Andrsika írta: ↑2025.08.04. 15:07:02
bence0330 írta: ↑2025.08.04. 14:39:05
Nekem eddig Toni jobbnak tűnik, mint Roony amúgy. Gyorsabb, jobban cselez, és most könnyű összehasonlítani, mert sokat mozog ki a kicsi Roony helyére.
Amúgy nem csoda, hogy gyenge az ellenfél, leszakadva az utolsók a koreai ligában.
Nekem nem jobb. Roony magabiztosságot sugall ziccerebe is elég könnyen kerül ez a srác fog még meglepetést okozni. Tony is jó kocsit kapkodó volt nekem ma( nyílván bizonyítani akart Flicknek) de ő is ügyes. Aki viszont sztem hatalmas erősítés az Rashford csatár poszton Lewi ellenkezője rengeteg mozog, összjátékban jó, gyors jól cselez stb… ha elkapja a fonalat bitang lesz
Nekem is jobban tetszett Toni. Jobb "szeme" van és az összjátékban is sokkal ügyesebb, a megoldásai váratlanabbak. Mondjuk nehéz összehasonlítani, mert Roony inkább amolyan "standard" szélső, ott is inkább a vonalhoz közelebb játszott, ami szemlátomást fekszik neki. Illetve előbbi nem a legoptimálisabb posztra került, sokszor nem is igazán ízlett neki, hogy balra kellett mozognia, inkább szemben a kapuval vagy a jobb oldalon jönnek ki a skilljei. Bár az látszott, hogy nagyon akar, néha túlságosan is a gólja viszont szép volt, főleg azzal az Olmo-Rashford kényszerítővel előtte. Kár, hogy az előbbi azt a forintos labdáját nem tudta eltenni, hatalmas meglátás volt TF-től.
Kíváncsi leszek, hogy Flick ezt a háromvédős rendszert rendszeresen fogja-e alkalmazni, Baldéval szélen ez működőképes lehet. Raphinha több hibával játszott, de a szerepkör feküdt neki. Kár, hogy nem voltak egyszerre fent Rashforddal a pályán, megnéztem volna hogyan működnek. Az angol viszont elég meggyőző volt. Rengeteget mozgott, folyamatosan megjátszható volt, a védekezésből nagyon komolyan kivette a részét. Ha valaki ettől tartott szerintem kicsit megnyugodhat. Ha egy ilyen hakni meccsen így odateszi magát pressingben és en bloc védekezésben nem hiszem, hogy tétmérkőzésen ne tenne még rá egy lapáttal. Középső támadóként amúgy nálam lehet, hogy előrébb lenne mint Torres, de olykor Lewynél is. Ez az aktivitás, mozgékonyság sokat jelenthet, könnyebben megjástzható mint az előbbiek. Lehet, hogy gyenge csapat volt az ellenfél, de a lenygel is ellenük játszott, láthatóak a különbségek.
Yamalról nem lehet mit mondani. Már-már sajnáltam a védőket, hiába ragadtak rá ketten, hülyét csinált mindenkiből, kicsit féltem, hogy megunják és alávágnak egyet, szerencsére nem történt meg. Nem rajta múlt, hogy nem 4-5 assisttal zárt, a befejezéseknél viszont továbbra is gondok vannak. Remélem, hogy ebben is elkezd fejlődni.
Negatívumként én leginkább Koundét emelném ki. A sebessége mintha a felére esett volna vissza. Támadásban rendre rossz döntéseket hozott, védekezésben pedig nagyon instabil. Rendre könnyedén átjátszották. GM-et remélem elfelejti ott Flick. Inigoval talán működőképes lehet, de Gerard életveszély. De Jong és Casádó pdig ég és föld; csak remélni tudom, hogy a német is így gondolja. Illetve szorítsunk, hogy Cubarsí csak könnyebben sérült és nem komoly, inkább óvatosságból kapták le. Egy párharc után kapott a lábához, de utána még folytatta és nem is bicegett látványosan, mikor lejött a pályáról.
Összességében egy jó, élvezetes kis edzőmeccs volt, próbálgatásokra megfelelő.Voltak pozitívumok és negatívumok, de Flick felmérheti, a pályán hogy valósíthathatóak meg az elképzelései.
A fiatalok szinte kivétel nélkül tetszettek. Dro még az erős kezdőben sem lógott ki a sorból, sok látványos, kreatív és nem utolsó sorban hasznos megmozdulása volt. Nem tudom Flick, hogyan "kukázta", még az U19-ben is peremember volt, nulla hype, a jelenlegi Atletic keretében sincs. Semmi nem utalta arra, hogy az első csapathoz csatlakozhatna, akár csak előszezon szinten is és Virgili, Junyent, Farré stb. marad otthon.
A Toni-Roony-Torrents trió is teljesen rendben volt, van fantázia bennük és nem csodálkoznék, ha bármelyikük is a felnőtt kerethez csatlakozna jövőre.