Egyéb Sportok

Minden ami nem foci, de sport
Primitive
Entrenador del Barça

2010.01.23. 12:33:08

Én nem vitatom Tsonga játéktudását, mert biztosan tud valamit, ha már itt tart, DE messzemenően kevesebb elképzelés van a játékában mint Haas-éban. Egy Karlovitytól biztosan technikásabb :lol:

A semmirekellő, illetve a csigazabálós megjegyzésekért elnézést kérek, valóban nem volt szép tőlem. Viszont ettől még a véleményem szilárdan tartom, hogy Haas játéka sokkal szebb, élvezhetőbb és technikásabb, mint Tsongáé.
Míg Tsonga 80 %-ban a szerváiból él, addig Haas képes játékban is pontokat hozni.

Rivaldo11-el teljes mértékben egyetértek, mindenben.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.23. 12:28:20

Tudom, h csak akkor megy igazán egy játékosnak, ha tökéletesen minden téren egyben van. DE azért csak magát hibáztathatja, h ha nem képes a játékát összerakni és már nála is késő, 31 éves ettől a szinttől már csak lefele vezet az út.

Én Tsongával szemben nem vagyok elfogult, tetszik a játéka, de ennyi. Én egyetlen egy játékossal szemben vagyok elfogult az pedig Rafa. :wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 12:27:47

Ezt nagyon egyszerű eldönteni. Meg kell nézni, ki milyen labdameneteket nyert meg, ill. vesztett el. Ezek után kiderül, ki oktatott kit, és ki élt többször inkább az ellenfele csapkodásaiból. (Pl. a meccset megfordító utolsó három játéknál). Persze nem azt akarom mondani, hogy Tsonga csak ezért nyert.
Azzal nagyon egyetértek, hogy Haas fejben sosem volt elég, és azzal is, hogy stabil top 5 lett volna. No meg azzal a megállapítással, hogy egy szinten belül a fej dönt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2010.01.23. 12:29:44-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.23. 12:24:18

Nah látom a realitás nem játszik páraknál.

15 év alatt láttam párszor játszani én is Haas-t valóban top 4-5 ös lehetne HA...de fejben sosem volt elég, az én véleményem szerint pedig a legjobb 10-15ben csak fejben dőlnek el a dolgok, mindenki képes extra ütésekre,és megoldásokra,csak nem képesek akkor hozni amikor kell,ezért azok vannak a top 5ben akik...

akiknek Haas a kedvence,csak őt figyelik, tény,h segített Tsongának Haas kihagyásai,de szerintetek amikor a német "oktatta" a franciát,akkor Tsonga nem hagyott ki? persze amikor fordítva történt,akkor már nem oktatásnak hívjátok,hanem szegény Haas feje puding,stb....

pedig nagyon hasonlít a két teniszező,mindkettő gyenge fejben,és ha ezen tudnának változtatni (Tsongának sokkal több esélye van még rá) akkor bőven előrébb lennének.

attól,h vki nem szimpatikus, akkor ennyit kell írni, nem azt,h semmirekellő (én nekem Roger nem szimpi, mégse írtam olyat,h egy béna p.c,v h semmirekellő )

Szóval nem egyoldalt kell figyelni, úgy nyert Tsonga,h ő sem volt végig toppon fejben, és megérdemelten nyert,ennyi a lényeg. nem az ellenfelet kell okolni,meg lenézni,ha a kedvenc nem bír koncentrálni úgy ahogy szeretnétek, ez a sport erről is szól, Haas meg kevés hozzá évek óta,h meccsről meccsre a legjobbját hozza a fontos pillanatokban.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 12:22:00

Egyáltalán nem látjuk tőle kevésszer. Olyan teniszt játszik, ami akkor működik rendesen, ha totálisan egyben van a teniszező. Ha nem képes koncentrálni, akkor viszont megveri saját magát, mert ugyanúgy kockáztat. Ha lebecsülöd a mentális erő, és a koncentráció jelentőségét ebben a sportágban, akkor nem ismered eléggé a teniszt. Azt se feledjük, hogy sérülései miatt gyakorlatilag min. háromszor kellett Haasnak "új karriert" kezdenie. Ha ezek nincsenek, federeri magasságokba tán valóban nem is emelkedett volna, (bár ezt elsősorban úgy gondolom, hogy a GS -ek meghatározó figurája lett volna) pár GS finálé és esetleg két-három cím simán benne lehetett volna a pakliban.
Ami az elfogultságot illeti, az meg inkább rád érvényes. Tsonga jó játékos, de képességekben nincs egy szinten Haasszal.
De nem vitázom. Komoly szakemberek, ( Bollettieri, Wilander, Sampras, stb.) játékosok véleménye egyezik az enyémmel.
Ha meg mindenképp ki akarsz jelenteni valamit, tájékozódj előtte. Én nem "pár meccsen" láttam játszani Haast...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2010.01.23. 12:24:45-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Replay
Director del Fútbol

2010.01.23. 12:18:48

Holnap éjjel:

Murray - Isner
Nadal - Karlovic
Cilic - Del Potro

Reggelről:

Roddick - González
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.23. 12:13:09

Rivaldo11.

Láttam én is már párszor játszani Haast és Tsongát is.
Az vicc, h federeri magaságogba érhetett volna. Federer egy teljesen más szint őt kár ebbe belekeverni.
Ha olyan jó és tényleges szuper teheséges játékos Tommy akkor miért láthatjuk tőle olyan ritkán ezt a parádés játékot, miért nem képes hozni többször az általad emlitetteket. Kétlem, h csak azért mert fejben gyengébb.
Ha erősebb lenne fejben ennél sokkal többet úgyse ért volna el, bene ennél sokkal több nincs.
Ha elolvasod újra amit irtál rájössz, h az elfogultság beszél belőled.
:wink:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:59:18

Tsonga egy önmagát hergelő játékmackóra hajaz, szenzációs fizikummal, és villámgyors ütésekkel. Bárkit megverhet, ha jó napja van, de ma szerintem is inkább Haas vesztette el, pályafutása sokadik fontos meccsét. Tommynak 2002 óta szurkolok, ismerem rendesen. Tsonga képességekben nem ér fel hozzá, de ebben a sportban a képesség csak egy összetevő. Mint említettem, egy jó fej legalább ennyire fontos. Ha ez meglett volna Tommynál, akár federeri magasságokba is érhetett volna, ezt bizton állítom. Az egykezes fonákja parádés-ez védjegye is régóta-a tenyerese szintén, jól szervál, viszonylag gyors is, a csuklója mintha vajból lenne ( Egyszer tán Gonzalez szerváját képes volt úgy lerövidíteni, hogy visszapörgött egy pattanás után Haas térfelére... .Egyébként Federer őt tartja a legtechnikásabb teniszezők egyikének). De mindez a nagy meccsek fontos pillanataiban nem döntő. A fej, és a mentális erő a döntő.
Szerk: az alattam lévő hsz-re csak ennyi: :lol:
Bocs Kanty, de ez a hsz csak ezt érdemli. Ha mindketten a legjobbat hozzák, sima 3 szett Haasnak. Tükörsima.
Rivaldo-A Legnagyobb.
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:57:39

Rivaldo11 írta: Ne haragudj, de mit néztél??? A játék minden elemében??? a meccs egyes szakaszaiban Tommy oktatta, technikailag leckét adott neki. A szervák döntöttek, fontos pillanatokban a francia jobban hozta a magáét, ill Haas indokolatlanul sokat rontott, és a tenyerese ma nulla volt. Alapból sokkal jobb képességű.
Tsonga az egyik legügyesebb játékos az egész mezőnyben. Haas meg egy túlértékelt játékos, aki fejben még melléje fejben nagyon gyenge.
Azért nem csak a szervák döntőttek. Haasnak túl gyors, túl dinamikus az a játék amire képes a francia.
Nézzük meg, h ha Haas a legjobb teniszét játsza és ha Tsonga a legjobb teniszét játsza akkor ki nyerne?! Egyértelmű, h a francia.

Azzal sem értek egyet, h jobb képességű. Elismerem, h egy ügyes játékos, de Tsonga nála sokkal tehetségesebb.
Primitive
Entrenador del Barça

2010.01.23. 11:50:41

Replay írta:
Primitive írta:Gyerünk Haas, el kell verni ezt a semmirekellőt :evil: :evil:
Már az előző "csigazabálós" beszólásod sem volt semmi.

Látom, mindent megteszel, hogy emeld a topik szinvonalát.

Tsonga-t erőteniszezőnek nevezni...egyik legtechnikásabb játékos, a röptéje kiemelkedő, nem hiába jutott ez a "semmirekellő" 2008-ban a döntőbe.
Nem kell a nyakamnak ugrani, nem tehetek róla, hogy számomra az egyik legellenszenvesebb játékos a tenisz világában. És, ezt nem tudom véka alá rejteni, és igazából nem is akarom.. :twisted:

Az meg hogy technikás játékos?!.. Akkor bizony nem egy meccset néztünk, mert ezen a meccset abból a bizonyos technikából nem láttam semmit. Azt pedig ne mondd, hogy Tsonga nem erőteniszező, mert ez egyértelmű. Röptéi rendben vannak, az ellen nincs kifogásom, de ez a technikás dolog abszurd.

Ennek ellenére gratulálok, Haas megint szépen elverte magát. Tsonga max megy még egy kört és viszlát, de bízom benne, hogy a jövő hetet sem éri meg. :twisted:
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:47:53

kanty írta:Tsonga behúzta 4 szettben. Teljesen megérdemelten nyert, a játék minden elemében jobb, meggyőzőbb volt, mint Tommy Haas. Voltak kisebb kihagyásai, de ez szerintem annak tudható, h ez az idei első tornája és meg nem volt igazán nehéz meccse, ami önbizalmat adhatott volna neki.

A francia ismét bebizonyitotta, h ha megy neki a játék akkor szinte verhetetlen, ha fejben erősödne egy kicsit simán top3-as jtékos lehetne.
Ne haragudj, de mit néztél??? A játék minden elemében??? a meccs egyes szakaszaiban Tommy oktatta, technikailag leckét adott neki. A szervák döntöttek, fontos pillanatokban a francia jobban hozta a magáét, ill Haas indokolatlanul sokat rontott, és a tenyerese ma nulla volt. Alapból sokkal jobb képességű.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:46:32

Tsonga ezt a meccset nem megnyerte, hanem Haas vesztette el...
ennyire összezuhanni fejben... :roll:
a ping pongos múltam alapján tudom, h ezeknél a sportoknál, ha nincs meg a teljes koncentráció, olyan, mintha nem is tudnál játszani, de azért egy profinak illik tudni ezeken túllépni, ezeket leküzdeni, pláne ha egy ilyen kvalitású emberről beszélünk.
nekem is voltak anno olyan meccseim, ahol, ha fejben ott tudtam lenni, akkor nagyon ment a játék, viszont előfordult ennek ellenkezője is : :oops:
egyébként Tsonga nekem se szimpatikus vmiért :oops:
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:45:27

Tsonga behúzta 4 szettben. Teljesen megérdemelten nyert, a játék minden elemében jobb, meggyőzőbb volt, mint Tommy Haas. Voltak kisebb kihagyásai, de ez szerintem annak tudható, h ez az idei első tornája és meg nem volt igazán nehéz meccse, ami önbizalmat adhatott volna neki.

A francia ismét bebizonyitotta, h ha megy neki a játék akkor szinte verhetetlen, ha fejben erősödne egy kicsit simán top3-as jtékos lehetne.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:40:49

Ebben a meccsben pedig egy könnyű győzelem is benne volt, de nem így. Össze-vissza csapkod, hiábavaló volt így a zseniális megoldások sora. Amennyivel többet tud erről a játékról Tsongánál, annyival többet is rontott.
Egyébként ez tökéletesen illusztrálja, hogy hatalmas tehetsége ellenére miért nem tudott GS finálét játszani Tommy. Ide egy erős fej is kell. Anélkül nem megy.
Innentől Hajrá JMDP, a nőknél egyértelműen Caroline :) .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2010.01.23. 11:45:36-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Replay
Director del Fútbol

2010.01.23. 11:38:47

Primitive írta:Gyerünk Haas, el kell verni ezt a semmirekellőt :evil: :evil:
Már az előző "csigazabálós" beszólásod sem volt semmi.

Látom, mindent megteszel, hogy emeld a topik szinvonalát.

Tsonga-t erőteniszezőnek nevezni...egyik legtechnikásabb játékos, a röptéje kiemelkedő, nem hiába jutott ez a "semmirekellő" 2008-ban a döntőbe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Replay 2010.01.23. 11:41:05-kor.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:36:41

Nagyon nagy hiba volt Haastól meccsben tartani Tsongát. De megintcsak a feje nem volt a helyén akkor, amikor kellett volna. Innen már bravúr lenne nyerni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Primitive
Entrenador del Barça

2010.01.23. 11:31:59

Rivaldo11 írta:Ha Tommy nem büntetné saját magát-szokása szerint-sansza nem lenne Tsongának. Technikailag hatalmas a diffi kettejük között, Haas kezében-ha épp jó periódusa van-szinte zenél az ütő, oktat rendesen. Remélem be tudja húzni.
Egyetértek. Viszont, innen nagyon nehéz lesz, nem tudta kiszerválni a szettet :twisted:

Gyerünk Haas, el kell verni ezt a semmirekellőt :evil: :evil:
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.23. 11:19:51

Ha Tommy nem büntetné saját magát-szokása szerint-sansza nem lenne Tsongának. Technikailag hatalmas a diffi kettejük között, Haas kezében-ha épp jó periódusa van-szinte zenél az ütő, oktat rendesen. Remélem be tudja húzni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.23. 10:59:11

Primitive írta:Ezzel az erőtenisszel... :evil: Ha Haas nem hagyna ki 2-3 percekre, más lenne minden.

2-1 Tsongának. Gyerünk Tommy, bízom benned [-o< :-$
A ''ha''-val kezdődő mondatoknak semmi értelme. :wink: A harmadik szettben esélye sem volt Haasnak és nem nagyon hiszem, h képes lesz innen megforditani. Ha döntő szett lesz akkor sem tennék rá, nem tűnik vmi fittnek.
Primitive
Entrenador del Barça

2010.01.23. 10:55:39

kanty írta:Tsonga-Haas 6-4 3-6

Ez az első élő meccs amit látok az idei AO-en :roll: :P és elég jó kis meccs, amiből egy hatalmas marathoni csata is lehet.

Az első szett után azt gondoltam, h Tsonga lendületből behúzza a másodikat is, de elég volt egyetlen game ahol kicsit kihagyott és Haas egyből bűntetett.
Utálom Tsongát, Haas-t viszont szeretem... Nagy bajban van Tommy, de ha kihúzná 5 szettesre, akkor meg lehetne neki. Nagyon jól szerválnak.

Annyira unszimpatikus nekem ez a csigazabáló, pedig nem bántott meg semmivel. Ezzel az erőtenisszel... :evil: Ha Haas nem hagyna ki 2-3 percekre, más lenne minden.

2-1 Tsongának. Gyerünk Tommy, bízom benned [-o< :-$
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.23. 10:28:15

Tsonga-Haas 6-4 3-6

Ez az első élő meccs amit látok az idei AO-en :roll: :P és elég jó kis meccs, amiből egy hatalmas marathoni csata is lehet.

Az első szett után azt gondoltam, h Tsonga lendületből behúzza a másodikat is, de elég volt egyetlen game ahol kicsit kihagyott és Haas egyből bűntetett.
Replay
Director del Fútbol

2010.01.23. 10:09:25

Nem lett öt szett a Hewitt - Baghdából.
6:0, 4:2-es Léjt vezetésnél a ciprusi feladta.

Hewitt Federer-rel fog majd játszani.
Replay
Director del Fútbol

2010.01.23. 08:54:02

Federer - Montanes 6:3, 6:4, 6:4

Sima volt, a spanyolnak breakje sem volt az egész meccsen.
Rog-nak elég volt a saját szervájára koncentrálnia.

Djokovic - Istomin 6:1, 6:1, 6:2

Davydenko - Monaco 6:0, 6:3, 6:4

Almagro is három szettben nyert.

Youzhny visszalépett csuklósérülés miatt, Kubot játék nélkül ment tovább.

Nyert a két Williams is.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.22. 22:30:47

Én a Tsonga-Haas meccsen leszek "érdekelt". Remélem Tommy folytatja a javuló játékát, és legyűri Tsongát. A képességei ehhez bőven adottak, kérdés inkább az, milyen napot fog majd ki...
Rivaldo-A Legnagyobb.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.22. 22:05:39

Replay írta:SZG Rafáról irt kicsit...

http://salakblog.hu/?p=8289
teljesen egyetértek minden szavával, ugyanezen a véleményen vagyok,és ezek tükröződnek azokban a hszeimben,amikor fanyalgok egy-egy egyből visszaadott breaknél,ne adj Isten nem kihasznált meccslabdáknál,vagy a szerváknál.
Nadal még koránt sincs győztes formában, erre enged következtetni,h majdnem játszott ma is egy 5 szettest, holott ezt 3 sima szettel kellett volna abszolválni, főleg az előzmények után.

A szervajátéka a legneccesebb szerintem, nem értem,h sérülése óta,után, miért nem állnak nagyon rá az erősebb szervákra, legalább a szerva gémeinél ne kelljen minden lasztimenetnél kidobnia a lelkét...egy bizonyos Federer se lenne sehol sem (kis túlzás, de kb 7-8 GS-el kevesebbje lenne véleményem szerint,ha nem segíti ki saját magát oly sokszor a nagyon jó szerváival) a szervái nélkül...

Rafának is adhatna kis pihenőt a jobb szervagémek,de ilyenről nem beszélhetünk,sőt férfi mezőnyben sokszor még kifejezetten hátrányos számára ha szerválnia kell. 1.adogatások se félelmetesek, a 2.ak meg egyenesen szinte ziccert jelentenek az ellenfélnek olyan 70%ban...

bízok benne,h jobb lesz. ha vki akkor ő képes melóval,és hittel visszazárkózni,vagy új dolgokat megtanulva (pl jobb szervák) ismét az élre kerülni. egyelőre nagyon nagy meglepetés lenne számomra,ha döntőzni tudna, persze annál nagyobb öröm.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Válasz küldése