brazilfan írta: ↑2025.03.19. 19:51:48
Erről, hogy az angoloknak mennyi pénzük van, a La Liga nem tehet. Arról sem tehet, hogy a csapataink jelenleg három fronton is harcban állnak, plusz a válogatottak.
De én nemcsak a mi játékosaink miatt szeretnék emberi időpontot, hanem az Osasunára való tekintettel is. Szeretem, ha a futballon kívüli körülmények egyik fél számára sem terhesek.
Fair play.
A többivel 100%-ban egyetértünk, de a kiemelttel nem. Vagyis szó szerint leírva nyilván, de a lényege nem az, hogy az angolok mennyi pénzzel tudnak gazdálkodni, hanem hogy a spanyolok mennyivel nem, ergo a differencia. Meg a lényeg ugye a kerettel való kapcsolata. Na erről nagyon is a La Liga tehet. Nem tudnak promotálni, teljesen eszeveszett szabályokkal kötik meg a klubokat, némelyeket csődbe taszítva, némelyeket "csak" néhány éves gödörbe. Pénzünk nekünk is lenne igazolni, csak nem hagyják. Részünkről lehetne egy normális keretünk, de ők nem engedik. És igen, az nagyon nem mindegy ebben a kérdésben, hogy néz ki a B-sor. Nekünk még az A-sorunk sem ideális, csak Flick valami csodával azzá tette. B sorunk meg max a középpályán és center poszton van, előbbin Casadó kiesésével már egy fokkal neccesebb a helyzet.
Inigo sérülése előtt Araujóra még azt mondtam volna, hogy hagyján, mert ugyan nálam megkérdőjelezhetetlen gálakezdő lenne, de Flicknél nem az, szóval lehet amúgy sem játszana. Rapha más, persze egy meccset le kell hozni nélküle is. A többieknek is alig lenne idejük regenerálódni a válogatott meccsek után. Az Osasuna érdekeit én is nézném mindenképp a helyzetre való tekintettel, nekik ezzel legalább nem kell foglalkozni, hirtelen nem tudom, hány válogatott játékosuk lehet, de max 1-2, a kövi meccsüket meg nyilván nem másnap játszanák le, hanem mondjuk vasárnap, vagy akár hétfőn, nekik nincs hétközi elfoglaltságuk. Egy csütörtök-hétfő szerintem egészen korrekt lenne a ő szemszögükből.
De mindenképp máskor kéne lejátszani, szerintem ez senki számára nem kérdés kb.
Szóval szerintem alapvetően ránk nézve sokkal rosszabb a helyzet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy