Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2013.05.11. 16:53:03

Megvan!!! :D
Végre megcsinálták a lányok. Az Egri Viktor majdnem elsírta magát.
Jövőre címvédés! :twisted:
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.05.11. 16:49:18

Köszönjük Ambros Martin! a legnagyobb szerepe Lunde mellett neki van ebben.
Igazából papírforma, 3 éve folyamatosan kéne nyerni,annyival jobb volt az elmúlt években a győr, de egy Martin hiányzott ide.

Bravó!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
noname
Llegenda del Barça

2013.05.11. 16:45:52

megvan
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2013.05.11. 15:57:24

5-el megyünk a félidőben, meglesz ez! 8)
visca el barca
Presidente del Barça

2013.05.11. 14:10:38

Alcantara írta:Senki a mai meccsről? Nemsokára kezdődik. Szomorú! :cry:

A mai napon meglesz a hőn áhított BL győzelem. Szeretnék maximalista lenni, 1 góllal nyerjen a Larvik, hogy a tipppmixem is bejöjjön. :wink:
én várom :D remélem csóri győrieknek összejön már egyszer az életben valami.

ha megtudják állitani a norvégok rohanós játékát és védekezésben ott lesznek a toppon, akkor nem lehet baj. ha meg a görbicz, lekics, amorim, löke, haraldsen ötösből 2-3 100%-ot tud hozni, akkor meg főleg...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.05.11. 13:28:39

Senki a mai meccsről? Nemsokára kezdődik. Szomorú! :cry:

A mai napon meglesz a hőn áhított BL győzelem. Szeretnék maximalista lenni, 1 góllal nyerjen a Larvik, hogy a tipppmixem is bejöjjön. :wink:
Alcantara
Director del Fútbol

2013.05.06. 15:08:35

Initom írta:azért én annyira nem ájultam el a Győr játékától ! Játszottak már sokkal jobban is. De a lényeg ,hogy nyertünk idegenben! Leganger egy isten :) heti egyet edz :lol:

A magyar klub kézilabda a csúcsán van ! Sajnálom az MKB-t hogy a Kielt (és ilyen undorító bírokat) kapott ellenfélének.

Itthon meg lesz !!!!
Bocsi, hogy ezt írom, de én viszont nagyon elvagyok a Győr tegnapi teljesítményétől! Játszottak jobban, ebben igazad van,viszont nem BL döntőben!! Ez azért nem mindegy! Ez az első olyan BL döntőjük, amikor érezni lehet, hogy taktikailag, fizikálisan fölé növünk egy (norvég!!) ellenfélnek. A többi eddig egyáltalán nem volt meggyőző számomra, hogy jobbak vagyunk egy döntőben.
Az edző tudása különösen azért, mert eddig szinte, olyan esetleges alapon reagáltak egy BL döntőben. Ennél a palinál teljesen látni, hogy ura a helyzetnek, minden taktikai lépésre van válasza.

Csak akkor szégyellném amit leírtam, ha előjönne a női kézilabda betegsége a visszavágóra, a hirtelen formahanyatlás.
Remélem minimális az esély erre.
Leganger ennél jobban már nem fog védeni talán, a többit a lányok hozni fogják.
Initom
Entrenador del Barça

2013.05.06. 11:39:30

azért én annyira nem ájultam el a Győr játékától ! Játszottak már sokkal jobban is. De a lényeg ,hogy nyertünk idegenben! Leganger egy isten :) heti egyet edz :lol:

A magyar klub kézilabda a csúcsán van ! Sajnálom az MKB-t hogy a Kielt (és ilyen undorító bírokat) kapott ellenfélének.

Itthon meg lesz !!!!
Abi & Tito
visca el barca
Presidente del Barça

2013.05.06. 11:26:05

hát igen, leganger az leganger :D még így öregasszonyként is képes olyanokra, mint más senki. mikor aktivan kézilabdáztam nem hiába volt a példaképen :D sőt, emberileg is nagyon ott van a toppon

a 2003-as, horvátországi vb-n, mikor a kikaptunk a döntőben a franciáktól, ott volt mögöttem a csarnokban kjersti grinivel (a norvég válogatott egykori másik csillagával), épp szakkomentátorként tevénykedtek, mivel ugye akkor ők nem jutottak ki és nem játszottak.

vége a meccsnek, hát mit tagadjam, erősen ittas állapotban, totál magamba roskadva ültem a lefujas után az üres csarnokban, ő meg fogta magát, átmászott minden kamerán meg állványon, leült mellém és megvigasztalt :D beszélgettünk vagy negyed órát :D hát ilyenek a norvég sztárok :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.05.06. 10:27:52

Jó kis meccs volt. Ugyan voltak hullámvölgyeink, de a végén sikerült átbillenni és behúzni a meccset. Ideje lenne már megnyerni a béelt. :D
Szombaton jön a visszavágó. 8)
Alcantara
Director del Fútbol

2013.05.06. 07:11:32

Fantasztikus meccs volt! A Győr egyszerűen kiváló, ez nagy valószínűséggel az edzőnek döntő jelentőséggel köszönhető. Régen láttam ilyen taktikus, mindenre jól reagáló edzőt magyar csapat mellett.
Felüdülés az utóbbi évek, "ugrálgató, idegbeteg" edzője után.

Erőnlétileg is felülmúltuk a norvégokat, ami a mai kézilabdában igen nagy szó.
Remélem a visszavágón tartjuk ezt a magas színvonalat, akkor meg lehet az a csodálatos siker, amire Győrben hosszú évek óta várnak.

HAJRÁ GYŐR, HAJRÁ CSAJOK!!!!!
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.05.05. 20:55:47

Kicsit szomorú, hogy még nem emlékezett meg senki a győri lányok sikeréről. Jó kis meccs volt.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne győzzön a Győr (de persze ők ne így legyenek ezzel). Megint csak ki tudtunk jönni a hullámvölgyből, de még hogy. A végén tudtuk irányítani a meccset, fegyelmezettek voltunk a lerohanásoknál. Ambros Martín nagyon érzi a meccset, okosan irányította a csapatát. A két kapus elképesztőt nyújtott, de főleg Leganger... ha csak fele ilyen jól véd, lefutott is lehetne ez a párharc.

Iszonyat jót tett a külföldi vér ennek a csapatnak is, de szerintem a magyar kézilabdának is. Én pl. azt gondolom, hogy ezen a BL döntőn az elveszítettekhez képest Löke lehet a különbség. Még az edző személyét is háttérbe szorítja, hogy végre a legfontosabb pozícióban egy igazi klasszis lesz.

Hajrá csajok!
Alcantara
Director del Fútbol

2013.05.05. 08:17:59

Nem tudom, hogy sokan vannak-e ezen a fórumon, akik szeretik a női kézilabdát, én például "bolondulok" érte.

Nagyon várom a mai döntő első meccsét, remélem a Győr ma is nyer már az első meccsen. A Larvik rettenetesen erős ellenfélnek ígérkezik, annak ellenére, hogy oda-vissza lelépték őket a csoportmeccsen a csajok.
A Krimnek talán jobban örültem volna, nem szeretem a norvég ellenfelet, mert "megőrjítenek" a gyors, lerohanásos góljaikkal.

Ennyi év sikertelen kísérletei után, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ebben az évben ne kerüljön Győrbe a trófea. Ez a mostani csapatunk szinte már tökéletes, remélem nem kell átélni a tavalyi döntő keserűségét.

HAJRÁ GYŐR, HAJRÁ CSAJOK!!!
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.04.29. 14:59:48

Mezner2 írta:Szerintem meg a Veszprémnek,és úgy egyáltalán bármelyik magyar csapatnak igenis MAGYAR EDZŐRE van szüksége!!! Az lenne az igazi erősítés szerintem ha mondjuk Mocsai visszaülne a padra,vagy akármelyik tehetséges magyar edző,kulcsfontosságú lenne a motiválás,és az,hogy ez a legtöbb játékos ANYANYELVÉN történjen,teljesen máshogy hangzik ugyanaz az utasítás /lelkesítés magyarul mint spanyolul,és higyjétek el,hogy ez is sokat számít!
Hát ne is haragudj, de ez egy hatalmas sületlenség! Néhány hozzászólással lejjebb a "magyar szokásra panaszkodsz", majd magyar edzőket követelsz (és az, hogy az anyanyelv miatt, na ezt meg még inkább nem értem, főleg klubcsapat esetében nem). Eleve nem értek egyet a magyar betegségként emlegetni ezt a dolgot (tudom, te nem ezt mondtad, de sok helyről hallani), de egyértelmű, hogy jobbak vagyunk a végjátékokban mióta nem erőltetjük a magyar edzőket. Ráadásul elárulom, hogy a dán-magyar olimpiai és a francia-magyar világbanoki döntőn is Mocsai volt a szövetségi kapitány. A Kiel ellen pedig bármelyik csapat megszenvedhet ugyanígy (Barca-Kiel BL döntő nem emlékszem mikor, de nem olyan régen), a világ legjobb csapata. Fejlődési pályán vagyunk, ekkora baklövéssel kár lenne kukába dobni (magyar edzők erőltetése-->szerintem meg pont a futballban kellene erről leszokni). Ezzel párhuzamosan rendbe kell tenni az utánpótlás képzés bizonyos részeit, a bajnokság színvonalát megemelni egy picit, és ott vagyunk az elitben (klub szinten is jót tennének a légiósok szerintem).
PCsabi
aka Game90

2013.04.29. 14:09:41

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.27. 21:46:53

Magyar játékosokkal nem lehet nagyszabású eredményeket elérni,és magyar edző sincs sok, aki megfelelő lenne erre a szintre. Mocsai igen,de vele megfáradt a csapat.
Persze sokat számítani, de nézd meg a Kiel-t pl, hogy hány német volt a kezdőben,így hirtelen belegondolva egy sem,de a padon is alig. Hamburgban is kevés van, Barcelonaban is sok légiós, AtMa-ban is.
Ezt csak így lehet, máshogy nem. Aki üti a szintet és magyar, az ott is van veszprémben. (kiv. Mikler)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.27. 21:42:30

Szerintem meg a Veszprémnek,és úgy egyáltalán bármelyik magyar csapatnak igenis MAGYAR EDZŐRE van szüksége!!! Az lenne az igazi erősítés szerintem ha mondjuk Mocsai visszaülne a padra,vagy akármelyik tehetséges magyar edző,kulcsfontosságú lenne a motiválás,és az,hogy ez a legtöbb játékos ANYANYELVÉN történjen,teljesen máshogy hangzik ugyanaz az utasítás /lelkesítés magyarul mint spanyolul,és higyjétek el,hogy ez is sokat számít!

Egyébként a vízilabdás résszel egyet kell,hogy értsek sajnos !
zola8787
Director del Fútbol

2013.04.27. 21:36:31

visca el barca írta:
csababarca írta:Nem lepődök meg,ez a kiel évek óta így van ott az FF-ben,és döntőzik,vagy nyer.
:D az elmult 20 évben 14 német bajonki cimet nyertek, gondolom azt is a szél fujta nekik.

jobb csapat mint a veszprém, viszont most tényleg gusztustalan volt a biraskodas.
Akár hány magyar kézi meccset néztem, mindig kicseszett velünk a bíró... :lol: De komoly, a kommentátor mindig ezt mondogatja és nem 1-2 meccset láttam már. Igaz a kézit nem bírom végig nézni, 22dik percben istenek vagyunk, következő 3 percben kapunk 7 gólt. Nem bírom idegekkel :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.27. 21:35:41

Vízilabda az a sport, amit a 21. században a leginkább manipulálnak a bírók,és a leginkább megfigyelhető a bíráskodásban a következetlenség. ezért se nézem már régóta, mert ott egyre inkább megfigyelhető, hogy nagyon belenyúlnak a meccsekben.

amúgy igaz amit írsz, nyilván ha nagyon jók vagyunk, akkor hiába a bírók,akkor is nyerünk. viszont ez nem volt igaz ránk ma, csak 25 percig az első félidőben. A kiel sem játszott jól otthon, sőt, de ők akkor is megkapták a segítséget, -6ról sem véletlen álltak fel...
nah mindegy, ez van, Egri is mondta, hogy tudtuk,hogy nagyon meg kell verni őket,hogy ne nyúlhassanak bele...de ez nem jött össze, majd jövőre talán!

viszont kell erősítés, pl Laci mögé egy normális lövő, Csaszi pótolva lesz, neki már lefőtt itt a kávé, kár is volt erőltetni ma, látszott rajta,hogy nem 100asan teszi oda magát, plusz egy balátlövő Jamali mellé,mert Terzic édeskevés.

Szóval ez 3 érkező, ebből 2 garantáltan fog érkezni (irányító+balátlövő),de én keresnék egy fiatal tehetséget Nagy mögé is.
Tanulóévnek ennek a csapatnak ez jó volt,van fejlődés, már nem törlik fel velünk a padlót a pénzesebb,gazdagabb országok csapatai, ez jó dolog!

visca el barca írta: :D az elmult 20 évben 14 német bajonki cimet nyertek, gondolom azt is a szél fujta nekik.

jobb csapat mint a veszprém, viszont most tényleg gusztustalan volt a biraskodas.
nézd meg az utóbbi években a hazai bl-meccseiket, az egyenes kieséses szakaszban,és majd rájösz.
Vagy csak nézd meg az odavágóját ennek a párharcnak. Nem feltűnően csinálják (bár ma igen), de olyankor amikor kell, akkor szépen elhelyeznek az ellenfélnek 1-1 kétpercet, hetest. ezt kár vitatni, nem a bundesligáról beszéltem,bár ott is panaszkodnak rájuk rendesen.
Viszont nagyon jó csapat,erősebb mint a veszprém, papíron nem kéne erre rászorulniuk,de mindig megkapják így is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2013.04.27. 21:38:28-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.27. 21:33:45

csababarca írta:Nem lepődök meg,ez a kiel évek óta így van ott az FF-ben,és döntőzik,vagy nyer.
:D az elmult 20 évben 14 német bajonki cimet nyertek, gondolom azt is a szél fujta nekik.

Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.27. 21:27:35

csababarca írta:MEzner, ez igaz,sajnos, viszont jól mondta Egri Viktor, egy téves ítéletük nem volt a bíróknak,ami minket segített volna...kint is akkor fújták oda a meccset amikor kellett,itt meg aztán végig.
Nem lepődök meg,ez a kiel évek óta így van ott az FF-ben,és döntőzik,vagy nyer. Narcissenak nagyobb respectje van mint fociban Messinek,vagy Cének a bíróknál, első félidőben már ki kellett volna szórni 3szor.,ehelyett fél perccel a végén küldték ki ELŐSZÖR!
persze dán bírók voltak, nem is kell mondani, németeknek valahogy mindig dánokat küldenek, érdekes.

Mindegy, kint kellett volna nyerni,ha hagyják, de ez felháborító volt,és nincs még egy ilyen nemzet,akikkel ezt meg lehet sorozatosan csinálni.
Sportdiplomáciánk a béka luka alatt sajnos.
Igen,a bíráskodás gusztustalan volt,erre viszont Kemény Fecsó bának volt egy nagyon jó mondása (Kemény Dénes édesapja,ő volt a junior korosztályos válogatott edzője) :
"8góllal kell jobbnak lenni az ellenfélnél,ha a bírók csalnak akkor legfeljebb csak 4-el nyerünk"
Nyilván nem szó szerint értendő a dolog,de úgy gondolom,hogy a lényeg benne van! Ja,és elfelejtettem mondani,hogy ő az az edzőfejedelem akinek egyszer a csapata (Kiss Gergő,Kása,Fodor Rajmi,stb.) 73meccsen és 3éven át veretlen maradt,ő valahogy át tudta adni a győztes mentalitást a srácoknak,és mindig magukban keresték először a hibást,és nem mutogattak újjal a másikra,talán nem véletlen,hogy az egyetlen sikeres magyar csapatsport a vízilabda :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.27. 21:06:21

Csak gratulálni tudok a bíróknak, továbbjuttatták a Kielt. Ők jelentették a különbséget. =D>
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.27. 17:46:28

MEzner, ez igaz,sajnos, viszont jól mondta Egri Viktor, egy téves ítéletük nem volt a bíróknak,ami minket segített volna...kint is akkor fújták oda a meccset amikor kellett,itt meg aztán végig.
Nem lepődök meg,ez a kiel évek óta így van ott az FF-ben,és döntőzik,vagy nyer. Narcissenak nagyobb respectje van mint fociban Messinek,vagy Cének a bíróknál, első félidőben már ki kellett volna szórni 3szor.,ehelyett fél perccel a végén küldték ki ELŐSZÖR!
persze dán bírók voltak, nem is kell mondani, németeknek valahogy mindig dánokat küldenek, érdekes.

Mindegy, kint kellett volna nyerni,ha hagyják, de ez felháborító volt,és nincs még egy ilyen nemzet,akikkel ezt meg lehet sorozatosan csinálni.
Sportdiplomáciánk a béka luka alatt sajnos.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.27. 17:22:57

Na,azért sajnos a Veszprémnek is sikerül bebizonyítania,hogy magyarok vagyunk,kinn +6-ról -1,és most is a végére esünk szét,ha sportvezető lennék akkor nagyon komoly pénzeket fordítanék sportpszichológusokra...
salas9
Entrenador del Barça

2013.04.27. 17:20:42

Elég necces lesz a vége... De amúgy most nem azért,de amit a Dán bírok leművelnek... Katasztrófa :roll:
Kép
Válasz küldése