Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.16. 11:04:08

Villa-val amúgy mi van? Most így nem emlékszek, h vt-e sérült ősszel, de mindenesetre szezon elején többször vt kezdő, vagy akár csak csere, tehát többet játszott, mint mostanság. (Akkor még említette is, h többet szeretne játszani és nem érti miért cserélik le mindig) Legutóbbi 2 meccse szerintem a kupában volt, bajnokságban már régebb láttam. Pedig nem vt rossz formában, mikor játszott, a gólokat legalábbis lődözgette...
Szóval most akkor vt egy sérülésére, amire most nem emlékszek és azóta megint csak fokozatosan akarja játszatni Tito, ami érthető is lenne vagy egyszerűen az őszhöz képest még jobban megcsappant felé a bizalom? :-k
salas9
Entrenador del Barça

2012.12.16. 10:41:13

A sport.es kezdője nekem szimpatikus:
Valdes - Adriano, Piqué, Puyol, Alba - Xavi, Sergio, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis. Talán annyit változtatnék, hogy a támadószekció így nézne ki: Xavi, Sergio, Thiago - Pedro(Alexis), Messi, Iniesta.

A mérkőzés előtt Rosell köszönteni fog három volt játékosunkat: Deco, Sylvinho és Keita!

Ezen kívül a találkozó előtt a kivetítőn Messi idei évben elért 88. gólja fog peregni!

Ha hülyeséget írtam, akkor az a "kiváló" angol tudásomnak köszönhető :mrgreen:
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.16. 08:32:29

azért azt sajnálnám, ha Alves lassan visszaminősülne csere-játékossá!! ha egészséges játszatni kell! Villa nálam a sötét ló, Tito fa arcal dícséri, de láttuk mit nyújt : semmit. Pedrót én ki hagynám, de ismerve a Barca (Tito)mentalitást egy az egyben nem vonják meg a bizalmat senkitől, inkább erőltetik, hátha fordul a kocka.(-végül is lehet benne valami- ) tehát valamelyiket sztem ott fogjuk látni a kezdőben. Thiagoval is az a helyzet, hogy kellene neki a játék, de egy ilyen kemény meccsen?! ilyen okból talán Mascheranót szivesebben látnám ma mint Pulyolt, a többi adott.
nagyon kíváncsi vagyok - amúgy - erre a csodacsatárra mire megy ellenünk?! amitől igazán félek az a sebességük, mert az bizony megvan..... kemény meccs lesz, de ha a Madrid hozta, nekünk is be kell húzni nincs mese!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.12.15. 23:01:46

Andris írta:Mascherano sérült vagy eltiltott? csak nem látom a lekörmölt felállásokban..
És mégis Puyol vagy Piqué helyett gondolnád?

Egyébként én Adrianót kezdetném Alvés helyett, elöl pedig Sánchez+Iniesta és akkor Thiago a kp-n, vagy Pedro+Sánchez.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.15. 22:43:14

Alexis Sanchez7 írta:én egy ilyet néznék leginkább..
Valdes-Alba,Piqué,Puyol,Adriano-Busquets,Xavi,Iniesta-Tello,Messi,Sanchez.
Azért ez Telloval és Alexissel egy picit kemény lenne! :D
Enyim:VV,Correira,Puyi,Piqué.Alba,Busi,Xavi,Ini,Pedro,Messi,Villa.
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Alexis Sanchez7
Barça B

2012.12.15. 22:05:52

én egy ilyet néznék leginkább..
Valdes-Alba,Piqué,Puyol,Adriano-Busquets,Xavi,Iniesta-Tello,Messi,Sanchez.
noname
Llegenda del Barça

2012.12.15. 21:32:08

Pedro rossz formában van vagy sem, sztem neki kezdenie kéne. Pedro a legrosszabb napján is labdabiztosabb, mint Villa vagy Sanchez, így a középpályás dominanciához sokat hozzátehet. Bár az se rossz elképzelés h Thiago kp-n, elöl egyik oldalon Ini, másikon Sanchez.
A Fifa egy szégyen
Andris
Adminisztrátor

2012.12.15. 20:48:01

Mascherano sérült vagy eltiltott? csak nem látom a lekörmölt felállásokban..
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.15. 19:46:05

Barcaman1993 írta:Csak én gondolkozom ezen a 2 felálláson a holnapi napra?:
Valdes-Alves, Piqué, Puyol, Alba-Xavi, Sergio, Thiago-Alexis, Messi, Iniesta
Valdes-Alves, Piqué, Puyol, Alba-Xavi, Sergio, Iniesta-Alexis, Messi, Villa

Pedrot mindenképpen letenném.
Az első győzött nálam. Villát most nem szeretném pályán látni. Alexis csereként beszállva nem volt olyan rossz a Córdoba ellen, talán holnap is megvillan egyszer-kétszer. Thiago pedig kifejezetten jól játszott, inkább ő, mint Pedro vagy Villa.
Viszont ha valamelyiküknek nagyon nem megy, akkor ne hagyjuk fenn szenvedni, van egy Tello a padon.
Illetve Alves kezdetésén elgondolkodnék, nálam egyáltalán nem biztos a helye. Most az Alves-Adriano-Montoya hármas tagjai nagyjából ugyanolyan esélyekkel indulnak. Talán Adriano.

It’s been 16 years since the teams last met as the top two in the league.

Barça and Atlético Madrid have met 75 times in the league in Barcelona, with the hosts winning 45, losing 13 and 17 ending in a draw.

Barça have been on top over the last few seasons with big results like the 5-0 win in 2011/12, 3-0 in 2010/11, 5-2 in 2009/10 and 6-1 in 2008/09.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.15. 19:30:14

Csak én gondolkozom ezen a 2 felálláson a holnapi napra?:
Valdes-Alves, Piqué, Puyol, Alba-Xavi, Sergio, Thiago-Alexis, Messi, Iniesta
Valdes-Alves, Piqué, Puyol, Alba-Xavi, Sergio, Iniesta-Alexis, Messi, Villa

Pedrot mindenképpen letenném.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Deus
Boixos Nois

2012.12.14. 20:36:49

Lionel85 írta:Ne éld bele magad, nagy rangadó jön, ilyenkor még a holtakat is feltámasztják, hogy tudjanak játszani. :)
Év kommentje :D

Amúgy szerintem is tuti, hogy játszani fog Falcao. Hasonló szitu a Messi esetnél is: lesérült, s mindenki úgy volt vele, hogy kihagyja a betis elleni meccset, s mégis bekerült a kezdősorba.

Ugyanez lesz Falcao -val is.
KépKép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.14. 20:31:45

Lionel85 írta:Szerintem Falcaót mindenképpen összerakják és ha nem súlyos a sérülése, akkor biztosan fog játszani.
Egyetértek, Falcao mindennél fontosabb a matracosoknak, szerintem még törött lábbal is játszatnák.
Adrián López kevésbé fontos, őt szerintem nem fogják kockáztatni, van helyette más, aki játszhat.
Atléticónál amúgy igen borúlátóak: http://atleticomadrid.hu/2012/12/13/ami ... eves-lesz/
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.12.14. 19:47:07

nagyiibarca írta:Most olvasom könnyen lehet hogy nem játszik ellenünk Falcao és Adrian Lopez is megsérült. A spanyol csatár a Getafe ellen rándította meg a bokáját.
Azért ezek jó hírek nekünk. :)
Ne éld bele magad, nagy rangadó jön, ilyenkor még a holtakat is feltámasztják, hogy tudjanak játszani. :) Szerintem Falcaót mindenképpen összerakják és ha nem súlyos a sérülése, akkor biztosan fog játszani.
Kép
Kép
Kép
House
Entrenador del Barça

2012.12.14. 19:27:36

Barcaman14 írta:Az Atleticot az utóbbi időben a Nou Campban viszonylag könnyedén elintézzük, plusz Messinek is remekül megy ellenük. Ám az idei Atletico más tészta. Szépen lassan eljutottak odáig, hogy idén tényleg komolyan kell venni őket. Szerintem egy szorosabb meccsen, de be fogjuk húzni, elvégre hatalmas lehetőség előtt állunk. 11 pont maradna a Real ellen, és 9 lenne a matracosok ellen, ami azt hiszem már elég lenne a szezon végéig.
Azért, amikor még Agüero, és Forlán páros ott volt, igen csak volt, hogy megizzasztottak minket, sőt, szerencsés döntetlenünk is volt, ahol mi örülhettünk, hogy nem 3 pontot hullattunk. Azért az Atletico rendesen feltudja magát szívni, ha akarja.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.14. 18:59:35

Most olvasom könnyen lehet hogy nem játszik ellenünk Falcao és Adrian Lopez is megsérült. A spanyol csatár a Getafe ellen rándította meg a bokáját.
Azért ezek jó hírek nekünk. :)
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.12.14. 16:45:36

Az Atleticot az utóbbi időben a Nou Campban viszonylag könnyedén elintézzük, plusz Messinek is remekül megy ellenük. Ám az idei Atletico más tészta. Szépen lassan eljutottak odáig, hogy idén tényleg komolyan kell venni őket. Szerintem egy szorosabb meccsen, de be fogjuk húzni, elvégre hatalmas lehetőség előtt állunk. 11 pont maradna a Real ellen, és 9 lenne a matracosok ellen, ami azt hiszem már elég lenne a szezon végéig.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
recrea
Llegenda del Barça

2012.12.14. 16:45:34

Szerintem sima 3 lesz közte.
Nekem az a véleményem, h teljesen mindegy, h az Osansunaval, a Sevillaval, a Deporral játszunk, bárki ellen képesek vagyunk nagyon jól játszani, és szörnyen gyengén is. A múltkori Betis meccs is jó példa erre. Az első félidőben lefociztuk őket, a másodikban meg rohangáltunk, mint pók a falon.
Ha jó napot fogunk ki, akkor minden meccsen gólokkal nyerünk, ellenféltől függetlenül, legyen az Celtic vagy MU.
Szörnyű volt a madridi derbin az Atletico semmitértő, alattomos anitfocija, semmibe nézem őket. Menjenek haza logó orral, csendben, hátul, meghúzva magukat, mutassuk meg nekik, h mennyi a különbség az első és a második helyezett között.
Cseppet sem izgulok,a múltkori 6-1 megfelelő lesz most is. :)
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.14. 16:27:57

lui1698 írta:Na, most nézem csak, hogy itthon lesz vasárnap a meccs.
Nem kicsit könnyebbültem meg, azért a Calderón-ban nehéz lett volna, no nem mintha így könnyű lenne, de sokat számít a hazai pálya.

Ütni kell az Atletico-t, és akkor már tényleg elég magabiztos előnyt mondhatunk magunkénak.
Micsoda meccs lesz ha az Atletico mert támadni ellenünk.Mondjuk ha a madridi
derbi alapján nézzük akkor nem mernek támadni hisz itt könnyeben beléjük
állhat a kés.Ha a védelem nem csinál hibákat akkor ennek a meccsnek meg kell lenni.Nem számítok olyan különbségre mint tavaly de szerintem nyerünk.
Visca el Barca! :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.14. 16:19:53

Na, most nézem csak, hogy itthon lesz vasárnap a meccs.
Nem kicsit könnyebbültem meg, azért a Calderón-ban nehéz lett volna, no nem mintha így könnyű lenne, de sokat számít a hazai pálya.

Ütni kell az Atletico-t, és akkor már tényleg elég magabiztos előnyt mondhatunk magunkénak.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.12.13. 13:41:11

Primitive írta:
Le vagy maradva. Állítólag már Zicó is 89-cel előtte van még! :lol: :lol: :lol: én pedig kérném a FIFA-t, hogy vizsgálja meg a 4 évvel ezelőtt elért 158 gólomat, amit tesi órákon szereztem. Vicc! :D
Aha Zico 89.... arról télleg nem hallottam.
És Te csak 158 gólt tudtál rúgni a tesiórákon? Én 243-at, pedig kapus voltam :-D

Jah, amúgy meg naná, hogy "az egyik madridi kötődésű sportlap" jelentette meg :-D
Primitive
Entrenador del Barça

2012.12.12. 22:55:02

Vakmacska írta:Ezmiez?

Spanyol – pontosabban madridi kötődésű – források szerint a Barcelona hétvégi, Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen az aktuális naptári évben 86. gólját szerző Lionel Messi hiába döntötte meg Gerd Müller negyven éve fennálló világrekordját, mert a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben szerzett 107 találatával mindkettejüket felülmúlta.
Az egyelőre kérdéses, hogy az 1993-ban elhunyt labdarúgó rekordja 40 év elteltével miért lenne ennyire fontos az afrikai országnak.
Chitalu, akit öt alkalommal választottak az év legjobb labdarúgójának Zambiában, már 1968-as esztendőben 80 gól fölé jutott, abban az évben 81 találattal terhelte meg az ellenfelek hálóját, de négy évvel később (Gerd Müller 85 góljának esztendejében) ezt is megdöntötte. Egy elem márka után „Ucar“ becenévre keresztelt játékos a Kabwe Warriors – ahol 1970-tól 1982-ig, visszavonulásáig futballozott – mezében és a válogatottban meg sem állt 107 találatig.

Lionel Messi képességeit ismerve az sem kizárt, hogy az idei év hátralévő mérkőzésein szerez még 22 gólt, lehetséges, hogy az AS sportnapilap okosabban tette volna, ha december végéig vár az argentin világrekordjának megkérdőjelezésével.

1982-es visszavonulását követően Chitalu pályafutását a FIFA Életmű díjjal ismerte el, aktív labdarúgó karrierje után a zambiai nemzeti válogatott szövetségi kapitánya lett, 1993-ban tragikus körülmények között, egy repülőgép-szerencsétlenség során vesztette életét.
Le vagy maradva. Állítólag már Zicó is 89-cel előtte van még! :lol: :lol: :lol: én pedig kérném a FIFA-t, hogy vizsgálja meg a 4 évvel ezelőtt elért 158 gólomat, amit tesi órákon szereztem. Vicc! :D
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:41:25

Ezmiez?

Spanyol – pontosabban madridi kötődésű – források szerint a Barcelona hétvégi, Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen az aktuális naptári évben 86. gólját szerző Lionel Messi hiába döntötte meg Gerd Müller negyven éve fennálló világrekordját, mert a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben szerzett 107 találatával mindkettejüket felülmúlta.
Az egyelőre kérdéses, hogy az 1993-ban elhunyt labdarúgó rekordja 40 év elteltével miért lenne ennyire fontos az afrikai országnak.
Chitalu, akit öt alkalommal választottak az év legjobb labdarúgójának Zambiában, már 1968-as esztendőben 80 gól fölé jutott, abban az évben 81 találattal terhelte meg az ellenfelek hálóját, de négy évvel később (Gerd Müller 85 góljának esztendejében) ezt is megdöntötte. Egy elem márka után „Ucar“ becenévre keresztelt játékos a Kabwe Warriors – ahol 1970-tól 1982-ig, visszavonulásáig futballozott – mezében és a válogatottban meg sem állt 107 találatig.

Lionel Messi képességeit ismerve az sem kizárt, hogy az idei év hátralévő mérkőzésein szerez még 22 gólt, lehetséges, hogy az AS sportnapilap okosabban tette volna, ha december végéig vár az argentin világrekordjának megkérdőjelezésével.

1982-es visszavonulását követően Chitalu pályafutását a FIFA Életmű díjjal ismerte el, aktív labdarúgó karrierje után a zambiai nemzeti válogatott szövetségi kapitánya lett, 1993-ban tragikus körülmények között, egy repülőgép-szerencsétlenség során vesztette életét.
vaspillango
Barça C

2012.12.10. 22:30:25

Meg tudná valaki mondani, hogy miért mellőzik David Villat? Azt még megértettem, hogy játszatni akarta a jó formában lévő Iniestat és Fabregast egyaránt, de amikor megsérült Fabregas én nem Alexis Sanchezt hoztam volna be. Az igazság az, hogy nagy reményekkel érkezett Barcelonába Alexis, de még egyetlen meccse nem volt, ahol kiemelkedőt alkotott volna.
Nem Messi miatt mellőzik Villat?
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.10. 11:14:08

soprano_p írta:Alexis látványosan gyenge. Ha jól látom labdatartásra használja a Barca illetve jobb esetben kényszerítőzni.
másra nem is nagyon képes most.
biztos javul majd...
nem egészen így látom.... valóban nem gólerős, sok a rossz döntése, de : dinamikus, bátran tör előre, gyors és hajtós. én a mostani Villánál jobb választásnak tartom.
ami Adrianót illeti: lehet, hogy volt jó alakítása jobb oldalon is, de tegnap nagyon rossz napot fogott ki Pedroval egyetemben.
Zsazsa Jr
Barça B

2012.12.10. 11:03:59

Deus írta:3. Későn állt be Thiago... Jóval korábban kellett volna lehozni Pedrot és beküldeni Thiago -t. Alexist is lehozhattunk volna és beküldeni Villát.
Sajnos ez nem valósulhatott meg, mivel Fabregas és Puyol cseréjével, már csak egy csere maradt :D
Válasz küldése