Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.04. 12:31:09

Kralo írta:
Scooby Bent Bwoy írta:Alonso azt nyilatkozta, hogyha törés is lett volna a vége, megpróbálja megelőzni Vettelt, mert nincs vesztenivalója, mintahogy Hamilton is megpróbálta az előtte haladókat. Tehát aki szerint idióta volt Hamilton, az mondja ezt Alonsora és a többi olyan versenyzőre is, aki ugyanezt megteszi ilyen helyzetben, mert szerintem például Schumacher, de Vettel is megpróbálja hasonló szituációban.
Sajnos. Button erről tudna mesélni.
Arra gondolsz amikor Spában megcsúszva ment bele? tényleg, letöltendőt kellene neki adni :roll:

Bár már nem is csodálkozom,h -jelen esetben- Hami hibái okán is meg van említve :D, ha következőben Alonso butáskodik vmit, akkor jöjjön valaki azzal,h gokart korszakában egyszer rossz irányban indult el Seb...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kralo
Entrenador del Barça

2011.06.04. 12:20:21

Scooby Bent Bwoy írta:Alonso azt nyilatkozta, hogyha törés is lett volna a vége, megpróbálja megelőzni Vettelt, mert nincs vesztenivalója, mintahogy Hamilton is megpróbálta az előtte haladókat. Tehát aki szerint idióta volt Hamilton, az mondja ezt Alonsora és a többi olyan versenyzőre is, aki ugyanezt megteszi ilyen helyzetben, mert szerintem például Schumacher, de Vettel is megpróbálja hasonló szituációban.
Sajnos. Button erről tudna mesélni.
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.03. 01:16:56

Tocy írta:
ne haragudj, de ezt nem értem. ezt kifejtenéd nekem bővebben? nem muszáj itt, ha gondolod, privátban, mert érdekel, mit gondolsz...milyen csalást vélsz felfedezni, mitől FIA a Red Bull, és hogy ha Vettel sorban nyeri a versenyeket akkor miért nem olyan mint Alo vagy Hami...
Neharagudj hogy csak most válaszolok csak kicsit elvesztem a topikban :)
Ez csak spoilernek volt jó, várok még 3-4 versenyt aztán megpróbálom kifejteni normálisan mire is gondoltam :)

ez csak piszkálódás, másba nem tudsz már belekötni :D Azon gondolkodj el, hogy a riválisok mennyire csendben vannak, mert pontosan tudják,hogy odaát ravaszabbak voltak,és megcsinálták úgy,ahogy ők nem tudták. Pontosan tudják, hogy nincs itt semmi susmus a háttérben. Ozsi
miihii
KHAL

2011.06.03. 00:57:39

Scooby Bent Bwoy írta:Egy-két dolgot kivéve én is hasonlóan látom:

http://www.f1hirek.hu/f1/20110602-f1-mo ... a-sok.html
Nem rövid,de jó kis iromány.Nagyrészt egyet is értek vele.

GO LEWIS :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.02. 18:18:46

Egy-két dolgot kivéve én is hasonlóan látom:

http://www.f1hirek.hu/f1/20110602-f1-mo ... a-sok.html
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.30. 21:25:45

Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.30. 20:17:53

ozsimiki írta:
Scooby Bent Bwoy írta:
Nem is kell felmenteni semmi alól. Egyébként a Massásnál én is azt írtam, de Maldonado eseténél én nem láttam 100%-nak többszöri megnézésre, elsőre egyébként én is Hamiltont véltem csak hibásnak... Nem tudom én mit ártok ezzel az általam favorizált pilótának. Elmondom: semmit. Szerintem nem írtam olyan dolgot ami túlzás lenne. Nem én hoztam fel, csak reagáltam... Mindent elfogulatlanul írtam, volt itt aki pl. Massás esetet is elnézte volna, szerintem ott Hamilton hibázott, másik esetnél mondjuk 70-30, az én meglátásom szerint, a leírtak miatt. Neki ilyen a mentalitása, a nyilatkozatot poénnak szánta, csak kicsit erős, meg van akinek nem esett le. A lehülyézés viszont tényleg sok volt, azt nem kellett volna, de ezt hozza ki a hirtelen a düh, mivel mind emberek vagyunk ezt tudjuk, és már megesett gondolom mindannyiunkkal, igaz egy élő közvetítésben sportolónak nem illett volna. Ő kimondta amit gondol, lehet más pilóta nem tette volna meg, pedig ugyanezt gondolja. Legalább van újabb kapaszkodója az ellendrukkereknek.
Félreértesz.

Persze, megesik, megeshet mindenkivel. Nem azt írtam,h egy életre elvágta magát,és fúj de undorító, kivele az F1ből, csupán azt, hogy MOST teljesen jogosan kapja az ívet a pályán és pályán kívül mutatott viselkedése miatt. Ezt is azért írtam, mert páran nem találják igazságosnak, HOGY MOST MEG VAN TALÁLVA HAMILTON.

szóval nem arról van szó,h ezek után mindig szidni kellene, csak arról, hogy ezúttal jogosak a kritikák felé, mert már olvastam itt is olyat, hogy ő az áldozat most :roll:
Ebben akkor egyetértünk, mert ha visszaolvasol írtam, hogy szerintem is jogos a büntetés, és a nyilatkozat miatti kritika is, én csupán az előzési kísérlet miatti kritikákat látom másképp, ezért is hivatkoztam Alonso szavaira. Ez volt az egyetlen lehetőség, hogy próbálkozik. Massát, de főleg Maldonadót sajnálom, mert neki ez lett volna az első pontszerző hely, és elég szép pozícióban.
Innentől már nézzünk előre, következik Kanada, ami szintén nem kevés izgalmat tartogathat, főleg ha lesz egy kis vagy éppen nagy eső.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.30. 20:04:29

Scooby Bent Bwoy írta:
Nem is kell felmenteni semmi alól. Egyébként a Massásnál én is azt írtam, de Maldonado eseténél én nem láttam 100%-nak többszöri megnézésre, elsőre egyébként én is Hamiltont véltem csak hibásnak... Nem tudom én mit ártok ezzel az általam favorizált pilótának. Elmondom: semmit. Szerintem nem írtam olyan dolgot ami túlzás lenne. Nem én hoztam fel, csak reagáltam... Mindent elfogulatlanul írtam, volt itt aki pl. Massás esetet is elnézte volna, szerintem ott Hamilton hibázott, másik esetnél mondjuk 70-30, az én meglátásom szerint, a leírtak miatt. Neki ilyen a mentalitása, a nyilatkozatot poénnak szánta, csak kicsit erős, meg van akinek nem esett le. A lehülyézés viszont tényleg sok volt, azt nem kellett volna, de ezt hozza ki a hirtelen a düh, mivel mind emberek vagyunk ezt tudjuk, és már megesett gondolom mindannyiunkkal, igaz egy élő közvetítésben sportolónak nem illett volna. Ő kimondta amit gondol, lehet más pilóta nem tette volna meg, pedig ugyanezt gondolja. Legalább van újabb kapaszkodója az ellendrukkereknek.
Félreértesz.

Persze, megesik, megeshet mindenkivel. Nem azt írtam,h egy életre elvágta magát,és fúj de undorító, kivele az F1ből, csupán azt, hogy MOST teljesen jogosan kapja az ívet a pályán és pályán kívül mutatott viselkedése miatt. Ezt is azért írtam, mert páran nem találják igazságosnak, HOGY MOST MEG VAN TALÁLVA HAMILTON.

szóval nem arról van szó,h ezek után mindig szidni kellene, csak arról, hogy ezúttal jogosak a kritikák felé, mert már olvastam itt is olyat, hogy ő az áldozat most :roll: + ami nagyobb baj, saját magát is annak próbálja beállítani MOST.
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.30. 19:52:21

Ha már Miki szóba hozta a jó öreg finnt, szerintem azért megbánhatta párszor, hogy idén nem tért vissza az rb-ba. Kíváncsi lettem volna arra a csatára Vettel és Kimi között. Raikkonen nem az a pilóta, mint Webber, hogy lenyeli a dolgokat és beáll 2.-nak. Érdekes csata lett volna. No meg érdekes lett volna, hogy mire képes, mert a ferrariban messze nem azt nyújtotta, amiért sokak megszerették.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.30. 19:47:51

ozsimiki írta:
Szerintem felesleges újból és újból felhozni ezt, csak ártasz a kedvencnek. Azért akiket ismerek,és Hamisok, ők is 100%ig beismerték,hogy a Maldonados affér csak is az ő sara, és a Massás esetben is ő volt inkább a ludas.

http://idealisiv.blog.nepsport.hu/archi ... _-_Monaco/

Amit írtam tartom, attól,h a régebbi világbajnokoknak is volt olyan futama,ahol hibáztak, és forrófejűek voltak, nem menti fel az alól Hamiltont, hogy most ő is az volt. Ezek után még leáll puffogni,és másokat lehülyézni, ekkor teljesen Mourinho jutott eszembe :D

ilyenkor kussolni kell, esetleg elnézést kérni Maldonadotól, ahogy tette azt Kimi is anno amikor Sutilt fosztotta meg első pontjaitól. Teszem hozzá, ő ott megcsúszott és azért ment bele, kevésbé volt hibás ott, mint most Hamilton.
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.30. 18:49:30

ozsimiki írta:
Szerintem felesleges újból és újból felhozni ezt, csak ártasz a kedvencnek. Azért akiket ismerek,és Hamisok, ők is 100%ig beismerték,hogy a Maldonados affér csak is az ő sara, és a Massás esetben is ő volt inkább a ludas.

Amit írtam tartom, attól,h a régebbi világbajnokoknak is volt olyan futama,ahol hibáztak, és forrófejűek voltak, nem menti fel az alól Hamiltont, hogy most ő is az volt. Ezek után még leáll puffogni,és másokat lehülyézni, ekkor teljesen Mourinho jutott eszembe :D

ilyenkor kussolni kell, esetleg elnézést kérni Maldonadotól, ahogy tette azt Kimi is anno amikor Sutilt fosztotta meg első pontjaitól. Teszem hozzá, ő ott megcsúszott és azért ment bele, kevésbé volt hibás ott, mint most Hamilton.
Nekem is Mou jutott eszembe :D Amúgy szerintem ha az öreg nem épp Rosberget kapta volna csapattársnak, simán verné...Vettel, Rosberg, Hamilton, Alonso az, akit nem tudna megverni szinte biztosan...bár, Rosberget idén már sikerült neki...kíváncsi lennék mondjuk Webberre, vagy Massára, cseréljenek helyet Rosberggel és meglátjuk...szerintem Schumacher ha mondjuk a Red Bullban ülne...ugyanúgy a VB-címért harcolna. Ezt nem neked írtam Ozsi, csak kérdezték, és nem akartam még1 hsz-t kezdeni :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.30. 18:37:23

Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.30. 16:50:08

Ronaldinho&Barca írta:Napvilágot látnak a hírek, miszerint Kubica idén versenyezhet akár. Bár én ezt eléggé kétlem, hogy ha most egy tollat tud megfogni, akkor hogy fog ilyen nagy terhelést elbírni, de reménykedjünk.

Valahogy talán ő hiányzik, hogy néha-néha oda-oda pörköljön kicsit.

Ha indulhat majd versenyen, biztos több pontot fog szerezni mint Petrov és Heidfeld együtt véve.

Schumis témához hozzávetve, még ugye 1 éve van a szerződésből ha emlékezetem nem csal, és 2012-re úgy akarnak nekimenni, hogy vb. esélyes legyen a csomag. Eddig ezt a 2 mercis évet tekintve és nagyon pesszimista vagyok. De cáfoljon meg valaki.
Ha versenyezhet is, ki tudja milyen állapotban, de reméljük majd újra a régi fényében tündököl.
Netán jövőre összejön egy fantasztikus Merci, ami verhetetlen-ez nem túl valószínű-, akkor is szerintem Rosberg lenne a világbajnok, Schumachertől már ez is szép, hogy ennyi idősen így teljesít, a futamgyőzelemhez is szerencse kellene.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.30. 16:41:15

Napvilágot látnak a hírek, miszerint Kubica idén versenyezhet akár. Bár én ezt eléggé kétlem, hogy ha most egy tollat tud megfogni, akkor hogy fog ilyen nagy terhelést elbírni, de reménykedjünk.

Valahogy talán ő hiányzik, hogy néha-néha oda-oda pörköljön kicsit.

Ha indulhat majd versenyen, biztos több pontot fog szerezni mint Petrov és Heidfeld együtt véve.

Schumis témához hozzávetve, még ugye 1 éve van a szerződésből ha emlékezetem nem csal, és 2012-re úgy akarnak nekimenni, hogy vb. esélyes legyen a csomag. Eddig ezt a 2 mercis évet tekintve és nagyon pesszimista vagyok. De cáfoljon meg valaki.

szerk.: nem tudom Alonso megpróbálta e volna, ez az eredmény idén eddig a ferrarinak igen kimagasló volt. Bár emlékezzünk amikor talán tavaly malajziában végig szenvedett a kocsival, valami hatalmas hiba volt, öblögette a gázt végig, le ne fulladjon a kocsi, de utolsó körben mégis megpróbált egy előzést és a kocsi feladta.. :D Szerintem most inkább mennek biztosra. Persze Hamilton kivétel, fiatalabb, de nem más vérmérséklet.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.30. 16:38:25

Alonso azt nyilatkozta, hogyha törés is lett volna a vége, megpróbálja megelőzni Vettelt, mert nincs vesztenivalója, mintahogy Hamilton is megpróbálta az előtte haladókat. Tehát aki szerint idióta volt Hamilton, az mondja ezt Alonsora és a többi olyan versenyzőre is, aki ugyanezt megteszi ilyen helyzetben, mert szerintem például Schumacher, de Vettel is megpróbálja hasonló szituációban. Többször megnéztem újra a Massás és Maldonadós esetet. Massa előzésénél tényleg semmi esélye nem volt, csak ha Felipe félrehúzódik, de Maldonado esetében nem feltétlenül Hamilton volt a hibás. Ahogy Lewis is lenyilatkozta, igaz picit túlozva, de tényleg előbb kezdett el Maldonado kanyarodni a szokásosnál, így elkerülhetetlen volt az ütközés. Amúgy nem azért integetett Hamilton Schuminak, mert nem engedte el, hanem mert picit ráhúzta a kocsit.
Egyébként csak az utolsó két versenyen tudták tartani a lépést a többiek Vettellel, a többin egyértelmű volt a fölénye-amit Hamilton nyert, az is csak a gumi miatt volt-csak pont azon a két pályán, ahol szinte lehetetlen előzni, de azért legalább ezek már izgalmasak voltak.
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.30. 12:43:49

ozsimiki írta:
rusee írta:Nem tudom ki hogy van vele de szerintem ez egy nagyon pocsék évad :(.
Arra emlékeztet amikor Ferrari+Schumi koncepció nyert mindig, Azon lehetett izgulni vajon Barrichello vajon második lesz vagy hátrébb végez. Most ugyan az a helyzet csak most Webert kell mindig figyelni vajon második tud-e lenni.
Az ilyesfajta monopol helyzet tönkre teszi a sportot.
Remélem legalább ha diffúzorokat betiltják akkor kicsit más lesz a helyzet.
Azért a Schumis korszak más volt, ott a verseny egy percig sem volt nyitott,és nem volt kérdés,h első lesz e. Itt nem egy versenyen csak azért tudott nyerni,mert bírta az óriási nyomást,és nem feltétlen volt a leggyorsabb versenykörülmények között. Persze volt amikor ott is egyértelműen gyorsabb volt.

Pontversenyt tekintve, tényleg olyan mint akkor,de főleg az utóbbi versenyeken, egyáltalán nem lefutott a szitu, ez is mutatja,hogy mennyire beérett fejben is Vettel. Bírja a nyomást.
Dehogyis, majd ha GP2-es autóval körözi le bekötött szemmel Alonsot, akkor elismerem...addig semmit sem bizonyít!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.30. 12:17:17

rusee írta:Nem tudom ki hogy van vele de szerintem ez egy nagyon pocsék évad :(.
Arra emlékeztet amikor Ferrari+Schumi koncepció nyert mindig, Azon lehetett izgulni vajon Barrichello vajon második lesz vagy hátrébb végez. Most ugyan az a helyzet csak most Webert kell mindig figyelni vajon második tud-e lenni.
Azért a Schumis korszak más volt, ott a verseny egy percig sem volt nyitott,és nem volt kérdés,h első lesz e. Itt nem egy versenyen csak azért tudott nyerni,mert bírta az óriási nyomást,és nem feltétlen volt a leggyorsabb versenykörülmények között. Persze volt amikor ott is egyértelműen gyorsabb volt.

Pontversenyt tekintve, tényleg olyan mint akkor,de főleg az utóbbi versenyeken, egyáltalán nem lefutott a szitu, ez is mutatja,hogy mennyire beérett fejben is Vettel. Bírja a nyomást.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.30. 12:16:34

Csak a pontverseny állása unalmas, maguk a futamok izgalmasak, és Vettel nem nyer simán, csak Ausztráliában, azóta szorongatják keményen. Időmérőn persze más, ott jóval jobb a Red Bull, és azon belül is Vettel...átlagban 4 tized Webbernek picit sok...
rusee
Barça C

2011.05.30. 12:05:12

Nem tudom ki hogy van vele de szerintem ez egy nagyon pocsék évad :(.
VVisca eL Barcelona!
samy85
Capitá del Barça

2011.05.30. 12:04:15

Srácok ezen vita csak a halott köröket szaporítja... :D
Vettel megérdemelten nyert egy tényleg "káosz" versenyen...
Button is megérdemelte volna, hiszen elég jó tempót autózott... időmérőn viszont majdnem 5 tizedet kapott a Rb német ászától... az kicsit sok... és a mondás szerint monacoban a pole fél siker.... ez a pole Vettelé volt .... Alonso miatt vok kicsit csalodott, pontosabban a futam végének alakulása végett, mert most lett volna esélye nyerni... Vettel ugyis nyer még nem egy, nem két futamot, de Alonsonak ez a siker nagyon kellett volna... mindazonáltal maximálisan elégedett vagyok a teljesítményével... mert jól autozott... biztosan megpróbálta volna megelőzni Vettelt... de a sc bejött így alakult... boldog vagyok ,és örülök a 2 helynek, mert inkább a 3 nézett ki neki.. de az első biztonsági autós szitunál a csapat jól reagált... és így előre léphetett...amugy Buttonnak jól dolgoztak a szerelők, mert az ő első kerékcseréje volt a futam leggyorsabbja, 3.7-el... Vettelnek pedig gratulálok... és ahogy a Walter Csaba mondta, ha a Hungaroringig ez lessz, nem sok élvezet lessz a f-1-ben.... Forza Ferrari, Viva fernandó..
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Vito
Llegenda del Barça

2011.05.30. 12:03:19

ozsimiki írta: Ha nincs első SC, akkor is Vettel megy az élen,és Button követi őt, úgy 10másodperccel, kell 6-7 kör amire utoléri, és? Megelőzi?
nem valószínű. viszont lett volna mégegy kerékcsere, ami alatt újra pozíciót cserélhetnek.
de mondom. nem lehetett tudni, h ki milyen taktikát választott volna. a red bull végig az esetleges SC-re apellált, ami be is jött. ami biztos, h egy kerékcsere (és egy kör különbség) után button vettel előtt volt és ez ugye jó pozíció.
tegnap button volt a leggyorsabb a pályán, amit az is mutat, h +2 cserével vettel mögött vonatozott.

ha nem haragszol, ezzel be is fejezném a részemről, mert nagyjából a semmiről és a "HA"-ról dumálunk és elképzelésünk sincs, h ki hogy tervezte a futamát. :D
tartom, h button szívta meg a legjobban az SC-t az első 3ból.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.30. 11:46:22

Nem értelek.

Vettelnek nem ez volt az alapkoncepciója (mint Buttonnak szokott ugye),h gumit kímél, hanem az elrontott box miatt választotta ezt +SC/Alo páros miatt.

Ha nincs első SC, akkor is Vettel megy az élen,és Button követi őt, úgy 10másodperccel, kell 6-7 kör amire utoléri, és? Megelőzi? Nem hiszem. Vettelen lágy van, tudja,h Buttonon meg szuperlágy, azaz bőven előnyben van vele szemben,mert (akkor gondolkodhatott volna úgy) ráér kimenni Buttonnal a boxba, és utána meg el is húz tőle, hiszen Vettelnek csak szuperlágy etapja maradt volna, míg Buttonnak a lassabb lágy.

Ha Buttonra azt írod,h jó pozícióban volt, ok, Vettel meg mégjobban. SC miatt meg Alonso lett a legjobban, csak Vettel ekkor bevállalt egy elég rizikós taktikát.
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.05.30. 11:36:35

vettel az sc nélkül nem tudta volna megcsinálni egy kerékcserével, nem is ez volt az alapkoncepció. button megcsinálta, amit kellett, vettel elé került és ő volt a leggyorsabb a pályán. konstans. innentől kérdés, hogy mit választottak volna a továbbiakban, talán ő is bevállal egy két kerékcserést, mint "vettel" (teoretikusan).
szóval jó pozícióban volt, jó tempót ment.
az elején vettel összeszedett 5-6 mp előnyt, amit button 4 körülire redukált az első cserére.
azt hiszem 7 körül cserélt vettel, amikor visszament, akkor button ment tőle majd 4 mp-cel (szóval egy közel tökéletes cserével sem biztos, h visszajött volna elé).
a legjobba az lett volna, h miután vettel elé kerül, bevállal egy hosszú lágy gumis etapot, mint alonso, vagy vettel.

monacora tervezni nem lehet, mert ki mondta volna 2 napja, h a szupergyors vettel :D gumikímélő :D taktikát választ a futamra, de azért sajnálom, mert jó volt a pozíciója és gyors is volt. ő veszítette a legtöbbet az SC-vel.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.30. 11:22:27

Vito írta:
ozsimiki írta: Az első helyhez mi köze volt Hamiltonnak most??? Buttonnal nem rontottak el semmit, így hiába írod a McLarent teeeeee. Ha Buttonnal is elrontják a boxot,akkor meg nem kellett volna 1kiálláson lennie Vettelnek, és teljesen mind1, hogy van e piros zászló vagy nincs.
Szóval nincs itt semmilyen 2-1.

Ezért írtam,hogy csak is az a célod,hogy vitázz.
Button 2. kerékcseréje majd 6 másodpercig tartott, szóval a meki nála sem maradt adós a balfasságból.
szvsz az SC-vel Button minimum egy második, de szvsz -Buttonnak szurkoló és őt figyelő szerint- akár az első is meg lehetett volna. sőt.
a taktika tökéletesen működött a balesetig, az első kerékcsere után vettel elé került és a lágy gumin kiautózott egy fél pitstop előnyt.
ha nincs SC a következő szuper lággyal is maradt volna az előnye (feltéve, hogy hasonlóan az első 30 körhöz, ő a leggyorsabb) és az utolsó lágy gumis periódusra már kiautózhatott volna egy kerékcserényi előnyt, vagy megcsinálja ő is kettővel.

sajnálom, mert gyors volt és jó volt a pozíciója..
a taktika egy dolog, de nem a jól működő taktikája miatt került Vettel elé, hanem mert Vettel boxkiállását elrontották. Onnantól hogy Vettel elsőnek jött volna vissza, Button hiába van gyorsabb gumikon. Bár tudom, szerinted megelőzte volna a pályán :D

Ezt nem tudom hogy értetted...szerintem valamit nagyon elnéztél.

az előzmények miatt ki tudott autózni a szuperlágyon 13,3 másodperc előnyt,ami már csökkenőben volt, és volt 15kör a gumiiban. NEM AZ SC MIATT JÖTT KI, ugyanis ahogy kijött, a következő körben jött csak az első SC, arra jött ki Alonso. Szóval elmagyarázhatnád,hogy tudta volna tartani Vettellel szemben az előnyét, ha Vettel már előtte volt akkor amikor az SC a pályára jött :D Max utoléri, és kergeti a boxkiállásáig. Vettel ugyanúgy kint maradt volna vele, vagy Buttonhoz igazítja a taktikáját HA Alonso nem jön be SC alatt.
Az első SC inkább közelebb hozta Buttont Vettelhez, nem is kicsit, majdnem 0-ra, csak azért nem mert volt köztük 2-3 lekörözött pilóta SC után... :)

Szóval Vettel az elrontott boxkiállása ellenére, ahogy kijött ismét szuperlágyért Button,megint előnyben volt, mind a pályán,mind taktikailag. Az első SC ezt kavarta meg olyan szempontból, hogy Alonso miatt már nem maradt más választása Vettelnek,csak az,ha végigmegy. Ha nincs SC,akkor is végigmehetett volna,de akkor elég lett volna Buttont figyelni a 2.helyen,és hozzá taktikázni. Az előny a németnél volt.
Button az SC miatt a 2.helyét vesztette el a pályán, és lett 3., mert Alonak jókor jött az SC.

Szóval szerintem valamit összekevertél.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.30. 11:07:50

Nemtom, én is szeretem ha előz, ha lenyomja a többit, de nem így. Bunkó, nagyképű módon állt hozzá, mindenki álljon félre mert jövök. Utána meg megmagyarázza. Massánál sansza nem volt elfordulni, csak ha Massa hagyja...de miért hagyná? Ő nem versenyzik? És akkor Lewis meg azt mondja, hogy Massa ment neki. Könyörgöm...

Schumi ugyanúgy elfordult, de szerintem ott Rosberg hibázott, majd miután látta, hogy az öreg ott van, inkább elengedte. Az is elég vitatható eset, de mondjuk feltűnő volt, hogy két körön belül 5mp-re szakadt le Rosbergtől. Persze ettől még megelőzni nem lehet...ott több helye volt, mint Haminak, bement, ha Rosberg nekirántja akkor gáz, így nem, mert elengedte.
Válasz küldése