USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.11. 18:35:23

Neo, lehet úgy játszani, hogy többet dobjunk, mint kapjunk, csak azzal nem lehet bajnokságot nyerni. Ezért írta Bob is, hogy 2. kör. Lehet, hogy az alapszakaszban Keleten 3. helyen juttok be stb, a PO-ban a stabil védelem hiányában biztos halál.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.07.11. 18:28:21

Bob_Marley írta:Jó a csapat de egy második kör a maximálisan elérhető cél.S nagyon kicsi az esély hogy több legyen, miután a csapat nem tud erősíteni, draftolni ugye nem tud annyira előkelő helyen ha folyamat PO csapat, az FA-k meg nem mennek oda.
Ez esetben nem lenne szerencsésebb beáldozni 3-4 évet, s teljes rebuildhez kezdeni? :) Ha okosan csinálják, simán lehet egy ütőképes, előbb-utóbb kupa esélyes csapatot csinálni. Mostani öregeket, de még értékes embereket tradelni, pickekből jól választani, aztán mire beérnek a fiatalok, melléjük hozni 2-3 öreg rókát s voálá :lol: Persze ez közel sem ilyen egyszerű, ahogyan leírtam, de érted remélem. :)
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.11. 18:19:23

Bob_Marley írta:Lin attól még hogy behozza reklámban az árát, attól még salary cap szempontból túl lesz fizetve :D
Szerintem elfelejtjük a dolgot addigra, de majd 2014ben beszélgessünk, amikor Lin-Melo-Stoudamire fog keresni 60 milliót együtt :D És semmi mozgás tere nem lesz a Knicksnek :wink:

Kidd jó mentor lehet, de attól még szerintem nem lesz olyan az éve Linnek, ráadásul térdsérülésből jön.2ik kör továbbra is a max amit a Knicksben látok bocs :D Akármennyire szeretjük nem szeretjük Melot, nálam egy Carmelo Anthony-Stoudamire kettőssel nem lehet bajnokságot nyerni de még odakerülni is borzasztó nehéz s ezen Lin sem segít.
Majd meglátjuk Bob, majd meglátjuk. Az biztos, hogy ez a keret most egy darabig így lesz a fizuk miatt amit én annyira nem bánok. Talán Amare mehetne de ezt korábban is írtam.
Tocy írta:Szerintem ez vitán felüli, csak nem lehet mit kezdeni Amare szerződése miatt...mindkettőt meg nem lehet megtanítani védekezni, de még csak egyiket sem.
Így van, sajnos egyikőjük sem a védekezésről híres, de mit lehet tenni. Szívem szerint én szabadulnék Amare-től és sztem sokan így vannak a Knicks stábjában. De ilyen fizetéssel és ekkora sérülési kockázat faktorral esélytelen. De szerintem fel lehet őket úgy tüzelni, hogy hasznosan tudjanak 1ütt játszani. Emlékezzünk csak vissza, régen volt olyan taktikája is a Barcának, hogy mindegy hány gólt kapunk, csak 1el többet lőjünk. :D
Anthonyt meg kizártnak tartom, hogy szerződése alatt elengedi a Knicks...

kamaj! A jó öreg Tonnnnny D-ről beszélsz? Sztem jól jártatok volna vele! :lol:
Viccet félre téve, esküszöm nem értem mi volt vele az előző szezonban. Előtte parádézott meg nagy reménységnek indult. Tehetségesnek látszott és az NBA2K11-12-ban is remekül játszott... :lol: :lol: :lol:
Sztem itt valami más lehetett az ok a botrányos évére... :S
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.11. 16:37:28

Bob_Marley írta:Lin attól még hogy behozza reklámban az árát, attól még salary cap szempontból túl lesz fizetve :D
Szerintem elfelejtjük a dolgot addigra, de majd 2014ben beszélgessünk, amikor Lin-Melo-Stoudamire fog keresni 60 milliót együtt :D És semmi mozgás tere nem lesz a Knicksnek :wink:

Kidd jó mentor lehet, de attól még szerintem nem lesz olyan az éve Linnek, ráadásul térdsérülésből jön.2ik kör továbbra is a max amit a Knicksben látok bocs :D Akármennyire szeretjük nem szeretjük Melot, nálam egy Carmelo Anthony-Stoudamire kettőssel nem lehet bajnokságot nyerni de még odakerülni is borzasztó nehéz s ezen Lin sem segít.
Szerintem ez vitán felüli, csak nem lehet mit kezdeni Amare szerződése miatt...mindkettőt meg nem lehet megtanítani védekezni, de még csak egyiket sem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.11. 16:25:36

Lin attól még hogy behozza reklámban az árát, attól még salary cap szempontból túl lesz fizetve :D

Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2012.07.11. 16:18:45

Egy kis kedvcsináló így az olimpia előtt :)

http://nba.blog.nepsport.hu/archives/20 ... USA_edzes/
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.11. 16:04:42

Bob_Marley írta:De jól is emlékeztem, hogy nem adott 10+ assistot........
Megnéztem közben én is, valóban nem volt 12 passza neki "csak" 10 megy 9 meg 7. Minden esetre meglepődtem akkor emléxem. :o
Bob_Marley írta:Lin meg máshol nem fog kapni ekkora szeretetet meg pénzt sem :D Rockets jól csinálta, így túl kell fizetnie a Knicksnek őt, annyit nem ér szerintem mint amennyit majd tart a Knicks.Kidd jó lehet neki mentornak, de borzasztó kíváncsi vagyok vele kapcsolatban, véleményem szerint hullócsillag lesz az idei éve.
Emléxem ezt minden következő meccsén elmondad kb. :D De én biztos vagyok benne, hogy nem lesz az. Sztem Kiddel együtt valami forradalmit fognak alkotni. Kidd jó mentora lesz a kölyöknek. Legalábbis remélem. Nézd, igazából az is lehet, hogy túl lesz fizetve, de akkora a reklámértéke, hogy busásan megéri a Knicks-nek. Nem akarok butaságot mondani, de amikor robbant a Lin bomba a MSG részvényei kb. az egekbe emelkedtek. Annyi pénzt hozott 1 héten mint am 1 hónapban. Vagy mégtöbbet. Hidd el, okos, rafinált emberkék ülnek ott a gazdasági osztályon. Nem feltétlen a tudása miatt akarjuk megtartani... :P :wink:

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.11. 15:47:26

De jól is emlékeztem, hogy nem adott 10+ assistot.......
A legtöbb 10 assist volt 1 meccsen sikeredett ez:
http://www.nba.com/playerfile/jerryd_ba ... stats.html
Dobott 20 pont felett, de azért Torontoban még Forbes is dobott 20 pont felett :D
(stat meg nem minden Bayless szerintem nem egy nagy szám)

Sok sikert kívánok neki ráfér a Grizzliesre, de kötve hiszem hogy tudná pótolni Mayot.S amit kamaj is felvázolt a tulajok nem akarnak a csapatra költeni, nagyon nincs akit odalehetne vinni.

Lin meg máshol nem fog kapni ekkora szeretetet meg pénzt sem :D Rockets jól csinálta, így túl kell fizetnie a Knicksnek őt, annyit nem ér szerintem mint amennyit majd tart a Knicks.Kidd jó lehet neki mentornak, de borzasztó kíváncsi vagyok vele kapcsolatban, véleményem szerint hullócsillag lesz az idei éve.
Kép
Kép
Kép
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.11. 15:31:39

Bob_Marley írta:Baylesshez résszel meg nagyon nem értek egyet!!!!!!Nem tudom mikor adott ő 10-12 gólpasszt???Pontdobó inkább 1es mint 2es ígéretnek számított
Hát azt egyből gondoltam Bob! :lol: :lol: :lol:
Most nincs kedvem visszakeresni az összes meccsét, bár halkan megsúgnám, idén a sérülések miatt nem sok volt de kristáyltisztán emléxem, hogy amikor megszereztem nagy nehezen Novakért cserébe talán pont kamaj-től arra számítottam, hogy hozza majd a pontokat. Erre 3meccsen 8-10-12 asistot adott. Ami szép és jó de én tele voltam passzgyárossal... Pontokat meg keveset. Majd lesérült szal beszoptam. :o :lol:
Szal nem azt mondtam, hogy passzkirály, de tud ilyet is.
Csíptem a srácot maradjunk ennyiben kamaj, nem volt a legnagyobb kedvencem de szeretem. Nálam MELO az első és egyben az utolsó is! :P Tudom, néha már beteges... :) De ez van! :D

Kamaj, Bob! Köszi az elemzést Gay-ről. Értettem. ez most ellentétes lesz de nekem az a srác valahom mindi unszimpi volt ugyanakkor meg csípem a srácot... :lol: :lol: :lol:

És a végére egy kis Lin:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uAO443SCFs
Nagyon bízom benne, hogy nálunk marad mert itt Istenként rajonganak érte. Gyorsan firkantsa alá azt a papirost mert máshol nem fog kapni ekkora szeretetet mint NYC-ben... 8)

kamaj
Capitá del Barça

2012.07.11. 14:42:32

Figyelj Neo Bayless-ről még Te írtad, hogy szereted, lehet erős volt az egyik kedvenc kifejezés, de azért nem áll(t) messze tőle :)

Na igen, ha... Utálom ezt a szót, mert sok minden függ ettől. Nem hiszek benne, hogy be fog válni, de itt az idő, hogy bebizonyítsa, hogy nincs igazam (de az is meglehet, hogy mégse jön, mert hivatalosan még nem a mienk).

Gayre rátérve, anno amikor megjött a csapathoz, Őt kiáltották ki a csapat arcának a Franchise Playernek, de idővel kiderült, hogy nem képes a csapatot a hátán cipelni, sajnos. Nem elég jó ahhoz, amit a szerződése predesztinálná. Az idei PO-ban mindez kiderült, és őszintén, ez a csapat úgy lehetne jobb, ha ezt a rendszert egy kicsit megbontanák. Aki a tengely része az Conley és Gasol. Volt idő, amikor felrémlett Randolph cserélése is, de amire Ő képes, azt nehezen tudnánk pótolni (és amúgy is inkább szurkolói szinten merült ez fel). Gay-jel a csapat nem volt olyan hatékon, mint nélküle, és ezért lehetett volna Őt cserélni, de nagyon úgy fest, hogy megpróbálják ezt a rendszert még egyszer.

Nos röviden nekem ez a véleményem, ha van valakinek ehhez kedve, megírhatná, hogy egy ilyen kis piacon, mit lehetne tenni, hogy jobb lehessen ez a csapat.

SZERK:
Bob_Marley írta: Amúgy 2esnek szerintem Memphisbe is egy jó Courtney Lee aranyat érhetne (ahogy a Celtics is csábítgatja csak mi nem tudunk csak biannual-t ajánlani az meg kevés :D) jó védő, s azért TA-n jobb támadásban ráadásul 3as poszton is bevethető, gyakorlatilag az emlékezetes Lakers elleni kihagyott ziccere óta lefelé megy a srác, de bőven van benne potenciál, egy 10-15 pontot ő tudna átlagolni a padról!
Na igen Lee maga lenne az álom, csak, ha jön Bayless, azzal már a luxusadó fölé megyünk. Elvileg a tulajdonosbácsi azt mondta pár éve, hogy ha a csapat attól bajnokesélyes lesz, ha az adóhatár fölé megy, akkor Ő azt állja, na de hogy Bayless lenne az aki bajnokot csinál a Memphisből azt erősen kétlem. Lee egyszerűen sajnos a Memphis részről megfizethetetlen, és ráadásul nehezen tudnám elképzelni, hogy Ő idejöjjön. És még egy kis adalék: egy ideig komolyan gondolkodott a vezetőség az isteni Douglas leigazolásán... :roll:
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.11. 14:39:51

Gay sokat keres, évek óta nem nagyon tud fejlődni külső dobásokban Memphisnél meghúzzák a nadrágszíjat túl van fizetve :arrow: Cserélni kellene

Baylesshez résszel meg nagyon nem értek egyet!!!!!!Nem tudom mikor adott ő 10-12 gólpasszt???Pontdobó inkább 1es mint 2es ígéretnek számított, de jelen pillanatban kicsi az értéke ráadásul alsó psoztokon ott van Selby vagy éppen Pargo.Sehol nem tudott megragadni, csere PG-nek is azt mondom elég vékonyka a srác.Vagyis úgy fogalmazok hasonló szintűt könnyű találni.

Grizzlies amúgy tényleg elég csendes a piacon (a'la ők is kicsik s a nagyok mozognak de ezt már említettem :D) Arthur jó, kár hogy tavaly sérült volt, előtte nagyon ígéretes volt, s évről-évre fejlődött.

Amúgy 2esnek szerintem Memphisbe is egy jó Courtney Lee aranyat érhetne (ahogy a Celtics is csábítgatja csak mi nem tudunk csak biannual-t ajánlani az meg kevés :D) jó védő, s azért TA-n jobb támadásban ráadásul 3as poszton is bevethető, gyakorlatilag az emlékezetes Lakers elleni kihagyott ziccere óta lefelé megy a srác, de bőven van benne potenciál, egy 10-15 pontot ő tudna átlagolni a padról!
Kép
Kép
Kép
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.11. 14:12:39

kamaj írta:Elvileg közel vagyunk ahhoz, hogy Neo egyik kedvencét is leigazoljuk Jerryd Bayless-t.
Ezt irónikusan írtad? Mert amúgy ha jobban belegondolok csípem a gyereket mert ha elkapja a fonalat őrületes dolgokat tol a pályán. Ugyanakkor a faxom tele volt vele a fantasy-ban mert amint megszereztem nagy nehezen, le is sérült. Pedig emléxem nem sokkal elötte jött rendbe a bokája, mondom most hátha fogok egy nagyot. 8) :lol: Nem így lett... :cry:
De sztem ha elkerülik a sérülések idén, nagy hasznotokra fog vállni. Elég nagy shooter de van olyan meccs is hogy kioszt 10-12 passzt. Meglátjuk!
kamaj írta:Eddig nem vagyok elégedett ezzel az uborkaszezonnal, mert inkább visszafele menetelünk, minthogy komoly dolgokba kezdjünk (Gay cserélése pl).
Ezt nem igazán értem, bár nem nagyon ismerem a Macikat. Nem Gay a legnagyobb sztár ott? Az igazi shooter, a húzóember, a Macik arca? Erre el akarják/akarod cserélni? Mondom nem vagyok jártas Memphisben, de én azt hittem ő szent és sérthetetlen ott... :oops: :?:

kamaj
Capitá del Barça

2012.07.11. 11:37:27

Na megint jövök egy-két kis Grizzlies hírrel: Leigazoltuk Arthurt 3 évre max 9 millió, az utolsó év játékos opció. Korrekt szerződés, én szerettem amikor játszott, nem sztár alkat, de képes hozzátenni a meccshez.
Kellene egy jó C csere is Gasol mögé, de úgyis max Haddadi lesz, aki alig fog megint játszani, pedig nem egy Mbenga szint (most biztos DJ rajongóinak ezreit sértettem meg :D).
Elvileg közel vagyunk ahhoz, hogy Neo egyik kedvencét is leigazoljuk Jerryd Bayless-t. Háááát nem tudom minek, mert 2-nek kicsi, 1-ből meg vagyunk egy páran: Conley, Selby, Pargo, Wroten. Miközben egy db 2-ünk van Allen személyében. Nem nagyon tudom, hogy ezt most minek, de hátha bejön.
Eddig nem vagyok elégedett ezzel az uborkaszezonnal, mert inkább visszafele menetelünk, minthogy komoly dolgokba kezdjünk (Gay cserélése pl). Remélem az új tulaj képes lesz a tökösebb húzásokhoz, mert ez így megint max a PO-ig elég (de most már neccesebb lesz), de ott már semmi nagy dolog nem lehet.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.11. 10:39:08

Pontosan, Lewis esete jól mutatja, nem marad egy kis csapathoz akár első embernek, eljön a Heatbe 8. játékosnak...régen ez nem így volt. Oké a gyűrű stb, de ez eddig egész egyszerűen nem így működött. Nem Boston-ellenes, de akkor kezdődött ez a dolog, amikor ( nem érdekel mit/kit adtak értük, a lényeg ugyanaz ) ott összeállt a BIG3, aztán nálunk, aztán NY-ban stb...

Amúgy most Lewist leszámítva ( mert ő azért... :D ), de egy jó edzővel ez a Heat az egyik legintelligensebb csapat lehetne Wade-James-Bosh is posztjukon a sztárok közül a legintelligensebbek között vannak, és ott van még Battier, Allen...ez lehetne akár a kezdő is :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.11. 10:23:25

Tocy jól megfogalmazta, kiegészíteném azzal amit már írtam, hogy legfőképpen úgy érzem a szakadék kezd nagy lenni az igazán jók és a gyengék között.Amiből következik hogy a jó játékosok is látják vagy az öregek hogy "felesleges szenvedni egy Milwaukeeban vagy egy Utahban.Jó a csapat de egy második kör a maximálisan elérhető cél.S nagyon kicsi az esély hogy több legyen, miután a csapat nem tud erősíteni, draftolni ugye nem tud annyira előkelő helyen ha folyamat PO csapat, az FA-k meg nem mennek oda.

Nem Heat ellenes a megfogalmazás, de vegyük csak Rashard Lewist simán elmehetett volna a Bucksba nincs ott olyan reménytelen csapat bár Jennings se lángelme, de simán kellene nekik egy jó 3/4 átmenet.Helyette elmegy a Heatbe.

Szóval socio igazából az egész lényege, hogy lehet Deron együtt van Howarddal de véleményem szerint ebből következik hogy sok lesz a söprés vagy sima 4-1 az első körökben.És ami egy jó Gm ismérve hogy tudatosan felépít egy csapatot elveszik gyakorlatilag, mert hiába van egy mag még jó kiegészítőket se nagyon tudsz odavinni, mert elviszik a nagy piacú csapatok.
Rendben a Magicknél Otis Smith meg SVG sok döntése megkérdőjelezhető volt, de azért Howard körül se volt mindig hulladék csapat, illetve azért a Magic annyira nem lenne rossz de láthatóan a csapattársak is csesztek az egészre tavaly, miután a primadonna egész évben nyilatkozta ő nem akar velük játszani :D Deronnál meg azért a Utah nem volt rossz, csak hát ugye kis piac, kis pénz, kis csillogás.

Na de nem "sírok" tovább, meg nem is a panaszkodás a lényege a mondandómnak, hanem a folyamat ami pl most is megy az FA piacon, s kicsit sajnálom a kicsiket, mert így a nagy egyenlőség elve, totálisan elvész.Franchise tag bevezetése erre talán némi orvoslást nyújtana.

Soha nem lehet az eu focit összehasonlítani, de mondjuk vegyük régen a spanyol bajnokságot azért sem volt ennyire 2oldalú a csata az első helyért, mert a Valencia Deportivo, Betis, Mallorca meg tudta tartani a jó játékosokat, illetve akár nálunk akár a Realnál volt egy jó kezdő türhető paddal, most a 22ik játékos is spanyol válogatott, vagy éppen jött egy másik csapatból ahol házi gólkirály volt.Pl Albiol aki most így eszembe jut és példa.

Lou Williams elment a Hawkshoz MLE-ért

Egyébként Rashard lewis veterán minimumért simán megérte ez nem is kérdés, jó igazolás a Heatnél.
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.11. 09:58:14

neobarca írta:http://www.youtube.com/watch?v=tf1B4HZj ... r_embedded#!

Remek kis videó a Knicks 2012-es évéről. Tudom itt sokan nem rajonganak a csapatért, de gondoltam megosztom mert látványos és dióhéjban benne van minden meghatározó momentum.
Aki megnézi megnéz, aki nem az nem. Engem minden esetre keményen feltüzelt! 8) :lol:

Remélem idén alkotnak a srácok valamit. Évek óta az első csapat, ami nagyjából egyben marad... :wink:
Jó videó :) Már ebben a szezonban is lehetett volna vmi komolyabb, ha nem sérül meg Lin, majd Shump és nem a Heat ellen nyomjátok az első kört...jövőre bármi lehet :)

Rashard Lewis veterán minimumért 2 évre a miénk...már leírtam, mit gondolok róla, bízok benne :D
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.11. 09:41:10

http://www.youtube.com/watch?v=tf1B4HZj ... r_embedded#!

Remek kis videó a Knicks 2012-es évéről. Tudom itt sokan nem rajonganak a csapatért, de gondoltam megosztom mert látványos és dióhéjban benne van minden meghatározó momentum.
Aki megnézi megnéz, aki nem az nem. Engem minden esetre keményen feltüzelt! 8) :lol:

Remélem idén alkotnak a srácok valamit. Évek óta az első csapat, ami nagyjából egyben marad... :wink:

Tocy
Director del Fútbol

2012.07.10. 21:47:01

socio66 írta:hát nem tudom, lehet hogy nba-mércével ez leszállóág, meg kevés a jó csapat, de engem pont az fogott meg egy-másfél éve, mikor elkezdtem követni az eseményeket, hogy milyen sokszínű a liga, és mennyi csapat/játékos van, akiket érdemes megnézni.
most úgy nyolc-kilenc csapatnak van bajnokesélyes kerete, és van még három-négy, akik kisebb változtatásokkal beléphetnének a szűk elitbe, ez nem kevés azért, vagy régen húsz ilyen csapat volt?
és én a sztárok összeállását sem ellenzem, nekem az hol nem jó például, hogy egy deron williams-howard duó összeáll, és gyönyörű dolgokat csinálnak majd együtt, miközben külön-külön érdektelenek voltak a gyenge társak miatt.
na mindegy, ti így látjátok, biztos igazatok van, mert régebb óta követitek az eseményeket, de nálam pont az van, hogy a draft, és a folyamatosan pörgő offseason miatt egyre nő azon csapatok száma, akiket már nagyon megnéznék élesben.
Régebben szinte mindenhol volt egy jó játékos, és aki tudott mellé draftolni mjuk két átlagon felülit, az már jó csapat volt. Rengeteg csapatnak volt arca, ha bemondtam egy csapatot, egyből hozzátársítottunk egy franchise playert.

Pl Iverson-Sixers, és amikor odacseréltek mellé egy értékelhető centert, Nagydöntőt játszottak. Mavs-Nowitzki, Bucks-Ray Allen, Raptors-Vince Carter, Wolves-Kevin Garnett, Celtics-Paul Pierce, Heat-Mourning, később Wade, Rockets-Ming, Orlando-McGrady, Pacers-Miller, Hawks-Mutombo, Sonics-Payton, Odom-Clippers, Brand-Bulls, bár a vége már kicsit sántít, de nekem ők jutnak eszembe...
Persze megértem én, hogy semlegesként, vagy akár sima szurkolóként is élvezet nézni ezeket az All-Star gárdákat, csak így a kisebb csapatok, kisebb piacok teljesen esélytelenek, és nem ez a liga koncepciója.
socio66

2012.07.10. 21:28:50

hát nem tudom, lehet hogy nba-mércével ez leszállóág, meg kevés a jó csapat, de engem pont az fogott meg egy-másfél éve, mikor elkezdtem követni az eseményeket, hogy milyen sokszínű a liga, és mennyi csapat/játékos van, akiket érdemes megnézni.
most úgy nyolc-kilenc csapatnak van bajnokesélyes kerete, és van még három-négy, akik kisebb változtatásokkal beléphetnének a szűk elitbe, ez nem kevés azért, vagy régen húsz ilyen csapat volt?
és én a sztárok összeállását sem ellenzem, nekem az hol nem jó például, hogy egy deron williams-howard duó összeáll, és gyönyörű dolgokat csinálnak majd együtt, miközben külön-külön érdektelenek voltak a gyenge társak miatt.
na mindegy, ti így látjátok, biztos igazatok van, mert régebb óta követitek az eseményeket, de nálam pont az van, hogy a draft, és a folyamatosan pörgő offseason miatt egyre nő azon csapatok száma, akiket már nagyon megnéznék élesben.
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.10. 20:51:51

Tocy írta:szerk.: Franchise Player a csapat arca, a csapat szíve, csapat legjobbja, olyan játékos, aki a játékával és a személyiségével is vezér tud lenni, rá lehet építeni egy csapatot. Csak jelenleg ezek az emberek kb mind együtt játszanak egy másikkal...
Köszönöm a leírást, valami ilyesmire gondoltam én is csak nem voltam benne biztos. :oops:

A leírásod is rendben van részemről. Borzalmasan kíváncsi vagyok, mi lesz jövőre amikor nem lesz ilyen feszített a tempó. Talán kevesebb lesz a sérülés, nem lesznek olyan fáradtak az izmok. Jajjj már alig várom, pedih hol van még a szezonnyitó... :( 8)

Tocy
Director del Fútbol

2012.07.10. 20:25:27

Igen ez nekem sem tetszik ( persze a Heat-fan ne mondja már...de akkor se ), Heat-OKC-Lakers-Nets-Knicks kezdők brutálisak, nálunk ugye 3 All-Star, mind3 még a pályája csúcsa felé, plusz kiegészítők, Allennel-Battierrel még a padunk sem tűnik rossznak, Lakers 4 All-Star plusz MWP és még megy Grant Hill, OKC szintén BIG3, két jó magas plusz Sefolosha, Nets Deron-Joe-Howard lesz valószínűleg, ez egy újabb BIG3...Knicks meg 3-4-5-ös posztokon ligaelit, Lin a legújabb irányítószenzáció, Shumpert az egyik legjobb perimeter védő, és a padon Kidd-Camby-JR...félelmetesek ezek a csapatok tényleg. Bárki nyerhet ezek közül jövőre. És akkor még a Celtics is ott van, ahol azért sok fog múlni a két nagy öregen, de Bradley-Rondo is ott van még, és akkor a padon Terry, Bass, Green...oké egyikőjük kezdeni fog. Ez már így 6 csapat, ott van a Spurs meg a Clippers, és ennyi, a Bulls szerintem sehol nem lesz, a Pacers szintén, a Philly szintén, Nyugaton a Mavs sehol, még a Wolves-ban lehet valami, de hát azért ott sem All-Star csapat van, többiek meg valahol máshol, esélytelenül. Ezek a csapatok a többieket egy PO-ban simán söprik ki jövőre, akkor különbségek vannak, hogy félelmetes.

szerk.: Franchise Player a csapat arca, a csapat szíve, csapat legjobbja, olyan játékos, aki a játékával és a személyiségével is vezér tud lenni, rá lehet építeni egy csapatot. Csak jelenleg ezek az emberek kb mind együtt játszanak egy másikkal...
neobarca
Director del Fútbol

2012.07.10. 20:24:05

Bob_Marley írta:Bocs, elmerengtem :D
Ritkán van Bob, hogy teljesen egyetértek veled (valszeg ez a Bos-Nyk ellentét miatt van :D ) de ezt most jól kifejtetted. Durva hasonlat, de pl a Formula 1-ben se szeretem azt, hogy vannak Top csapatok és vannak futottak még kategória, ahol lehet a 2. Sumi ül, de nem tud bizonyítani.
Jó tudom azért ez eléggé erős hasonlat van de minden esetre arra akartam ezzel célozni, hogy egyre nagyobbak a szakadékok szerintem is.

Viszont lenne egy kérdésem: Mit jelent az, hogy franchise player? Úgy dereng valami de biztos ami biztos, kérlek világosítsatok fel! 8) :lol:

Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.10. 20:12:39

Igen valakit akkor el kelle küldeni, bár igazából ha meg azt veszem Battier ugyanazt tudja mint Lewis csak jobb kiadásban, így azért felesleges oda, Jamison meg lehetne magas ember csere, meg volt James haverja a Cavsben, de lusta pattanózni s a védekezése meg nem jó.Úgyhogy így belegondolva tényleg hulladék a Heatnek ha bármleiyk is esetleg aláírna veteránért.

Mellesleg a podcastben szó volt róla, hogy soha nem volt ennyi bajnokesélyes csapat, illetve lehet ennyi bajnokesélyes ez a pontos megfogalmazás :D Ez igaz de ha belegondolunk most gyakorlatilag mi van? A nagy piacú csapatok oltárira erősek, illetve plusz az OKC de a többi csapat meg "hulladék".
Keleten Miami-Celtics-Knicks-Nets-Bulls (Rose ki tudja :roll:) és a szimpi Pacers, de igazából csak az első 4 akik jók de a konferencia többi tagja még ha vannak ígéretes fiatalok akkor is "esélytelen" s úgy gondolom ráadásul jó pár évig.
Nyugaton
OKC-Spurs (ők azért akár mi van ott vannak)-Lakers -Clippers???

Hiába vannak szimpatikus jól építkező franchiseok, gyakorlatilag óriási szakadék kezd kialakulni az igazán jók és a rosszak között, legalábbis így látom.Nem hiába van hogy évenként döntögetik a negatív rekordokat egyes csapatok.S összességében nem biztos hogy ez így nagyon jó tendencia, mert oké ott a draft építkezzünk, csak ugye abban benne van mindig, hiába jó valaki az egyetemen teljesen más az NBA és eltűnnek a süllyesztőben olykor játékosok.S hiába draftol valaki, ha a szabad ügynök piacon tényleg gyakorlatilag ugyanaz a 8-10 csapat mozog, s a többieknek esélyük sincs megfogni valakit.

Lehet mondani egy Celticses sír ezen??? :D De amire kiakarok lyukadni, érdekes tendencia kezd kialakulni s nem úgy mint régen van egy FP játékos mellette 1-2 nagyon jó játékos, s 1-2 remek kiegészítő és a padra 1-2 ember s ellehet indulni, hanem az van gyakorlatilag a padon a 8-9ik ember is valaha All-Star volt vagy éppen a másik csapatban ahonnan jött sima 10-15 pontos játékos volt.
Nyilván túlzás kicsit, de tényleg ahogy Bazska pl az egyik podcastben felvetette, régen gyakorlatilag volt esetleg egy jó 6ik embered, de a padon "töltetlékek" voltak, ma meg azon kívül hogy az elit csapatok kezdőjében olykor 3-4 All-Star van a padon is kezdőszintű emberek csücsülnek, míg a kicsik évek óta lavíroznak a dagonyában, s egyre kisebb az esély a kimászásra.....Gyakorlatilag az hogy még egy OKC összejöjjön nagyon kicsi az esély :?

Bocs, elmerengtem :D
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.10. 19:47:35

Hát Jamison jelenleg kb a Bobcatsbe is kevés lenne, míg Lewisban én azért látok még lehetőséget, tud védekezni, lehet játszatni 4esben, és tud triplát dobni...nálunk azt a 15-20 percet le tudná játszani szerintem gond nélkül, hasznosan, ha 4es akkor van egy emberünk Bosh mellett, aki meg tudja fogni a labdákat bent, fel is tudja tenni, vagy kimegy triplázni, azt még mindig 40% körül be tudja dobni...nem mondom, hogy hú de nagy fogás lenne, de ha kicsit megembereli magát a gyűrűlehetőség miatt, hasznos játékos lehet. Már persze, ha végül itt köt ki. Én azért nem bánnám...csak akkor JJ valszeg megy ( Lewis nála mjuk sztem hasznosabb ), bár lehet, hogy így is...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.10. 19:30:20

balinteer írta:A Summer League meccseit hol tudom nyomon követni,örülnék pár linknek.:)
http://www.thefirstrow.eu/
Itt m mindig minden van :D
neobarca írta:
Tocy írta:Jamisont akarjuk...minek? Őt tényleg ne...akkor már inkább Lewis...
Jamisont mi is akarjuk, de nem lesz már rá keret. Meg szerintem ő nem nagyon tűrné a padozást... :lol:
Lewis sztem meg se közelíti Jamisont meg amúgy is az a csávóóóóó. Nem tudom mit láttok rajta... :wink:
Ezzel így azért nem értek egyet.Először is mindkettő hulladék ember :D De Jamison védekezni nem tud gyakorlatilag 3ast dob és ennyi nem mintha Lewis gyorsasága nem kopott volna az évek során de azért szerintem pl régi nagy cimborája Allen mellett pl tudna azért segíteni Miamiban, többet mint Jamison.És igen látványosan lefelé megy, de azért mondjuk pár éve amikor azért olyan csapatban volt (lsd Magic) akkor azért fontos volt Rashard játéka s szerintem bármelyik bajnokesélyes csapatban ő többet érhet mint Jamison.

szerk: podcast remek lett, még azért hangminőségben lehetett érezni ez az első, s ugye itt kevesebb a poénkodás rész, de ezáltal sokkal több szakmai dologról van szó, s Zsivera Gábor állítom az egyik legjobb, legszimpatikusabb cikkíró a kezdo5-ön illetve a Celtics topikban is :D Minden lényeges dologra kitértek és külön öröm volt, hogy az Olimpiáról is sok szó esett a végén.

The Magic are once again talking with teams other than the Nets about a Dwight Howard trade, according to ESPN.com.
:lol: Rájöttem hogy a Nets vezetése vagyok én a Magicé meg neobarca :mrgreen: Iszonyat milyen szappanoperát képes leművelni ez a 2 csapat.De jelen esetben én a Magicknek szurkolok, ha már ilyen pofátlanul viselkedik velük Howard, szívassák csak :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése