Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Drigo
Eurobarca Staff

2011.04.24. 11:12:22

LM10 írta:Az idegenbeli meccsen ha nyerni tudnánk
Azért arra kíváncsi lennék, hogy mit alkotna Mourinho, a Camp Nouban, hátrányban...

Már csak ezért is nyerni kell, ők meg már csak azért is 10 emberrel fognak védekezni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
LM10
Director del Fútbol

2011.04.24. 11:02:22

Már szerdára gondolva:

V.V.-Alves-Piqué-Puyol-Maxwell-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Villa-Pedro

Ha nem lesz Maxwell:

V.V.-Alves-Piqué-Mascherano-Puyol-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Villa-Pedro

Az idegenbeli meccsen ha nyerni tudnánk, akkor az nagy lépés lenne, és egy támadó focit láthatnánk mindkét csapattól. Én egy gólgazdag döntetlennel sem lennék szomorú, csak ne kapjunk ki, főleg ne több góllal.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 22:24:29

Mármint az elsőt, nem? :)
Bár egészében is hasonlított, de Maxwell nem illett a képletbe igazán.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.23. 22:23:03

Andris írta:Hoppá, figyeltetek a végén? :P
Simán felraknám őket szerdán így.
Én is figyeltem a végén a hátsó alakzatot, eszembe is jutottál. :D Csak nem olvassa Pep a fórumot? Vagy te adtad neki az infót? :P :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 22:15:49

Hoppá, figyeltetek a végén? :P
Simán felraknám őket szerdán így.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
TT
Capitá del Barça

2011.04.23. 17:03:57

------------------------------Valdes---------------------------
-----------Puyol------------Puyol------------Puyol----------
----------------Masch---------------Masch-------------------
------------------Xavi--------------Iniesta-------------------
--------Messi-----------------Messi--------------Messi------

8)
messideco
Presidente del Barça

2011.04.23. 16:42:32

Mindenkiben ott van a kis menedzser, aki terveket tud szőni :) Ez így van rendjén.

Én Thiagot nem erőltetném a Real ellen, szerintem még sok neki egy Clasico.
4-2-3-1-es hadrendet képzeltem el:

----------Valdes-----------
Alves---Piqué--Puyol---Max
---------Busi---Masch-------
Pedro-------Xavi------Iniesta
-------------Messi-------------

Kissé defenzívnek tűnhet, de szerintem tűrhető kezdő lenne, és tökéletes szűrés lenne a kp-n. Xavira kulcsszerep hárulhatna.
Kép
"And my heart will leave you never."
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 16:36:17

Nem túl nagy fáradság, annyira ritkán csinálok ilyet. :)
Pláne ritkán gondolom úgy hogy valami egész más típusú dolog egészbiztosan jobb lenne mint ami valszeg lesz.
- József Attila
messideco
Presidente del Barça

2011.04.23. 16:27:56

Ne fáradj, Andris, úgysem ez lesz :P
Amúgy nem lenne rossz taktika :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 16:23:32

Szerintem engem ott értetek félre esetleg, hogy a felállások rajzával én nem szoktam variálni. arra van csak h látszódjon, alapvetően ki védő ki középpályás ki támadó. :)

A 4 középpályást a gyakorlatban úgy gondoltam, hogy Sergi a megszokott posztján mozog, ahogy Keita és Xavi is, Thiago pedig inkább a Messi-Alves-Iniesta sorral cserél. De azt gondoltam ez evidens, nyilván nem úgy gondoltam hogy Sergi és Keita statikusan állnak valahol és annyi a dolguk h a közvetlen előttük álló Xaviéknak felpasszoljanak 3 métert.
De amúgy asszem írtam is hozzá némi magyarázatot, amiből világosnak kéne lennie, hogy Xavi-Iniesta-Thiago-Messi-Alves, gyakorlatilag akármelyikük akármelyik másik posztján képes jó teljesítményre, ez volt eleve a cél, hogy a legkreatívabb, gyorsabb és komplexebb játékosokat rakjam előre a csatáraink helyett.

visca el barca, én nemtudom hogy mit látsz abban a védelemben, amit 'felrajzoltam', de nemértem amit írsz. kit vernének meg a gyors szélsőik szélre feldobott labdákkal, ha egyszer nincs ott senki ?

Nemtom kinek tűnt fel, kinek nem, a jól megszokott kamu négyvédős rendszerünkben játszottuk az elmúlt két clasicot, és a szélen lévő aktuális védő, legyen az bárki, mindig alul maradt. Szerintem pontosan azt kell elérni, hogy a saját térfelünkön végig középen tömörüljön a védelmünk. Pontosan az a játékuk és játékosaik előnye, hogy szélen verik az embereinket. ha szélről befelé nincs terület és szabad ember, akkor tőlem nyargalászhatnak védő nélkül is a tacsvonalon.
Talán nem annyira nyilvánvaló, de szerintem pontosan azt kell engedni, hogy a szélen fussanak, és középen zárni teljesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2011.04.23. 16:29:12-kor.
- József Attila
bali 15
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:42:43

Messithebest írta:Vagy az is jó ötlet lenne hogy, 3-5-2 a 2 "szélső" középső hátvéd kicsit kijjebb a megszokottnál, és Messi és Pedro is picit kijjebb, valahogy így:
------------------VV------------------
----Masch------Puyol------Piqué----
---------------Busquets--------------
----Alves------------------Maxwell--
-----------Xavi------Iniesta---------
--------Messi-------------Pedro-----

Szerintem így a Madrid szélső játékát abszolút meglehetne fogni, Messi nyakán sem lógna folyton ott Pepe. Mit gondoltok erről?
Igen én is ilyenre gondoltam az előbb. De Xavi maradjon csak Busqers mellett. Mélységből irányíthat. Ini meg majd ugratja Messit és Pedrot. Bár Pedro helyett én Affelaynak jobban örülnék.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:37:26

Vagy az is jó ötlet lenne hogy, 3-5-2 a 2 "szélső" középső hátvéd kicsit kijjebb a megszokottnál, és Messi és Pedro is picit kijjebb, valahogy így:
------------------VV------------------
----Masch------Puyol------Piqué----
---------------Busquets--------------
----Alves------------------Maxwell--
-----------Xavi------Iniesta---------
--------Messi-------------Pedro-----

Szerintem így a Madrid szélső játékát abszolút meglehetne fogni, Messi nyakán sem lógna folyton ott Pepe. Mit gondoltok erről?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:33:51

S.Agüero írta:------------------------------VV------------------------------
-----Alves-----------Piqué--------Puyol----------Maxwell----
---------------------------Busquets--------------------------
---------------Thiago--------Xavi------Iniesta---------------
-----------------Messi----------------Pedro-----------------
Ez is tetszik :)
MatyiG
Adminisztrátor

2011.04.23. 14:29:11

------------------------------VV------------------------------
-----Alves-----------Piqué--------Puyol----------Maxwell----
---------------------------Busquets--------------------------
---------------Thiago--------Xavi------Iniesta---------------
-----------------Messi----------------Pedro-----------------
isti010
Jugador del Barça

2011.04.23. 14:14:27

Valdes

Alves Piqué Puyol Maxwell

Busquets
Xavi

Messi Thiago Iniesta

Villa

Egy ilyen sem lenne rossz ötlet ha Messi befelé húzna és úgy lőne esetleg kiugratná Villát.
LaPulga
Barça B

2011.04.23. 14:12:33

MessiFan írta:
S.Agüero írta:
...AC... írta:Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Mert ha nagyon elöl lenne alig kapna labdát, így többet tud labdával megindulni.
szvsz
Igen ezért van. Elől nem tudna labdákat kapni mert rögtön rajta lenne 4 ember viszont ha a félpályánál kap labdát akkor könnyebben tud mozogni.
Még annyit tennék hozzá hogy a középpályáról rátudja vinni az ellenfél védősorára a labdát lendületből ami szerintem fontos elem az ő és a Barca játékának ebben a szezonban!!
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:10:17

Andris írta:Tocy, szerintem valamit kicsit elirtal! :)
Ket szelso kp es ket szelso tamado gyakorlatilag ertelmetlen.
Viszont 4kp egymás seggében még annál is értelmetlenebb :D Az is jó, amit írnak itt páran, hogy Messit vissza a szélre, ott nincs, aki megfogja. De onnan ugyanúgy befelé húzna, mindenesetre ezt is jónak tartom. Pedrot mindenképp kezdetném, Villát viszont valahogy ki kéne hagyni. Ez az alap :D A Madrid középen nem nagyon tud játszani, a szélekre dobják ki a labdát, és ott próbálnak elfutni, ez ellen kell valamit kitalálni, ami ellen nem lenne szerintem hülyeség a két szélső kp+két szélső támadó, akik visszazárnak. Középen Busquets, és esetleg Xavi meg tudja állítani azt a keveset, amit ott nyom a Real, mögöttük pedig még mindig ott van Masch-Piqué-Puyol.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.04.23. 14:05:49

S.Agüero írta:
...AC... írta:Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Mert ha nagyon elöl lenne alig kapna labdát, így többet tud labdával megindulni.
szvsz
Igen ezért van. Elől nem tudna labdákat kapni mert rögtön rajta lenne 4 ember viszont ha a félpályánál kap labdát akkor könnyebben tud mozogni.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.04.23. 14:02:01

szvsz
...AC...
Barça B

2011.04.23. 13:58:30

Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Logan10
Jugador d'estrella

2011.04.23. 13:34:05

Andris írta:Szerintem simán meglephetnénk kicsit a Bernabeut úgy is, hogy nem adjuk fel a stílusunkat.
Egyszerűen a játékrendszerünket kell feladnunk féligmeddig, nem pedig a támadó szellemű focinkat. Csináltunk már ilyet, méghozzá elég sikeresen, több nagy meccsen a hiányzók miatt 3 középső védővel +Alvessel játszottunk. Ezt elővenném újfent, méghozzá kiegészítve azzal, hogy a góllövőinket, akik hónapok óta nem lőnek gólt, becserélném kreatív emberekre.
A védelmet tehát kicsit át lehetne rendezni a kontrák megfogására, elől pedig csupa játékmester tenné egymásnak a labdát, és mindig az lőné a gólt, aki épp arra jár. Nem mellesleg fontos eleme az elképzelésemnek, hogy Messit kivesszük középről és feltoljuk a 16os vonalára, így nem Pepével kell harcolnia, a róla befújt szabálytalanságok máris sokkal több lehetőséget rejtenek. Sajnos ebből kell kiindulni, a henteskedés nem fog eltűnni.
----------------------------Valdes---------------------------
---------Masch------------Puyol------------Piqué---------- (P és P cserélhet)
-----------------Sergi---------------Keita-------------------
-----------------Thiago--------------Xavi-------------------
-----Alves-----------------Messi--------------Iniesta------

Nem gondolom, hogy problémát okozna a két igazi támadónk hiánya, egyrészt mert bármikor az öt támadó játékosunk közül bárki helyetcserélhet bárkivel, másrészt pedig Villa és Pedro az utóbbi időben még csak annyit sem jelentettek, hogy egynél több védőt elvittek volna, ezzel tehermentesítve Messit, vagy Iniestát, vagy épp Alvest (főleg), ahogy általában.
Szerintem ezzel valóban meglepnénk a Reált :D De Maschot ás Piquét jobban kivinném szélre és Sergit és Keitát kicsit hátrébb valamint Thiagot kicsit jobban a szélre :P
Csak a Barça
bali 15
Director del Fútbol

2011.04.23. 13:21:02

Komoly változtatásokra lesz itt szükség mert nagy bajban vagyunk. El kell ismerni, hogy most már mindenki tudja az ellenszert a játékunkra. Illetve eddig is világos volt csak most valakinek ezt megvalósítani is sikerült ezt:S Bár Pep egy jó makacs ember, ebből kifolyólag nem fog változtatni semmit sem. Azért vannak ötletek.
Én szerintem nagyon jól illene hozzánk a 2002-es Brazil csapat felállása.
Az olyan volt, hogy Scolari 3 védőt állított hátra. A két szélső védőt R.Carlost és Cafut felküldte a középpályára szélsőnek, de a védőfeladataikat is jól el tudták látni. Kettejük között meg 2 romboló vkp volt akik focizni is tudtak azért. Előttük irányítóban Ronaldinho, előtte meg két csatár Ronaldo és Rivaldo. Asszem ez olyan 3-5-2. Bár a mostani felállásunk sem különbözik ettől annyira.

Puyol-Pique-Mascherano
Alves-Iniesta-Busi-Maxwell
Xavi
Messi Pedro/Villa?

De mondom ez csak egy ötlet, erre gondolni se fog Pep :D ,de a mai labdarúgás viszonylatai között nemigen tartható sokáig az a két irányítós rendszer amit mi csinálunk. Sajnos. Max annyiban tudtuk megoldani, hogy azok a középpályások akik támadnak, vagyis Xavi és Ini a védekezésből is kiveszi a szerepét.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.23. 13:07:30

annyiban mindenképpen egyetértek Andrissal, h annyi változtatás, h Villa helyett Afellay nem lesz elég, ettől még a Madrid ugyanazt fogja és tudja majd játszani...

már a bajnoki topicban is kifejtettem, de akkor most "rajzzal" is:

----------------------------Valdes---------------------------
---------Alvés-------Piqué-------Puyol---------Maxwell
--------------------------Sergi/Maszk----------------------------------
--------------Messi---------------------Iniesta------------
------------------------------------------------Pedro------------------

természetesen a rajzzal csak azt szeretném érzékeltetni, h Iniestának Messiéhez hasonló szerepkört lehetne adni, csak bal oldalon, tehát nem balszélsőnek, hanem olyan középpályás-támadó hibrid...

Pedrot azért hagynám a pályán, mert összjátékban jelenleg még mindig hozza úgy-ahogy azt a szintet, amivel helyzetbe tud kerülni, ráadásul ki tudja, mikor sül el a lába... Dani állandóan egyedül van jobbszélen, így külön jobbszélsőt sztem jelenleg felesleges használni, Messi szépen mozogjon csak ki oda, amikor kell, a bal oldalon levő támadótöbblet miatt Maxwell tudna eleget foglalkozni a védekezéssel, mert ha ő felmászkálna, cét ő úgy nem tudja megfogni, ahogy Abidal és Adriano, ebben a felállásban viszont felesleges lenne Dani-szinten támadnia...

lehet hülyeség, amit kitaláltam, de azt tartom, h a mostani játékrendszerünkhöz nincs elég használható ember, a középpálya kreativitásán viszont tudunk javítani...

vélemények?

(szerk: a fifában 3-4-3-at játszom, ahol Dani és Maxwell két szélső középpályást játszik, középen 1 vkp és egy irányító, hátul Piqué-Puyol-Abidal, ez hasonlít arra, amit Bali írt fölöttem :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.04.23. 13:24:46-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.04.23. 12:51:22

Andris írta: ----------------------------Valdes---------------------------
---------Masch------------Puyol------------Piqué---------- (P és P cserélhet)
-----------------Sergi---------------Keita-------------------
-----Alves-----------------Messi--------------Iniesta------

Andris remélem nem haragszol meg, de én ennél komolyabb embernek gondoltalak :D

lehet hogy csak a rajz nem jó, vagy én nem értem mit akarsz, de ez így totál csőd. a madrid a szélre kidobált labdákkal meg fog ölni minket, c ronaldo, meg di maria mindenkit le fog futni. másrészt messit hiába teszed fel pár méterrel előrébb, pepe ugyis ott lesz a nyakán. busi, keita, thiago, meg xani meg egymás nyakán lesz?

ennyire nem kell ezt tulbonyolitani. messit vissza kell tenni oda ahova való, a jobb oldalra, ezzel pepe már letudva, ráadásul nem kell neki másik 8 emberen átverekdie magát. pedro helyettt betenni afellayt és kész.
sztem
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 12:45:30

Hat esetleg Pedro, o azert hasznosabb mezonyben. De Villa szerencsetlenkedesevel mar nem kockaztatnam tovabb az idenyunket.
- József Attila
Válasz küldése