilóta, de nincs meg benne az a plusz, vagyis nem akarja megmutatni.
Holnap Alonsotól egy hatalmas versenyt akarok látni és dobogót !!!
Hát nem tudtam, hogy ha évente 1-2 versenyen küzd valaki, akkor már VB-t kéne neki nyerni.ozsimiki írta: Ahhoz meg,h Vettelt nem láttad küzdeni, annyit,h ez a legtisztább bizonyíték,h milyen elfogultak egyesek. Pedig elég lett volna a 2012es szezont követned, úgy ténylegesen. Megnézni a futamokat, sorjában. Ha nem rémlik, nézd meg őket még1x, és írd fel, milyen futamokat tolt Vettel.
Na ne mármiihii írta:Azért, mert egyszer nemrég nyilatkozott neked nem tetszőt Hami, ne essünk át a paripa túloldalára, h folyamatosan beszólogatozsimiki írta:remélem most jön Hamilton és lenyilatkozza,h Alonso óriási bravúrral a 7.ről a 6.helyre jött előre az időmérő után 6 órával
szerk2: az meg felháborító szerintem,hogy mind Hamilton, mind Alonso, folyamatosan kicsinyíti Vettel érdemeit, és beszólogatnak neki, Vettel mikor beszélt így róluk? Szánalmas,hogy nem inkább azzal törődnek,hogy a saját csapatukkal mi a szitu.![]()
Elmondta, h pl Alotól pontosabb vezetés kell az eredményes versenyzéshez, Vettelnél beleférnek apróbb hibák is (amiket nyilván ő jobban észrevesz, mint mi laikusok) , mert annyival jobb a verdája. Ami sztem tökigaz lehet, láthattuk az elmúlt futamokon, h mennyire a mezőny előtt járt a RB.
Másrészt tegyük fel, h rákérdeztek mondjuk Hamitól a dologra és válaszolt. Ha Vetteltől kérdeznek a riválosokról, ő nem beszélne, csak a saját csapatáról?
Okés, akkor ma meg Hamilton gépe járt nagyon elől, a brit telehibázta a kört,így is agyonverte a mezőnyt, míg a többiek sokkal precízebbek voltak,de a gépük miatt nem pole lett a jutalmuk. Jóleső duma igaz? Nem kellene ilyeneket szerintem, de persze lassan ezért is Vettel lesz a hibás. Ozsi
Ferdítés mert két különböző témára vonatkozott szerintem. Első esetben a két pilótát hasonlította össze második esetben már csak a Red-Bull vs többiek tempókülönbség a téma. Nem azt mondja hogy folyamatosan hibázik hanem hogy ha esetlegesen hibázik abból sem tudnak előnyt kovácsolni mivel a Red-bull annyival gyorsabb.Ozso írta:
Okés, akkor ma meg Hamilton gépe járt nagyon elől, a brit telehibázta a kört,így is agyonverte a mezőnyt, míg a többiek sokkal precízebbek voltak,de a gépük miatt nem pole lett a jutalmuk. Jóleső duma igaz? Nem kellene ilyeneket szerintem, de persze lassan ezért is Vettel lesz a hibás. Ozsi
OMGAlonso sírása, köpködése a csapat felé a fejlesztések miatt eléggé szánalmas. Másnál is volt nem egyszer hogy rossz irányba mentek vagy nem fejlesztettek mégsem volt ez.
Azért, mert egyszer nemrég nyilatkozott neked nem tetszőt Hami, ne essünk át a paripa túloldalára, h folyamatosan beszólogatozsimiki írta:remélem most jön Hamilton és lenyilatkozza,h Alonso óriási bravúrral a 7.ről a 6.helyre jött előre az időmérő után 6 órával
szerk2: az meg felháborító szerintem,hogy mind Hamilton, mind Alonso, folyamatosan kicsinyíti Vettel érdemeit, és beszólogatnak neki, Vettel mikor beszélt így róluk? Szánalmas,hogy nem inkább azzal törődnek,hogy a saját csapatukkal mi a szitu.
Ozsi, tudod, mi a poén? A Suzuka-i rajtbalesettel kapcsolatban: Alonso pontosan ugyanazt a hibát vétette, amit Grosjean Spa-banozsimiki írta:Nah, megint a saját erejének köszönheti Alonso,h sansza van.
Elképesztő ez az emberpersze nem tehet róla,h ilyen Istentelen nagy mákja van, egyetlen egy eset volt amikor nem tehetett róla, és 0ázott, Spa. Másik rajtbaleseténél ő volt inkább a hibás
Nem olvastad el figyelmesen, hogy mit írtam: "e hétvégén kétszer is". Volt ezzel probléma más csapatnál is a szezon elején, és akkor megegyeztek abban, hogy egy hétvégén nem lehet 2-szer alkalmazni ezt a "joker"-t. De most mégis megcsinálhatta ezt a Ferrari. Ez a probléma.S.Agüero írta:Azt a szabályt négyszer lehet megszegni, és csak akkor van bünti.Mikaos írta: Ami érdekes, hogy a Ferrari nem kapott büntetést, amiért e hétvégén kétszer is felhasználták a "túlórázást", amit elvileg nem szabadna. Vajon milyen indokkal győzhették meg az FIA-t a meghallgatáson?![]()
De jól mondod, biztos a FIA a Ferrarival van. Úgy mint az UEFA a Barcelonával.
Így van, a büntetés sajnos jogos.Scooby Bent Bwoy írta:Azért ilyen hibát az RB-től nem vártam, ilyet a McLaren szokott.
Amúgy teljesen jogos a büntetés, Hamiltontól is ugyanezért vették el a pole-t és sorolták a rajtrács végére.
.
Átvittek ők már az ellenőrzéseken jóval egyértelműbb szabályszegéseket1 liter üzemanyag kell az időmérő után, és nekik csak 8 és fél deci volt.
4db különböző versenyhétvégén elvileg. A szabály:Azt a szabályt négyszer lehet megszegni, és csak akkor van bünti.