Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 16:14:31

Én csak azt mondom hogy Rosberg es Hamilton tudásra nem egy kategória. Hamilton ott van a Lauda-Senna-Schumacher vonulatban, Rosberg pedig egyértelműen nincs. Mondom, egesz évben neki szurkoltam de egy VB cím miatt nem kerül be a történelemkönyvekbe, ahogy Button sem.
Ezzel is lehetne vitatkozni. Pl. ottvan Button, nem volt olyan gyors, mint Hamilton, viszont nagyon hidegvérű pilóta, nagyon jól tudta óvni a kocsit és a gumikat, a kaotikus futamokból emiatt általában nagyon jól szokott kijönni. Míg Hamilton olykor képes elveszteni a fejét, hibázni, szétcsapni az autót, és olykor hosszabb ideig is elhúzódik nála ez a forma. Ezért is volt olyan szezon, mikor csapatársak voltak, hogy Button magasan verte, aztán persze volt fordítva is. Én is jobbak tartom a csokit, de nem olyan egyértelműen.
Rosbergből eddig éppen az a hidegvér megőrzés hiányzott, ami Buttonban megvolt, de idén végre felnőtt a feladathoz.
Tromort77

2016.11.27. 16:06:50

Egész évben kellett volna jobban teljesíteni nem az utolsó futamon feltartani a csapattársat, hogy megelőzzék mások. Én megértem, hogy a csapat szempontjából ez nem tetszett. Főleg azok után, hogy hatszázszor szóltak rá. Senki nem szereti, ha a pilótája ellenszegül. Toto Wolff nem véletlenül vágott olyan fejet amilyet. Persze azért bajnok alkatok mert mindent megtesznek a győzelemért, de azért versenyezni, hogy a csapattársad hátrébb kerüljön az elég aggályos.

De Rosberg behúzta és ez a lényeg. Nem gondoltam volna a szezon elején, hogy képes lehet elbírni ezt mentálisan. A sebessége mindig is megvolt, de tavaly év végén szintet lépett. Miután meglett Hami címe és kitűzte magának a mini vb-t ott lendüeltet vett és azt át tudta menteni erre a szezonra. Az nem kérdés, hogy Hamilton a jobb pilóta, de hibázott idén és ezt Rosberg kiharcolta.

Még erre a kis feltartásra kitérve, ez mutatta meg igazán milyen gusztustalanul nagy fölénye volt a Mercedesnek. :D Remélem jövőre az új szabályoknak köszönhetően megint megborulnak az erőviszonyok.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.27. 16:02:50

Nero. írta: Én csak azt mondom hogy Rosberg es Hamilton tudásra nem egy kategória. Hamilton ott van a Lauda-Senna-Schumacher vonulatban, Rosberg pedig egyértelműen nincs. Mondom, egesz évben neki szurkoltam de egy VB cím miatt nem kerül be a történelemkönyvekbe, ahogy Button sem.
azért ezen most felhorkantam.
eredményekben, címekben, stb minden bizonnyal ott van.
A modern f1 legjobbja az tény.
De amiről valaha szólt ez a sport, és szólnia kellene, abban a tekintetben nincs egy lapon a 3 említett személlyel.
Vettel sincs, hiába van 4 vb címe.

Maga a felvetés,hogy Rosbergnél jobb az nem kérdés, de én ezt a jelenlegi f1et nem tartom szintnek.
Van másik 8-10 versenyző aki beülne a mercikbe VB-k lennének valószínűleg, de legalábbis harcolnának a címért.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.27. 15:57:27

LG írta:
Nero. írta:Szezon közben nagyon Rosberges voltam, de megmondom őszintén jót nevettem volna ha itt a végen bejön Hamilton taktikája. Amit ma csinált azt a német soha nem tudná.
Nem tartom túl korrekt dolognak a friss világbajnok lehúzását. Hamilton nyomást gyakorolt rá, ő ezt elbírta, több pontot gyűjtött, igy vb lett, a többi csak mese habbal, ahogy Bob szokta mondani. :D
Én csak azt mondom hogy Rosberg es Hamilton tudásra nem egy kategória. Hamilton ott van a Lauda-Senna-Schumacher vonulatban, Rosberg pedig egyértelműen nincs. Mondom, egesz évben neki szurkoltam de egy VB cím miatt nem kerül be a történelemkönyvekbe, ahogy Button sem.

Remelem jövőre a Red Bull épít valami űrhajót megint és Verstappen odaver a Merciknek. :D
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.27. 15:56:06

Nero. írta:Szezon közben nagyon Rosberges voltam, de megmondom őszintén jót nevettem volna ha itt a végen bejön Hamilton taktikája. Amit ma csinált azt a német soha nem tudná.
De vehetjük azt is, hogy Rosberg meg kiállta a próbát és nem remegett meg. Ideg kell ehhez is, hogy figyelj előre, de még inkább hátra.

Viszont a Mercedes, amit művelt nekem nagyon nem volt szimpatikus. 1-2 helyen a kocsi, de beszólnak, hogy veszélyben a futamgyőzelem.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.27. 15:51:48

Nem tartom túl korrekt dolognak a friss világbajnok lehúzását. Hamilton nyomást gyakorolt rá, ő ezt elbírta, több pontot gyűjtött, igy vb lett, a többi csak mese habbal, ahogy Bob szokta mondani. :D
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.27. 15:45:23

Szezon közben nagyon Rosberges voltam, de megmondom őszintén jót nevettem volna ha itt a végen bejön Hamilton taktikája. Amit ma csinált azt a német soha nem tudná.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.27. 15:41:10

Gratulálok Rosbergnek! Mint írtam 21 futam után ha valaki első és a szezon nagy részében első akkor nincs kérdés.

Lewis mindent megtett, a végén csak hozza a versenyeket is, de összességében katasztrofális volt az idény. A nagyon szerencsétlen szezonkezdéssel majd a sikeres felzárkózással és az általam annyiszor szóba hozott nyári szünettel. Ott valami nagyon félre sikerült és sorra mentek el a futamok. Nagy kár ezért az idényért, de én is úgy érzem idén nem volt meg a koncentráció és azt hitte Lewis, hogy jön minden magától. Én azzal sem értek egyet, hogy a szerelő csere jót tett volna, igen Rosbergnek. Nagyon sokat jelent az F1-ben, hogy összeálljon a vas és a pilóta és a szerelők kulcsfontosságú háttéremberek. Massa mióta ugyanazzal a mérnökkel nyomja például. Állandóság nagyon fontos, de ezek csak adalékok, Hamilton laza volt idén. Ebből feltétlenül tanulni kell és szerintem fog is, mert nem egyszer jött vissza nehéz helyzetből. Az a mindent elsöprő vérprofi ragadozó nem volt meg, ami pl tavaly nagyon jellemezte. Meg kell találnia a helyes utat és meg is fogja.

Ma meg remekül taktikázott, Mercedes meg rászól. :D Ez volt az egyetlen esélye, Horner már előre jelezte, hogy ezt fogja csinálni Lewis. Megpróbálta és nem jött be, még csak fel se tartotta konkrétan. Hihetetlenek a németek. :D

Go Lewis!!!
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.27. 15:32:23

Most bármibe lefogadnék hogy Rosberg ezt is elszúrja majd.... :roll:

Mégsem, megnyerte.
Megérdemelte végre, és most a csapat sem tudott beleszólni igazából.

Grat neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2016.11.27. 15:43:49-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.27. 14:31:32

Hamilton eddig nagyon okosan egyben tartja az elso hatot. Rosberg kicsit beijedt a hollandtól. :D

Kvyat :lol:

Ez a Ferrari irdatlan nagy szégyen. A Mercik szándékosan lassan mennek és még így se tudnak beleszólni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.27. 14:07:04

Na hát így hogy az egyik potenciális veszélyforrás utolsó helyre visszaesett gyakorlatilag eldőlt minden, valami isteni csoda kéne. Ferrari egy biciklit nem tud megelőzni nemhogy Rosberget. :D

Ooh Buttonnak kieséssel ér véget egy remek pályafutás. Nagyon intelligens, remek versenyzőt veszít a cirkusz. Nagyon szerettem őt, Lewis-Button páros volt az egyik legjobb a McLarennél, tökéletesen tudták együtt dolgozni.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.11.27. 13:19:52

Szerintem ez undorító nyilatkozat volt. Nem csak Nico felé, de a csapat felé is. Értem én, hogy nem tudja feldolgozni, hogy jelenleg vesztésre áll. De nálam pont ez jelenti az igazi versenyzőt, hogy képes emelt fővel veszíteni. Ehelyett még a saját csapatát sározza. Rosberg mit mondjon amikor Monaco-ban(?) úgy szóltak rá, hogy taktika miatt engedje el Hamiltont?

Komolyan megnézném, ahogyan Rosberg kipöccinti ma Hamiltont. Az a hiszti nem semmi lenne. :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.27. 12:01:48

Az utóbbi években meg Lewis felé húztak, volt hogy konkértan kimondták,hogy Lewis az elsőszámú, és Lewist támogatjuk.
Szóval egyszer a német mellé is odaállhatnak, megérdemelné Rosberg is, hiába durcáskodik Hamilton.
Akit egyébként jobb pilótának tartok a németnél, de nem kellene ezt csinálnia, az utóbbi évek fényében...meg az ajándék első vb címének fényében sem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.27. 11:50:36

Nero. írta:http://m.nemzetisport.hu/f1/f1-az-en-sz ... aign=nsofb

Kiváncsi lennék mire gondol a gyerek. Bár engem jobban érdekel hogy mi történt 2007ben mert annál átlátszóbb bunda még nem volt az F1be mint ami az utolsó 2 futamon történt.
Egyáltalán nem volt elegáns ez Lewistól, aki ennyi futam után ott áll elől az megérdemli minden körülmények között.

A frusztráltsága érthető, nekem sem tetszik ahogy a Mercedes hozzááll a dolgokhoz és van az embernek olyan érzése, hogy a csapat nagyon is a német felé hajlik, de akkor sem szabadna ilyet nyilatkozni. Még úgysem, hogy nem mondott semmit, de mégis igen.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.26. 21:15:06

Nero. írta:http://m.nemzetisport.hu/f1/f1-az-en-sz ... aign=nsofb

Kiváncsi lennék mire gondol a gyerek. Bár engem jobban érdekel hogy mi történt 2007ben mert annál átlátszóbb bunda még nem volt az F1be mint ami az utolsó 2 futamon történt.
Az én szívemben a Real Madrid nem lett idén BL győztes, gondolom ettől nagyon rossz nekik. :mrgreen:
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.26. 21:03:15

http://m.nemzetisport.hu/f1/f1-az-en-sz ... aign=nsofb" target="_blank

Petr
Entrenador del Barça

2016.11.26. 00:05:04

Nero. írta:Jövőre Nemet GP sem lesz. Szégyen hogy milyen könnyen elengedik a tradicionális pályákat ahol rendre izgalmasabb verseny van mint Tilke csilivili pályáin amik persze mindig unalomba torkolnak. Gondolom lassan búcsút mondhatunk Spának és Monzának is, helyette majd lesz éjszakai futam Madagaszkáron.
A tradicionális futamok elhagyásával, a folyamatos szabályozással és a Halo későbbi használatával a Forma-1 el is fogja veszíteni a varázsát. Ezzel cserbenhagyják azokat a nézőket, akik a versenyzésbe szerettek bele, és a sorozat nívójába.

Arról nem is beszélve, amit te említesz, hogy Tilke dögunalmas pályáit kell nézni hétről-hétre, ahol nem történik semmi. Értem én, hogy versenyzéstechnikailag izgik, de az engem pont nem érdekel. Kár, hogy az európai versenyszervezők rájöttek, hogy nem éri meg veszteséges futamokat rendezni.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.25. 23:55:32

Jövőre Nemet GP sem lesz. Szégyen hogy milyen könnyen elengedik a tradicionális pályákat ahol rendre izgalmasabb verseny van mint Tilke csilivili pályáin amik persze mindig unalomba torkolnak. Gondolom lassan búcsút mondhatunk Spának és Monzának is, helyette majd lesz éjszakai futam Madagaszkáron.

WTCC: A patkány Müller ennél látványosabban nem is csinálhatta volna. Sajnálom Norbit :?
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.11.25. 09:43:49

Bob_Marley írta:
Nero. írta:Mai sajtókonferencia alapján nekem úgy tűnt hogy Hamilton ezt már elengedte. Abu Dhabi Merci pálya, esőre semmi esély, káosz se nagyon volt még csak 2010ben de akkor is azért mert Dyerék elszámolták magukat.
Ezt a feltartós játékot meg Interlagosba lett volna értelme elsütni.
Szerintem sincs sok sansz, befognak vonatozni 1-2 helyen, de remélem azért Lewis megnyeri. :D Tartom, hogy ez Sepangban füstölt el......
Szerintem, Rosberg megérdemel egy címet, ha már Buttonnak is van, egyiket se sorolnám a látványosan versenyző pilóták közé. De nem dőlt még el semmi, egy defekt, egy rossz kerékcsere, rajtbalesett, műszaki hiba, vagy biztonsági autó még belekavarhat. A Red-bull se olyan gyenge idén, bár azért a Mercisek visszavettek és biztosra mennek.

A Ferrari-t sajnálom, volt egy-két jó lehetőségük év elején, azokat elszúrták, idén végén meg még a dobogó se akar összejönni. Pedig megérdemelnének...

Jövőre Red Bull fölényt várok, az új változtatások szerintem nekik fognak feküdni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.11.25. 08:39:58

Nero. írta:Mai sajtókonferencia alapján nekem úgy tűnt hogy Hamilton ezt már elengedte. Abu Dhabi Merci pálya, esőre semmi esély, káosz se nagyon volt még csak 2010ben de akkor is azért mert Dyerék elszámolták magukat.
Szerintem sincs sok sansz, befognak vonatozni 1-2 helyen, de remélem azért Lewis megnyeri. :D Tartom, hogy ez Sepangban füstölt el......
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.25. 00:53:19

Mai sajtókonferencia alapján nekem úgy tűnt hogy Hamilton ezt már elengedte. Abu Dhabi Merci pálya, esőre semmi esély, káosz se nagyon volt még csak 2010ben de akkor is azért mert Dyerék elszámolták magukat.
Tromort77

2016.11.14. 14:02:17

Kovbal88 írta:
Talán mert idén több verseny van, mint tavaly volt. Viszont Rosberg mellett szól, hogy ki tudta, használni Hamilton hibáit. Jár neki, ez a VB-cím. De egyértelmű, hogy Csokoládé jobb nála.
Valóban, igazad van. Azt hittem tavaly is dupla pontot adtak a végén és egálra jön ki úgy.
De nem csak arról van szó, hogy kihasználta Hamilton hibáit. Konkrétan alig hibázott az évben és felnőtt a feladathoz. Ha megnyeri ezt a VB címet akkor nem azért fogja, mert Hamilton rontotta el, hanem azért mert jobb volt idén.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.11.14. 13:34:06

Tromort77 írta:Nem értem Rosberg fikázását. Azt hozza amit kell, neki nem kell kockáztatnia, neki tökéletes volt a második hely.
Az meg egy dolog, hogy most Hamilton a jobb, erről szólt a szezon, hogy hol az egyik, hol a másik húzza be a futamokat. De idén Rosberg sokkal inkább felnőtt a feladathoz mint a korábbi években.
Ha pedig tud hozni még egy második helyet akkor több ponttal lesz világbajnok mint Hamilton 2014-ben és 2015-ben.
Talán mert idén több verseny van, mint tavaly volt. Viszont Rosberg mellett szól, hogy ki tudta, használni Hamilton hibáit. Jár neki, ez a VB-cím. De egyértelmű, hogy Csokoládé jobb nála.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.13. 23:49:13

Nero. írta:Nem fikàzom én se, nem is tenném mert neki szurkolok csak nagyon látványos hogy mennyire a tutira megy es Hamilton jogosan fog majd odapiszkálni neki hogy idén nem a leggyorsabb versenyző lett a VB.
A gyorsaság fontos tényező, de más dolgok is kellenek a VB címhez. De volt olyan szakasza is a szezonnak, amikor Rosberg volt a gyorsabb, és akkor Hamilton azért küzdött, hogy a veszteségeit minimalizálja, ami sikerült is neki, ezért van még esélye.

Kb. olyan, mintha a madridisták azt mondanák, hogy nem érdemeltük meg a bajnoki címet idén, mert tavasszal ők több pontot szereztek + a Klasszikuson is győztek. Igen ám, de előtte volt egy ősz is.

Ha megnyeri Rosberg, megérdemelten teszi, ha közbejön vmi, és Hamilton nyer, az is megérdemelt lesz.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.13. 23:17:25

Nem fikàzom én se, nem is tenném mert neki szurkolok csak nagyon látványos hogy mennyire a tutira megy es Hamilton jogosan fog majd odapiszkálni neki hogy idén nem a leggyorsabb versenyző lett a VB.
Válasz küldése