Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezzel egyetértek így.gránit írta: ↑2025.03.19. 08:13:53Rossz az időpont, ez az álláspontom:
Nem kellene semelyik két mérkőzés közé begyömöszölni, az eredeti naptár szerinti utolsó meccs után lejátszhatnák a meccset, mintha egyébként is az lenne az utolsó meccs. Egy héttel rövidebb lenne a nyári szünet, viszont a Benfica elleni visszavágó előtt többet pihenhettünk. Szerintem az nem a Liga dicsérete, hogy megemlítettem, hogy az Osasuna még rosszabbul jár a 27-i időponttal. 28-án is lesz meccsük. Szóval ezt nem tudom, hogy gondolják.
Pont az ellenkezője szokott történni, például az angoloknál a City tavaly április 13-án bajnokit játszott a Luton ellen, 17-én volt a Real-meccs, 20-án a Chelsea, és joggal bírálták a PL-t a fafejűsége miatt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.19. 07:49:23Normális helyeken úgy szervezik a versenynaptárat, hogy segítsék a bajnokságuk csapatát, pl. A BL-ben, lásd Benfica.
Rossz az időpont, ez az álláspontom:
Nem kellene semelyik két mérkőzés közé begyömöszölni, az eredeti naptár szerinti utolsó meccs után lejátszhatnák a meccset, mintha egyébként is az lenne az utolsó meccs. Egy héttel rövidebb lenne a nyári szünet, viszont a Benfica elleni visszavágó előtt többet pihenhettünk. Szerintem az nem a Liga dicsérete, hogy megemlítettem, hogy az Osasuna még rosszabbul jár a 27-i időponttal. 28-án is lesz meccsük. Szóval ezt nem tudom, hogy gondolják.
Csak ezek a csapatok ki tudnak állítani egy felnőtt keretet, mi még nem, azok is játszanak 50+ meccset.
Az angol élcsapatoknál is hasonló sorozatterhelés van, és a spanyol ligában a Realnak, az Atleticónak is zsúfolt a versenynaptára. A baszkokat még így is vernünk kellene, bár Araújo és Inigo hiányát nem lenne könnyű megoldani.
Kicsit túltolod, nem gondolod? Csókoljunk lábat is a ligának?gránit írta: ↑2025.03.18. 14:18:10
Mi szerintem örüljünk, hogy kapunk egyáltalán második időpontot. Az Osasuna mondhatta volna, hogy nem álltok ki, OK, 0-3. Normál esetben ez történik, ha egy csapat nem áll ki. Ők jófejek voltak, belementek, hogy halasszuk el a meccset, erre így kitolnak velük. Így legyen az ember jófej.
Simán beraknám a meccset egy héttel az utolsó forduló utánra. Az Osasunának meg tényleg nagy köszönet a sportszerű gesztusért.
+ Pau VictorTroym írta: ↑2025.03.18. 13:31:07Ez a kezdő akár 27.-n pályára léphet az Osasuna ellen, nem lesz 180 perc válogatott meccs a lábukban, néhányaknak 0 lesz.
Szczesny - Fort, EG, Cubarsi, Balde, Gavi, Fermin, Torre - Olmo, FT, Fati
És akkor még jöhet Inigo, Chris, ha felépül és a spanyol válogatottban szereplő játékosoknak azért 24.-ig tart a program.
Értem, hogy nem ideális és messze van a legjobb kezdőtől, de ne csináljunk már úgy, mintha ez a csapat nem esélyesként lépne pályára, főleg ha legalább pár alapember vállalja, hogy csereként segít, ha kell.
Az az igazság, hogy tényleg nagyon kevés megfelelő időpont van, de ennél a március 27-nél minden jobb. A keret kétharmadának le kellene játszani egy hét alatt 4 meccset. Szerintem ez inkább ránk nézve inkorrekt, mint az Osasunára. A játékosainknak egy része fizikailag lehetetlen, hogy pályára léphessen, de a többiek is gyakorlatilag pihenőnap nélkül játszanának. Ráadásul nem két hakni meccset követően. A hollandok ellen biztos, hogy egyik meccsen sem fog tartalékolni de la Fuente, hogy tekintettel legyen arra, hogy a klubokat ez, miként érinti.bence0330 írta: ↑2025.03.18. 01:03:39Ez szóba sem jöhetett. Ha nem engedték volna a halasztást, gondolom kiálltunk volna, azután nem álltunk ki, hogy megadták az engedélyt, nem csak úgy nem sétáltunk ki oszt' jóvan. De nincs az a szervezet a világon, aki erre nem halasztaná el a meccset, semmiféle kérdés nem volt semmilyen fél részéről, annyira evidens volt az egész.
Van bőven hétközi lehetőség a továbbiakban. Ha minden sorozatban végigmegyünk, akkor meg a végén is le lehet játszani, egyik félnek sem jó a mostani, érthető okokbó. Felteszem, ha az Osasuna csütörtökön játszana, akkor vasárnapra-hétfőre lenne halasztva a következő meccsü, nekik úgysincs hétközi fordulójuk, és az ellenfelüknek sem (Bilbao). Az akkor nem lenne vészes nekik annyira, legalábbis hozzánk képest sehol nem lenne a dolog, nekünk nem lesznek játékosaink kb az országban sem. Persze, közben meg ők voltak a korrekt fél a túloldalon, ez igaz, nem szeretném én sem, hogy sérüljenek az érdekeik. De mindenképp gagyi a dolog, semmi értelme ezt így most beerőltetni. Én fejből nem is nagyon emlékszem ilyen esetre, válogatott szünet és az azt követő első hivatalos meccsnap közé beékelt halasztott meccsre.
Órákkal meccs előtt elveszteni egy közeli kollégát, így nem lehetett játszani és ezt mindenki meg is értette. A pamplonaiaknak nem lett semmi bajuk egy kis utazástól. Külföldről erre a meccsre érkező szurkolóknak rosszabb volt, de ez olyan eset,hogy nekik is meg kellett érteniük.gránit írta: ↑2025.03.17. 20:38:23Le kellett volna játszanunk a meccset az eredeti időpontban. Már az is egy gesztus, hogy nem adták oda automatikusan a 3 pontot az Osasunának, miután nem álltunk ki. Az új időpont már önmagában is egy sportszerű gesztus felénk, főleg, miután potyára utaztattuk a pamponaiakat.
Ők a szenvedő fél? És mit szóljon az elhunyt? Mit szóljanak a közeli barátok,társak,kollégák? Az Osasuna nem a szenvedő fél volt, az emberi minimum volt,amit tettek és nem jártak olyan rosszul. A Barca ezerszer szenvedőbb fél a történetben,ugyanúgy nem tehetnek Yamalék a tragédiáról,mint az Osasuna játékosok.
Ez szóba sem jöhetett. Ha nem engedték volna a halasztást, gondolom kiálltunk volna, azután nem álltunk ki, hogy megadták az engedélyt, nem csak úgy nem sétáltunk ki oszt' jóvan. De nincs az a szervezet a világon, aki erre nem halasztaná el a meccset, semmiféle kérdés nem volt semmilyen fél részéről, annyira evidens volt az egész.
Csak egy kicsit kellett rinyálni a Real "Mindenkiminketbánt" Madridnak, és máris berakták március 27-re, ezzel rájuk licitálva, úgy hogy az Osasunának 24, de maximum 48 órája lesz a 2 meccs között, ők mit mondjanak?
A kapott góljaink túlnyomó részében nem repüli át a labda a pálya középső részét.
Nem arról volt szó, hogy megérdemeltük-e vagy sem, csak azt írtad, hogy nem jön össze az a taktika, hogy megpattan egy lövés, erre írtam hogy mellette volt még lehetőségünk, úgyhogy nem ilyenre kellett támaszkodnunk.csababarca írta: ↑2025.03.17. 13:25:57Chino, egyrészt leírtam a legelső kommentemben, hogy megérdemelten nyertünk.
Szóval azt a részt nem is értem.
Nyilván lesz helyzete az ellenfeleknek, azt mondtam hogy az a baj, hogy ugyanazokat a hibákat (legyen egyéni vagy csapatszintű) követjük el állandóan.
Nézd meg az atletico szezonban rúgott góljait ellenünk, ott van amiről beszélek.
csababarca írta: ↑2025.03.17. 08:37:23Aggasztó a védelem számomra, egyszerűen a 2. góljuknál ordítottam magamban, hogy ott lesz egy visszapassz és beindulás, hihetetlen, hogy én laikusként látom, érzékelem, Flickék meg ezertonnányi videószalag ellenőrzése, átnézése után se tudnak erre reagálni.
Pedig kellene, mert lesznek még veszélyes meccseink a BL-ben pl.
Az a szerencsénk, hogy ezt a kicsit gyengébb csapatok már nem tudják megcsinálni, mert vagy a védők mögé ívelésbe belebakiznak, vagy a centerezés pontatlan.
Ezt össze kell rakni, ez az elsődleges feladat, a góllövés az bármikor bárhonnan, kb bárkitől érkezik, azon felesleges aggódni.
Teljesen igazatok van, éppen ezért prioritás egy villámgyors hátvéd, ezért szemeltük ki Tah-ot. Korábban azért is volt hatalmas káosz hátul, mert a feltolt védekezésünkhöz csigalassú hátvédek párosultak (Pique, Lenglet). Ehhez a taktikához szélvészgyors védők kellenek, akik tudnak visszafelé iszkolni, ha lekontráznak minket, és kapjunk az indításokat a vonalaink mögé.
Más csapatoknak a védekezése is ugyanilyen veszélyes, csak éppen más szempontok alapján. Az Atleticonak volt 2 lehetősége, védekezhetünk akárhogy ennyi helyzete bárki ellen van az Atleticonak, lásd a Bl meccset a Real ellen, ahol legalább 4-5 nagy helyzetet szórakoztak el, ráadásul ugyanannyi kapott góllal állunk, mint a másik madridi csapat, szóval csak nem olyan rossz ez a védelem.csababarca írta: ↑2025.03.17. 10:59:14Már elnézést, de minden meccsen van az ellenfeleknek 3-4-5 ilyen lehetősége. Tehát tendencia, hogy erre utaznak.
Szerintem a 3 atletico meccsen kaptunk 4 ilyen gólt, de lehet 5-t.
Egyéni hiba előzte meg, de közben meg többen is félúton voltak.
Ha ezen legyintünk, hogy benne van, akkor egyszer meg fognak szórni minket, kérdés, hogy arra hogy reagálunk, vagy mit fog okozni.
Egyébként az állományunk meglenne, mert pont amikor Araujo van, ő az ilyen Koundé hibákat tudja javítani, mert gyorsabb mint a másik kettő, és ezek a helyzetek még beadásig se tudnak miatta eljutni, keresztez és tisztáz.
Ha nincs Araujo és így beindítanak, akkor már csak az ellenfélbe lehet bízni, hogy az első passzt elrontják, vagy lassú a támadó, hosszan tolja meg stb...és eddig a szezonban 90%-ban ez történt, szóval jah ül a taktika, ráfoghatjuk.
Biztos az is tudatos taktikai elem, hogy Lamine lövése megpattan pont úgy, hogy esélye se legyen a kapusnak, értem:D
Erre nincsen meg a jelenlegi állományban az ehhez megfelelő képesség.