Szerintem engem ott értetek félre esetleg, hogy a felállások rajzával én nem szoktam variálni. arra van csak h látszódjon, alapvetően ki védő ki középpályás ki támadó.
A 4 középpályást a gyakorlatban úgy gondoltam, hogy Sergi a megszokott posztján mozog, ahogy Keita és Xavi is, Thiago pedig inkább a Messi-Alves-Iniesta sorral cserél. De azt gondoltam ez evidens, nyilván nem úgy gondoltam hogy Sergi és Keita statikusan állnak valahol és annyi a dolguk h a közvetlen előttük álló Xaviéknak felpasszoljanak 3 métert.
De amúgy asszem írtam is hozzá némi magyarázatot, amiből világosnak kéne lennie, hogy Xavi-Iniesta-Thiago-Messi-Alves, gyakorlatilag akármelyikük akármelyik másik posztján képes jó teljesítményre, ez volt eleve a cél, hogy a legkreatívabb, gyorsabb és komplexebb játékosokat rakjam előre a csatáraink helyett.
visca el barca, én nemtudom hogy mit látsz abban a védelemben, amit 'felrajzoltam', de nemértem amit írsz. kit vernének meg a gyors szélsőik szélre feldobott labdákkal, ha egyszer nincs ott senki ?
Nemtom kinek tűnt fel, kinek nem, a jól megszokott kamu négyvédős rendszerünkben játszottuk az elmúlt két clasicot, és a szélen lévő aktuális védő, legyen az bárki, mindig alul maradt. Szerintem pontosan azt kell elérni, hogy a saját térfelünkön végig középen tömörüljön a védelmünk. Pontosan az a játékuk és játékosaik előnye, hogy szélen verik az embereinket. ha szélről befelé nincs terület és szabad ember, akkor tőlem nyargalászhatnak védő nélkül is a tacsvonalon.
Talán nem annyira nyilvánvaló, de szerintem pontosan azt kell engedni, hogy a szélen fussanak, és középen zárni teljesen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila