Zozzy 5 írta: ↑2025.09.01. 08:47:22
én nem vágom, mi zajlik Flick fejében, de az, hogy tegnap konkrétan már nem létezett középpálya, és a második félidőben csak átmenetekből állt a játék, mint valami boxmeccs, nem értem, miért jó. főleg úgy, hogy zsinórban a harmadik meccsünket kellett idegenben lejátszani, mert nem tudunk hazai meccset rendezni egyelőre (

), miért jó ez az agyatlan rohanás egy extázisban játszó kiscsapat ellen, libalegelő minőségű pályán? és akkor megköszönhetjük a god modban védő kapusunknak, hogy nem kaptunk 4et egy Rayo ellen.
nekem nagyon nem tetszett a tegnapi meccs (de úgy összességében az első három forduló sem), mert a tavalyi dominanciánk egyáltalán nincs meg meccs közben, csak ez az agyatlan rock'n'rollkodás, aminek a pressingjét amúgy röhögve passzolták ki. ehhez a szintű rohanáshoz, amit tegnap elő akart adatni a csapattal Flick, a középpályán Baleba meg Caicedo kéne, nem passzerek, mint Pedri meg De Jong. arról nem beszélve, hogy a lescsapdás taktikánk is rég szét van videózva és látványosan egyre kevésbé hatékony.
Nekem pont ez volt a félelmem sokáig Flick-el szemben, de tavaly azért sikerült kontrolláltabban is játszani több meccsen (bár továbbra is tartom, hogy tavaly is az átmenetekből voltunk messze a legveszélyesebbek). A letámadásunk high risk és mid reward legjobb esetben is, cserébe teljesen üresen marad a középpályánk. Nem a feltolt védelemmel van baj, hanem azzal, hogy rettenet terek maradnak kp-n, amit nem szoros emberfogással próbálunk kompenzálni, hanem elkésett rohanással; és ha az ellenfél képes kettő egyeneset rúgni a labdába, akkor lendületből szaladnak a védelmünkre, akik statikusan próbálják tartani a lesvonalat. Tavaly is ez volt, csak mellé lőttünk több gólt.
A rayo mindig is egy nehéz pálya volt idegenben, szezon elején egy-egy ilyen bőven belefér, teljesen fölösleges temetni a csapatot. Az aggasztó nekem az, hogy nem is feltétlen egyénileg voltak gyengék a srácok, hanem valahogy a rendszer nem ült és nem tudtunk váltani. A második félidőben szinte 0 volt a kp érzetre, a támadókhoz alig jutott el a labda, miközben Pedri egyénileg zseni volt és De Jong is parádésan lépett meg a labdákkal sok esetben. Épp csak nem volt utána kinek rendesen tovább játszani, teljesen szét voltunk szakadva. A védelem labdakihozatala is gyenge volt, sokszor már akkor az ellenfél kontrollálta, hogy hova tudjuk rúgni mi a labdát. Ez nagyon nem okés egy Barca szintű csapatnál és nem lehet az intenzitásra fogni. Itt mondjuk kiemelném negatívan Ericet, elképesztő lassú és lomha volt előrejátékban, és amikor Flick Olmot, meg Raphit szedte le, fogtam a fejem, hogy semmit nem fog változtatni a játék képén (sajnos így is történt), mert vagy egy másik profilú kp kellett volna (pl a sérült Gavi, vagy Casadó), vagy egy gyorsabb és pontosabb védő (főleg Cubarsí, de talán Araújo is) kellett volna.
Ez van, remélem tanulunk belőle és szépen lassan visszajövünk a formába. A második év egy sikeresnek mondható szezon után mindig sokkal nehezebb és egyáltalán nem triviális dolog szinten tartani a csapatot.