2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Mit kellene elismerni??? A tegnapi meccshez gratulálunk és ennyi. Ez még nem az a szint amit el kellene ismerni! Ne hogy a Madrid elvegye ezt a fenenagy önbizalmatokat, és már is vége legyen annak ami még el sem kezdődött!!!!Maili írta:Sziasztok!
Olvasgatva a fórumotokat sajnos nagyon kevés hozzászólással értek egyet. Leginkább olyat olvastam, ami vagy a játékvezetést okolja a tegnapi vereségért vagy pedig a Barcelonában keresi a hibát. Ez természetesen a médiára is igaz, hiszen mindenki a Kassai "hibákról" ír. A lesgólról és a Müller vs. Alba esetről.
Nekem Bayern drukkerként nagyon rosszul esik (de már megszoktam), hogy a csapat nincs elismerve. Nincs sehol egy mondat, egy vélemény, ami azt hangsúlyozná: "Milyen jó ez a Bayern!" Nem. Csak arról lehet olvasni/hallani, hogy a Barca volt béna vagy a bíró elfújta a meccset. Mert a Barcanal nem lehet jobb csapat, csak peches nap vagy rossz játékvezetés vagy sérült Messi. Pedig jelenleg az igazság az, hogy ez a Bayern München minden idők legjobb Bayern Münchenje (az elmúlt 20 évé biztos, azóta vagyok Bayern szurkoló). A Barca továbbra is egy nagyszerű csapat és képes ki-ki meccset játszani mindegyik csapattal a világon... Mindegyikkel, amelyik nem a Bayern.
Felesleges bárkit is hibáztatni kedves szurkolótársak. A tény az, hogy a jobb csapat nyert. Ezt nem én mondom, hanem a tegnapi 90 perc mutatta meg. Egyszerűen a Bayern megette a Barca-t. 2 gól 4 gól 6 gól... teljesen mindegy. Ezek csak kapálózások és kifogáskeresések.
Egy korszak véget ért és egy új elkezdődött. Ez így van rendjén. Én személy szerint 20 évet vártam erre.
Bocsánat, ha túl hosszú lett.
U.i.: 4:0! ;-P
Maili írta:Sziasztok!
csak aztán a real ellen nehogy telegatyával menjen az a döntő...Maili írta:...
Én nem hiszem hogy ne lett volna elismerve a Bayern, a dolgot reálisabban nézők közül többen is elmondtuk itt hogy a Bayern nagyon nagyot játszott tegnap és megérdemelten nyert Kassai ide vagy oda. Sok tényező játszott közre benne, hogy ez 4-0 lett az tény, ebből egy a Bayern kiváló formája, de van sok más, nem írom most le újra, mások is meg én is leírtuk többször.Maili írta:Sziasztok!
Nekem Bayern drukkerként nagyon rosszul esik (de már megszoktam), hogy a csapat nincs elismerve. Nincs sehol egy mondat, egy vélemény, ami azt hangsúlyozná: "Milyen jó ez a Bayern!" Nem. Csak arról lehet olvasni/hallani, hogy a Barca volt béna vagy a bíró elfújta a meccset. Mert a Barcanal nem lehet jobb csapat, csak peches nap vagy rossz játékvezetés vagy sérült Messi. Pedig jelenleg az igazság az, hogy ez a Bayern München minden idők legjobb Bayern Münchenje (az elmúlt 20 évé biztos, azóta vagyok Bayern szurkoló). A Barca továbbra is egy nagyszerű csapat és képes ki-ki meccset játszani mindegyik csapattal a világon... Mindegyikkel, amelyik nem a Bayern.
Felesleges bárkit is hibáztatni kedves szurkolótársak. A tény az, hogy a jobb csapat nyert. Ezt nem én mondom, hanem a tegnapi 90 perc mutatta meg. Egyszerűen a Bayern megette a Barca-t. 2 gól 4 gól 6 gól... teljesen mindegy. Ezek csak kapálózások és kifogáskeresések.
Egy korszak véget ért és egy új elkezdődött. Ez így van rendjén. Én személy szerint 20 évet vártam erre.
Bocsánat, ha túl hosszú lett.
U.i.: 4:0! ;-P
Ezt adom. De azért annyival egészítsük ki, hogy a 12. emberrel, Kassaival kiegészülve lett 4 gólos különbség a két csapat között. 11 a 11 ellen a 2 gólos vereség lett volna reális. Annyi van a két csapat között, maximum 3, de 4 semmiképp sem.aynas írta:A párharc már a sorsoláskor eldőlt. Tavaly a Chelsea elleni bukás nagy szégyen volt, ez a 4-0 pedig a klub történetének egyik LEGMEGALÁZÓBB mérkőzése volt. A 94-es bek döntő óta a LEGNAGYOBB ÉGÉS. Ehhez egyetlen vezető és játékos sem adhatná a nevét. A szurkolókat konkrétan cserben hagyták, szégyenbe hozták.
Nem a vereséggel van a bajom, hanem a mutatott játékkal és a 4-0-val. Ki lehet kapni, de nem így. Mindenki rajtunk röhög.
kb. Ennyi a lényeg. Mindenki tudta hogy örökké nem lehet a csúcson lenni, de ettől még persze fájó ez a vereség.barca2010 írta:Egyet kell, hogy értsek veled, de azt ne felejtsd el és senki sem!!! Ezzel a tiki-takával uraltuk a foci világát 5 éven keresztül. Ezzel nyertek a spanyolok 2 EB-t meg 1 VB-t. Ebből a rendszerből jött ki a 4 aranylaszti!!! Azért ez nem olyan rossz rendszer ám, csak egy kicsit elfáradt. Amiben teljesen igazad van, hogy újítani kell, hogy erre a Tito-Roura kettős megfelelő-e az majd kiderül. Ez a csapat futballtörténelem leghosszabb uralkodását tudhatja magáénak a modern futballban, ami nem kis dolog, és ez a tiki-taka rendszer eredménye!!! Ilyen uralkodásra nem hiszem, hogy képes lesz csapat mostanában.
"a katalán marca.com"blaugrana99 írta:http://sport.hir24.hu/labdarugas-bajnok ... k/~~fokusz
Egyet kell, hogy értsek veled, de azt ne felejtsd el és senki sem!!! Ezzel a tiki-takával uraltuk a foci világát 5 éven keresztül. Ezzel nyertek a spanyolok 2 EB-t meg 1 VB-t. Ebből a rendszerből jött ki a 4 aranylaszti!!! Azért ez nem olyan rossz rendszer ám, csak egy kicsit elfáradt. Amiben teljesen igazad van, hogy újítani kell, hogy erre a Tito-Roura kettős megfelelő-e az majd kiderül. Ez a csapat futballtörténelem leghosszabb uralkodását tudhatja magáénak a modern futballban, ami nem kis dolog, és ez a tiki-taka rendszer eredménye!!! Ilyen uralkodásra nem hiszem, hogy képes lesz csapat mostanában.Vakmacska írta:A rotálás, és a nem megfelelő taktikai felkészülés a Tito hibája.MQuC írta:Nem is értem, Tito topikjaban mi az, hogy máris takarodjon... Hát a mi játékosaink sem robotok, annak ellenére sem, hogy sokan így látják őket.![]()
Ebben ennyi volt. Fásultak és körülményesek már jó ideje, ez a tavaszi forma, köszönhetően a kevés rotálásnak és az egyéb porondokon való szerepléseknek. NEm kéne csodálkozni.
Sajnos a tavaszi meccseken pedig bebizonyosodott, hogy Roura sem megfelelő edző ide.
Képtelenek belenyúlni a meccsbe, és csak ezt a tiki-takát eröletik állandóan, Messire kihegyezve, ami ilyen szinten már nem megy.
Igenis kell a csatár Messi elé, aki leveszi a terhet a válláról, elvisz róla embereket. Kellenek a távoli lövések is, amivel megvertük a Milant is.
Meg kell tanulni kontrázni is, mert hiába megy el valaki a szélen, ha nincs bent középen senki.
Pep idejében remekül ment mindegyik, akár egy meccsen belül is képesek voltak a fiúk erre. Most is képesek lennének, de nem értem, hogy mikor lenne lehetőség kontrázni, inkább megállnak. Bevárják, hogy a védők visszaérjenek. Nem értem, hogy mi ez a taktika.
Én a visszavágón egy Busi-Thiago-Song hármassal kezdenék középpályán. Minden mindegy alapon. 5 gólt úgysem vágunk, Thiago sokkal inkább kapuratörően játszik, és képes jól érkezni tizin belülre is.
Elől mindenképpen Alexis és Villa lenne, mögöttük pedig Messi.
Amúgy meg Messi szerintem sem volt teljesen meggyógyulva még.
Alba helyett meg meg lehetne próbálni Abidalt. Ő nem pattanna le úgy a németekről.
A rotálás, és a nem megfelelő taktikai felkészülés a Tito hibája.MQuC írta:Nem is értem, Tito topikjaban mi az, hogy máris takarodjon... Hát a mi játékosaink sem robotok, annak ellenére sem, hogy sokan így látják őket.![]()
Ebben ennyi volt. Fásultak és körülményesek már jó ideje, ez a tavaszi forma, köszönhetően a kevés rotálásnak és az egyéb porondokon való szerepléseknek. NEm kéne csodálkozni.
Tökéletesen egyetértek,mivel ez is egy sportág,folyton új kihívó akad,és törvényszerűen nem lehet mindig sikert elkönyvelni. ViscaVakmacska írta:Ami még nem elhanyagolandó szempont: ezek a játékosok az elmúlt öt évben több meccset játszottak, mint bárki más. két EB egy VB győzelem, 6 éven át BL-elödötők és döntők is, szuperkupa, klub-vb, stb. Volt egy amerikai túra, ami nagyon betett a csapatnak. A rengeteg sérülés is a túlterhelés számlájára is írható. A fiúk egyszerűen nincsenek fizikailag a topon.
Jah, és amúgy meg Robben ismét ott lesz a BL döntőben, és megmutathatja a Realnak, hogy hiba volt eladni őt.
Én nagyon egyetértek ezzel meg azzal is amit Poszi írt. Fabio Cappello mondta milanos korszakában egyszer egy olasz bajnoki után mikor azzal piszkálták hogyhogy csak ikszeltek: "Uraim, hát van egy ellenfél is a pályán, arról gyakran megfeledkeznek sokan".herlius írta:Itt nagyon sokan hajlamosak megfeledkezni egy alapvető dologról. Mégpedig arról, hogy rajtunk kívül egy ellenfél is van a pályán. Pep idejében kialakult egyfajta téveszme a csapattal kapcsolatban, ami úgy szólt, hogy a Barca akkor és azt vert meg, akit csak akart, de ha olyan kedvük van akkor jó az X is. Ez egyébként is egy hatalmas marhaság, de az idén különösen az. Tudomásul kéne már venni, hogy a meccs eredményét nem csak a mi srácaink döntik el a fejükben, de az ellenféltől is nagyban függ. Ha ikszelünk vagy kikapunk az nem azért van, mert ma belefért ez is, hanem mert az adott napon ennyi volt a maximum a csapatban és az ellenfél valamit jobban csinált. Az idén már sokadjára csinál valamit jobban az adott ellenfelünk, mi pedig folyamatosan követjük el ugyanazokat a hibákat, amiket természetesen ki is használnak ellenünk. Nincs ebben semmiféle rejtett lazaság vagy taktikázás a csapat részéről. Ebben a gárdában most ennyi a maximum és lehet, hogy néhány éven belül még ennek a szintnek is nagyon örülnénk.csabooo írta:A játékosokat meg is értem meg nem is. Nem értem miért játszanak x-re, vagy egy kisebb vereségre, azt hiszik otthon minden összejöhet ? Azért mert a Milannak gurítottak egy 4est, még nem kell mindig a hazai környezetre alapozni. Abból a szempontból meg értem, hogy jól laktak, el lágyúltak nem tudnak úgy pörögni, mint mikor ki voltak éhezve a kupákra.
Nem tudom most végig olvasni az összes hozzászólást, de talán jobb is... Azzal, amit Ti ketten írtatok tökéletesen egyetértek. Bármennyire is fáj, jött egy jobb csapat, amelyik legyőzött bennünket. Tudtuk, h ez előbb-utóbb megtörténik, ezért felesleges bűnbakokat keresni. Nagyon sok minden történt az elmúlt fél évben a csapat háza táján, nagy dolog az is, h sikerült idáig eljutnunk.barca2010 írta:Hát BARÁTOM, bocsi a megszólításért, de mindent leírtál amit kell. Úgy gondolom érted a lényeget, meg a focit is. Annyit tennék hozzá, hogy ugyanolyan érzés volt bennem tegnap, mint tavaly az olimpián a vizilabdásokkal kapcsolatban. Persze, hogy fáj a vereség, de nem tudok haragudni rájuk. Pláne nem kiemelve embereket. A többit már leírtad.Alcantara írta:Érdekes megfogalmazások vannak ezen a fórumon. Van egy kis csoport, aki objektíven lát, a nagy többség viszont nem képes tudomásul venni, hogy vannak más csapatok is, akik jobbak is lehetnek, mint a mienk.
Ez minden korszakos csapat életében bekövetkezik, itt nem az egyének a hibásak a csapaton belül. Jóllakottság, kiismerhető taktikai hadrend, játékrendszer, néhány játékos pályafutása zenitjén túl van stb.
Ez a sors minden nagy csapatot utolér.
Azok a szurkolók, akik nem tudják megbecsülni az eddigi sikereket, tényleg csak divatdrukkereknek nevezhetők.
Azon kevesek velem egyetemben, akik látták a Steaua elleni BEK döntőt, valamint a "szedett-vedett" Milan által kapott méretes "Athéni zakót" meg tudják becsülni az utóbbi évek eredményeit.
Itt most mindenki hibás lett hirtelen a csapatban sokak szemében.
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy évtizeden keresztül uraljuk ezzel a csapattal és játékrendszerrel a világot! Soha egy csapatnak sem sikerült, nekünk sem fog. Az, hogy a négy közé jutottunk nagyon szép eredmény, itt van két csapat ill. edző, akik játékban már felülmúlnak minket. Jövőre a PSG is erősebb lesz, mert az edző ott kiváló munkát végez.
Nem szeretnék "észosztó" lenni, hogy mi az üdvözítő, erre ott van a szakmai stáb, én csak reménykedem, hogy jó csapatunk lesz jövőre is. Sok európai topklub csak álmodozik ilyen sikerekről (lásd Liverpool, ha már ideírt egy szurkolójuk), ami nekünk megadatott.
CSAK A BARCA!