Az első félidő nagyon jó volt, rengeteg pozitívumot találtam a játékunkban, például azt, hogy... Ja, hogy nem találtam semmit ilyet.
Borzasztóan dekoncentrált volt a csapat, konkrétan Neymar volt az egyetlen, akin látszott, hogy tényleg akarja a győzelmet, a többiek vagy lélekben már a San Mamésban jártak, vagy csak egyszerűen minél hamarabb túl akartak lenni ezen a kilencven percen.
Az Ajax viszont küzdött, ment előre bátran, letámadott ezerrel (ezt a letámadást egyébként egy Tata-féle MOTIVÁLT Barça akármikor másodpercek alatt kipasszolgatta volna, ahogy erre volt is precedens néhány alkalommal), megérdemelten vezettek 2-0-ra a félidőben.
Itt szeretném megjegyezni, hogy a védelem akkor kabaré volt, amekkora csak lehet, nézzük csak...
- a jobbhátvéd Montoya a bal oldalon
- középen Piqué és Mascherano, akik ebben a párosításban összehoztak már pár gólt az ellenfélnek
- Puyol pedig a jobboson, az a Puyol, aki még mindig vezér a pályán és azon kívül is, a gyorsasága sajnos már nem a régi, ráadásul emlékeim szerint jobbhátvédet is igencsak régen játszott utoljára
Nem gondoltam volna korábban, hogy valaha ezt kell majd mondanom, de Bartra nagyon hiányzott a hátsó alakzatból.
Középen Songnak meglehetősen hullámzó meccse volt érzésem szerint, Xavi és Iniesta eltűnt az első félidőben, aztán összekapták magukat a második 45 percre. (Bár Xavi 92%-os passzpontossági mutatója talán a leggyengébb az utóbbi öt évben.

)
Pedro elég szürke volt, Fabregast szvsz el kéne már felejteni Messi-poszton, Neymar legalább hajtott, akart, küzdött, más kérdés, hogy a gól megint nem jött össze... De most legalább próbálkozott és nem adta le valaki másnak.

Mondjuk valaki elmesélhetné neki, hogy nem kell feltétlenül beemelnie a felső sarokba, be is guríthatja a kapus mellett, az is ugyanolyan értékű gól.
Még egy dolog, ami pozitív Neymar kapcsán:
Neymar was the Barcelona player who recovered 3rd most balls tonight, only after Piqué and Mascherano.
Sergi Roberto remekül szállt be, ismét, jár a pacsi, Adama most nem tudta megbolondítani a védőket annyira, mint a Granada ellen, Patric gyerek meg Alvesnek képzelte magát a beadásaival meg a gyönyörű lövésével.
Összességében szerintem nem akkora gond ez a vereség, a továbbjutás így is megvan, a Celtic elleni meccset be kell húzni, oszt' jó lesz.