Huha...hát gratulálok a csapatnak!Őszintén megmondom, most nem hittem volna, hogy nyerni tudunk, pláne nem ilyen különbséggel. A meccs előtt egy dögunalmas 0-0-ával kiegyeztem volna, de jobb volt ez így!

A kezdők kapcsán EV nem lepett meg, a várható kezdőt küldte fel a pályára.
Zizu viszont meglepett. Se Bale, se Isco, Kova be Case mellé Messi semlegesítésére. Bátor, de racionális döntés volt részéről, ami az első félidőben működött is. Nem találtuk az ellenszert a Real játékára, sok volt az eladott labda, a céltalan vagy pontatlan felívelés. A Real jól játszott, de támadásba ők sem tudtak nagyot dobbantani, és összességében ha jól rémlik 2-2 helyzet volt mindkét oldalon az első játékrészben. Nálunk ugye a lesajnál Paulinho Messi 2 passza után jelentett veszélyt, míg odaát volt egy Cr luft, illetve egy ugyancsak Cr lövés, ahol ha visszapasszol, akkor rosszabbul járunk. Ja meg persze Benzema kapufája, ahol mákunk volt.
Félidőben gondolkodtam, hogy EV mit mondhat a srácoknak, és mit mondhat Messinek. Nekem az jutott eszembe - és lehet kicsit túl is dimenzionálom a dolgot - hogy Messi altatósabb játéka kicsit a madrid taktikájának szólt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha akarta volna, akkor leszivatja Kovát meg Caset is, hanem mintha spórolt volna az energiával és kicsit kivonta magát a játékból. Ahogy én gondoltam a Realnak az X kevés lett volna, szóval a 60. perc körül cserélt volna Zizu és vélhetően kockáztatott is volna, és lekapta volna a kettő vkp-ből az egyiket, és én úgy gondoltam EV azt tanácsolja Messinek, hogy majd akkor robbantson, mert nagyobb területe lesz. Nem tudom mit mondott, de az biztos, hogy ennél többet, mert egy extra motivált, jobban pörgő csapatot láthattunk a második félidőben.
Egy mintaszerű támadás után megszereztük a vezetést. Csoda volt, ahogy Busi beültette Kroost és tökéletesen szöktette Rakiticet, ahogy Rakitic levált Modricról és vezette a labdát, ahogy Messi tett egy lépést, hogy kova mellette maradjon ne lépjen ki a horvátra, SR centerezése, Suarez lövése. Mintaszerű és gyönyörű volt! Onnan kicsit magabiztosabbak lettünk, és jött a második is. Ott ahogy Messi ugyancsak Keylor mellett lepasszolta Suareznek, aki a kapufát találta el. Szép volt nagyon. Carvahal szerencsénkre beleütött, így 10 ember ellen könnyebb dolgunk volt. A harmadiknál Messi labdamentése (ami ugyan kint volt), ahogy cipőjét hátrahagyva megindult, és visszatette, Vidal lövése pedig bedöcögött. Vidal góljának örülök...én őt és Pacot nagyon kedvelem. Náluk látom az alázatot, azt ahogy tisztelik a mezt amiben játszanak és alárendelik magukat a csapatnak. Sajnos sok cserénkről ez nem mondható el...
Mindenki jól játszott ma, még a cserék is, bár azért Gomes megint 2 ziccert tudott hibázni, de nem veszem most elő. Én három embert emelnék ki. SR, aki hihetetlen megint mit hozott le, Messi, aki nem ember és beárazta ismét Cr-t, és Piquét, aki nálam a meccs embere volt! Minden labda kijött róla, küzdött, hajtott, hiba nélkül játszott! Le a kalappal. Ez tőle 10 pont volt!