Nos...
Mint fanatikus Kimi rajongó, én örülök neki, hogy nem ment vissza a McLaren-hez és egyetértek azzal a döntésével is, hogy inkább akkor kihagy egy évet. Így megkapja az a 17 millácskáját még a Ferraritól a következő évre és kipróbálhatja magát a Rali-VB-n is.
Meg se lepődtem ezen, hogy ezt a döntést választotta, mert tudtam, hogy egy Kimi Raikkönen nem fog egy középcsapathoz szerződni csak azért, hogy meglegyen a fizuja és aztán egy évet bohóckodjon mondjuk egy Renaultba. Ez nem Kimi stílusa.
Ma reggel olvastam két cikket még ezzel kapcsolatosan:
Az egyikben a menedzsere megerősítette, hogy Kimi 2011-ben vissza szeretne térni, nem vonul végleg vissza, addig pedig kedvtelésének a Rally-nak fog hódolni és továbbra is figyelni fogják a Forma1 piacát már év közben is.
Ugyanakkor egy másik cikkben azt olvastam, hogy az "új csapat" a BrawnGP-ből avanzsált MercedesGP, ha egy megfelelő ajánlatot tenne Kiminek, akkor már elgondolkoznának az idei induláson is. Na az mekkora lenne: Raikkönen - Rosberg páros (még Nico sem biztos, de nagyon őt mondják).

Még talán a Mercedesnél tudnám elképzelni Kimit, oda lehet, hogy elmenne. Nem semmi egy páros lenne tényleg...
De ez a hír szerintem megmarad a kacsa kategóriában...nem kell a kardba dőlni, most emiatt az 1 év miatt, de nagyon de nagyon fogom sajnálni, hogy nem láthatom majd 1 évig a Forma1-ben a kedvencemet. Immáron 7. éve szurkolok neki, szokatlan lesz na. A LEGNAGYOBB karakter nem lesz ott jövőre. De csak jövőre!

Utána megújult erővel, és reméljük egy vb címre is esélyes Mercedessel vagy Red Bullal ismét világbajnok lehet! Számomra egyébként az álompáros az egy Kimi - Vettel páros lenne. Remélem jövőre összejön vagy a RB-nál vagy a Mercinél.
Több nagy versenyző hagyott már ki egy-egy évet az F1-es pályafutása során, aztán újult erővel visszatérve sikerült megint robbaniuk és VB-címeket nyerniük. Ilyen volt pl. Niki Lauda vagy éppen Alain Prost is.
JÓ "PIHENÉST" KIMI! VÁRUNK VISSZA! GO KIMI GO!
Így egyetlen versenyző marad akiért szorítani fogok: Sebastian Vettel! Nagyon remélem, hogy a RB egy jó autót tesz a srác alá és akkor a végén még ő is beleszólhat a vb-cím megnyerésébe. De ha összejön a Mercedes - Rosberg házasság is, akkor még neki is szurkolni fogok, mivel bírom a srácot és még csak 24 éves ő is. A legjobb korban váltott/váltana csapatot.
Személyes véleményem egyébként Buttonnal kapcsolatban egyébként ennyi: Jól elb*sztad fiú!

A Brawn-nál (most már Mercedes) ő lehetett volna a magasságos atyaúristen, így most elment Hamilton mögé a Meki-be ahol szerintem köze nem lesz a VB-címhez.

De ahogy olvasom a "nagy fejesek" interjúit, szinte mind azt mondja, hogy Button rossz döntést hozott, nem lett volna szabad elmennie a Brawntól. De hát így döntött, ő tudja, de szerintem meg fogja ő ezt bánni. (egy kicsit déjá vu érzésem van)
Egy szó mint száz, nem lesz ugyanolyan a Forma1 Kimi nélkül ezt valljuk be, de ugyanakkor így ezek az óriási pilótacserék miatt, (ami már szinte abnormális az utóbbi kb. 5 évet tekintve) láthatunk egy elég jó évet, de azt már most kijelenthetjük, hogy a két esélyese a VB-nek jövőre az Alonso és Hamilton duó lesz és csak mögöttük jöhet a képbe egy Rosberg, Vettel, Massa trió. Szerintem...
Na "csak" ennyit akartam, elég hosszú lett. Ritkán írok ide de akkor sokat.
Na peace everybody!