2009.08.17. 11:58:04
Elsőre nem volt rossz, de van még hova fejlődni. Elsősorban egyenletesség kell tenni a leadott teljesítményt, mert oké, hogy helyenként jól tettük a zsugát, de ezek közt, meg rossz volt nézni a "szerencsétlenkedést". Nyilván nem ez lesz az alap kezdő, a legnagyobb problémák mégis a valószínűleg legtöbbször így felálló védelemben voltak. Abidal lehet, hogy javult valamit, de ez még így is kevés, a csalódás mégis Puyol volt, nem szokott ő ennyit hibázni egy-egy meccsen, de egy szezonban elmegy egy ilyen meccs, bízom a javulásban, na meg Alves és Pique (aki 1-2 hibája ellenére jól játszott) játéka is ebbe az irányba mutat. A védelem legjobbja egyértelműen Alves volt, de ezt az eszetlenségét kiheverhetné már, én a végén simán lezavartam volna a másik taggal együtt, nem szeretném, ha ilyenek miatt kéne kihagynia meccseket.
A másik, aki magához képest jól teljesített szerintem Keita volt, bátran próbálkozott jól látta el a feladatát, remélem marad a formája. A többiek átlagosat nyújtottak, ami Xavi vagy Touré esetében tudjuk, hogy csak magukhoz képest átlagos, de valójában remekül játszottak ők is, pusztán a tavaly magasra tett lécet nehéz lesz átugraniuk...
Ami viszont a legjobban tetszett, azok a pontrúgások voltak (na nem Valdes kijöveteleire gondolok, arról inkább nem is beszélek). Pep tavalyi kinevezését követően sokkal előbbre vártam ezeket a dolgokat, mivel a B csapatnál nagyon nagy hangsúlyt fektetett ezekre, így kicsit csalódás volt nekem ebből a szempontból, hogy tavaly csak úgy csináltuk ezeket a nagyvilágba, egy-két esetet leszámítva, amiből gól is lett, éppen ezért hiányoltam a többit. Most viszont már látszik valami; Puyolra például rengeteg figura épül, és ő oda is ért ezekre, és ugyan a befejezéseken van mit javítani, de legalább már látszik valami tudatosság, ha minden így marad Puyol elég szépen termelhet az idény végére, de több, más biztató figurát is felfedeztem ezen kívül.
Végül egy újabb újdonságról szólnék, aztán be is fejeztem, ez pedig a kirúgásoknál a labda lekérése Pique és Puyol által a tizenhatos két oldalánál. Ez több okból is örömteli, egyrészt nem kell orosz-rulettezni Valdés lábmunkáján, másrészt, ha néha jól csúszik le le a lábáról a labda és netán oda is megy Bojanhoz, Messihez, vagy Xavihoz a labda, akkor sem vagyunk előrébb, őket azért nem nehéz lefejelni. A földön viszont annál inkább, így ha már hátul elkezdjük a gurigázást (ebben viszont meglepően jól tolta Abidal, dicséret illeti), sokkal nagyobb eséllyel juthatunk el helyzetekig, hiszen nem valószínű, hogy a felpasszolt labdák épp Xavinál Ininél, vagy Messinél lesznek rossz helyen... Másrészt pont az ANK miatt szükség is lesz erre a figurára, hiszen akkor sem Touré sem Keita nem lesznek, így lődözhetné fel Valdés Busira, vagy Ibrára a zsugát ami azért nem egy nagy választék.
Szóval tetszenek az újítások, remélem lesz még egy-két apróság, ami mellé ha összerakjuk a tavalyi játékot, minden okunk meglesz az optimizmusra, de ahhoz még sokat kell dolgozni, a jelek azonban biztatóak!