dingdong írta: ↑2025.01.09. 10:32:32
Az a helyzet, hogy jelenleg a szezonnak ez egy kritikus szakasza.
Vasárnap lehetne nyerni kupát. Mickey egér kupa de mentálisan is jot tenne és ugy amugysem vagyunk abban a helyzetben hogy ne orulhessunk barminek.
A copa del reyben is sorozatosan jönnek a meccsek. Az egy elérhető cél lehet idénre de be kell jutni a döntőbe amihez most kell jol játszani.
A Bl-ben még nyerni kell egy meccset hogy fixen elkeruljuk a play-offot ami szinten nem lenne utolso.
A ligaban meg elbohockodtuk az elonyunket most vissza kell kapaszkodni.
Ehhez mérten a "majd belejön", "talán tudna szintet lépni a jovoben", "mostanában nibcs szerencséje", "vannak rossz megoldásai" az nem fér bele. Mindenkinek össze kell szednie magát most. Elsősorban fejben mert a játékunk szerintem pofás. Aztán kikapunk mindenféle jött ment csapattol meg a kilátástalanul játszo atleticotol.
Nincs mire várni. FDJ oda került a kapu elé tegnap de haszna nem lett. Védekező munkajatol viszont már akkor rettegek amikor meglátom hogy melegit.
Akármilyen kupa, de ha ezt behúznánk, biztosan visszarázódna a csapat, főleg ha a Real ellen sikerülne, legalalábbis önbizalomban mindenképp. Ráadásul Olmo és Victor "visszatérése is biztosan pozitívan ha az egész öltözőre.
Ferminnel kapcsolatban én is kicsit csalódott vagyok, bár tegyük hozzá, hogy a posztján minimális lehetőséget kapott. Hol jobb, hol balszélsőt játszott, ami azért nem lehet könnyű. Én benne nagyon bíztam, a tavalyi szezonja és a nyári válogatott teljesítménye alapján nagyon komoly erősítésként gondoltam rá, ugyanakkor 10-esben hatalmas konkurenciája van. Olmo, Torre, Gavi, de még Pedrit és de Jongot vagy Raphinhát (főleg egy szélső érkezésével) is ide lehet venni.
bence0330 írta: ↑2025.01.08. 23:12:28
Chino írta: ↑2025.01.08. 22:17:00
Lehet, hogy elfogult vagyok, de Pedri nálam simán MOM, rendre olyan megoldásai, megmozdulásai vannak, egyszerűen élmény nézni, mellette rengeteget robotol és hasznosan is játszik.
Lehetne Yamal is épp a gólja miatt, főleg, hogy ő ebben pont gyenge szokott lenni, és most nagyon elegánsan, Messisen tette el a ziccert. Szerintem majd valami ilyesmi lesz az, amitől átfordulhat beast mode-ba. 1-2-3 ilyen egymás után, önbizalom a kapu előtt, és Yamal 2.0 jön.
Rapha kár, hogy (remélhetőleg ideiglenesen) elvesztette az önbizalmát. Ettől még megy, hasznos, ma is hatalmas helyzeteket (gólt is) alakított ki 1-2 nagy villanással, de az überkirályálomszintű szezonját veszélyeztetné, ha elkezdene folyamatosan ilyen bizonytalan lenni a kapu előtt. Persze ő is kisebb sérülésből jött vissza.
De szerintem is Pedri, nem is kicsivel. Amikor ő így focizik, akkor nem nagyon bukhatunk meccset. Elöl-hátul hibátlan volt, egy esetre emlékszem amikor meglepték hátulról és elvették a labdát tőle, de azt is akkor, amikor 10-es poziba ment fel. Hátul 3-4 ember közt, akár kapuralövés után is úgy tartott meg és osztotta/hozta ki a labdát folyamatosan, mintha a grundon lenne és ovisok próbálnák elvenni tőle egy teljesen tét nélküli meccsen. És szerencsére idén szerintem kb a meccsek felén így focizik. Nagyon komoly amit tol, és amúgy olyan szinten is Inire emlékeztet, hogy még a madridisták is kedvelik.
Yamalnak én azért nem adnám, mert az első játékrész első 5-6 percén és a második negyedóráján kívül nagyon steril volt, kivonta magát a játékból (ami persze csak részben az ő hibája) és a letámadásokból sem vette ki igazán a részét. Ez pedig Lewy játékára is kihatott. Ugyan nem láttam hőtérképet a lengyelről, de szerintem a kezdőkörben lenne a legvörösebb. Őt meg hosszan indítani a feltolt védelem mögé betett labdákkal nem lehet, ő nem ilyen típusú csatár. Emiatt örülnék egy mozgékonyabb, olyan Eto'o-féle csatárnak. Talán emiatt lenne jó választás David, ő hajaz leginkább erre az elérhető játékosok közül.
Raphinak nem hiszem, hogy az önbizalmával lenne gond, hanem a koncentrációval, de méginkább rá is kihat ez a mostani forma és nem tudja olyan szinten "hátára venni" a csapatot, hogy hozza a korábbi teljesítményét míg a többi játékos formán kívül van, elsősorban Lewy. Ha csak ők ketten feleannyira hoznák a helyzetkihasználást, mint a szezon elején szerintem még mindig első helyen tanyáznánk a bajokságban.
Akkor nem csak én láttam Pedrit ilyennek, ő az, aki azon a szűk keretben van (védelemtől előre egyedül), akik stabilan hozzák a jó teljesítményt. Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány gyengébb meccse volt idén. És emellett azért még csak alig 22 éves, bőven van benne még fejlődési lehetőség.