USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
neobarca
Director del Fútbol

2012.09.09. 19:56:09

MessiFan írta:
neobarca írta:Robbant a bomba! Rondót elcserélte a Boston Westbrookra. A csere keretében jónéhány pick mozgás is volt. Na ehhez mit szóltok? kezdo5.hu... 8)
Ennyire ne nézz hülyének minket pls :D
Te sem hinnéd el ha azt mondanám hogy Carmelot elcseréltétek Durantre :)

Egyébként aki eddig nem hallott róla, Somogyi Gergő kapott egy nem garantált szerződést a Lakerstől, és valszeg az idei második körben vállasztott Sacre-val fog megküzdeni.
Sok sikert 'Greg'!
Csak vicceltem... :) Piciben ott is van... :wink:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.09.09. 11:44:44

neobarca írta:Robbant a bomba! Rondót elcserélte a Boston Westbrookra. A csere keretében jónéhány pick mozgás is volt. Na ehhez mit szóltok? kezdo5.hu... 8)
Ennyire ne nézz hülyének minket pls :D
Te sem hinnéd el ha azt mondanám hogy Carmelot elcseréltétek Durantre :)

Egyébként aki eddig nem hallott róla, Somogyi Gergő kapott egy nem garantált szerződést a Lakerstől, és valszeg az idei második körben vállasztott Sacre-val fog megküzdeni.
Sok sikert 'Greg'!
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.09. 10:54:23

miihii írta:Elkezdődött az NFL 8)

Végre vége a várakozásnak,jönnek a nagyfiúk.Illetve jöttek már,mivel egy korrekt párharccal megvolt a Kickoff.
Csoportrangadóval indultunk,Giants-Cowboys.
Idegenben sikerült megütni az óriásokat,remek kezdés volt a Dallasnak,örülééééssss :P

Remélem ez a jó kezdés megadja a lökést a továbbiakra és komolyan számolni kell majd a tehenészgyerekekkel :)

Ma pedig 22:15-től a Sport2-n Packs-Frisco csörte,ami megint nem lesz gyenge.
Igen, elkezdődött. :) Jó meccs volt, kár, hogy a Giants nem tudott nyerni. 2004 óta a bajnok mindig győzelemmel rajtol, idén ez sajnos megszakadt.

A Dallas és Romo elég biztató volt, az NBC kommentátor szerint az irányító élete egyik legjobb játékát hozta. Remélhetőleg ez csak egy fellángolás volt.

Az Óriások játéka pedig rendesen akadozott. A védekezés még nagyon nincs összeállva, volt pár érdekes szitu, ami után csak néztem. Eli nem volt rossz, de Ő sem hozta a tavalyi végjátékokra jellemző formáját.
Összességében megérdemelt a Dallas győzelme.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
miihii
KHAL

2012.09.09. 10:30:35

Elkezdődött az NFL 8)

Végre vége a várakozásnak,jönnek a nagyfiúk.Illetve jöttek már,mivel egy korrekt párharccal megvolt a Kickoff.
Csoportrangadóval indultunk,Giants-Cowboys.
Idegenben sikerült megütni az óriásokat,remek kezdés volt a Dallasnak,örülééééssss :P

Remélem ez a jó kezdés megadja a lökést a továbbiakra és komolyan számolni kell majd a tehenészgyerekekkel :)

Ma pedig 22:15-től a Sport2-n Packs-Frisco csörte,ami megint nem lesz gyenge.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
neobarca
Director del Fútbol

2012.09.05. 12:33:32

Robbant a bomba! Rondót elcserélte a Boston Westbrookra. A csere keretében jónéhány pick mozgás is volt. Na ehhez mit szóltok? kezdo5.hu... 8)

Szerk: természetesen a hír nem igaz, csak szerettem volna picit felkavarni az állóvizet. továbbá megnéztem volna bostoni barátaim arcát a hír első olvasására. ;) Béééékeee!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.04. 15:46:23

Westbrook Rondo előtt, na ne vicceljünk már :D Minden tiszteletem Westbrooké, PO-ra szépen összekapta magát az előzőhöz képest, de még továbbra is megmaradtak a hülye játékának ismérvei (eldobom akkor is ha nem kéne, kritikus TO-k vagy ugye az emlékezetes labdamegfogása s nem nézte az órát)
Tudom-tudom Rondonak is vannak ilyen dolgai (mondjuk dobni nem dob, mert nem tud :P ) labdaeladások stb, de észben, játékintelligenciában ég és föld a két ember.Persze a szerep is más, pont ezt beszéltük celtics topikban pár hete, Rondo ide lett így "kitenyésztve" ő amiben jó abban nagyon jó, viszont dobni nem tud, de nincs is rákényszerítve, Westbrook más, ott azért kezdőből Sefolosha-Ibaka-Perkins egyik sem "dobógép". De pl én még régi szoftverrel működök, ahol az irányítónak nem az a dolga, hogy pontot dobjon, hanem kiszolgáljon :D

Game90 írta:
Erről mit gondoltok?
http://sports.newsday.com/long-island/d ... osition=SF

Szerintem:
- PG: első 4 így tökéletes, Rose azért nálam a sérülései ellenére is min. 5., Nash 6., plusz még annyi, hogy nálam Harris és A. Miller helyett Dragic/Lowry/Conley lenne.
- SG: kezd kihalni ez a poszt, Kobe, Manu, Ray már nem lesz fiatalabb, Gordon sérülékeny, Mayo visszafele fejlődik, Roy-nak nincsen térde stb. Igazából Wade-en és Harden-en kívül csak duzzogva húznék be bárkit is a csapatomba.
- SF: első 4 sorrendje nem kérdés, 5. helyre meg nem tudnék választani Igoudala, Gay és Granger között. Metta helyett Gallinari és okés.
- PF: nálam Love, Nowitzki, Gasol, Aldridge, Bosh, Griffin lenne a sorrend, többiek meg eléggé egy szint, őket nem rangsorolnám. Az első 6-ot szerintem itt a legnehezebb felállítani, lehet, hogy holnap már teljesen mást írnék.
- C: első 5 így tökéletes, de nálam Hibbert előrébb lenne, D. Jordan 10. helyét meg nem értem.
Huh ezt én csak átfutottam SG tényleg hogy kihalt :shock: Nagyjából egyetértek azzal amit írsz, Conley-Lowry nekem is hiányzik, PF-nél mondjuk nálam még mindig Nowitzki az első, s Aldridge-ot jobbnak tartom mint Griffin, s Millsapot is előrébb tenném, pl Cousinnál szerintem jobb.
C-nél meg Monroe-Hibbert méltánytalanul hátul.

Kép
Ez amúgy Shumpert :D
Néztem ezt a képet s esküszöm az Amerikába jöttem film jutott eszembe :lol: Arsenio Hall tökre hasonlít így ezen a képen Shumpertre :D

Charles Barkley karaoke:
http://www.youtube.com/watch?v=eNCfiWuU ... r_embedded

Howard pinyó:
http://www.youtube.com/watch?v=v6Q-9Dv6 ... r_embedded#!

És Rondo streetbal Kínában fiatal srácok ellen:
http://www.youtube.com/watch?v=3yRL2jTmQoI
Mikor a labdával a béna ügyetlen mozdulatával leveri a baseball satyit a fejéről :mrgreen: Azonnal waiver listára vele :lol:
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.09.03. 23:34:00

Harrellson -> Heat. Ezzel az igazolással meg is van a Miami kerete. Mondjuk számomra furcsa, ok tud triplázni, de Blatche-nek jobban örültem volna, de még Milicic-nek és Birdman-nek is.

http://www.sport1tv.hu/Blogok/Toros_Bal ... bak-kozott

A sheridanhoops.com-nál ezt írták róla, biztató:
"Hanga kiváló atléta, a közeljövőben esélye van arra, hogy NBA játékos legyen. Az elmúlt szezonban került a spanyol első osztályba, ahol folyamatos fejlődést mutat. A sorozatban jól dob (csaknem 19 pont átlagban 50%-os mezőnymutatóval), ami talán annak az önbizalomnak is köszönhető, ami a radar alatt lévő magyar csapat egyetlen draftolt játékosától elvárható. A paraméterei és az atletikussága alapján megvan az esélye arra, hogy ő legyen a Spurs következő második körös "rablása", de csak akkor, ha a következő években is ebben a tempóban fejlődik."
MessiFan írta: Az még hagyján, de hogy Rose az első?!
Na igen, ezt nem is említettem :)

Erről mit gondoltok?
http://sports.newsday.com/long-island/d ... osition=SF

Szerintem:
- PG: első 4 így tökéletes, Rose azért nálam a sérülései ellenére is min. 5., Nash 6., plusz még annyi, hogy nálam Harris és A. Miller helyett Dragic/Lowry/Conley lenne.
- SG: kezd kihalni ez a poszt, Kobe, Manu, Ray már nem lesz fiatalabb, Gordon sérülékeny, Mayo visszafele fejlődik, Roy-nak nincsen térde stb. Igazából Wade-en és Harden-en kívül csak duzzogva húznék be bárkit is a csapatomba.
- SF: első 4 sorrendje nem kérdés, 5. helyre meg nem tudnék választani Igoudala, Gay és Granger között. Metta helyett Gallinari és okés.
- PF: nálam Love, Nowitzki, Gasol, Aldridge, Bosh, Griffin lenne a sorrend, többiek meg eléggé egy szint, őket nem rangsorolnám. Az első 6-ot szerintem itt a legnehezebb felállítani, lehet, hogy holnap már teljesen mást írnék.
- C: első 5 így tökéletes, de nálam Hibbert előrébb lenne, D. Jordan 10. helyét meg nem értem.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.09.03. 16:44:23

Egy kis ráhangolódás az NFL szezonra:
http://www.youtube.com/watch?v=ddTacY83qBk
Sírok, olyan jó :D
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.09.02. 17:08:55

Game90 írta:Van egy lista is, félve másolom be, mert Bob szerintem lehányja a monitort, hogy Westy előzi Rondo-t :mrgreen:
Az még hagyján, de hogy Rose az első?!
Szerintem Deron és CP3 simán jobbak nála, aztán jön Ő és Rondo, majd Westy, legalábbis nálam.
Westbrook nekem túl buta egyenlőre hogy jobb legyen Rondonál. Tényleg bámulatos hogy mennyire robbanékony és hogy milyen rugói vannak, de egy nekem egyenlőre nem mutatott annyit hogy jobb legyen Rondonál.
PCsabi
aka Game90

2012.09.02. 16:55:09

Chalmers azért kicsit el van szállva magától :D
http://www.chicagotribune.com/sports/br ... 7073.story

Chalmers: "He's not the best, but he's in the top five. There are a lot of great point guards in the league, Deron Williams, Chris Paul and Steve Nash. There are a lot of great guards in the NBA so for him to say he's the best is a pretty bold statement. I'd say that I am in the front end of the top 10."

Van egy lista is, félve másolom be, mert Bob szerintem lehányja a monitort, hogy Westy előzi Rondo-t :mrgreen:

What we ran Feb. 29 in this space:
1. Derrick Rose, Bulls
2. Chris Paul, Clippers
3. Deron Williams, Nets
4. Russell Westbrook, Thunder
5. Rajon Rondo, Celtics

Wade könyv:

Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.09.01. 16:13:25

Kobe vs MJ vidihez: Kifordulós egylábas van benne azért :D :D De ezeket a 6 méterről, emberről csak úgy eldobott középtávolikat utálom...akkor is ha Bryant dobja, akkor is ha Jordan, akkor is ha James, akkor is ha Wade, akkor is ha Durant...
PCsabi
aka Game90

2012.09.01. 15:44:32

Kíváncsiságból megnéztem, hogy mikor írtam az utolsó hozzászólásomat ebben a topikban: augusztus 14. Hiányoztam, mi? :mrgreen:
fcbarca0827 írta:Bazska osztotta meg Facebookon:
http://www.youtube.com/user/NBARetroHD
Ezt köszi, ezeket ki is néztem magamnak:
- 2001, 76ers - Lakers Final G2
- 2001, Raptors - 76ers ECS G3
- 2000/2001, Raptors - 76ers VC vs. AI
- 89/90, Bulls - Cavs MJ 69 pont
- 1998, Bulls - Jazz Final G6

Csak kezdődjön már a szezon!

Kobe Bryant vs Michael Jordan - Identical Plays:
http://www.youtube.com/watch?v=v27Hk5OIe-k
Hihetetlenül jó ez a videó, főleg 0:53-tól elképesztő, már harmadjára nézem meg egymás után.

2012 USA Basketball Bloopers!
http://www.youtube.com/watch?v=ORj4M0OigaQ
Komolyan vették az Olimpiát, na... :lol: Igoudala-n röhögtem a legnagyobbat :D

Rose már keményen dolgozik a visszatérésén:
http://www.youtube.com/watch?v=Xt6at8wCkbw
Magyar szemmel hihetetlen, hogy milyen körülmények között gyógyul...

Hakeem Olajuwon Dream Workout with Amare Stoudmire & JaVale McGee:
http://www.youtube.com/watch?v=Z0cMLME81IE
Csak nekem tűnt jobbnak, szebbnek McGee mozgása, mint Amare-é?

Ezt nem fogjátok elhinni, Artest futóversenyt nyert:
http://www.youtube.com/watch?v=Ibk4Diagkok

Harden-nél nagyobb forma egyszerűen nincs, mint valami strici... :lol:

Kép

Innen dobálgatnak a Nets játékosai:
http://netsarescorching.com/2012/08/31/ ... -starters/

Ez például D-Will 2010-2011 ill. 2011-2012:

Kép

Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.09.01. 10:57:26

Eazzy írta:Pedig jól tudja, év közben Rose nélkül is jól ment nekik, hiszen mégiscsak megnyerték nélküle is az alapszakaszt...Rose második elvesztése után estek vissza a PO-ban már, alapszakaszban totál jól ment nekik nélküle.
Pontosan, Rose nélkül is jó volt a csapat, aztán a PO-ban mikor már Noah is megsérült, akkor lett végük. Ennek ellenére szerintem idén nem nagyon lesz esélyük, Rose nélkül nincs PG, SG nem is volt, van egy Deng, meg egy sérülésből visszatérő Noah, Boozert én nem tartom jónak. Padjuk abszolút nincs. Ha Rose visszatér a PO-ra, 100%-osan, MVP formában, akkor sem hiszem, hogy reális lenne akár csak egy ECF-döntő. Heat, Celtics, Knicks, Pacers, Sixers bőven jobb csapat elméletileg, és én még idesorolom a Brooklynt is.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.09.01. 10:32:39

Lockout az NHL-ben! ](*,) Remélem, az NBA-hez hasonlóan, csonka szezon azért lesz, mert 1 teljes szezont kihagyni.. így nem lesz alibim, hogy miért éjszakázok :? :D Főleg vicces, hogy idén végre megvette a Sporttv az NHL közvetítését. De azért az elvtársak a KHL-be csábíthatnának egy-két világsztárt (az oroszokon kívül).
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
neobarca
Director del Fútbol

2012.08.27. 19:53:19

Eazzy írta:Pedig jól tudja, év közben Rose nélkül is jól ment nekik, hiszen mégiscsak megnyerték nélküle is az alapszakaszt...Rose második elvesztése után estek vissza a PO-ban már, alapszakaszban totál jól ment nekik nélküle.
Öööö, az alapszakaszra nem is gondoltam. De ott amúgy azért ha jól tudom 39 meccsen pályára lépett. Azért az nem kevés egy ilyen csonka szezonban. Bár emlékeim megkoptak és ha az első után nem is, de a 2. sérülése után hanyatlott a Bulls. DE remélem jön majd Bob és kijavít! :lol: :wink:

Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.27. 19:46:55

Pedig jól tudja, év közben Rose nélkül is jól ment nekik, hiszen mégiscsak megnyerték nélküle is az alapszakaszt...Rose második elvesztése után estek vissza a PO-ban már, alapszakaszban totál jól ment nekik nélküle.
neobarca
Director del Fútbol

2012.08.27. 19:40:53

bali 15 írta:A Chicago Bulls esélyeit, milyennek látjátok a következő szezonban?
Tavaly egészen jól ment nekik Rose nélkül. Végül mikor is estek ki?

Elhatároztam, hogy követni fogom a kosárlabdát megint :D
Javítsatok ki, de szerintem meg pont, hogy Rózsi elvesztése után, pocsékul ment nekik. Látszik, hogy tavaly nem követted az eseményeket. Nem volt olyan játékos, akivel pótolni tudták tehetségét. Rögtön az első körben kipottyantak a később komoly meglepetéseket okozó Philly ellen.
Idén idáig nem is tudtak úgy erősödni, hogy a jövőben komolyan labdába "rúgjanak" sztem. Helyette inkább tehetségeket veszítettek. Rózsi visszatérése létszükség számukra... 8)

bali 15
Director del Fútbol

2012.08.27. 19:15:42

A Chicago Bulls esélyeit, milyennek látjátok a következő szezonban?
Tavaly egészen jól ment nekik Rose nélkül. Végül mikor is estek ki?

Elhatároztam, hogy követni fogom a kosárlabdát megint :D
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.08.27. 18:51:55

divadka írta:A sok kosár rajongónak egy kicsit off de azért kérdezek: A sport tv idén is közvetíti az NFL-t ? Mert még nem láttam promót. A szezon meg lassan kzdődik...
Közvetíti.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
divadka
Jugador del Barça

2012.08.27. 18:36:00

A sok kosár rajongónak egy kicsit off de azért kérdezek: A sport tv idén is közvetíti az NFL-t ? Mert még nem láttam promót. A szezon meg lassan kzdődik...
neobarca
Director del Fútbol

2012.08.27. 14:15:04

De rég óta kerestem! Hatttttalmas figura! Ezért szeretem a Knicks tábort, mert tele van bolondokkal... :lol: :lol: :lol:

Kép

Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.24. 15:20:59

Doc jó hogy fél Bynumtól, Keletről "eltűntek" a centerek.Howard volt, de a Magci ellen a perimeter védekezésünk miatt mindig megoldottuk, még ha Howard csinált is akár 30-15 ös meccset, körülötte meg nem dobtak pontot :D
Viszont Bynum támadásban szerintem jobb, s mi meg teljesen leépültünk center poszton.Bár hozzáteszem, nagyon keveset beszéltünk róla s nem is említik meg a szakírók sem annyira, de van a Celticsben egy Jason Collins, akitől nem kell hasra esni ez egyértelmű, de az ő erőssége az 1on 1 védekezés a nagy culák ellen :D
Nem azt mondom hogy megfogja Howardot vagy Bynumot mert ez természetesen butaság, de átlagnál jobban tudja zavarni, s faultokra is jó.

Arra akarok kilyukadni, mi gyenge pontjaink (van sok de csak práat mondok :P )
Palánk alatti védekezés (pedig fejlődtünk ebben pl Sullinger draftolásával ), s igazából Rondo faktor, mert ha ő fault gondokba keveredik sokszor gondba kerültünk, s idén nagyon nem változott a helyzet ezzel kapcsolatban.
Ugyanez igaz KG-re is hogy ha faultgondok léptek elő, a védekezésünk teljesen összeesett, de most sok pótlója van, így könnyebb elkerülni a faukltokat, illetve alapszakaszban biztos mint a hímes tojást úgy fogja kezelni Doc, s akár 28-30 percre is redukálódhat a percszáma, persze POban meg nagyon kell, s oda kell figyelni a térdeire meg esetleges faultokra, de ettől kevésbé tartok..

Rondo faktor
Palánk alatti védekezés faktor

Bynummal szemben meg úgy gondolom meg van a kollektív jó védekezésünk, ráadásul perimeteren Lee-Green-Bradley-Rondo lesi az embereket, s mindegyik remek külső védő, jönnek majd a csapdák Bynumra, Doc nagy mestere ezeknek, persze a kérdés mint minden évben ugyanaz a fiúk mennyire bírják ezt lábbal, mert úgy gondolom agyban ott vagyunk a bajnokesélyes csapatok között, kérdés a Po-ra hogy esünk be.

Nekünk szerencsére az igazi "nightmare matchup" csapatok mind Nyugaton vannak :D Akikkel meg a döntőben lehet találkozni, addig meg Miami :twisted: És 3 a kelta igazság :lol: Nem létezik, hogy 3szor zsinórban kiejtsenek minket :twisted: :twisted: (sajnos dehogynem, de akárki akármit mond, ez a Celtics most nagyon kraftos, s érzem a jedi erőt de majd úgyis a PO dönt mindenről :D )
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.24. 15:05:46

Bob_Marley írta:Érdekes s szép amit levezettél, utolsó mondatod a legjobb :mrgreen:
Nets és Nix szokásos alul lesznek :P :lol:

Viszont 1 dologgal kapcsolatban azért kicsit fent tartásaim vannak.
Allennél azt figyeltem meg, testes, így megtudja tartani az embereket, ráadásul fontos hogy nem labdaigényes, viszont ne felejtsd el sophmore szezon jön neki, s oké nem mindig de 90-95 %ban visszaesés a második szezon.
Én amiről tudok nyilatkozni az kb 10 meccs amin láttam őt az előző szezonban, fiatal, szerény csávó, nagyon melós, ilyen emberre szükség van mindenhol, s bedobja a középtempókat, viszont vannak buta faultjai, s második szezonban jobban figyelnek majd rá, jóval kevesebb üres tempója marad, belekeverhetik könnyen fault gondokba, szóval sok meló van még az ő játékával, s azért akármennyire pl megfogta ok KG-t sokszor, de azért én ott egy kicsit lukasnak érezlek titeket 4es poszton.Hawes hiába dobálja be támadásba védekezésbe körberohangálja mindenki aki 4es, Allen me tényleg pl a PO-ban ellenünk le a kalappal amit letett a parkettre, de mint írtam egy visszaesést várok tőle, pedig ugye Bynumra sok kettőzés fog menni, s lehetnek üres dobóhelyzetei, kritikus lehet nálatok a 4es poszt.
Meglátjuk, ezért is írtam, hogy talán még idén jó lett volna Brand papát megtartani.

Mondjuk továbbra is a legnagyobb kérdés, hogy Turner és Holiday hogyan fog fejlődni.

Azért ha már Doc is csak Bynumtól tart, akkor az jelent valamit :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.24. 14:55:27

Érdekes s szép amit levezettél, utolsó mondatod a legjobb :mrgreen:
Nets és Nix szokásos alul lesznek :P :lol:

Viszont 1 dologgal kapcsolatban azért kicsit fent tartásaim vannak.
Allennél azt figyeltem meg, testes, így megtudja tartani az embereket, ráadásul fontos hogy nem labdaigényes, viszont ne felejtsd el sophmore szezon jön neki, s oké nem mindig de 90-95 %ban visszaesés a második szezon.
Én amiről tudok nyilatkozni az kb 10 meccs amin láttam őt az előző szezonban, fiatal, szerény csávó, nagyon melós, ilyen emberre szükség van mindenhol, s bedobja a középtempókat, viszont vannak buta faultjai, s második szezonban jobban figyelnek majd rá, jóval kevesebb üres tempója marad, belekeverhetik könnyen fault gondokba, szóval sok meló van még az ő játékával, s azért akármennyire pl megfogta ok KG-t sokszor, de azért én ott egy kicsit lukasnak érezlek titeket 4es poszton.Hawes hiába dobálja be támadásba védekezésbe körberohangálja mindenki aki 4es, Allen me tényleg pl a PO-ban ellenünk le a kalappal amit letett a parkettre, de mint írtam egy visszaesést várok tőle, pedig ugye Bynumra sok kettőzés fog menni, s lehetnek üres dobóhelyzetei, kritikus lehet nálatok a 4es poszt.
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.24. 11:22:17

Kezdem egyre jobban érteni, és értékelni az offseason lépéseinket.

Igazából tökéletesen azt javítottuk ki, ami eddig bajos volt. Két nagyon nagy gondunk volt, az egyik a palánk alatti dominancia (ugye Hawes nem az az állatja azért, Young undersized, Allen még csak rookie volt, Brand pedig rendben volt, de tudjuk, hogy közel sem az igazi már). A másik pedig az, hogy a perimeter shooting az nálunk kimerült abban, hogy jobb napjain Holiday dobált pár triplát, néha Meeks lendült kicsit meg, és a buzzer beater király Lou Will néha. De ennyi. Konzisztencia nulla volt.

Lássuk ennek tükrében, hogy kik is érkeztek:
- Bynum: felesleges magyarázni, hogy mennyire segíti a magas posztot, a legjobb center keleten, gyakorlatilag egyedül Chandler veheti fel vele valamennyire a versenyt. (bár én Hibbertet is bírom, de közel nincs ilyen képzett)

- Nick Young, Jason Richardson, Dorrel Wright mind kitűnő tripladobók 35-38% körüli pontossággal.

Távozók:
- Lou Will: itt soha nem lett volna 6th mennél több, remélem Atlantában kezdő lesz. Sajnos valahol elérte itt a határokat, nem igazán tudott feljebb lépni. Bőven van helyette opciónk a padról.

- Iggy: nyilvánvaló volt, hogy sajnos be kell áldoznunk, mert nála is az mondható, hogy sajnos nem tudott egy szinttel feljebb lépni. Ha csak kicsit jobban dobna, eredményesebb lenne, akkor simán top player lenne, de ennyi év után már kiderült, hogy egy kiváló kiegészítő, aki a védő oldalon leveszi egy FP válláról a terhet, és ennél tovább nem fog menni. Nagy kedvenc, de a lehető legjobbkor tudtuk elpasszolni, és a lehető legjobb ellenértékért. (gondoljunk bele, hogy Ellis érkezhetett volna pl érte anno...bírom őt is, de azért nah...)

- Brand: őt sajnálom, mert úgy gondolom most is beférne a kezdőbe, és Bynum mellett még könnyebb dolga is lenne, valamint a vezetői képességei is nagyon hiányoznak majd, főleg a védekezés megszervezésnél, de érthető, hogy takarítani kellett a sapka alatt. (persze mondjuk ha nem most hosszabbítunk Bynummal, hanem csak a nyáron, akkor még simán maradhatott volna itt idén). De azért PF poszton nem elkeserítő a helyzet, Allen képes egy KG szintet megfogni védekezésben, Thad Young a sebességével a legtöbb PF-et veri támadó oldalon, Multier szépen fejlődhet mögöttük (lehet D-League-be letoljuk, hogy legyen játékperce), Hawes is ott van, aki Bynum mellett nyugodtan lépdelhet ki középtávolit dobálni, amiben nem rossz. Szóval azért játékminőségben nincs probléma.

Ha nem fog sokáig tartani az összeszokás, illetve a sok fiatal között valaki igazi vezéregyéniséggé tud válni, akkor szerintem a divízióban egyedül a Boston lehet ellenfél.
Válasz küldése