Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.12.13. 12:07:41

Nah először a pontozásról. :) Igaz jövőre több csapat lesz, de nekem ez a rendszer nagyon tetszett, mindig megvolt a harc a pontszerző helyekért, főleg a 8. hely körül, és ez a rendszer azért már egy jó ideje jól működött, érdekes lesz nagyon. :? Szerintem hülyeség volt változtatni rajta.. :?

Schumi pedig eléggé úgy tűnik visszatér, nem tudom, nekem kicsit vegyesek az érzelmeim, talán azért mert fel se fogom mi történik, az "ősi" riválishoz úgymond visszatérni, nem piros autóban fog harcolni.. Ő és a Ferrari ebben a szériában.. nem is tudom lehet e hasonlítani máshoz, illetve szabad e. De van ő olyan nagy kedvencem, példaképem, hogy bármilyen csapatnál szerepeljen, csak neki fogok drukkolni. :) Várom a visszatérést, de annak jobban örültem volna, ha a Ferrariban teszi. :? :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.13. 12:01:16

Tegnap este én is láttam a Galaxyn a híradóba, ott is tényként közölték a visszatérést. :shock: De azért kivárom a végét, nem akarok megint úgy járni, mint nyáron :roll: De fantasztikus érzés lenne újra a pályán látni, még ha fájna is egy kicsit, h nem a Ferrariban. Ennek ellenére ha jönne, egyértelműen neki szurkolnék.
miihii
KHAL

2009.12.12. 23:32:21

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
miihii
KHAL

2009.12.11. 23:06:56

LG írta:Nekem a 10, 6, 4, 3, 2, 1-s pontozás tetszett eddig a legjobban. Az korrekt volt. Azzal annyi volt a a baj, h a kis csapatoknak nemvolt esélyük a pontszerzésre, szóval afféle töltelék szerepük volt csak. De ki volt emelve a győztes, mert majdnem 2x annyit kapott mind a második, és ez korrekt volt így. A mostani pontozással meg pont ez volt a bajom, ha a győztes csak 2-vel kapott többet, szóval gyakran nem érte meg menni a győzelemért, meg lehetett elégedni az ezüsttel.
Ez a jövendőbeli, meg nem tudom...így elsőre nem tetszik, de majd meglátjuk, h működik a gyakorlatban.
Minden szavaddal...
Jobbat tett az úgymond versenyszellemnek a régebbi pontozás.Az volt a legjobb elosztás.

Ez az új meg,hááát.
Majd meglátjuk élesben,aztán kiderül.Mint ahogy a tankolás nélküli futam is igen érdekesnek tűnik,kíváncsi leszek mennyire jön be.
Az idei szabályváltozások és azok optimista beharangozójától (az új kasztnival több előzés lesz...) vártam vmi nagy ""áttörésre"",test-test elleni küzdelmekre,több akcióra.Az én személyes várakozásaimat nem annyira váltotta be az idény.Ettől vhogy pesszimistán várom a jövő évi újdonságokat.Szerintem nem lesz ettől jobb a F1.
(Tankolás nélkül sztem nagyobb az esély a műszaki hibára.Ebből lehetnek nagy drámák.Ez csak egy megérzés :) )
De aztán majd azért megnézem,h futamon mit mutat a dolog :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.11. 21:42:51

Nekem a 10, 6, 4, 3, 2, 1-s pontozás tetszett eddig a legjobban. Az korrekt volt. Azzal annyi volt a a baj, h a kis csapatoknak nemvolt esélyük a pontszerzésre, szóval afféle töltelék szerepük volt csak. De ki volt emelve a győztes, mert majdnem 2x annyit kapott mind a második, és ez korrekt volt így. A mostani pontozással meg pont ez volt a bajom, ha a győztes csak 2-vel kapott többet, szóval gyakran nem érte meg menni a győzelemért, meg lehetett elégedni az ezüsttel.
Ez a jövendőbeli, meg nem tudom...így elsőre nem tetszik, de majd meglátjuk, h működik a gyakorlatban.

Más: http://www.vezess.hu/forma1/vege_legsik ... nak/21851/
Na eltörném annak a hülye kreténnek a kezét aki ezt a trágyát írta. Szegény emberünk annyira ostoba, h szerinte a 8 több, mint a 210. :x
robertfcb
Capitá del Barça

2009.12.11. 18:50:59

miihii írta:http://www.f1hirek.hu/hir/Raikkonen_egy ... 0912040933

Na,most vált biztossá a Kimi-Citroen házasság :P
Kimi nyer egy VB címet a WRC-ben, aztán 2011-ben nagy motivációval megnyeri a 2. at is az F1-ben. Jó évek jönnek :))
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.12.11. 18:33:09

http://www.nemzetisport.hu/f1/schumache ... a-2009862/

inkább nem mondok semmit, vagy a hónap vicce, vagy az utóbbi évek legmegdöbbentőbb döntése lehet :D
barca99
Llegenda del Barça

2009.12.11. 18:12:23

És ez mitől is lesz jobb? :roll: Hogy az ilyen "év elején elhúzok majd kibekkelem" stílusú pilóták jól járjanak?

Button nyilatkozta, hogy ez mennyire jó, mert hogy ő 6 futamon megnyert, mégis alig kapott többet, mint az utána befutó... ad 1 - kit érdekel? eddig is így volt, különben sem értem, hogy mi köze van ahhoz hogy valaki egyszer kétszer vagy tízszer lesz első... mindig 2 ponttal kap majd többet a másodiknál. Ad 2, remélem jövőre neki kell futnia az eredmény után, és akkor meglátjuk, hogy melyik volt a jobb. :)

Szóval én is úgy látom, hogy itt van, beszéljetek róla, addig is téma az F1, de igazából nem sok értelme van.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.12.11. 17:55:12

Hoppáá, gyökeres változés lesz a pontozási rendszerbe jövőre..
Nem akarom letörni a lelkesedésed, de semmi sem változik.
Elsőre hangzatosnak tűnhet, de 2 művelet után rájön az ember h mivel az arányok nem változnak így kb adtak a s.zarnak egy pofont. Talán még annyit sem értek vele.
cps46
Entrenador del Barça

2009.12.11. 16:49:06

25, 20, 15, 10, 8, 6, 5, 3, 2, 1.
Ez az új pontozás egy vicc. Azért, mert 8 helyett 10-en kapnak pontot, még nem kell 10-ről 25-re emelni. Így kb az első 5-ben érdemes végezni, a többi mehet a levesbe. A reális kb a 15 lett volna (valahogy így: 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1). De ha már mindeképp ragaszkodunk a 25-höz, akkor is a 7. helyezettnek inkább a 4 pont lenne megfelelő. Az FIA-nál senki nem tanult matekot?
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
levproff
Director del Fútbol

2009.12.11. 16:28:05

http://www.nemzetisport.hu/f1/2010-ben- ... t-2009825/

Hoppáá, gyökeres változés lesz a pontozási rendszerbe jövőre..
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Mihu
Director del Fútbol

2009.12.04. 16:11:56

ozsimiki írta:

sok sikert neki, remélem visszabillenti a motivációját,és 2011től egy régi Kimi kerülhet vissza az F1be. úgy vélem, csak rajta múlik.
A kocsival nem lesz gáz :) A C4 a jelenlegi legjobb WRC a mezőnyben. De mondjuk nem lesz ez olyan egyszerű. A 2003-as világbajnok Petter beleült egy C4-be, és azért látszik rajta hogy nem megy évek óta ezzel a kocsival. Ez a kocsi Loeb-nek készült, Sordo csak azért tud viszonylag jól menni vele, mert gyári pilóta, és évek óta nyüstöli a kocsit, benne tölti a fél életét. De hát Kiminek most mindegyik WRC teljesen új lenne, szóval majd elválik, hogy hogy fekszik neki ez a 300 lóerős szörny :) Ne tévesszen meg senkit, hogy az F1-es kocsi és a WRC közt van 450 lóerő különbség :)
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2009.12.04. 15:44:18

ozsimiki írta:

sok sikert neki, remélem visszabillenti a motivációját,és 2011től egy régi Kimi kerülhet vissza az F1be. úgy vélem, csak rajta múlik.
Ez a citröen lesz az egyik új kocsi. Sok sikert Kimi de én továbbra is ferraris leszek :!: :twisted:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.12.04. 15:09:22

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2009.12.04. 12:33:06

http://www.f1hirek.hu/hir/Raikkonen_egy ... 0912040933

Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.12.03. 22:36:12

Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
barca28
Jugador d'estrella

2009.11.30. 21:53:55

miihii írta:http://www.f1hirek.hu/hir/Mercedes_GP__ ... 0911191536

Na,ez lenne csak az igazán pikáns csattanó a végére!Tényleg egy német páros a Mercinél:Schumi-(és mondjuk) Rosberg. :lol: (Vagy esetleg még szélsőségeseb esetben a csapat:Kimi-Schumi :D )
Kétlem,h bármi is kisülne ebből.Bár amilyen meglepetések érnek minket a szezonzáró óta,még akármi is lehet... :P
Elég vad dolgok vannak ebben az uborkaszezonban 8)
Szerintem nagy butaság lenne Schumi részéről ha visszatérne a Forma1be.Ő sikeresen letudta a karrierjét szépen fejezte be,és nem tudom hogy most milyen az állása de biztos nem kap keveset a Ferrarinál hogy ott 'okoskodik'.Zidane se megy vissza focizni a Madridba Schumi is maradj szépen nyugodtan a helyén.
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
El fanático
Entrenador del Barça

2009.11.30. 21:33:41

http://www.f1hirek.hu/hir/Nem_kizarolag ... 0911301812

Ebből a szétválasból még újabb botrány is keletkezhet, mivel a jövő évi kocsit folyamatosan fejlesztették eddig is, méghozzá közösen a Mercedessel, akik most fontos adatokat vihetnek át Brawnékhoz...

http://www.f1hirek.hu/hir/Barrichello_n ... 0911301909

Barrichello megint addig nyilatkozgat, amíg megint nem győzhet magyarázkodni :roll:
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.11.21. 13:00:32

Nos, háát izgalmas hetek, hónapok ezek a Formula1-ben. Meki Button szerződtetésén mosolyogtam kicsit, ha valamikor, akkor jövőre megmutathatja, a kételkedőknek(nekem is részben), hogy valójában mire is képes adott egy Hamilton mellett és vélhetőleg egy versenyképes csomaggal.

Mercedes Gp-hez mondják Schumit, háát nem tudom. Viccesen kérdezném, ilyen hamar meggyógyult az a nyaki sérülése már? No, de szerintem nem fog ő visszatérni, főleg a Merciben, aztán kitudja, érdekes dolgok történtek már nem1x, de ha visszatérne, szerintem az csak is egy Ferrari lenne. ;)

Kiminek pedig lehet jót tesz majd ez az 1 év szünet, kicsit felfrissülne, és úgy térne vissza, azzal a tudásával, amivel régen vezetett, nem is akárhogyan. Bár hova fog visszatérni, az már más kérdés, mert az élcsapatoknál nem lesz hely, de ez már a jövő zenéje.. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
miihii
KHAL

2009.11.19. 18:15:44

http://www.f1hirek.hu/hir/Mercedes_GP__ ... 0911191536

Na,ez lenne csak az igazán pikáns csattanó a végére!Tényleg egy német páros a Mercinél:Schumi-(és mondjuk) Rosberg. :lol: (Vagy esetleg még szélsőségeseb esetben a csapat:Kimi-Schumi :D )
Kétlem,h bármi is kisülne ebből.Bár amilyen meglepetések érnek minket a szezonzáró óta,még akármi is lehet... :P
Elég vad dolgok vannak ebben az uborkaszezonban 8)
El fanático
Entrenador del Barça

2009.11.19. 14:32:07

miihii írta: Button.
Én nagy örömmel fogadom,bízom benne.Remélem ez a VB cím,meg az angol angol csapat és Hami olyan teljesítményre fogja ösztönözni,h tátva marad a szánk! [-o< Előre nem mondok semmit,de sztem nagyságrendekkel erősebb lett a Meki ezzel a Kova-Button cserével.Veretesebb páros,akik egy-egy jó package-el nagy dolgokra lehetnek hivatottak...Úgy legyen! 8)

HAJRÁ MCLAREN/MERCEDES! :P
Hamilton-Button páros jövőre \:D/

A többiben egyetértek miihiivel :)
Kép
LM10
Director del Fútbol

2009.11.19. 10:13:46

Nekem is Kimi volt mindig is a favoritom. Hihetetlen figura. Ha van kedve versenyezni+ jó alatta a verda, akkor mindenkit ver. Én még reménykedem, h Heidfeld helyett ő ül be már 2010-ben Rosberg mellé...naon jó páros lennének+Brawn mint a csapatfőnök...Kimi potenciális VB esélyes lenne...ha mégsem indulna, akkor Vettelért szorítok.
Titinho
Director del Fútbol

2009.11.19. 10:04:57

Nos...
Mint fanatikus Kimi rajongó, én örülök neki, hogy nem ment vissza a McLaren-hez és egyetértek azzal a döntésével is, hogy inkább akkor kihagy egy évet. Így megkapja az a 17 millácskáját még a Ferraritól a következő évre és kipróbálhatja magát a Rali-VB-n is.

Meg se lepődtem ezen, hogy ezt a döntést választotta, mert tudtam, hogy egy Kimi Raikkönen nem fog egy középcsapathoz szerződni csak azért, hogy meglegyen a fizuja és aztán egy évet bohóckodjon mondjuk egy Renaultba. Ez nem Kimi stílusa. :wink:

Ma reggel olvastam két cikket még ezzel kapcsolatosan:
Az egyikben a menedzsere megerősítette, hogy Kimi 2011-ben vissza szeretne térni, nem vonul végleg vissza, addig pedig kedvtelésének a Rally-nak fog hódolni és továbbra is figyelni fogják a Forma1 piacát már év közben is.

Ugyanakkor egy másik cikkben azt olvastam, hogy az "új csapat" a BrawnGP-ből avanzsált MercedesGP, ha egy megfelelő ajánlatot tenne Kiminek, akkor már elgondolkoznának az idei induláson is. Na az mekkora lenne: Raikkönen - Rosberg páros (még Nico sem biztos, de nagyon őt mondják). :shock: Még talán a Mercedesnél tudnám elképzelni Kimit, oda lehet, hogy elmenne. Nem semmi egy páros lenne tényleg... :twisted:

De ez a hír szerintem megmarad a kacsa kategóriában...nem kell a kardba dőlni, most emiatt az 1 év miatt, de nagyon de nagyon fogom sajnálni, hogy nem láthatom majd 1 évig a Forma1-ben a kedvencemet. Immáron 7. éve szurkolok neki, szokatlan lesz na. A LEGNAGYOBB karakter nem lesz ott jövőre. De csak jövőre! :twisted: Utána megújult erővel, és reméljük egy vb címre is esélyes Mercedessel vagy Red Bullal ismét világbajnok lehet! Számomra egyébként az álompáros az egy Kimi - Vettel páros lenne. Remélem jövőre összejön vagy a RB-nál vagy a Mercinél.

Több nagy versenyző hagyott már ki egy-egy évet az F1-es pályafutása során, aztán újult erővel visszatérve sikerült megint robbaniuk és VB-címeket nyerniük. Ilyen volt pl. Niki Lauda vagy éppen Alain Prost is. :wink:

JÓ "PIHENÉST" KIMI! VÁRUNK VISSZA! GO KIMI GO!

Így egyetlen versenyző marad akiért szorítani fogok: Sebastian Vettel! Nagyon remélem, hogy a RB egy jó autót tesz a srác alá és akkor a végén még ő is beleszólhat a vb-cím megnyerésébe. De ha összejön a Mercedes - Rosberg házasság is, akkor még neki is szurkolni fogok, mivel bírom a srácot és még csak 24 éves ő is. A legjobb korban váltott/váltana csapatot.

Személyes véleményem egyébként Buttonnal kapcsolatban egyébként ennyi: Jól elb*sztad fiú! :D A Brawn-nál (most már Mercedes) ő lehetett volna a magasságos atyaúristen, így most elment Hamilton mögé a Meki-be ahol szerintem köze nem lesz a VB-címhez. :wink: De ahogy olvasom a "nagy fejesek" interjúit, szinte mind azt mondja, hogy Button rossz döntést hozott, nem lett volna szabad elmennie a Brawntól. De hát így döntött, ő tudja, de szerintem meg fogja ő ezt bánni. (egy kicsit déjá vu érzésem van)

Egy szó mint száz, nem lesz ugyanolyan a Forma1 Kimi nélkül ezt valljuk be, de ugyanakkor így ezek az óriási pilótacserék miatt, (ami már szinte abnormális az utóbbi kb. 5 évet tekintve) láthatunk egy elég jó évet, de azt már most kijelenthetjük, hogy a két esélyese a VB-nek jövőre az Alonso és Hamilton duó lesz és csak mögöttük jöhet a képbe egy Rosberg, Vettel, Massa trió. Szerintem...

Na "csak" ennyit akartam, elég hosszú lett. Ritkán írok ide de akkor sokat. :)

Na peace everybody! :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.11.19. 03:56:36

Most hogy Alonso a Scuderia Italia egyese lett, Maranelloban biztosan gőzerővel folynak az új gép előkészítő, fejlesztő munkálatai.
A következő szezonban Alonsot nem égethetik rossz vassal, mert az év végén esetleg otthagyja a Ferrarit.
Most szó sem lesz idény közbeni feladásról, mondván inkább a 2010-es gép a cél.
Ha jövőre sem lesz eredmény, akkor Montezemolo nagyon mérges lesz és kidobál mindenkit.
Nem lennék főkonstruktőr most nála.
K.
Blaugrana palocista maximalista!
Válasz küldése