Gyors beszámoló csak, nincs kedvem most a sok semmirekellőről pötyögni.

Röviden és tömören, tudás alapján 3 ember volt a középpályán és a támadósorban, akinek egy normális Barcában kezdőnek kéne lennie, ebből 1 lassan 1 félidőt se bír ki. Alapból nekem nincs bajom Suárezzel, de élőben ezt látni.. Agyérgörcsöt kaptam az emberünktől. 3. gól előtt szeretném megkérdezni azért 4 szem közt, hogy mégis mi az anyámat csinált, azért az nem egy nehéz passz volt.. A 70 elrontott labdaátvételről nem is beszélve, nem egy gól ment el rajta tegnap. Rakitic szintén, én itt szállok ki a róla szóló vitákból szerintem, nincs az az isten aki innentől meggyőz, hogy ő itt a legjobb, meg kezdőnek kéne lennie. Egyszerűen ha háttal a kapunak kap labdát, esélytelen hogy legyen bármi produktív is belőle, rengeteg akció lassul le azon, hogy nem tud úgy átvenni egy passzt ahogy kéne, még akkor is, ha aztán odateszi oldalra lábra, és így 90%-os a passzpontossága. Gamperen is lefelé lógott ki nálam, tegnap meg aztán.. Kedvencem az volt, amikor az első félidőben Ini félfordulással talppal átvett egy passzt, tette tovább jó ütemben, Busi szintén - ez alapból nem egy olyan, amit ki kéne emelni amúgy -, erre ő lett volna a harmadik, kicsit elpattant tőle, futnia kellett utána, és jött a vissza passz mert már rajta is volt az ember, a nyomás és az ő viszonya meg.. 2. gól előtt közvetlenül amúgy az ő labdaátvételét is megtapsoltam magamba a ziccerénél, de az csak a jéghegy csúcsa, nem ettől volt gyenge. De Vidalt legalább 1-szer jól kiugratta. SR szintén rosszabb játékos benyomását keltette nekem élőben. Amikor Ininél és Businál a labda, akkor látszik, hogy gondolkoznak, hogy hogy lehetne jobb a támadás, nála semmi ilyet nem érzékeltem, inkább lelkes mint top középpályás képét keltette sajnos csak. De ez csak saját vélemény persze, tudom, hogy sokan a jövőt látják benne. Összességében teljesen tucat a keretünk sajnos, Dembélé és Coutinho kell mint egy falat kenyér, még ha velük teljesen más irányba is megy el a csapat mint amit én látni akarnék. Samper eladása is ékes bizonyítéka ennek, ha nem kölcsönbe megy, akkor remélem Pep vagy Oscár Garcia elviszi - remélhetőleg visszavásárlásival.
Amúgy az út nagy élmény volt, a meccsek is. Gamper a játék, Clásico a hangulat miatt. Tök érdekes nekem, hogy élőbe mennyire más a meccs összképe - szerintem legalábbis.

Ini és Busi mellett Piqué magabiztossága volt még ami lenyűgözött nyomás alatt, első félidőben velünk szembe játszott, amiket megoldott hátul.. Parádé volt az a félidő tőle. Umtiti szintén, csak ő végig, Alba is kellemes meglepetés volt. Vidal mintha ott se lenne, Deu meg tök nem azt játszotta ami a stílusa, katasztrófa is volt. Messi meg valami egészen lenyűgöző, nekem köztudottan nem ő a kedvencem, de ő volt az egyik legnagyobb kellemes meglepetés nekem, az az ember ahogy mozog a labdával.. Fuh, bámulatos amilyen könnyedséggel cselez. Madrid részről Isco és Marcelo voltak még lenyűgözőbbek, főleg a spanyol. Eszméletlen mit játszott, hasznosabb volt egymaga mint a mi egész középpályánk. Valverde amúgy nem tudom mit gondolt ezzel a felállással, Messi a jobbszélsőnk, Rakitic és Vidal annyit se védekeztek mint alapból, és akkor csoda, hogy Marcelo és Isco Benzema támogatásával szétszedték az oldalt.. Eszméletlen fekete pont ez részemről, remélem szerdára valamit kezd majd ezzel, mert ez így elég öngyilkos taktika volt. Lehet mondani, hogy nem voltak jobbak, de nekünk mi volt a játék? Ini adott 2 mélységi lasztit egész meccsen, Rakitic egyszer Vidalt beindította, ezen kívül Messi vagy csinált valamit, vagy adogatták körbe a többiek. És értem én, hogy ez lenne a játék, keresni a folyosót, de 1) ahhoz olyan emberek kellenek a középpályára, akik kellő technikával rendelkeznek ahhoz, hogy gyorsan járassák a lasztit körbe, elpattanás nélkül, 2) olyan ember kell aki meg is meri lépni aztán a passzt, ha ott a folyosó. Nekünk Inin és Busin kívül van 1 ilyen ember jelenleg,de ő meg menni készül, és meg is lincseltek már lassan az érte folytatott propagandám miatt.
Még 2 dolog ami "újdonság" volt, de tetszett. Egyik a hangulat, baromi jó volt a Camp Nou, zengett a stadion sokszor, eszméletlen élmény volt az 1-3 ellenére is. A másik meg CR helyezkedése. Az az ember gyerekek, egy 10 cm-es rés nyílik 5 másodperc múlva a védelemben, ő már előtte elkezd lecsapni rá.. Kegyetlen, kár, hogy hátsó kamerából nem lehet meccseket nézni, ezt tényleg érdemes lenne megnézni olyan szögből is, durva volt nekem nagyon ezt látni. Aztán meg volt oly kedves, hogy kiállíttassa magát, még jó fej is volt velünk a gólja után.

Volt ott olyan őrjöngés utána..
Közbe picit hosszabb lett, remélem maradhat azért.

Tudom amúgy, hogy elég negatív lett, meg sokaknál kivágja pár rész a biztosítékot, de gondoltam leírom amíg még friss az élmény.