Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Sztem vedd még hozzá a szerbeket és a svédeket is, mert ők is esélyesek egy jó eredményre. Ez a VB is szinte egy EB-nek felelt meglionel19 írta:Szal ha Horvát,Dán,Francia,Orosz,Német,Lengyel,Izland megelőz és mi vagyunk a 8.ak akkor nem ottvagyunk? DE!
úgy tudom, hogy igen:Game90 írta:Szóval ha jól értelmeztem, ha mi pl. 8-ak leszünk, de az előttünk lévő 7 csapat már olimpiai résztvevő, akkor mi is ott vagyunkVito írta: de mégegy esély van:
ha a 2008-as EB-n az előttünk végző csapatok már kvalifikálták magukat az olimpiára, akkor nyert ügyünk van.
Szóval ha jól értelmeztem, ha mi pl. 8-ak leszünk, de az előttünk lévő 7 csapat már olimpiai résztvevő, akkor mi is ott vagyunkVito írta: de mégegy esély van:
ha a 2008-as EB-n az előttünk végző csapatok már kvalifikálták magukat az olimpiára, akkor nyert ügyünk van.
ez honnan van?Game90 írta:Az olimpiára kb 1 % az esélyünk![]()
A magyar válogatott Oroszország elleni 26-25-ös veresége nem elsősorban azért fájó, mert Skaliczki László csapata nem jutott be a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, hanem inkább azért, mert így elúszni látszik az olimpiai részvétel. Együttesünk nem vehet részt az ötkarikás kvalifikációs tornán, és egyetlen lehetősége van, hogy végül mégis ott legyen 2008-ban Pekingben: meg kell nyernie a 2008 januári Európa-bajnokságot,de még az is jó, ha a regnáló világbajnok mögött a második helyen végez. Erre – valljuk meg – a jelenlegi helyzetben minimális az esély.
Na most, hogy véget ért a VB (tömindegy, hogy 9. vagy 10. lesz a csapat) érdemes elemzgetni egy kicsit.
Szerintem a 6. hely lehetne realitás. A dán, spanyol, horvát, francia, német ötös jobb nálunk. A lengyelekkel nem tudom mire mennénk. Ők még nem klasszisok, de nagyon jók, a fél csapat a Bundásligában játszik és már most is elkaptak néhány nagyot.
A svédek és a szerbek nem voltak itt. Utóbbiaknál ha végre rend lenne a fejekben, nagyon komoly csapatot tudnának összerakni (Árpi, a Professzor, Krivo, Sesum, Ilics, Nikolics...)
Számomra kiderült, hogy a válogatottban tévedés Katzirz, Tombor és Vadkerti. Ilyés támadásban szinte teljesen veszélytelen, a védekezése még csak-csak. Tatainak sokáig nem lesz helye Pukiék mögött.
Ha Puki nincs, Angolát megverjük és játszhattunk volna a 62. helyért. Nándi ugyan néha jó volt, igazán jó, de nem ez a csúcsformája. Gyula abszolut meghatározó ember, nagyon-nagyon komoly teljesítménnyel. Diaz (Pukival együtt) magyarabb volt a magyaroknál, küzdött, mint egy oroszlán.
Iváncsik brothersre nem lehet panasz, bár Gergő és a kihagyott hetesek...
Nagy Laci:Úgy néz ki van egy szűken vett csapat, ami megüti a szintet..
Az én mérlegem:
Gál Gyula fantasztikus volt, rajta nem múlott semmi. Szerintem van még 3-4 jó éve, de lassan ki kellene nevelni egy utódot, aki még csak nem is látszik..
Puki a sérüléséig extra volt, aztán csak nemzetközi átlagt hozta 2-3 évig még sokat segíthet.
Fazekas a végére kezdett feljönni, rajta sem múlott semmi 5-6 évig tarthatja még a nemzetközi szintet.
Kapus poszton 2-3 évig nincs gond, és ott van még Mikler is, Tataival kapcsolatban szkeptikus vagyok..
Diaz üde színfolt, messze nemzetközi színvonalon játszott, kűzdőképessége messze a születtett magyar átlag felett. Sajnos már 34 éves az EB-n még segíthet, a kora miatt már hosszú távon nem lehet rá építeni.
Tombor, nem válogatott szint..
Vadkerti, nem válogatott szint(nem Pick szint)
Iváncsik Tamás, benne van lehetőség, megoldhatja a posztot.
Iváncsik Gergő, zseniális játékos, szerintem jobb mint Pásztor volt. Mögé kell valaki, talán idővel Törő..
Ilyés...amióta ez a malór van körülötte nem válogatott szint és nem is Pick szint..ha ez nincs akkor mindkettőnek megfelelhetne (Szörnyi úr, a Pick Vezetése, talán a Veszprém (ha benne vannak) és nem utolsó sorban Feci maga ezt elintézte...lehet hogy egy olimpiába került, MEGÉRTE???
Katzirz, nem válogatott szint.
Herbert védekezésben nemzetközi átlag, támadásban sehol sincs, nem válogatott szint.
Császár, talán lesz belőle valami, de akkor most mennie kell a bundásligába, mert itthon nem tud tovább fejlődni.
Nagy Kornél, szerintem nagy igéret, reméljük így fejlődik tovább.
Mocsai, nem volt rossz, ha tovább tisztul a játéka a Lemgóban, sokat segíthet.
Szegediként meccseket tudott eldönteni, fiatalon.
Kiment Barcába és ez lett belőle.
Lehet vitatkozni, de kint egy szezon alatt, van 3-4 jó meccse(pl Ciudad elleni bl döntő), nem több.
Krivokapics vagy Lazarov sokkal jobb játékos nála.
Mindenki fogadja el, hogy ennyit tud. Méhes Gábor is fogadja el, nem kell a nézőkbe magyarázni, hogy Lacika mekkora király.
Ha ez lenne senki nem várná tőle a klasszis teljesítményt.
Ő nem több, mint egy jó játékos. Ebből a szemszögből nézve pedig hozta amit tud.
Gyakorlatilag mindennel egyetértek, amit itt leírtatok, egyedül talán Herbert jellemzésével nem. Szerintem ő megüti a válogatott kiegészítő szintet, merthogy őneki jelenleg ennyi a feladata. És azért csak el tudott leni a spanyol falban, amikor támadnia kellett, gólt is lőtt. Amit láttam, ő igenis válogatott szint, ha másért nem, hát azért, mert nics jobb nála kiegészítőnek a posztján hazánkban.
Csak azt nem értettem végig, hogyha valaki 5-7 perces kiegészítő ember támadásban (pl. Mocsai), akkor miért kell egy addig jól működő szisztémát megbontani, mikor Laci az elején jobblövőből dobálja a gólokat, aztán beviszi a mester irányítóba. Az nem az ő posztja, óriási a mozgásfelülete pl. amíg a jobblövő felé fordul a labdával, nagyon levédekezhető. Ez, mondjuk ki, nem vált be. Én elhiszem, hogy fárad Diaz, de van nekünk irányítónk, aki nem Nagy Laci.
És a másik, amit az egész vb alatt nem értettem: Bíróknak támadásunkkor fenn van a kezük, szabaddobást kapunk, lőni kell. Erre nem áll oda Lacinak Gyulán kívül még két ember zárni, hanem gyakorlatilag a védők martalékává vált mindig a labda. Ez amatőrizmus!!!!
Attól persze ez a csapat az én csapatom, akik okoztak egy nagyon kellemes hetet nekem, mert igazán szoríthattam értük. Csak jó lett volna még egy hét. Ide kell (Skaláék mellé, vagy helyett, nekem mindegy) egy olyan valaki, aki életet, hitet, "harapni vágyást" lehel ezekbe a fiúkba, mert ők jók. Csak ezt sz*ros pelenkával nehéz elhinni, ha értitek miről beszélek.
Az a fantasztikus játékos Tombor Csaba voltlionelmessi19 írta:Iváncsik Tominak eltört az orra, a cseréje pedig irtózatos gyenge volt, névről már nem tom, ki