Formula 1
- rszergej
- Capitá del Barça
Hát igen én se vagyok hamilton fan, de ez már tényleg sok. Nem értem egyszerüen csak agresszív, ami nem baj, mert mer csinálni dolgokat és ez a baj? ráadásul szerintem nem veszélyeztet senkit, trulli meg hallgathatna, majd ha ott lesz az élen állandóan akkor dumáljon, véleményem szerint nem tartotta fel annyira, hogy sírjon a szája.
Ezt most miért kell???
Nem vagyok Hamilton drukker de ez már kicsit sokkkk
http://www.a5.hu/cikkek/2/29142.shtml

Nem vagyok Hamilton drukker de ez már kicsit sokkkk

http://www.a5.hu/cikkek/2/29142.shtml
- torrentkiller
- Entrenador del Barça
Az tuti hogy ez a legfőbb mozgatórugó. Azért mert azt hiszi Ecclestone úr hogy látványos a verseny (mert valljuk meg sokkal jobban átjön a kamerán a sebességérzet, mint a normál pályákon), azon kívül sok értelme nincs. A legtöbb pilótának nincs kedve odacsapni a vasat a palánkhoz csak mert egyesek látványos versenyt akarnak... Szvsz sokkal jobb egy Monza vagy egy brazília, ahol "vérre menő" a harc...Saviola007 írta: Szerintem egy oka van a pénz.

"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
-
- Jugador del Barça
socio66 írta:ezek a városi pályák egyszerűen nevetségesek!massa11 írta:Én attól tartok, hogy a végén csak városi pályák lesznek.
előzni lehetetlen,a pálya mocskos,az autó pattog rajta,tehát ha még lenne is előzési pont,a pilóták nem mernek kockáztatni emiatt,ha baleset van minimum 6 körig nem történik semmi,mert szinte lehetetlen kiemelni az autókat..egyszerűen vicc..gyakorlatilag a pálya adottságai megölik a versenyt.
érthetetlen hogy miért erőlteti ezeket a pályákat Ecclestone..
Szerintem egy oka van a pénz.
ezek a városi pályák egyszerűen nevetségesek!massa11 írta:Én attól tartok, hogy a végén csak városi pályák lesznek.
előzni lehetetlen,a pálya mocskos,az autó pattog rajta,tehát ha még lenne is előzési pont,a pilóták nem mernek kockáztatni emiatt,ha baleset van minimum 6 körig nem történik semmi,mert szinte lehetetlen kiemelni az autókat..egyszerűen vicc..gyakorlatilag a pálya adottságai megölik a versenyt.
érthetetlen hogy miért erőlteti ezeket a pályákat Ecclestone..

Én attól tartok, hogy a végén csak városi pályák lesznek.

-
- Entrenador del Barça
90-es évek elejéig nem volt tankolás, sőt emlékszem olyan versenyre is, ahol Ivan Capelli kerékcsere nélkül ment végig és végül úgy lett 2., hogy Prost a vége előtt pár körrel előzte csak meg. Akkor nekem még igazi szurkolás volt a Forma 1, persze akkor még volt ott egy Senna is.
Viszont az is igaz, hogy a mai fejlesztések már nem ebbe az irányba mennek, de szerintem a mérnökök meg tudnák oldani, hogy minden olyan legyen, mint régen. Nekem jobban tetszene, mint ami most van.
Viszont az is igaz, hogy a mai fejlesztések már nem ebbe az irányba mennek, de szerintem a mérnökök meg tudnák oldani, hogy minden olyan legyen, mint régen. Nekem jobban tetszene, mint ami most van.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!
THE DOCTOR
THE DOCTOR
- Capon
- Llegenda del Barça
Tankolás nélkül elég érdekes lenne. 25-35 körös versenyek lennének és az elején úgy mennének a kocsik mint a málhás szamár.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
-
- Entrenador del Barça
nekem ezzel csak az a bajom h rovidebb lenne a verseny, mert engem a taktika resze is elegge erdekel az f1ben... pl nagyon tetszett az a huzas amit a renaultnal csinaltak alonsoval... es igy siman nyerte a futamot.... ha nem tankolnak neki rovidebbet es csak kubica moge jon vissza... lehet h kubica nyer siman... persze szep az amikor a palyan meccselnek a fiuk de annak az aran h rovidebbek legyenek a futamok, nekem nem eri meg:(G-Jay írta:Tankolás nélkül az F1?
Érdekes lenne, én amióta követem az F1-et, azóta mindíg volt tankolás, Viszont szerintem sokkal jobb lenne nélküle, én már évekkel ezelőtt felvetettem. Nézzük pl a MotoGP-t, ott sincs még csak boxkiállás sem, így valóban a pályán dől el minden, nem a boxban. Ha nem lenne tankolás, akkor végre tényleg a pályán kéne megellőzni egymástjóval több lenne a bevállalósdi.
Persze ehhez hozzájön az, hogy kb hasonló képességű autókkal versenyezzenek a srácok.
Tankolás nélkül az F1?
Érdekes lenne, én amióta követem az F1-et, azóta mindíg volt tankolás, Viszont szerintem sokkal jobb lenne nélküle, én már évekkel ezelőtt felvetettem. Nézzük pl a MotoGP-t, ott sincs még csak boxkiállás sem, így valóban a pályán dől el minden, nem a boxban. Ha nem lenne tankolás, akkor végre tényleg a pályán kéne megellőzni egymást
jóval több lenne a bevállalósdi.
Persze ehhez hozzájön az, hogy kb hasonló képességű autókkal versenyezzenek a srácok.
Érdekes lenne, én amióta követem az F1-et, azóta mindíg volt tankolás, Viszont szerintem sokkal jobb lenne nélküle, én már évekkel ezelőtt felvetettem. Nézzük pl a MotoGP-t, ott sincs még csak boxkiállás sem, így valóban a pályán dől el minden, nem a boxban. Ha nem lenne tankolás, akkor végre tényleg a pályán kéne megellőzni egymást

¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
California Love
-
- Director del Fútbol
Kicsit magas lóról beszélsz...gekkodan írta:Gergo9,
Tudatosan felépítve, normális érvekkel alátámasztva, értelmesen igyekeztem leírni, adatokkal és történtekkel alátámasztva, hogy mi a véleményem.
Hamilton nem volt gyorsabb tavaly, mint Alonso, egy szinten voltak.
De az RTL-es szakértőket is l.szarom. Nem ez a mondandóm lényege, hanem az, hogy Schumacher óta a mezőny legstabilabb pilótája Alonso. Kubica stabil? Tény, de eredményességében még a nyomába nem ér a spanyolnak, ráadásul a hétvégén láthattad, hogy egy konstruktőri 3. legjobb autót hogy vert rommá Alonso a gagyi Renault-al. Ne hasonlítsunk már azért egy Alonsot egy lengyelhez. Jegyzem meg Kubica hatalmas tehetség és zsírkirály pilóta, de nem egy kategória még a spanyollal, mint ahogy Hamilton sem.
És igen. Az eredmények a döntőek, nem a szubjektív vélemény és a köridő. És amig Hamilton nem 2x-es VB, addig Alonso mellett van a mérleg.
Van az a híres igazmondás, amivel zárom, utalva az eredmény-centrikusságra.
"Tudod mi a közös a sasban és a bakterban? A sas rohadt magasan repül, a baktert viszont baromira nem érdekli"
Ennyi az adatokról és a számokról.
szerk. Alonsora nem mondtam, hogy makulátlan ember. De azt állítom, hogy egy alapjáraton gonosz és tróger ember nem tud 2 VB-t nyerni, mert ahhoz túl sok emberrel kell egy technikai sportban együtt dolgoznod, túl sok embertől függ a sikered, hogy a velük kialakított rossz viszony esetén eredményes legyél. Mert lehetetlen. A Forma 1 egy család, ezek az emberek együtt élnek, együtt dolgoznak, együtt boldogok és együtt küzdenek, ha nem. Trógerekkel és "nem csapatjátékosokkal" sosem leszel nyertes. Mert az F1 ilyen értelemben legalább akkora csapatsport, mint a foci. Egyedül kevés vagy, lehetsz a világ tehetsége is...
Remélem nem kell magyaráznom.

Písz

-
- Director del Fútbol
Gergo9,
Tudatosan felépítve, normális érvekkel alátámasztva, értelmesen igyekeztem leírni, adatokkal és történtekkel alátámasztva, hogy mi a véleményem.
De az RTL-es szakértőket is l.szarom. Nem ez a mondandóm lényege, hanem az, hogy Schumacher óta a mezőny legstabilabb pilótája Alonso. Kubica stabil? Tény, de eredményességében még a nyomába nem ér a spanyolnak, ráadásul a hétvégén láthattad, hogy egy konstruktőri 3. legjobb autót hogy vert rommá Alonso a gagyi Renault-al. Ne hasonlítsunk már azért egy Alonsot egy lengyelhez. Jegyzem meg Kubica hatalmas tehetség és zsírkirály pilóta, de nem egy kategória még a spanyollal, mint ahogy Hamilton sem.
És igen. Az eredmények a döntőek, nem a szubjektív vélemény és a köridő. És amig Hamilton nem 2x-es VB, addig Alonso mellett van a mérleg.
"Tudod mi a közös a sasban és a bakterban? A sas rohadt magasan repül, a baktert viszont baromira nem érdekli"
szerk. Alonsora nem mondtam, hogy makulátlan ember. De azt állítom, hogy egy alapjáraton gonosz és tróger ember nem tud 2 VB-t nyerni, mert ahhoz túl sok emberrel kell egy technikai sportban együtt dolgoznod, túl sok embertől függ a sikered, hogy a velük kialakított rossz viszony esetén eredményes legyél. Mert lehetetlen. A Forma 1 egy család, ezek az emberek együtt élnek, együtt dolgoznak, együtt boldogok és együtt küzdenek, ha nem. Trógerekkel és "nem csapatjátékosokkal" sosem leszel nyertes. Mert az F1 ilyen értelemben legalább akkora csapatsport, mint a foci. Egyedül kevés vagy, lehetsz a világ tehetsége is...
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Yaya Touré - a szikla.
-
- Jugador d'estrella
gergo 9!
nem lenne egyszerűbb leírnod: annyira utálod alonsot ,hogy érvekkel nem foglalkozol...?
nem lenne egyszerűbb leírnod: annyira utálod alonsot ,hogy érvekkel nem foglalkozol...?
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Tamás nehéz megérteni,hogy jövőre is szerződése van Massának is, és Kiminek isVarga Tamás írta:
Amúgy Alonso barátunk legújabb nyilatkozata megágyazás a jövő évi Ferrari-kormánnyal

+szóba se került 2009re Alonso részéről sem a Ferrari, bömö,honda,rőnó volt, és ebből rőnó lesz.

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
- Fernando
- Llegenda del Barça
Nem erről van szó, hanem pl. Sokat nyom alatba a jó taktika 2 kiállás 3 kiállás. Észrevehetően Alonson inkább kísérleteztek míg Hamilton a biztosabb taktikával ment mindig. Sokat számít ez hidd el. Vagy, hogy általában Alonsot hívták be előbb a boxutcába is...miihii írta: A kiemelt részhez annyit,h önmagában az arca,a pénze és az angolsága kummára nem számított volna semmit,ha a jóval rutinosabb Alonso ugyanolyan technikában ülve úgy ment volna,mint egy 2szeres VB.De mivel rendszeresen Hami végzett előrébb nála (nem kicsit blamálva a spanyolt),érthető,h az esélyesebb pilóta a csapaton belüli első...Nem hiszem,h az idény elején azt mondták volna a Mekinél,h figyu Fernando,te cs szépen hagyd majd előremenni Lewist,meg lehetőleg még egy-két másik verenyzőt is engedj be közétek és te cs gurulásszál el vmi pontszerző helyen...Egyszerűen dominánsabb volt az egész idényben,a kezdetétől fogva az angol,jóhogy nagyobb szelet kapott csapaton belül.Ha Alo hozta volna magát,akkor a hajára kenhette volna a pénzét,arcát,nemzetiségét az ÚJONC!
Am én nem utálom a Rönóst,cs vhogy nem szívlelem.Önelégült,pökhendi volt elég soxor és ezzel nem szerzett jó pontokat nálam.A Mekiben sem annyira csipáztam,de bíztam a rutinjában és h csodát tesz a wokingiaknál.Csoda az (majdnem) lett,de ez egy bizonyos LEWIS HAMILTON kiugró teljesítményének volt köszönhető,aki bizony picit eldádázta a csapattársat...
-
- Director del Fútbol
Ebben teljesen igazad van.gekkodan írta: Alonso nyilván úgy ment a mekihez, ahogy oda hívták. Ha emlékeztek, már 2006-ban aláírta a szerződését, úgy, hogy még 1 évig a Renault-ban volt. Nyilván nem feleslegesen fizettek neki évi 26 millio eurot, és nem véletlen írtak alá vele már 1 évvel a hatályba lépés előtt.
Aztán odament, ott pedig érdekes dolgok történtek. Egyrészt jött Hamilton, aki tehetséges, de nyilván eredményei alapján azért az F1-ben Alonso joggal remélhette, hogy beállításokat, boxkiállás-rangsorokat és apróbb előnyöket tekintve kap majd némi előnyt. Ami jogos is volt egy újonccal szemben és úgy, hogy a McLaren kvázi vele akart visszaülni a trónra, mivel Hakkinen óta nem sikerült, hiába volt egy Kimi a csapatban.
Ez már nekem sántít egy kicsit mert addig igenis Alonso volt az első számú pilóta amíg egyértelműen gyorsabb volt mint a brit. Csakhát Hamilton minimum ugyanolyan gyors volt és egy angol csapat egy angol pilótával nem tehette meg hogy Alo mögött tartjagekkodan írta: Hamilton hatalmasat robbantott, de F1-es eredményei és csikósága miatt méltánytalanul több kedvezményt kapott. Ezt igazolja, hogy gyakorlatilag a McLaren saját nevelése, Ron Dennis fiaként szereti és az apja pedig Anglia 2. legbefolyásosabb embere. Ezek a tények mind alátámasztják, hogy egy vitában nem Alonso jött ki győztesen, a csapat támogatását egyértelműen élvezte a britt.
Erre csak azt tudom mondani hogy Hamilton is hozta volna ha nem Alo a csapattársa meg az elejétől fogva támogatjákgekkodan írta:
Alonso tavaly simán hozta volna a VB-t, ha megkapja azt, amit vélhetően ígértek neki. És erre példa, hogy ennyi pénzt költöttek rá, valamint Hamilton még sehol sem volt, amikor odavitték Alonsot úgy, hogy még a Renaultban lehúzott előtte egy szezont. Ennek ellenére a Meki bukott mindent, a nagy igazságosztó Ron Dennis pedig egy kémbotrányt is elszenvedett, a csapaton röhögtek és egy 2x-es VB-győztes pilótával, egy hipertehetséggel és a mezőny egyik legjobb autójával úgy zártak, hogy semmit, de semmit nem nyertek. EZEK UTÁN INKÁBB A CSAPATVEZETÉSEN GONDOLKODNÉK EL, NEM PEDIG ALONSOT VAGY HAMILTONT SARAZNÁM.
Hagyjuk sztem az rtl-es szakértőket sztem az se tudják mit néznek kivéve talán Wébert. Alonsa minden csak nem stabil ebben az évben számtalanszor hibázott épp vagy 3 futammal ezelőtt élcelődtek rajta hogy Alonso a futamokon hátrafelé halad szval ennyit erről. Spanyol hév benne is benne van. Egyáltalán nem mondanám stabilnak. Egy stabil versenyző van az egész bagázsban az pedig Kubicagekkodan írta: Ne értsen félre senki, nem mondom, hogy Alonso vétlen, de hogy nem azt a bánásmódot kapta, amit ígértek neki az tuti. Valamint az is tuti, hogy a mezőnyben Schumacher óta nem volt akkora pilóta, mint a spanyol. Fejben, képességben és stabilitásban több, mint Hamilton, vagy Kimi. Buta hibákat csak évente 1x ejt, teljes hidegvérrel és kiegyensúlyozott tempoban képes versenyeket sorra végigvezetni. Szabó Robival tudok egyetérteni, a tegnapi futam után mondta jól az RTL-en, hogy Hamilton és Massa rengeteg hibát vét, fejben egy pilóta van a nagy Michael óta aki képes viselni a terhet és teljes koncentrációval teljesíteni: Fernando Alonso.
Massa ugyanezt csinálta meg Japánban amit Schumi anno Jerezbengekkodan írta: Schumachernek sem volt kevesebb hibája, sőt. Mindenki emlékszik 1997-re, amikor Suzukában Villeneuve-öt kitolva esett ki a versenyből, a kanadai pedig szerensésen megnyerte a VB-t. Elvették a pontjait, bírósági eljárás is indult ellene. Ettől még az F1 legnagyobb pilótája és tudása vitathatatlan. De emberileg ő sem volt jobb, sőt.

gekkodan írta: Konklúzió: aki egy 2x-es világbajnokot lenulláz emberileg és nem ismeri el a tehetségét, valamint a McLaren-ügyben egyértelműen Őt jelöli meg vétkesként, az gondolkodjon el, olvasson F1-történelmet és számoljon 10-ig mielőtt bármit leír.
2x világbajnok nem feltétlenül egyenlő egy kiváló emberrel. Nem kizárólag őt jelöltem vétkesként. És el szoktam számolni 10-ig mielőtt bármit is írok

-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Nos, témához kapcsolódik a következő szösszenet, kevés humorral átitatva a McLarenről, és L. Hamiltonról:
A McLaren csapatának komolyan el kellene gondolni, hogy jövőre hogyan tovább, hiszen bár látszólag mindent megtesznek (lgyen az sportszerű, vagy sem), s brit üdvöskéjük L. Hamilton jelen pillanatban vezeti a pontversenyt, végül (ismét) könnyedén lecsúszhatnak a világbajnoki címről.
Néhány opció, ötlet, a McLaren versenypolitikáját szem előtt tartva:
-miután már a tavalyi szezonban is bebizonyosodott, R. Dennis rá építi az istállót, a jövő évben egyetlen pilótával vághatnának neki az új világbajnokságnak, Hamilton-Mercedes névvel. Ha pedig legális úton lehet majd embereket klónozni, akkor előrukkolnának Lewis II. Hamiltonnal.
-persze butaság lenne kihagyni, hogy egy másodhegedűs pojáca a riválisoktól elodázza a többi pontot, sőt ezen gondolatmenetet folytatván: Takuma Satót a Mercedes volánja mögé, akinek elsődleges feladata természetesen a pontversenyben Hamilton előtt/mögött álló vetélytárak kiiktatása kamikaze módon.
-esetleg egy kém, aki már letette névjegyét: James Bond, vagy Sydney Bristow ideális választás a feladatra: feltűnés nélkül szereznék meg a vetélytárs istállók adatbázisát.
-lehetőség még a már jól bevált módszer: a Hamiltonra veszélyes tehetségek leigazolása, majd egy idény alatt történő amortizálása - mint F. Alonso, vagy H. Kovalainen.
Nos, ezen ironikus szösszenet tökéletesen összefoglalja miért ítélem el többek közt én is mind Hamiltont, mind a McLarent.
egyébként én remélem láthatunk még a hátralévő futamokon is diadalmasan a levegőbe csapó Alonsót, Kubicát, végül Lengyel világbajnokot avatva.
A McLaren csapatának komolyan el kellene gondolni, hogy jövőre hogyan tovább, hiszen bár látszólag mindent megtesznek (lgyen az sportszerű, vagy sem), s brit üdvöskéjük L. Hamilton jelen pillanatban vezeti a pontversenyt, végül (ismét) könnyedén lecsúszhatnak a világbajnoki címről.
Néhány opció, ötlet, a McLaren versenypolitikáját szem előtt tartva:
-miután már a tavalyi szezonban is bebizonyosodott, R. Dennis rá építi az istállót, a jövő évben egyetlen pilótával vághatnának neki az új világbajnokságnak, Hamilton-Mercedes névvel. Ha pedig legális úton lehet majd embereket klónozni, akkor előrukkolnának Lewis II. Hamiltonnal.
-persze butaság lenne kihagyni, hogy egy másodhegedűs pojáca a riválisoktól elodázza a többi pontot, sőt ezen gondolatmenetet folytatván: Takuma Satót a Mercedes volánja mögé, akinek elsődleges feladata természetesen a pontversenyben Hamilton előtt/mögött álló vetélytárak kiiktatása kamikaze módon.
-esetleg egy kém, aki már letette névjegyét: James Bond, vagy Sydney Bristow ideális választás a feladatra: feltűnés nélkül szereznék meg a vetélytárs istállók adatbázisát.
-lehetőség még a már jól bevált módszer: a Hamiltonra veszélyes tehetségek leigazolása, majd egy idény alatt történő amortizálása - mint F. Alonso, vagy H. Kovalainen.
Nos, ezen ironikus szösszenet tökéletesen összefoglalja miért ítélem el többek közt én is mind Hamiltont, mind a McLarent.
egyébként én remélem láthatunk még a hátralévő futamokon is diadalmasan a levegőbe csapó Alonsót, Kubicát, végül Lengyel világbajnokot avatva.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Szeretném mindenkinek, aki napok óta vitázik az idei és az elmúlt év eseményein a figyelmébe ajánlani Gekkodan Barátom korrekt, tisztességes és túlzásoktól mentes hozzászólását. Mint Ferrari- és Schumacher-szurkoló sem találok benne hibát, bántót, vagy vitára okot adó gondolatot. Hasonló objektivitást szeretnék látni mindenkitől.
Amúgy Alonso barátunk legújabb nyilatkozata megágyazás a jövő évi Ferrari-kormánnyal

- FCBarca88
- Capitá del Barça
ha Alonsonak nagy az egoja akkor hamiltonnak mekkora?:O Ferraris vagyok(99óta), de elismerem Alonso tudását, sikereit. Végig járta a ranglétrát, anno az igen gyenge Minardival nagyon szép évet tudott le az f1ben, majd tesztpilótaként is bizonyított. Erre kétszeres bajnokként egy újonc mögé sorolják?? Nem értem én ezt.. sokat kihoz a mercedeszből hamilton ez tény, de vajon egy gyengébb autóval mire lenne képes? Vajon Kovalainen tényleg ennyivel gyengébb, pechesebb vagy csak visszafogják? Sok a kérdés és sok a ha, viszont az emberek többségének nagyon ellenszenves hamilton(a briteknél biztos nem így van) és ez nem véletlen. Nem a bőr színnel van baj(om) hanem magával az emberrel. Hakkinen és Alonso is megverte kétszer a VB versenyben az örök kedvencem Schumachert, mégsincs bajom velük, mert nemcsak nagy sport emberek, hanem kivételes emberek is! Sokan Massát szídják hogy így úgy hibázik, idegbeteg, de nézzük csak meg, melyikből volt több? Műszaki hiba vagy egyéni hiba? Hibázott az idény során, elismerem, de még többször érte őt műszaki hiba, és Ő legalább nem a boxban löki ki az ellenfeleket, és nem másolt autóval megy...
Jó lenne ha megint Braziliában dőlne el a vb cím és Massa javára, mekkora ünnep lenne ott, Senna után újra Brazil világbajnok lenne!
Remélem hamilton sose ül Ferrariba, egy világ dőlne össze bennem! Fura egy év ez az idei, túl sok a buta szabály és "vak" ember. Remélem jövőre elfelejtik a SCs boxutca szabályt!
Jó lenne ha megint Braziliában dőlne el a vb cím és Massa javára, mekkora ünnep lenne ott, Senna után újra Brazil világbajnok lenne!
Remélem hamilton sose ül Ferrariba, egy világ dőlne össze bennem! Fura egy év ez az idei, túl sok a buta szabály és "vak" ember. Remélem jövőre elfelejtik a SCs boxutca szabályt!
I am a Runner![...]
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
-
- Director del Fútbol
Alonso nyilván úgy ment a mekihez, ahogy oda hívták. Ha emlékeztek, már 2006-ban aláírta a szerződését, úgy, hogy még 1 évig a Renault-ban volt. Nyilván nem feleslegesen fizettek neki évi 26 millio eurot, és nem véletlen írtak alá vele már 1 évvel a hatályba lépés előtt.
Aztán odament, ott pedig érdekes dolgok történtek. Egyrészt jött Hamilton, aki tehetséges, de nyilván eredményei alapján azért az F1-ben Alonso joggal remélhette, hogy beállításokat, boxkiállás-rangsorokat és apróbb előnyöket tekintve kap majd némi előnyt. Ami jogos is volt egy újonccal szemben és úgy, hogy a McLaren kvázi vele akart visszaülni a trónra, mivel Hakkinen óta nem sikerült, hiába volt egy Kimi a csapatban.
Hamilton hatalmasat robbantott, de F1-es eredményei és csikósága miatt méltánytalanul több kedvezményt kapott. Ezt igazolja, hogy gyakorlatilag a McLaren saját nevelése, Ron Dennis fiaként szereti és az apja pedig Anglia 2. legbefolyásosabb embere. Ezek a tények mind alátámasztják, hogy egy vitában nem Alonso jött ki győztesen, a csapat támogatását egyértelműen élvezte a britt.
Alonso tavaly simán hozta volna a VB-t, ha megkapja azt, amit vélhetően ígértek neki. És erre példa, hogy ennyi pénzt költöttek rá, valamint Hamilton még sehol sem volt, amikor odavitték Alonsot úgy, hogy még a Renaultban lehúzott előtte egy szezont. Ennek ellenére a Meki bukott mindent, a nagy igazságosztó Ron Dennis pedig egy kémbotrányt is elszenvedett, a csapaton röhögtek és egy 2x-es VB-győztes pilótával, egy hipertehetséggel és a mezőny egyik legjobb autójával úgy zártak, hogy semmit, de semmit nem nyertek. EZEK UTÁN INKÁBB A CSAPATVEZETÉSEN GONDOLKODNÉK EL, NEM PEDIG ALONSOT VAGY HAMILTONT SARAZNÁM.
Kimi tavalyi VB-címe nagy siker és munka eredménye, nem vitatom. De a Meki simán behozhatta volna a VB-t, ha konzekvensen és igazságosan támogatja pilótáit és ha versenyeztetik őket, akkor úgy teszik, ahogy mondjuk a Massa-Kimi páros teszi a Ferrariban.
Ne értsen félre senki, nem mondom, hogy Alonso vétlen, de hogy nem azt a bánásmódot kapta, amit ígértek neki az tuti. Valamint az is tuti, hogy a mezőnyben Schumacher óta nem volt akkora pilóta, mint a spanyol. Fejben, képességben és stabilitásban több, mint Hamilton, vagy Kimi. Buta hibákat csak évente 1x ejt, teljes hidegvérrel és kiegyensúlyozott tempoban képes versenyeket sorra végigvezetni. Szabó Robival tudok egyetérteni, a tegnapi futam után mondta jól az RTL-en, hogy Hamilton és Massa rengeteg hibát vét, fejben egy pilóta van a nagy Michael óta aki képes viselni a terhet és teljes koncentrációval teljesíteni: Fernando Alonso.
A tavalyi évről senki sem fog már igazságot tenni, mert mindkét fél hallgat. De Alonsot, aki már bizonyította higgadtságát és 2 VB-t nyert úgy, hogy a Forma 1 legnagyobb pilótáját utasította maga mögé, egészen biztosan tud valamit és nem hinném, hogy egy alapjáraton gonosz és tróger pilóta képes lenne ilyenre.
Schumachernek sem volt kevesebb hibája, sőt. Mindenki emlékszik 1997-re, amikor Suzukában Villeneuve-öt kitolva esett ki a versenyből, a kanadai pedig szerensésen megnyerte a VB-t. Elvették a pontjait, bírósági eljárás is indult ellene. Ettől még az F1 legnagyobb pilótája és tudása vitathatatlan. De emberileg ő sem volt jobb, sőt.
Konklúzió: aki egy 2x-es világbajnokot lenulláz emberileg és nem ismeri el a tehetségét, valamint a McLaren-ügyben egyértelműen Őt jelöli meg vétkesként, az gondolkodjon el, olvasson F1-történelmet és számoljon 10-ig mielőtt bármit leír.
Hamilton hatalmasat robbantott, de F1-es eredményei és csikósága miatt méltánytalanul több kedvezményt kapott. Ezt igazolja, hogy gyakorlatilag a McLaren saját nevelése, Ron Dennis fiaként szereti és az apja pedig Anglia 2. legbefolyásosabb embere. Ezek a tények mind alátámasztják, hogy egy vitában nem Alonso jött ki győztesen, a csapat támogatását egyértelműen élvezte a britt.
Kimi tavalyi VB-címe nagy siker és munka eredménye, nem vitatom. De a Meki simán behozhatta volna a VB-t, ha konzekvensen és igazságosan támogatja pilótáit és ha versenyeztetik őket, akkor úgy teszik, ahogy mondjuk a Massa-Kimi páros teszi a Ferrariban.
Ne értsen félre senki, nem mondom, hogy Alonso vétlen, de hogy nem azt a bánásmódot kapta, amit ígértek neki az tuti. Valamint az is tuti, hogy a mezőnyben Schumacher óta nem volt akkora pilóta, mint a spanyol. Fejben, képességben és stabilitásban több, mint Hamilton, vagy Kimi. Buta hibákat csak évente 1x ejt, teljes hidegvérrel és kiegyensúlyozott tempoban képes versenyeket sorra végigvezetni. Szabó Robival tudok egyetérteni, a tegnapi futam után mondta jól az RTL-en, hogy Hamilton és Massa rengeteg hibát vét, fejben egy pilóta van a nagy Michael óta aki képes viselni a terhet és teljes koncentrációval teljesíteni: Fernando Alonso.
A tavalyi évről senki sem fog már igazságot tenni, mert mindkét fél hallgat. De Alonsot, aki már bizonyította higgadtságát és 2 VB-t nyert úgy, hogy a Forma 1 legnagyobb pilótáját utasította maga mögé, egészen biztosan tud valamit és nem hinném, hogy egy alapjáraton gonosz és tróger pilóta képes lenne ilyenre.
Schumachernek sem volt kevesebb hibája, sőt. Mindenki emlékszik 1997-re, amikor Suzukában Villeneuve-öt kitolva esett ki a versenyből, a kanadai pedig szerensésen megnyerte a VB-t. Elvették a pontjait, bírósági eljárás is indult ellene. Ettől még az F1 legnagyobb pilótája és tudása vitathatatlan. De emberileg ő sem volt jobb, sőt.
Konklúzió: aki egy 2x-es világbajnokot lenulláz emberileg és nem ismeri el a tehetségét, valamint a McLaren-ügyben egyértelműen Őt jelöli meg vétkesként, az gondolkodjon el, olvasson F1-történelmet és számoljon 10-ig mielőtt bármit leír.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
Yaya Touré - a szikla.
gergo9 írta: A kövi hozzászólásomban írtam hogy egy kicsit túloztam azzal hogy megalázta. Te most felhoztál két olyan esetet amikor Hamilton hibázott. De az nem említetted hogy Fujiban Alika milyen nagyott betlizet miközben Hamilton parádésan versenyezve nyert hogy csak egy esetet említsek. Pontegyenlőség meg ugy jött létre hogy az uccsó két futamon Hamilton 0-zott(szinte). Addig nagyon meggyőző volt. A rutintalansága miatt kapott ki. 2006ra visszatérva Japánban pontegyenlőség volt Alo és Schu között Schu elfüstölt így 10 ponttal előzte meg Alo. Brazilíába Schumachernek ujabb motorhibaja lett az edzesen pedig messze ő volt a leggyorsabb. Így a 10helyről minden mind1 alapon kezdett előre jönni aztán defekt és 1 kör hátrány lett belőle. DE ha papírforma szerint nem robban fel a motorja Japánban nyer 2 ponttal megy Alo előtt és tuti nem így ment volna Japánban smián behozta volna a Ferrarit Alo elé ez tuti mert fényévekkel volt gyorsabb ő is meg a Ferrari is Brazilíában de F1 sincs HA így már ezen kár sajnálkozni. Amugy meg nem is erről volt szó hanem arról hogy Alo azt nyilatkozta simán nyert 2006ban.

Én nem két olyan esetet, hoztam fel. ahol Hamilton hibázott, hanem két olyat, ahol találkozott Alonsoval a pályán.
Az aquaplaning hatás pedig kiszámíthatatlan. Nem nevezném betlizésnek, ráadásra mentségére mondható, hogy Vettel kissé megtépázta az autóját Alonsonak. Hamilton is kicsúszott Nürburgringen szintén ilyen miatt, de még sorolhatnám.. Spaban is árkon-bokron át mentek.
Azt pedig aláírom, hogy Alonsonak volt 2-3 olyan versenye tavaly, ami gyenge volt. Köztük a kanadai. A helyedben ezt hántorgattam volna fel.
Amiben pedig szerinted nincs igaza:
”Mindketten rengeteg pontot veszítettek, 16 verseny után az elsőnek 84 van, nekem 2006-ban 9 verseny után volt 82”
Nos ebben mi az, ami nem valós?
-
- Capitá del Barça
szerintem itt az alonso-hamilton vita hátterében az áll hogy alonso túl nagy egoval ment a mercedeshez ott meg aztán jól pofára ejtették! plusz a médiában is hamilton kapott nagyobb visszhangot azáltal hogy újoncként parádésan versenyzett!!!
azoktól meg hányingerem van akik csak azért utálják hamiltont mert "feka"!!! azok minek írnak ide a fórumra mikor a barca is tele van színes bőrű játékosokkal!!!!
azoktól meg hányingerem van akik csak azért utálják hamiltont mert "feka"!!! azok minek írnak ide a fórumra mikor a barca is tele van színes bőrű játékosokkal!!!!
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
-
- Director del Fútbol
A kövi hozzászólásomban írtam hogy egy kicsit túloztam azzal hogy megalázta. Te most felhoztál két olyan esetet amikor Hamilton hibázott. De az nem említetted hogy Fujiban Alika milyen nagyott betlizet miközben Hamilton parádésan versenyezve nyert hogy csak egy esetet említsek. Pontegyenlőség meg ugy jött létre hogy az uccsó két futamon Hamilton 0-zott(szinte). Addig nagyon meggyőző volt. A rutintalansága miatt kapott ki. 2006ra visszatérva Japánban pontegyenlőség volt Alo és Schu között Schu elfüstölt így 10 ponttal előzte meg Alo. Brazilíába Schumachernek ujabb motorhibaja lett az edzesen pedig messze ő volt a leggyorsabb. Így a 10helyről minden mind1 alapon kezdett előre jönni aztán defekt és 1 kör hátrány lett belőle. DE ha papírforma szerint nem robban fel a motorja Japánban nyer 2 ponttal megy Alo előtt és tuti nem így ment volna Japánban smián behozta volna a Ferrarit Alo elé ez tuti mert fényévekkel volt gyorsabb ő is meg a Ferrari is Brazilíában de F1 sincs HA így már ezen kár sajnálkozni. Amugy meg nem is erről volt szó hanem arról hogy Alo azt nyilatkozta simán nyert 2006ban.Kralo írta: Hogy alázta meg Hamilton? Spaban a bukótérben vagy Brazíliában a rajt után? Ez volt az a két eset, amikor konkrétan találkoztak pályán. Én csak a pofára eséseket láttam.
Hány ponttal szerzett többet az a Hamilton, akit nyomtak a kémbotrány után a Mekinél- amikor Dennis olyat nyilatkozik egy-két versennyel a vége előtt, hogy Alonso ellen versenyzünk-?
Hamilton az időmérőknek köszönhette, hogy egyáltalán annyi pontot összeszedett, mint a spanyol.
Az időmérők pedig igencsak hagytak kívánni valót maguk után.
2006al kapcsolatban pedig nézd meg a pontkülönbséget és rájössz, hogy még anélkül is vb lett volna Alonso. Műszaki hibája, és érthetelen büntetése pedig neki is volt 2006ban.
Kíváncsi lennék te tavaly mit is néztél valójában? Elejétől kezdve? Szerintem az első furtamon, majd Malajziaban, Monacoba jobban ment és előrébb végzett Alo. (azzal meg ne jöjjön senki h Monacoban Hami gyorsabb volt csak nem engedték h megelőzze...alapból agyonverte Alo a mezőnyt, majd avégére visszavett, gondolván, hogy a csapattársa úgysem támadja meg, sőt Monacoban meg is néztem volna hogy előzi meg...sehogy). Aztán évközben mondjuk a Nürburgring, vagy Monza ahol Alonso volt a jobb, sőt még a Hungaroringen is, csak ott megbüntették ugye...szóval az hogy folyamatosan az angol volt jobb erős túlzás, sőt alapvetően hamis állítás. Nem beszélve arról, hogy ha annyira végig jobb lett volna Hami, akkor nem lett volna pontegyenlőség...miihii írta:De mivel rendszeresen Hami végzett előrébb nála (nem kicsit blamálva a spanyolt),érthető,h az esélyesebb pilóta a csapaton belüli első...Nem hiszem,h az idény elején azt mondták volna a Mekinél,h figyu Fernando,te cs szépen hagyd majd előremenni Lewist,meg lehetőleg még egy-két másik verenyzőt is engedj be közétek és te cs gurulásszál el vmi pontszerző helyen...Egyszerűen dominánsabb volt az egész idényben,a kezdetétől fogva az angol,jóhogy nagyobb szelet kapott csapaton belül.Ha Alo hozta volna magát,akkor a hajára kenhette volna a pénzét,arcát,nemzetiségét az ÚJONC!
Am én nem utálom a Rönóst,cs vhogy nem szívlelem.Önelégült,pökhendi volt elég soxor és ezzel nem szerzett jó pontokat nálam.A Mekiben sem annyira csipáztam,de bíztam a rutinjában és h csodát tesz a wokingiaknál.Csoda az (majdnem) lett,de ez egy bizonyos LEWIS HAMILTON kiugró teljesítményének volt köszönhető,aki bizony picit eldádázta a csapattársat...
Nem beszélve még arról sem, hogy ha hagyja a Meki nyugiban dolgozni Alonsot, ő a végén tuti nem restartolja a rendszert...és vb lett volna. De ez már mind1. Nem is érdekel, úgy volt jó ahogy volt, a lényeg hogy utálom ha valaki ilyen hülyeségeket ír...
Szerk.: az a bizonyos csoda a wokingiaknál, hogy feljöttek a semmiből...nem kicsit volt köze a fejlesztésekhez Alonso tapasztalatának, meg a Ferraritól lopott cuccoknak is persze...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
California Love