Alexander Mahone írta:Egyébként kiváncsi lennék, hogy ki mióta Barca szurkoló. Mert aki mondjuk nem élte át a Getafe elleni 4-0-át, a Madrid elleni sorfalat, vagy az Espanyol elleni 2-2-t (2007-es meccs), annak tényleg nem jelent semmit az elmúlt 3 év.
Mindegy. Nem értünk egyet. Én továbbra is tartom magam a pozitív hozzáálláshoz, és töretlenül hiszek bennük. Aki pedig rinyálni akar, meg edzősdit játszani, az tegye.
Szerintem vagyunk itt néhányan, akik nemcsak 2007-re emlékeznek, de akár arra Nunez-éra végére, Gaspart éra borzadalmaira, 5 szűk trófea nélküli évre az évezred elején, a Rijkaard éra tündöklésére és bukására.
Pont ezért a múlt tapasztalatai miatt aggódom én (és gondolom még a hozzám hasonló kritikusok). Láttam a világ legjobb csapatát napról-napra ok nélkül leépülni, láttam a világ akkori legjobb játékosát megölni a saját karrierét. (De mondhatnám az elhollandosodás mélypontra jutását van Gaallal kezdve, Bogarde-dal bezárva)
A Rijkaard érában is mindenki azt mondogatta, bízunk benne ő vezetett fel újra a BL-trónra, vele nyertünk 6 év után bajnokságot bízzunk benne. A csapat ebbe bukott bele, s kis híján a csapattal együtt Laporta.
Úgyhogy úgy vagyok vele, szép dolog a kincstári optimizmus, de sorra jönnek az intő jelek, amiket illik észrevenni. Ha lesz jobb csapat a ligában és Európában akkor taszítson le minket a trónról, ez a természet törvénye, de egyelőre magunkat nem kellene önnön kezünkkel letaszítani onnan. Ez a csapat játékban még mindig a világ fölött áll, ha épp úgy akarja, a nagy baj, hogy elérte, hogy hiába méri ehhez magát akár a szezon hátralévő részében végig, már akkor sem lesz saját kezében a sorsa.
Én csak annyit szeretnék látni, hogy valami történik, hogy elmozdulunk erről a petyhüdt, unott mentalitásból. Egyelőre nem indokolja semmi, hogy a Madrid 7 pontot verjen ránk. Az idei évben is látszik, hogy még jobb csapat vagyunk náluk, a pontvesztéseink közül egyedül a Valenciánál és a Bilbaonál érzem, hogy ők vettek el tőlünk pontokat és nem mi adtuk oda őket.
És úgy gondolom, ha igazad lesz és év végén újból a világ tetejére kerülünk, akkor az csak az ilyen téren mutatott komoly fejlődésnek lehet majd az eredménye.
Szerk: Ha az optimizmusod ennek a változásnak a bekövetkezésére vonatkozik, akkor azzal viszont nem értek egyet, hiszen egyelőre semmilyen jel nem mutat, hogy jó irányba mozdulnánk el sőt... Már egy El Clasicot is sikerül átlazsálni a biztos vezetés tudatában, és a Madrid ellen is sikerült majdnem megfázni, szóval a pozitív változás még várat magára...