Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ez sosem állja meg a helyét. A minőségi tartalékok hiánya nem kifogás, hanem a csapat gyengesége. Ez akkor sem érdekel, amikor magunkat mentegetjük vele. Nem Romeut kell leigazolni, és akkor a tartalékcsapat sem égeti le magát, hanem azzal is lehet BL-meccset nyerni, Guiu-kkal, Ferminekkel. Nagyjából pont nem érdekel, hányan estek ki a Newcastle-ből, szinte biztos vagyok benne, hogy az utánpótlásuk nem csak a miénkhez, de egy random spanyol csapatéhoz (Bilbao, Rayo stb) képest is egy nagy nulla.
Ezzel egyetértek, és ezért sem értek egyet a PL feltétlen többiek felé emelésével.
Szerintem sem értjük egymást, mert az erős PL még mindig nem jelenti azt, hogy nemzetközileg is mindig erősebbek az angolok. A Newcastle pedig nem gyenge, hanem kidőlt egy csapatnyi játékos. Nem 2, meg 4, hanem 11.gránit írta: ↑2023.12.18. 18:16:26Igazából egyetértünk, csak tisztázni kell a fogalmakat. Amit te írsz, az igaz, de ez nem az erőről szól, hanem a látványosságról. Hogy látványosabb a PL? Nem kétlem. Szerintem is az. De a helyzet nem azt bizonyítja, hogy erősebb is. Gyenge a Manchester United meg a Newcastle? Ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad, akik veretlenül mentek tovább a csoportból, míg előbbiek Kobenhavnokkal, Galatasaray-okkal, a német bajnokságban csetlő-botló Dortmundokkal nem bírtak. Én elhiszem, hogy látványos a PL, de nem is ezt vonták kétségbe.
Igazából a komment amire reagáltam, azt vonta kétségbe, hogy a túlsztárolt angolok miért csak 2-n vannak, leírtam azokat az indokokat, amivel egyébként a Barcát is védik az emberek, sok esetben abszolút túlmagyarázva. Kettős mércét nem szeretem, ha a mi tavalyi kiesésünket jelentősen befolyásolta a védelem kiesése, akkor a "besztlígnél" is írjuk le, ha nincs játékos már aki játsszon.
Igazából egyetértünk, csak tisztázni kell a fogalmakat. Amit te írsz, az igaz, de ez nem az erőről szól, hanem a látványosságról. Hogy látványosabb a PL? Nem kétlem. Szerintem is az. De a helyzet nem azt bizonyítja, hogy erősebb is. Gyenge a Manchester United meg a Newcastle? Ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad, akik veretlenül mentek tovább a csoportból, míg előbbiek Kobenhavnokkal, Galatasaray-okkal, a német bajnokságban csetlő-botló Dortmundokkal nem bírtak. Én elhiszem, hogy látványos a PL, de nem is ezt vonták kétségbe.
A PL olyan erős, mint amilyennek mondják. A PL, és ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ledominálják Európát, de a bajnokság bőven erős, pont azért, amit te is írsz, nyíltabban játszanak a kis csapatok, ezért van az, hogy a Luton rúg 3-at egy Arsenalnak, a Palace 20 percet alatt 2-t a City-nek, a Bournemouth meg 3-at az MU-nak. A nemzetközi szereplés meg megint más, mi 2 sérülttel is nyivákolunk, a Newcastle csoda, hogy egyáltalán talpon maradt egy csapatnyi sérülttel.gránit írta: ↑2023.12.18. 17:58:29A Newcastle és a Manchester United ott vannak az angol bajnokságban, ahol a Real Sociedad... A nemzetközi teljesítményük nem azt bizonyítja, hogy a PL annyira erős lenne, mint amilyennek mondják. A Manchester United olyan erős, mint a Getafe? Igen? Készséggel elhiszem...
Igen, következő körben már nincs ez a tiltás.
Elég érdekes, hogy ez ilyen sokszor feljön a fórumon, agyonhypolt PL
Itt a mentalitásbeli óriási különbség.
Sztem ha nincs tétje az utolsó fordulónak egy összesen 6 fordulós versenyben, még annyi se, hogy ki lesz a csoportelső, azt lehet nyugodtan simának nevezni. De nem baj az, ha ezt egymástól eltérően definiáljuk. Szted nem volt sima, szerintem az volt.
A labdarúgás profi szinten eléggé összetett csapatsport és szinte minden mindennel összefügg.
Jó, tőlem elvárhatod, csak tőlem akkor ne várd, hogy érdemben tudjak bármit majd mondani a reakcióidra. Szerintem így ez lehetetlenség, teljes önellentmondásban vagy.Rdinho10 írta: ↑2023.12.18. 15:32:51Mivel tavaly bajnokok lettunk,igy elvarhatonak gondoltam azt,hogy nem fogunk leszakadni feltavnal..De iden inkabb visszafejlodtunk.(nem erdekel az xg tovabbra sem) amiert kotelezonek gondolom a tovabbjutast ,hogy a Napoli is erosen visszaesett tavaly ota es talan a keretunk minosegibb meg ilyen formaban is.(nem lebecsulve oket)
A hatranyunk is akkora mar lassan,hogy inkabb a Bl re kene fokuszalni,foleg a sorozatos egesek miatt is.Ezert varom el a tovabbjutast!
Szerintem ilyen kombináció nincs. Már az építkezés szóban is benne foglaltatik, hogy nem lehet kötelezőnek titulálni egy ilyen meccset. Nem is értem, egyáltalán hogyan gondoltad ezt a mondatot. A Napoli egy kiváló csapat, és a legjobb 8ba kerülésért játszunk egyenes kieséses rendszerben. Még a csoportkörben, kisebb téttel, a nálunk jobb formában lévő madridnak sem volt evidens egyik ellenük játszott meccs sem. Sőt, 4 gólt kaptak tőlük, és mindkét meccsen a legutolsó percekig kérdés volt a győzelem.
Andris írta: ↑2023.12.18. 12:49:33
Más: szerintem játékban simán felvesszük a versenyt egy Napolival már, az utóbbi hetek alapján, és ha a kezdőcsapat nagy többsége egészséges. A kérdés az, hogy sikerül-e javulni helyzetkihasználsában, vagy sikerül-e valahogy legalább szinten tartani az önbizalmunkat a meccsekig. Ami baromi messze van, mindkét csapattal sok változás történhet még addig.
Örülök neki, hogy először idegenbe megyünk, kisebb a nyomás.
Minden mondattal egyetértek, kivéve az utolsót.Peter írta: ↑2023.12.18. 14:35:27Ugyanilyen objektív szempont ugyanakkor az is, hogy a simán belefért vereség nem azt jelenti, hogy vereséget is kellett szenvedni.
Éppen ellenkezőleg, nem éltünk az élet által felkínált több egyéb objektív lehetőséggel, többek között a csapatszellem és mentális erőgyűjtés, önbizalomszerzés adta lehetőségekkel.
6 millió euro objektíven és szubjektíven is 6 millió
Talán nem jött volna rosszul egyik sem.
Objektív szempontok alapján tehát képtelenek voltunk élni maradéktalanul az élet kínálta lehetőségeinkkel.
Objektív szempontok alapján simán belefért, valóban.Andris írta: ↑2023.12.18. 14:14:53Jó, de ez csak a személyes véleményed, ízlés kérdése a szó legszorosabb értelmében. A Sahtart én se néztem jó szemmel, viszont az Antwerp szeritnem edző meccs volt, ahogy az elmúlt évtizedben, úgy most is eként álltunk hozzá, és a pontvesztés tényével, vagy a pontok elengedésével önmagában semmi gond nincs.
Amiről én beszélek az az, hogy így is sima csoportelsőség lett a vége, magyarul a kizárólag objektív szempontok alapján simán belefért.
Jó, de ez csak a személyes véleményed, ízlés kérdése a szó legszorosabb értelmében. A Sahtart én se néztem jó szemmel, viszont az Antwerp szeritnem edző meccs volt, ahogy az elmúlt évtizedben, úgy most is eként álltunk hozzá a tét nélküli 6. meccshez, és a pontvesztés tényével, vagy a pontok elengedésével semmi gond nincs. Az már szomorúbb, hogy csak ilyen minőségű emberekből áll az, amit C (vagy B, mert számon lettem kérve) csapatként ki tudunk állítani, de ez egy másik dolog ugye.Peter írta: ↑2023.12.18. 14:11:59Nem kilátástalan, nem holnap lesz, van idő rá felkészülni. Vállalni kell, hogy saját kezünkben van a sorsunk, mert e tekintetben azért számunkra lehetett volna ennél jelenleg fajsúlyosabb ellenfelet is kapni, ami eredendően is magasabb akadályt jelentett volna.
Nálam a csoportban nem fért bele sem a Sahtar, sem az Antwerp elleni vereség, számomra ezek mentális kudarcok voltak és nem helyettesítette ezeket a Porto elleni 6 pont.
Nem kilátástalan, nem holnap lesz, van idő rá felkészülni. Vállalni kell, hogy saját kezünkben van a sorsunk, mert e tekintetben azért számunkra lehetett volna ennél jelenleg fajsúlyosabb ellenfelet is kapni, ami eredendően is magasabb akadályt jelentett volna.