Mindkét eset büntető. Tchouaménié is, meg Balde-é is. Szabály szerint. Amúgy az egész kézmizériát értelmetlennek tartom a labdarúgásban. Hozzáért a kezéhez, és akkor mi van? Nem irányította vele a labdát. Számomra az az ideális, ami a jégkorongban van. Az érintés kézzel még nem szabálytalan. De nem irányíthatod. Nem csaphatod, nem dobhatod, nem ütheted, nem veheted a markodba, nem foghatod, nem ragadhatod meg, nem veheted a hónod alá, tehát nem irányíthatod. Az érintés irányítás nélkül viszont megengedett és szabályos, ha az érintés után közvetlenül már nem befolyásolod kézzel a játékszer mozgását. A kézszabály azt hivatott szolgálni, hogy a játékosok ne vegyék a kezükbe a labdát és ne cipeljék azt a kezükben, különben a sportág átalakulna rugby-vé. Így tud labdarúgás lenni, és nem rugby. Az érintés önmagában viszont nem fenyeget ilyen veszéllyel.
Amúgy mázlink volt, hogy Balde nem kapott ezért második sárga lapot. Már volt egy sárgája. Ki kellett volna állítani, megúszta, megúsztuk. Ezért értelmetlen bírózni állandóan, mert mi is kapjuk ám a kegyelemdöntéseket. Múltkor Raphinhát kellett volna kiállítani, azt is megúsztuk.
Peter írta: ↑2025.08.24. 12:39:11
gránit írta: ↑2025.08.24. 04:34:32
Nekem Rashford játéka továbbra sem tetszik,
Nekem az eddig szerzett 6 gól ellenére a támadójátékunk nem tetszik. Hiányzik belőle valami markáns, ami erőt demonstrál. Persze az is jó, hogy bárki képes gólszerzésre a csapatból, de remélem idővel lesz az éles késnek valamilyen komoly éle.
Egyelőre nagyon az elején vagyunk.....
A támadójátékunk nekem alapvetően tetszik, kontroll alatt tartjuk a meccseket, birtokoljuk a labdát, beszorítjuk az ellenfeleket, és ez nem csak meddő labdabirtoklás, hanem lőjük is a gólokat. Végre veszélyesek vagyunk szögletekből is, végre vannak szögletvariációink, amiket korábban nagyon hiányoltam. Emlékszünk ugye még azokra az időkre, amikor a szöglet számunkra nem jelentett semmit. Kisszöglet után is folytattuk a meddő labdabirtoklást. Most végre a szögleteink is tudatosak.
Ettől függetlenül értem, amit mondasz, és egyet is értek vele. Különösen Rashfordnál érzem ezt a nyikorgást. Erőlködik, de csak erőlködik. Ugyanakkor nagy számban lövünk gólokat. Szerintem idén sem ez lesz a kérdőjel, hanem a védelem. Egy igazán jó csapat ezt az értelmetlenül feltolt védelmet simán meg tudja büntetni. Cubarsí-t bizonytalannak látom, ráfaraghatunk még Martinez elengedésére, különösen, mert Christensen és Araújo is sérülékenyek. Nagyon vékonyak vagyunk ott, és a minőség is kérdőjeles. Nem a támadójátékon fog múlni, hogy minden fronton taroljunk.
Az meg tetszett, hogy a végére Ferran és Lewandowski egyszerre voltak a pályán. Ráadásul Baldét váltotta Lewandowski, így áttértünk egy 3-2-3-2-re, ami szerintem a legideálisabb lenne a csapat számára. Ha ketten robbannak középen, megosztva a védőket, az egészen más dimenzió.