Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Erről pont most olvastam egy kegyetlen jó cikket, gifekkel szemléltetve, de sajna ez is angol. Lényeg a lényeg, Messi szabadon futkosása is az egyik oka annak, hogy a jobboldalunk szervezetlen, és nincs sok kreativitás benne - mily meglepő. Plusz a "Messit középpályára" tervekre is elég jó szemléltető, hogy ennyi mozgással ez elvetélt ötlet. SR és Rakitic gyengesége is ebből fakad részben, rengeteg háromszögezést képtelenek megcsinálni, mert nincs ott a harmadik csúcs ahol kéne - ezért se lenne megoldás egy szimpla jobbhátvéd SR helyett. Persze nyerni is nyerünk vele, a cikk is írja, de veszíteni is sokat vesztünk, hogy egy állandó passzlehetőség szűnik meg így a jobboldalon. Mondjuk ez nem hiszem, hogy egy népszerű vélemény lesz itt, de szerintem baromi sok igazság van benne. Csak sajna kétlem, hogy Lucho megint meglépi azt, hogy Messi kikerül a szélre, pedig ahhoz, hogy egy jól megszervezett játék legyen ismét, ez is kéne - vagy megbontani a 4-3-3-at.#David Villa# írta:Rakitic sem elég kreatív, melyet csak tetéz a jobb oldal halovány teljesítménye is.
Mert nincs senki a jobboson. SR van néha, de őt olyankor senki nem segíti, úgyhogy max beadni tud vagy visszapasszt, kombinációra nincs lehetőség ilyenkor. Ezt meg nyilván Messi is tudja, mert ő jött el onnan..Vakmacska írta:Vajon miért van ez? Nem hiszem, hogy csak SR miatt.
Nem tudom most miért mardt ki, viszont én annyira nem vagyok vele mezőnyben elégedett. A gólérzékenysége nagy fegyver lehet, bár nem tudom, hogy mennyire "valós" dolog ez, nem csak egyszeri jó forma-e most. Viszont kreativitásban nálam egyértelműen Denis lenne a nyerő, a Sevilla ellen látszott, hogy védekezésben is tudja hozni a szintet - még ha csak fellángolás is volt, látszik, hogy megvan benne ami ehhez is kell -, fejlődnie kell még rengeteget, hogy számíthassunk rá, de én benne látok jelenleg a legtöbb fantáziát.Vakmacska írta:RAfinha-val mi van? Ő is sérült? Szerintem benne lenne potenciál Ini pótlására, csak neki is kellenének a percek. Ő elég kreatívnak tűnt számomra, bátran vállalkozott, csak néha úgy tűnt, önzősködik.
Nyilván ebben is van ráció, bár kérdés Arda mért szabálytalankodott totál feleslegesen. Én összességében fogalmaztam, nem csak a mai meccsre kivetítve. De vegyük akkor csak a mai meccset. Kreatívabb középpályával valószínűleg még Ramos fejese is (pontrúgásokra nem tudsz 100%-ig felkészülni) belefér. Nézd meg Iniesta beállása mennyit lendített a játékon. Csak az ő kiválása óta buktunk pontokat a Malaga és Sociedad ellen. Rakitic sem elég kreatív, melyet csak tetéz a jobb oldal halovány teljesítménye is.hajnesz írta: Viszont, ha nem 1,5m magas embereket hozott volna be csereként Lucho, akkor valószinüleg nem Maschra jutott volna Ramos a végjátékban, hanem mondjuk Rakiticre. S Umtiti végig ott ült a padon, még csak melegiteni se küldte el.
Viszont, ha nem 1,5m magas embereket hozott volna be csereként Lucho, akkor valószinüleg nem Maschra jutott volna Ramos a végjátékban, hanem mondjuk Rakiticre. S Umtiti végig ott ült a padon, még csak melegiteni se küldte el.#David Villa# írta:
Lehet itt szidni joggal az első hármast, viszont a legnagyobb ludas a kreativitást nélkülöző középpálya (kivéve Iniesta), amelyet Lucho inkább izmosra, mintsem kreatívra akart szabni.
Kicsit off, de a portugálba az a jó, hogy Mendes az ügynöke. Alapból 2-3 év után újra pénzt akar a játékosaiból, hát ha még kezdő se lesz, akkor végképp elviteti.. Legalábbis szerintem. Bár 1 év tényleg kevés ehhez, de van egy olyan tippem, hogy ő nem sokat marad itt, és egész jó pénzért is fog távozni.LG írta: bár ez aligha lesz igy, hiszen utóbbi egy csomó pénzbe került.
Azt nem értem, miért Rafinha került közülük a rangsor végére, mikor eddig ő mutatta a legtöbbet. Én benne látom leginkább, hogy egy jó 12. ember lehet (több benne sincs).visca el barca írta:persze nem fog megtörténni de a nyáron 2-t biztos eladnék ezek közül. turant el kellett volna zavarni, főleg ha igaz volt az a nyári 30 millás kínai ajánlatLéfe írta:Gomes olyan amilyen. Rafinha, D.Suarez, Arda sem jobb. Abszolute átlagosak
persze nem fog megtörténni de a nyáron 2-t biztos eladnék ezek közül. turant el kellett volna zavarni, főleg ha igaz volt az a nyári 30 millás kínai ajánlatLéfe írta:Gomes olyan amilyen. Rafinha, D.Suarez, Arda sem jobb. Abszolute átlagosak
Ez igaz, főleg, ha azt nézzük 2 kulcsjátékosuk is sérült volt. Viszont a mai meccs azt is megmutatta, ha összekapjuk magunka simán föléjük tudunk kerekedni, ma is csak rajtunk múlott, pedig nem voltunk nagy formában, egy csúcs Barca idegenben is simán megcsaphatja őket, de bárki mást is. Ez a meccs is 1-1 lett, meg a RS elleni is, de ez inkább bizakodásra ad okot nekem, ellenben az utóbbival.palesz77 írta:Ezt én se értem, azért ennyire nem gyenge a Madrid. Vannak hibáik, de volt már ennél gyengébb Madrid bőven..bujna írta:Ha ez az utóbbi 8-10 év leggyengébb Realja, akkor miért veretlenek még a ligában?
Persze,hogy voltak, ezt nem is értem.palesz77 írta: Ezt én se értem, azért ennyire nem gyenge a Madrid. Vannak hibáik, de volt már ennél gyengébb Madrid bőven..
Ezt én se értem, azért ennyire nem gyenge a Madrid. Vannak hibáik, de volt már ennél gyengébb Madrid bőven..bujna írta:Ha ez az utóbbi 8-10 év leggyengébb Realja, akkor miért veretlenek még a ligában?
Igen, minőségibb focit tudunk játszani, de mégsem erre törekszünk, legalábbis idén a meccsek nagy részében. Látható a törekvés, hogy a csapat labda nélkül se legyen elveszett, de mégis azt érzem nekünk kell a labdabirtoklás, a dominancia, amit néha néha elérünk, de sokkal kevesebbszer mint kéne. Ezért tűnünk nekem kicsit stílustalannak jelenleg. a A Sevilla elleni második félidő volt számomra idén az etalon, presszionáltunk, fent labdát szereztünk, könnyeden dolgoztuk ki a helyzeteket.Rivaldo11 írta: Sokkal minőségibb focit tudunk játszani. Sokkal. Egyértelmű, hogy innentől csak stabilitás kéne, viszont épp ez az, ami nagyon nincs meg. Ezért kár a maiért, és ezért sok a 6 pont.
Ha ez az utóbbi 8-10 év leggyengébb Realja, akkor miért veretlenek még a ligában?pep71 írta:Atalanta írta:Vicces, de az utóbbi 8-10 év leggyengébb Realja ver 6 pontot már most a Barcára, és gyakorlatilag minden nehézség nélkül vitt el egy pontot a Camp Nou-ból...Ez mindent elmond erről a szerencsétlen Enriquéről és az ostoba cseréiről. Hol volt Umtiti?
Umtitit én is vártam, hogy becseréli, főleg amikor láttam, hogy végre leveszi Gomes-t, Masch-ot feljebb tolja, Umtiti a helyére és kész.Atalanta írta:Vicces, de az utóbbi 8-10 év leggyengébb Realja ver 6 pontot már most a Barcára, és gyakorlatilag minden nehézség nélkül vitt el egy pontot a Camp Nou-ból...Ez mindent elmond erről a szerencsétlen Enriquéről és az ostoba cseréiről. Hol volt Umtiti?