Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.04. 12:22:58

Mihu, az nyilvánvaló miért csinálják, és az is, hogy ha engedi a szabály, akkor csinálják is. Nem ez volt a kérdésem ;)

Hihetetlen egyébként a sajtó mekkora szító egy hulladék:

Cikk címe: Horner: meg volt az üzemanyag mennyiség a kocsiban

Na mondom lássuk mit hazudik szokás szerint össze a makkfej, de aztán végigolvasom a cikket, és igen ezt mondja, de basszus....azért mondja azt, mert 850milinél többet nem lehetett kipumpálni a kocsiból, és a szabályok szerint úgy kell 1 lityó, hogy nem bontják meg a kasznit. Ergo csak elmagyarázta a tévedésük okát, mivel megvolt a benya, csak a szabályok miatt nem volt meg. De ekkora hatásvadász címadást...

Ezt csak azért írtam le, hogy érezze mindenki, hogy amikor Alonso szavait olvassa, akkor a kedves cikkírók megfogalmazása is benne van bőven...
Mihu
Director del Fútbol

2012.11.04. 12:14:32

Eazzy írta:Nem tudom miért várja itt mindenki, hogy egy megszállott Schumi és Vettel rajongó majd olyanokat mond Alonsoról, amitől nektek jobb kedvetek lesz. Nem tök mindegy mit gondol? Elég ha én tudom, hogy Alo a legjobb (meg úgy a forma1 világának jelentős szereplői közül jó 95% így tartja). :D

piton!

Kihozták a parkból az RB-t, azt csinálnak vele amit akarnak, motor, váltó, mindent cserélnek, mivel a boxutcából fog rajtolni a fritz.

Most Vetteltől teljesen függetlenül kérdezem, hogy ez a szabály ez hogy van, hogy ha boxból rajtolnak, akkor gyakorlatilag új kocsit is hozhatnának? Mindenki más meg menjen az időmérőssel. Kicsit nekem ez zavaros.
Nyílván azért csinálták mert tegnap arról volt szó hogy a motor se 100-as, és nem kockáztattak egy kiesést. Meg gondolom îgy megóvják a rajtbalesettől is. Okosan csinálják. Ha a szabálykönyv lehetőséget ad rá, akkor miért ne lépnék meg...egyébként tökmindegy, mert ha most nem szerez pontot(de fog) és Alonso győz (de nem fog), akkor is max 13 pont előnye lesz Nando-nak. Azt meg két futam alatt úgy elveszíti mint a huzat...a Ferrari nem képes győzelemre, a RB meg igen. Newey sajnos nagyon jó kocsit rakott össze Vettelnek a hajrára :?
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.04. 11:49:47

Nem tudom miért várja itt mindenki, hogy egy megszállott Schumi és Vettel rajongó majd olyanokat mond Alonsoról, amitől nektek jobb kedvetek lesz. Nem tök mindegy mit gondol? Elég ha én tudom, hogy Alo a legjobb (meg úgy a forma1 világának jelentős szereplői közül jó 95% így tartja). :D

piton!

Kihozták a parkból az RB-t, azt csinálnak vele amit akarnak, motor, váltó, mindent cserélnek, mivel a boxutcából fog rajtolni a fritz.

Most Vetteltől teljesen függetlenül kérdezem, hogy ez a szabály ez hogy van, hogy ha boxból rajtolnak, akkor gyakorlatilag új kocsit is hozhatnának? Mindenki más meg menjen az időmérőssel. Kicsit nekem ez zavaros.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.04. 10:20:35

piton írta:Innentől megint szoros lehet a bajnokság.
Remélem azért Vettel autóján állítanak, h az egyenesekben tudjon előzni, és vmi jó box taktikával pontszerző helyekig, szerencsével dobogó környékéig feltudnak jönni.
Most kellene új motort, váltót rakni az autóba ha ezt engedi a szabály, mert hátrébb már úgy se tudják sorolni.
Vettel elég pórul járt ezzel a büntivel, de rosszabbul is járhatott volna. Ez tipikusan az a pálya, ahol nem igazán, vagy legalábbis nehezen lehet előzni. Ha Alonso hozott volna egy 3-4. helyet komoly esélye lehetne Vettelt befogni, de így nem igazán. Érzésem szerint Vettel behozza a bikát olyan 8-10 körül, míg Alonso kb. 4-6. helyen marad. Így a német viszonylag keveset fog veszíteni. Aztán ki tudja. Alonso jól megszívta, hogy a végén nem tudott javítani. Az egész időmérőt nézve a Maldonado-Button-Kimi 3-as végig lassabb volt Fernandonál. De hát ilyen ez a sport. A feladat adott Alonsonak, bár én már nem nagyon hiszek az idei vb címben, mégha most Vettelen lehet hozni is.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mihu
Director del Fútbol

2012.11.04. 10:12:23

Miki, még jó hogy mindenről beszéltél csak a témáról nem...de hagyjuk is, Veled nem lehet normálisan beszélni Vettel vs Alonso témában mert úgyis csak neked lehet itt igazad, és csak Alonso lehet a sz...r. :roll:

leírtam replikázva a saját mondataidra, és válasz helyett ez jött. aha, és velem nem lehet beszélgetni :) Ozsi
Kép
piton
Capitá del Barça

2012.11.04. 09:53:23

Nem értem, hogy a Red Bull (vagy a Renault) mért kockáztatta meg ezt. Gondolom a legkisebb benzinmennyiséggel akarták kiküldeni, h könnyebb autóval meg legyen a pole. Ezt most nagyon nem érte meg ... :? :?
Nem lett volna olyan nagy tragédia az 3. hely, már csak Alonsot kellett volna figyelni és előtte végezni.

Innentől megint szoros lehet a bajnokság.
Remélem azért Vettel autóján állítanak, h az egyenesekben tudjon előzni, és vmi jó box taktikával pontszerző helyekig, szerencsével dobogó környékéig feltudnak jönni.
Most kellene új motort, váltót rakni az autóba ha ezt engedi a szabály, mert hátrébb már úgy se tudják sorolni.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.04. 00:32:08

Óriási kettős mérce Mihu....

Ferrari-Alonso: lehet utánuk csinálni! megbízható kocsi, Alo végigviszi a pályákon, aztán elég amire elég...

RedBull-Vettel: amikor egyeduralkodók: pfejj,csalnak mert gyorsak,és még tönkre se megy. Vettel semmit se tud, a kocsi gyors...

kérdem én:

Ha Alonso maga a császár mert a megbízható kocsival szállítja a pontokat, és nem szerencsés mert kiesnek előle esetleg.

Akkor Vettel miért is nem a császár,amikor a saját kocsija adta lehetőségeket, maximálisan kihasználja?

Szóval Alonso még csak nem is szerencsés, amikor a megbízható kocsival úgy VB esélyes,h a többieknek folyamatosan gondja van, sőt egyenesen parádés amit művel. Ugye erre írtad,hogy lehet utánuk csinálni.

Bezzeg amikor Vettel és a Red Bull van nyeregben, akkor nem ez a mondat hagyja el a "szádat". Sőt egyből jöttök páran és próbáljátok kisebbíteni azt, amit Vettel elér a kocsival. Utánuk nem lehet csinálni? Vettel attól rosszabb pilóta lesz,akár ALonsotól, hogy az ő adott kocsijából hozza ki a maxot.

na ne már...

szerk:

Matyi!

Persze,h lehet máshogy, de most olyan dolgokról vitázunk, amik nem teljesen megfoghatóak, és én leírom, hogy márpedig miért úgy van ahogy én gondolom, többiek leírják, hogy miért úgy ahogy ők. Amíg nem érzem magam megggyőzve, meg ők se, addig folytatódik.

pl a mai büntetésével kapcsolatban nem írtam olyat,h nem jogos, mert az volt. Mivel Hamilton is megkapta ezt korábban, tényekkel szemben nem vitatkozom. De ha valaki azt írja,h Vettelt nem látta még küzdeni, az egyszerűen hazugság :D Volt egy jó szériája most a bikáknak, és kb úgy építik fel páran, hogy akkor az egész évben semmit sem kellett csinálnia Vettelnek, csak várnia erre a 4 versenyre...persze...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.04. 00:29:13

Igaz, hogy Ferraris vagyok, de nekem sosem tetszettek Alonsonak a megnyilvánulásai. Most sem tetszik. Amiket nyilatkozik néha, amikor integet( :D ), rinyál, stb...
2 éve Abu Dhabiban sem volt valami szimpi, hogy integetett ott Petrovnak, ma sem Webbernek.
Néha túlságosan odaszól a nyilatkozatainál, ebből visszavehetne.

Persze ettől nem fogok elpártolni a Ferraritól, továbbra is Vamos Alo.

Még jó, hogy (szvsz) a F1 nem olyan sportág ahol olyan sokat számítana, az egyes emberek belső tulajdonságai.
Szerintem azért ez a fociban jobban közre játszik, hogy kinek, melyik csapatnak szurkolsz.

Ozsi!
Lehet, hogy csak én veszem észre most, de mintha mostanában úgy írnál az F1-el(Vettel, RB) kapcsolatban, hogy mindig neked lehet csak igazad, és másokat próbálod meggyőzni, hogy az úgy van ahogy te gondolod. Pedig könnyen lehet az máshogy is.(Ne vedd támadásnak. :wink: )

Holnap bízok minimum egy 3-4. helyben, és akkor már meglehet az, hogy beéri Alo Vettelt, ha akár nagyobb versenyt megy, még egy első hely is meglehet egy jó rajttal(ha előrejön 2-3 helyet), de ez nem valószínű Hamilton tempóját nézve. :roll:
miihii
KHAL

2012.11.04. 00:18:34

ozsimiki írta:Miihii!!

Egyszerű: Vettel kisebbítette bármikor is Hamilton tudását? Mondta,h ez meg az jobb nála? (pedig mondhatta volna, pl tavaly, amikor ámokfutott párszor)

nehogy már ne legyen lekicsinylő egy olyan nyilatkozat, ahol azt sugallja,h Vettel sokat hibázik, míg a másik nem.

nah de akkor hagyjuk, szerintetek ez a megszokott, szerintem nem. Versenyzők nem szokták így minősíteni a közvetlen vetélytársaikat. max ilyen kártíkájeneket.
Sztem is hagyjuk.
Nem értem miért kell ebből ekkora ügyet csinálni, csak mert elmondta mit gondol, lát a dologról. H Vettel nem mond ilyet? Na bumm. Ő az aranyember :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Mihu
Director del Fútbol

2012.11.04. 00:08:31

ozsimiki írta:2010el ne gyere már Mihi...egész évben köze nem lett volna semmihez, ha nem épp mindig jól alakulnak számára a dolgok.

Technikai sport igen, kell jó, megbízható kocsi, igen. De évek óta jellemző rá, hogy számára kedvezően alakulnak akkor a dolgok, amikor köze nem lenne ahhoz, hogy a kocsijával a pályán jobb legyen az épp aktuális ellenfelénél.

De fenét tépem én itt a szám, tvben is volt erről nem 1 beszélgetés, cikkek is. Tények.
Erről neked más a véleményed, nekem megint más, ne is menjünk bele 2010-be :D

Ismét hozzáteszed: Kedvezően alakulnak a dolgok...már megint ez, hogy kedvezően alakulnak a dolgok. Még véletlenül sem mondanád azt, hogy a Ferrari összerakott egy olyan kocsit, ami baromi ritkán romlik el, és ez zseniális mérnöki teljesítmény...nem, állandóan csak hogy kedvezően alakulnak a dolgok, meg mákja van...és egyébként meg ez a sport nem arról szól, hogy kié a leggyorsabb kocsi...Arról szól, hogy kié a leggyorsabb kocsi, ami megbízható is. A McLaren is kitörölheti a hátsóját azzal, hogy Raikönnen alá raktak egy olyan kocsit, ami még talán a 2011-es Red Bullt is veri, már ami a mezőny előtti fölényt illeti...a kocsi gyors volt, csak mindig megállt. Nem bírta el azt a terhelést. Ennyi. Ha kicsit lassabb lett volna, akkor Raikönnen most 2x-es világbajnok lenne...

Az nem szerencse, hogy valakinek elromlik az autója, Alonso-nak meg nem. Tudod mikor középiskolában sok egyes lett dolgozatíráskor, és lett legalább egy 5-ös, akkor sose íratta újra a tanár a dogát. Azt mondta: mint ahogy látszik, meg lehetett ezt írni 5-ösre is. Erre ugyan ezt tudom mondani. A Ferrari megmutatta, hogy lehet csinálni megbízható kocsit is...lehet utánuk csinálni...
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.11.03. 23:55:08

OMG én kérek elnézést, hogy Alonso nyerni szeretne mindenki frusztrált lenne, ha a saját csapata nem lenne képes megfelelő technikát adni a versenyző számára.
OMG-zhetsz itt ha képtelen vagy értelmezni. Nem az a gond hogy pofázik hanem az a gond hogy kifelé a sajtónak és ugye stílus. Ezzel két probléma van
1. Senkire sem tartozik.
2. Semmin nem változtat.
Menjen oda a versenymérnökéhez vagy a technikai igazgatóhoz hogy ezzel meg ezzel probléma van és változtatni kellene. Mint ahogy megtették ezt sokan mások is ilyen helyzetben.
2007 Hamis eset után ahogy olvasom a fórumokat , blogokat azért sokan rájönnek hogy Alonso is szívesen szrja tele a közös fazekat.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 23:54:59

REMY írta:
ozsimiki írta: Ahhoz meg,h Vettelt nem láttad küzdeni, annyit,h ez a legtisztább bizonyíték,h milyen elfogultak egyesek. Pedig elég lett volna a 2012es szezont követned, úgy ténylegesen. Megnézni a futamokat, sorjában. Ha nem rémlik, nézd meg őket még1x, és írd fel, milyen futamokat tolt Vettel.
Hát nem tudtam, hogy ha évente 1-2 versenyen küzd valaki, akkor már VB-t kéne neki nyerni.
Olyan évet szeretnék tőle látni, ahol az elejétől a végégig vért izzadva kell küzdenie a VB címért. Olyat akarok látni tőle, hogy lassabb kocsival is megcsinálja a lehetetlent... Vezessen úgy mint Hamilton, Schumi, Alonso.... tegye oda a kocsiját és ne féltse a bőrét. Legyen agresszív és harcias.

Ilyen egy igazi versenyző. Vettel nem ilyen és soha nem is lesz rá képes, ha egy kicsit is gyengébb lesz a kocsija. Button és Massa szintű pilóta benyomását kelti nálam. Pedig nagyon szurkoltam neki az első évében. Azt hittem végre egy új VERSENYZŐT láthatok majd.... aztán sokat fordult a világ. Ettől függetlenül jó pilóta, de nincs meg benne az a plusz, vagyis nem akarja megmutatni.

Holnap Alonsotól egy hatalmas versenyt akarok látni és dobogót !!!
nah bocsi, inkább ez a legjobb bizonyíték rá :D

soha nem is lesz rá képes :D:D: 1-2 verseny... jó Atyám. elmúlt 4 versenyen voltak csak a toppon, azelőtt folyamatosan küzdenie kellett,és harcias is volt.

filmek terén még remélem tartod a szintet. várj...melyik rendezőt nem bírod? mert a filmjeivel kapcsos véleményed majd a helyén kezelem ezek után :D
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 23:51:23

Miihii!!

Egyszerű: Vettel kisebbítette bármikor is Hamilton tudását? Mondta,h ez meg az jobb nála? (pedig mondhatta volna, pl tavaly, amikor ámokfutott párszor)

nehogy már ne legyen lekicsinylő egy olyan nyilatkozat, ahol azt sugallja,h Vettel sokat hibázik, míg a másik nem.

nah de akkor hagyjuk, szerintetek ez a megszokott, szerintem nem. Versenyzők nem szokták így minősíteni a közvetlen vetélytársaikat. max ilyen kártíkájeneket.
Kép
REMY
Madridista

2012.11.03. 23:46:09

ozsimiki írta: Ahhoz meg,h Vettelt nem láttad küzdeni, annyit,h ez a legtisztább bizonyíték,h milyen elfogultak egyesek. Pedig elég lett volna a 2012es szezont követned, úgy ténylegesen. Megnézni a futamokat, sorjában. Ha nem rémlik, nézd meg őket még1x, és írd fel, milyen futamokat tolt Vettel.
Hát nem tudtam, hogy ha évente 1-2 versenyen küzd valaki, akkor már VB-t kéne neki nyerni.
Olyan évet szeretnék tőle látni, ahol az elejétől a végégig vért izzadva kell küzdenie a VB címért. Olyat akarok látni tőle, hogy lassabb kocsival is megcsinálja a lehetetlent... Vezessen úgy mint Hamilton, Schumi, Alonso.... tegye oda a kocsiját és ne féltse a bőrét. Legyen agresszív és harcias.

Ilyen egy igazi versenyző. Vettel nem ilyen és soha nem is lesz rá képes, ha egy kicsit is gyengébb lesz a kocsija. Button és Massa szintű pilóta benyomását kelti nálam. Pedig nagyon szurkoltam neki az első évében. Azt hittem végre egy új VERSENYZŐT láthatok majd.... aztán sokat fordult a világ. Ettől függetlenül jó pilóta, de nincs meg benne az a plusz, vagyis nem akarja megmutatni.

Holnap Alonsotól egy hatalmas versenyt akarok látni és dobogót !!!
miihii
KHAL

2012.11.03. 23:40:32

miihii írta:
ozsimiki írta:remélem most jön Hamilton és lenyilatkozza,h Alonso óriási bravúrral a 7.ről a 6.helyre jött előre az időmérő után 6 órával :D

szerk2: az meg felháborító szerintem,hogy mind Hamilton, mind Alonso, folyamatosan kicsinyíti Vettel érdemeit, és beszólogatnak neki, Vettel mikor beszélt így róluk? Szánalmas,hogy nem inkább azzal törődnek,hogy a saját csapatukkal mi a szitu.
Azért, mert egyszer nemrég nyilatkozott neked nem tetszőt Hami, ne essünk át a paripa túloldalára, h folyamatosan beszólogat ;)
Elmondta, h pl Alotól pontosabb vezetés kell az eredményes versenyzéshez, Vettelnél beleférnek apróbb hibák is (amiket nyilván ő jobban észrevesz, mint mi laikusok) , mert annyival jobb a verdája. Ami sztem tökigaz lehet, láthattuk az elmúlt futamokon, h mennyire a mezőny előtt járt a RB.
Másrészt tegyük fel, h rákérdeztek mondjuk Hamitól a dologra és válaszolt. Ha Vetteltől kérdeznek a riválosokról, ő nem beszélne, csak a saját csapatáról?

Okés, akkor ma meg Hamilton gépe járt nagyon elől, a brit telehibázta a kört,így is agyonverte a mezőnyt, míg a többiek sokkal precízebbek voltak,de a gépük miatt nem pole lett a jutalmuk. Jóleső duma igaz? Nem kellene ilyeneket szerintem, de persze lassan ezért is Vettel lesz a hibás. Ozsi
Na ne már :D
Kicsit elragadtatod magad az önjelölt Vettel védőszentként, nem? Msot ebből miért kell ennyire nagy ügyet csinálni és lovagolni, h Hami egyszer ilyet nyilatkozott? Ráadásul úgy, h sanszos, h még igaza is van. És NEM EGY IDŐMÉRŐ alapján, hanem több egymást követő Q és futam után, ráadásul a tavalyi szezon emlékével karöltve? Ráadásul nem is annyira degradáló amit mondott a németre nézve, h ennyire védeni kelljen, mert sokkal inkább a kocsit fényezte, kevésbé Vettel fika volt. Legalábbis a hangsúly sztem inkább a verdán volt, illetve azon, h beleférnek apróbb hibák is.

Am igen, jóleső duma lenne, legalábbis egy mosolyt kiváltana belőlem az tuti :P
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 23:40:23

Pedig Hamilton,és Alonso is olyan stíluisban nyilatkozott, ami nem szokás mostanában.

Vetteltől nem olvastam még ilyeneket az említett két pilótát érintően.

Pedig jó pár újságíró kérdezte róluk,és meg is voltak említve sokszor.

Remy!

Vettelnek is lehet olyan időszaka még,amikor nem VB esélyes kocsit kap, Ő ebből kihozza a maxot, ahogy a többi nagy is kihozta a sajátjukból.

Alonso semmit sem épített fel, a mérnökök gyártják ott is a kocsit, ha már a spanyol szerint Newey-val küzd, akkor gondolom a saját kocsiját sem ő csinálta.

Ahhoz meg,h Vettelt nem láttad küzdeni, annyit,h ez a legtisztább bizonyíték,h milyen elfogultak egyesek. Pedig elég lett volna a 2012es szezont követned, úgy ténylegesen. Megnézni a futamokat, sorjában. Ha nem rémlik, nézd meg őket még1x, és írd fel, milyen futamokat tolt Vettel.

Nah hagylak örömködni titeket,hogy Alonsonak ismét lett komolyabb esélye a VB-re, ismét az ellenfele, vagy annak csapata hibájából. végülis aki a kicsit nem becsüli :D

szerk:

Gergo! Alonso ilyen, kijön az igazi énje, Rönónál is kijött amikor már nem nyert velük, Mekinél előbb, Ferrarinál meg most, ha ismét nem nyer. Egy Schumachert mikor hallottunk a saját csapatára "köpködni"? hiába voltak a pályán dolgai, oda nem "szhart" ahonnan evett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2012.11.03. 23:42:31-kor.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.11.03. 23:35:06

Ozso írta:
Okés, akkor ma meg Hamilton gépe járt nagyon elől, a brit telehibázta a kört,így is agyonverte a mezőnyt, míg a többiek sokkal precízebbek voltak,de a gépük miatt nem pole lett a jutalmuk. Jóleső duma igaz? Nem kellene ilyeneket szerintem, de persze lassan ezért is Vettel lesz a hibás. Ozsi
Ferdítés mert két különböző témára vonatkozott szerintem. Első esetben a két pilótát hasonlította össze második esetben már csak a Red-Bull vs többiek tempókülönbség a téma. Nem azt mondja hogy folyamatosan hibázik hanem hogy ha esetlegesen hibázik abból sem tudnak előnyt kovácsolni mivel a Red-bull annyival gyorsabb.
Remélem érződik a különbség

Csak hogy mindenkibe belekössek :mrgreen:
Alonso sírása, köpködése a csapat felé a fejlesztések miatt eléggé szánalmas. Másnál is volt nem egyszer hogy rossz irányba mentek vagy nem fejlesztettek mégsem volt ez.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.03. 23:32:27

Ahhoz képest, hogy minket tartasz elfogultnak, és te csak tényekről írkálsz Ozsikám, azért minden egyes sorodból csak ömlik Vettel védése. Védeni meg tudod, hogy kit kell...aki rászorul.

Hamiltont megkérdezik valamiről, elmondja a véleményét. Miért kell kiforgatni, és túlzásokba esni vele? :D

A szerencse meg hogy lehetne már megfogható, tényszerű dolog? :D
REMY
Madridista

2012.11.03. 23:32:18

szerintem a Vettel drukkerek ne beszéljenek más szerencséjéről, mert Vettelnek már a karrierje kezdetén megadatott az szerencse, mert megvolt már a belépője egy VB esély kocsiba. Minden adott volt számára. Persze 1 évet le kellett tolni a leány kocsiban, de a betonbiztos Red Bull helye már megvolt. Ugyan ez igaz Hamiltonra is.

Míg a nagy makker Alonso honnan hova jutott??? Schumi honnan hova jutott? Raikkonen honnak hova jutott???

Nézzenek már magukba egy kicsit a Vettel drukkerek. Szerencse?? az a szerencse ha valaki a 20-as éveinek az elején már egy top kocsiban ül. Nem kell megmásznia a szamárlétrát. És ugye ezzel évek telhetnek el, de megtanul küzdeni az adott pilóta. Megtudja milyen vesztett állásból dolgozni.

példa. Mi lett volna Ha Schumi egyből egy top kocsiba ül??? 12x VB győztes lenne??

Alonso-t nem kell cseszegetni és miért??? Mert egy trágyából épített fel magának egy VB esélyt. A kocsi egy kalap semmi... mégis ott küzd, mert küzd !!! Az már más kérdés, hogy a többi csapat hibázik.. de az nem Alonso miatt van. Ez van ezt kell szeretni... technikai sport... aki elszámolja magát vagy VÉT a szabályok ellen az fogadja el a következményeket.

Küzdjön csak meg Vettel azért a címért.... Mert én még őt nem láttam ténylegesen küzdeni... pedig az elmúlt hétvégét leszámítva az összes futamot tudtam nézni. Kíváncsi leszek mit tud a mezőny végéről.

Lehet mondani, hogy Vettel ellenes vagyok, de én lennék a legboldogabb, ha egy küzdős pilótát ismernék meg a személyében. Ezidáig nem így volt, majd meglátjuk mi lesz.

na lehet kövezni. Állok elébe.
Alonso sírása, köpködése a csapat felé a fejlesztések miatt eléggé szánalmas. Másnál is volt nem egyszer hogy rossz irányba mentek vagy nem fejlesztettek mégsem volt ez.
OMG :D én kérek elnézést, hogy Alonso nyerni szeretne :lol: mindenki frusztrált lenne, ha a saját csapata nem lenne képes megfelelő technikát adni a versenyző számára.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára REMY 2012.11.03. 23:38:00-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.03. 23:29:56

2010el ne gyere már Mihi...egész évben köze nem lett volna semmihez, ha nem épp mindig jól alakulnak számára a dolgok.

Technikai sport igen, kell jó, megbízható kocsi, igen. De évek óta jellemző rá, hogy számára kedvezően alakulnak akkor a dolgok, amikor köze nem lenne ahhoz, hogy a kocsijával a pályán jobb legyen az épp aktuális ellenfelénél.

De fenét tépem én itt a szám, tvben is volt erről nem 1 beszélgetés, cikkek is. Tények.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.11.03. 23:20:22

Istenem...de fel tud idegesíteni, hogy mindenki állandóan arról beszél, hogy Alonso-nak mekkora szerencséje van, hogy ez kiesett, annak elromlott a KERS, a másiknak ez volt, a kocsijával stb stb... Nem érdekel, hogy ha emiatt páran esetleg megsértődnek rám, de ez a teljes hozzá nem értést tükrözi.

Nemtudom, hogy tudjátok-e hogy milyen sportot néztek... Forma 1-ről van szó, amiben mérnökök azon dolgoznak, hogy egy olyan autót rakjanak össze, ami gyors, és megbízható. Az hogy esetleg ez utóbbi az egyik csapatnak sikerült, a másik csapatnak meg nem, az nem szerencse, hanem mérnöki balfa..ság. Ezen a vonalon haladva akkor mondhatjuk azt, hogy a Ferrari csak pusztán szerencsés volt 2001-2002-ben, mert egyszer sem állt meg a kocsijuk, a többieknek meg igen. Sőt, mivel az autó gyorsasága is emberi tényezőn múlik, egyenesen az olaszok közösen Schumacherrel meg Barichello-val elfogyasztottak egy egész sertéstelepnyi malacot, mert szerencséjükre pont olyan autót sikerült összerakni, ami hogy-hogy nem, de gyorsan ment. Vagy akkor Vettelnek óriási mákja volt, hogy Alonso bokszkiállását rosszul számolták ki 2010-ben, és ponnnnnnnnnnnt beragadt Petrov mögé...Vagy hogy Vettelnek óriási szerencséje van hogy pont egy olyan csapatnál van, ahol dolgozik egy olyan mérnök, aki alá tud varázsolni egy baromi gyors kocsit? Akkor ezen szempontok szerint ez is szerencse.
Illetve, ha nem jól számolják ki az üzemanyag szintet, akkor az se szerencse, hanem emberi mulasztás. Ja hogy szerencséje van azzal, hogy valaki mulasztot...értem. Akkor tehát az egész világot a szerencse mozgatja...most már értem.

Ha pont akkor esik le az eső, amikor a boxkijárathoz ért, és pont kereket tud cserélni, az szerencse. Vagy hogy megúszott egy olyan driftelést, aminél semmi köze nem volt a kocsihoz, az is szerencse. De azt a szerencse számlájára írni, hogy emberek elszabnak valamit, az kicsit érdekes.
Kép
miihii
KHAL

2012.11.03. 23:12:40

ozsimiki írta:remélem most jön Hamilton és lenyilatkozza,h Alonso óriási bravúrral a 7.ről a 6.helyre jött előre az időmérő után 6 órával :D

szerk2: az meg felháborító szerintem,hogy mind Hamilton, mind Alonso, folyamatosan kicsinyíti Vettel érdemeit, és beszólogatnak neki, Vettel mikor beszélt így róluk? Szánalmas,hogy nem inkább azzal törődnek,hogy a saját csapatukkal mi a szitu.
Azért, mert egyszer nemrég nyilatkozott neked nem tetszőt Hami, ne essünk át a paripa túloldalára, h folyamatosan beszólogat ;)
Elmondta, h pl Alotól pontosabb vezetés kell az eredményes versenyzéshez, Vettelnél beleférnek apróbb hibák is (amiket nyilván ő jobban észrevesz, mint mi laikusok) , mert annyival jobb a verdája. Ami sztem tökigaz lehet, láthattuk az elmúlt futamokon, h mennyire a mezőny előtt járt a RB.
Másrészt tegyük fel, h rákérdeztek mondjuk Hamitól a dologra és válaszolt. Ha Vetteltől kérdeznek a riválosokról, ő nem beszélne, csak a saját csapatáról?

Mikaos
Director del Fútbol

2012.11.03. 22:42:16

ozsimiki írta:Nah, megint a saját erejének köszönheti Alonso,h sansza van.
Elképesztő ez az ember :D persze nem tehet róla,h ilyen Istentelen nagy mákja van, egyetlen egy eset volt amikor nem tehetett róla, és 0ázott, Spa. Másik rajtbaleseténél ő volt inkább a hibás
Ozsi, tudod, mi a poén? A Suzuka-i rajtbalesettel kapcsolatban: Alonso pontosan ugyanazt a hibát vétette, amit Grosjean Spa-ban :) Egyik esetben a fiatal pilótát rutintalannak nyilvánítva figyelmeztették, eltiltották - másik esetben pedig...
A két eset között egyetlen különbség van: az elsőnél nagyobb rajtbaleset lett a pálya karakterisztikája miatt.
S.Agüero írta:
Mikaos írta: Ami érdekes, hogy a Ferrari nem kapott büntetést, amiért e hétvégén kétszer is felhasználták a "túlórázást", amit elvileg nem szabadna. Vajon milyen indokkal győzhették meg az FIA-t a meghallgatáson?
Azt a szabályt négyszer lehet megszegni, és csak akkor van bünti. :wink:
De jól mondod, biztos a FIA a Ferrarival van. Úgy mint az UEFA a Barcelonával. :D
Nem olvastad el figyelmesen, hogy mit írtam: "e hétvégén kétszer is". Volt ezzel probléma más csapatnál is a szezon elején, és akkor megegyeztek abban, hogy egy hétvégén nem lehet 2-szer alkalmazni ezt a "joker"-t. De most mégis megcsinálhatta ezt a Ferrari. Ez a probléma.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.11.03. 22:27:21

Scooby Bent Bwoy írta:Azért ilyen hibát az RB-től nem vártam, ilyet a McLaren szokott.
Amúgy teljesen jogos a büntetés, Hamiltontól is ugyanezért vették el a pole-t és sorolták a rajtrács végére.
.
Így van, a büntetés sajnos jogos.
Remélem legalább holnap Vettel annyira fel tud jönni, h Alonso túl sokat ne hozzon rajta.
gergo9
Director del Fútbol

2012.11.03. 21:54:51

1 liter üzemanyag kell az időmérő után, és nekik csak 8 és fél deci volt.
Átvittek ők már az ellenőrzéseken jóval egyértelműbb szabályszegéseket :lol:
Ha mégsem sikerül (pl idén fúrt kerékagy, padlólemez) és hozzáteszem hogy ha egy lónak megmutatom a direktívát illetve a Red-Bull megoldásait akkor annak is nyilvánvaló és teljesen egyértelmű hogy szabálytalan akkor jön a sírás hogy kipécézte őket a FIA és ők az igazi áldozatok. Pfej. :-&

Egyébként probléma van a motorral nem biztos hogy 100% lesz holnapra a Red-Bull.
Azt a szabályt négyszer lehet megszegni, és csak akkor van bünti.
4db különböző versenyhétvégén elvileg. A szabály:

Az FIA még az Ausztrál Nagydíjon küldött ki egy megjegyzést, melyben kimondja: „A mi álláspontunk az, hogy a 30.19-es cikkely tiltja a csapatok számára azt, hogy egy eseményen kettőt használjanak el az egyéni kivételből (joker).”

De nyilván ez sem egyértelmű (mint a Red Bull szabálymegkerülések)
Persze jött a teljesen kielégítő válasz:
„Nem szükséges további intézkedést eszközölni”
Nyugodtan kimehetnek a friss levegőre köphetnek egy nagyot majd aláállhatnak.
Válasz küldése