Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Subinho
Director del Fútbol

2011.01.20. 20:30:57

Két érdekes dolog a tegnapi meccsel kapcslatban:
1., Messinek miért kellett játszania, amikor hétfőn még lázas beteg volt??? 5-0 után igazán pihenhetett volna!!! Nem???
2., "a fiatalok is ki tudtak volna kapni így".. szerintem nem. A nagycsapatnak nem volt ösztönző erő. 5-0 után nem igazán érdekelte őket, hogy kikapnak, de a fiatalok égnek a bizonyítási vágytól!!! talán nem lett volna ilyen eredmény... lehet, hogy jobban odateszik magukat!!!
A lényeg: továbbjutás és a ligában megint a megszokott csapat!!!
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.20. 20:19:16

Nem értem a szövetséget abban, h mind a mi meccseinket, mind a Madrid meccseit mindig 10 órára rakja. Ez miért is jó nekik? Real ugye ma játszik, simán kezdhetnének hamarabb, mert senki nem játszik rajtuk kívül ma és nem hinném, h ők annyira ragaszkodnának a 10 órás kezdethez...
Meg 8 órás kezdettel, nem egy Almeria hanem inkább egy Barca meccset néz a nagyközönség... :roll:
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.01.20. 17:17:31

Barcaforever írta:Hol lesz a döntő?
Elvileg a Camp Nouban.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.01.20. 17:13:36

S.Agüero írta:
LM10 írta:Most nézem, hogy Április 17.én lesz a Clasico, és 20.án a kupa döntő. nem lenne gyenge 2 clasico egymás után :shock: 8)
Főleg ha még meg is nyernénk mindkettőt. :P :D
Jó kis hetünk lenne és akkor még ott lehetünk a BL döntőben is. :wink:
De én abban is benne lennék, h a bajnokit mi nyernénk a kupadöntőt meg ők és akkor mindenki jól járna. :)
Hol lesz a döntő?
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.20. 17:11:59

sjd írta:
kanty írta:Én nem vártam, h komolyan vegyék a meccset a fiúk
Azt hiszem ezt senki sem várta, még Guardiola sem, épp ezért kellett volna a Thiago-Fontás-Romeu stb. kezdőt a pályára küldeni.
Kikapni ők is kikaptak volna ennyire, de abban legalább nem Messi meg Xavi fárad el és még fejlődnek is valamit az ifijeink
Azért ifi csapatot nem mertem volna kiküldeni mert még így is rúgtak nekünk 3-at. Még akkor esélye is lehetett volna a Betisnek.

Következő meccs az Almeria ellen kupában. Szét kell majd őket csapni azt jöhet a döntőben az El Clasicó. :D :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.20. 17:08:51

kanty írta:Én nem vártam, h komolyan vegyék a meccset a fiúk
Azt hiszem ezt senki sem várta, még Guardiola sem, épp ezért kellett volna a Thiago-Fontás-Romeu stb. kezdőt a pályára küldeni.
Kikapni ők is kikaptak volna ennyire, de abban legalább nem Messi meg Xavi fárad el és még fejlődnek is valamit az ifijeink
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.20. 17:00:46

LM10 írta:Most nézem, hogy Április 17.én lesz a Clasico, és 20.án a kupa döntő. nem lenne gyenge 2 clasico egymás után :shock: 8)
Főleg ha még meg is nyernénk mindkettőt. :P :D
Jó kis hetünk lenne és akkor még ott lehetünk a BL döntőben is. :wink:
De én abban is benne lennék, h a bajnokit mi nyernénk a kupadöntőt meg ők és akkor mindenki jól járna. :)
LM10
Director del Fútbol

2011.01.20. 16:58:10

Most nézem, hogy Április 17.én lesz a Clasico, és 20.án a kupa döntő. nem lenne gyenge 2 clasico egymás után :shock: 8)
messideco
Presidente del Barça

2011.01.20. 16:43:43

A Betis stadionjában a meccs alatt/előtt vagy félidőben énekelték-e a Stereo Love-t? :D

http://www.youtube.com/watch?v=OyEK8c2FA8s
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.20. 15:39:59

Amúgy nem tartom kizártnak, hogy ez egy bekalkulált verés volt, Pep nem akarta, hogy elszálljanak a srácoktól a szurkolók és csökkenteni kellett picit a nyomást. Ez, hogy 1.05-ös szorzó van rájuk a Santander ellen, és ha csak 1 góllal nyernek, már égés...óriási teher a játékosoknak. Mindemellett a Betis szerintem egy kiszabott jó csapat, aki az első osztályban is képes lenne a tabella első felébe kerülni.
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.20. 15:36:22

Valbali írta:
menczel írta:Persze, ki lehet kapni de nem így. Az ilyen félvállról vett, lélektelen meccset utálom a legjobban. Pep ~150 meccs alatt egyszer kapott ki két góllal (többel soha), Inter ellen tavaly. Nagyon égés ahogy hozzáálltak ehhez a meccshez a játékosok.
Hercules? :roll:
+ Szuperkupa első meccs Sevillában...
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.20. 15:20:20

Én nem vártam, h komolyan vegyék a meccset a fiúk, egy öt gólos megnyert meccs után azért szerintem megbocsájtható ez.
Egy szűk győzelemre számítottam, de az se lepett meg, h kikaptunk. Hozza kell tenni, h a Betis nagyon jól játszott, teljesen megérdemelten nyertek.

Mostanában rendesen el vagyunk kényeztetve és meglep ha kicsit gyengébben játszanak a fiúk, de bizony ilyen is van, ők is emberek.

A lényeg az, h megvan a továbbjutás, jöhet a következő meccs.

:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Deus
Boixos Nois

2011.01.20. 14:30:18

Mikaos írta: mert kerek 1 percig Madrid-drukkernek éreztem magam
GYORSAN FORDULJ EGY PSZICHOLÓGUSHOZ!!!!

még egy perces tünet is súlyos. :P
KépKép
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.20. 14:14:08

Szokás szerint megint lemaradtam a kupa meccsről. :roll: Sejtettem hogy ezúttal nem fogunk győzni, de én x-re tippeltem. Előbb utóbb várható volt egy botlás és jobb hogy ez a kupában jött. Furcsán hangzik de néha ez is kell! Persze ettől még nem örülök a vereségnek.

Volt egy kis kisiklás, de a lényeg a továbbjutás!

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Valbali
Capitá del Barça

2011.01.20. 12:53:34

menczel írta:Persze, ki lehet kapni de nem így. Az ilyen félvállról vett, lélektelen meccset utálom a legjobban. Pep ~150 meccs alatt egyszer kapott ki két góllal (többel soha), Inter ellen tavaly. Nagyon égés ahogy hozzáálltak ehhez a meccshez a játékosok.
Hercules? :roll:
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.20. 12:14:04

Egy-két észrevétel a tegnapival kapcsolatban.
Lényegében elmondható, hogy a kevés mozgás okozza a Barca vesztét, szinte minden esetben. A meccsek 99%-a a Barcán múlik, ezt mindenféle nagyképűségtől mentesen mondom. Tegnap a (majdnem) tét nélküli meccs esetében annyira nem volt zavaró tényező a lustálkodás, és inkább ilyenkor kapjon ki a csapat, s ilyenkor jusson eszükbe, hogy mi a kulcsa a focinknak.

Személyek szerint:
Afellay: tegnap elmondtam a topikjában, hogy imádtam, hogy nagyon sokszor volt megjátszható, de még a letámadásokban javulnia kell.
Mascherano: a meccs egyik legjobbja volt - ugyanakkor egy-egy jó megoldás után mintha tapsra várna...Nem, itt tovább kell menni, és segíteni a "labdafelhozatalt", ahogy Busquets is teszi. A szerelései viszont élményszámba mennek.
Adriano: biztos, hogy nemcsak ennyit tud, amennyit mutat egy jó ideje. Sosem lesz Dani Alves-szintű, de azért többet várunk tőle.
Bojan: kicsit elveszett volt megint. Pechje van, hogy általában az olyan meccseken játszik, ahol vagy a társak nem elég jók, vagy lefutott meccsről van szó. Aktívabb segítség kell neki (gondolok itt elsősorban Iniestára, aki szeret a balszél felé mozogni).
Messi: még 20%-on is lő gólt, hihetetlen fazon.
Azt viszont nagyon köszönöm neki, hogy kihagyta a 11-est, mert kerek 1 percig Madrid-drukkernek éreztem magam a kicsit jogtalan, és a játék képe alapján nem megérdemelt 11-es miatt. ( :P )
Galen
Jugador del Barça

2011.01.20. 11:01:35

szerintem kifejezetten jót tett a csapatnak ez a betli.. NA meg a szurkolóknak is. Olvastam már olyan hsz-eket, hogy 7 ponttal megynyerTük a bajnokságot stb.

Legalább mindenki számára világos, hogy ez egyáltalán nem így van. Ugyanolyan tisztelettel és alázattal kell focizni mint eddig, különben égés a vége...

Mindig ez volt a top csapatok legnagyobb gyengéje, egy idő után leesik a koncentráció és arcból próbálnak meg focizni...

Ott van példának CR.. Ha hajt, megy neki a játék.. Ha egóból játszik, meg a műeséseken kívül nem sokat mutat ( nyilván sarkítva..)

A Barca most szépen odadörgölt a saját szurkolóinak, a Santander ellen várjuk a kiengesztelést :)

Afellay: szerintem nagyon is jó vétel volt. a PSV-ben is tetszett a játéka, szerintem pár hét és nagyon is jó lesz..
salas9
Entrenador del Barça

2011.01.20. 10:20:10

Elég visszafogott volt a csapat tegnap. De mint sokan írtátok egy 5-0 után nem kell széthajtani magukat így is továbbmegyünk. Ha megengeditek egy gyors személyes vélemény a tegnapi játékosokról:
Pinto:Nem volt rá különösebb panasz, bár nem tudom a 3. gólnál szólt e Militonak hogy jön vagy sem.
Adriano:Szürkének tűnt, bár második félidőre kicsit feljavult a játéka.
Piqué:Hozta a kötelezőt.
Milito:Hát.Látszott rajta a sok kihagyás, szerintem a leggyengébb volt.
Maxwell:Amit elvárhatunk tőle azt szépen lehozta, nem volt kihúzó.
Keita:Véleményem szerint lassította a játékunkat. Körülményes volt nagyon.
Xavi:Első félidőben ő is haloványnak tűnt, de aztán megmutatta igazi énjét.
Mascherano:Szerintem a MOM. Mindenhol ott volt, sok labdát szerzett, pár rossz szerelés becsúszott de ez van.
Bojan:Próbálkozott, hajtott de én még mindig tartom, hogy gyenge.
Afellay:Sokat futott, mozgott de most látszott igazán hogy még nemrég óta van itt.
Messi:Xavihoz tudnám hasonlítani. A gólja jókor jött, és megnyugtatott minket.
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.20. 10:06:38

Még jó, hogy nem maradtam fent megnézni a meccset.
3-6 is nagyon szép eredmény. A Betis megérdemli a győzelmet szimplán az idegenben kapott 5 gól miatt is.

Afellay jól játszott? Beilleszkedett a gépezetbe?:)

Andris ha nem tetszik akkor nem kell nézni.
noname
Llegenda del Barça

2011.01.20. 09:37:51

Komolyan venni? Nah persze! :lol: Ugyanmár 5-0 után ki vesz komolyan egy kupameccset????
Az első meccs után tudtok h bármi van, simán továbbmegyünk. Ez is lett. Természetes h a játékosainkat nem érdekelte a meccs. Militonak meccshiánya van, a kezdőink motiválatlanok voltak, akitől elvártam volna némi hajtást, az Bojan és Afellay, ahogy hallom utóbbitól meg is volt, Bojan meg hozta a szokásos énjét.
A Fifa egy szégyen
barca2010
Jugador d'estrella

2011.01.20. 09:15:49

Ne haragudjon már meg senki, de mi folyik itt??? Így szapulni a szeretett csapatunkat, mert nem szántották fel a pályát egy már lefutott párharc második meccsén??? Kicsit gondoljátok át, mielőtt első felindulásból leírtok valamit! Nem az szánalmas amit a játékosok csináltak tegnap, hanem az itteni megnyilvánulások többsége! Mit vártok, hogy 300 meccsen keresztül nem kapunk ki? Röhej!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
daffy
Madridista

2011.01.20. 09:14:52

mess2009 írta:kizárt, hogy Pep nem akart nyerni?!....egyszerűen rosszul mérte fel a saját kutyulmánya képességeit! ami pedig a tehetségekkel való bánásmódját illeti,korántsem tévedhetetlen, csak Ibrára és mondjuk Csigrire emlékezzünk! de lassan bizony Bojant is behúzhatjuk!
ibra és csiga messze vannak már a "tehetséges kortól". arról nem is beszélve,hogy a svéd a világ tán legkezelhetetlenebb és legparasztabb játékosa. inkább örülni kéne neki,hogy nem a csapatod tagja(bár az igaz,hogy drága móka volt).
mess2009
Director del Fútbol

2011.01.20. 09:08:28

LM10 írta:
Andris írta:Értetlenül állok olyan dolgok előtt, mint pl hogy Keita szakmája szerint labdarúgó, illetve hogy bármennyi pénzt is kiadtunk Adrianoért. Kapát nem adnék a kezükbe, kis költői túlzással.

Bojan esetében az a szó jut eszembe, hogy szánalmas. Persze itt nem a mai teljesen pejoratív jelentését gondolnám a szó mögé. Sokkal inkább a sajnálatot. Egyszerűen ez jut eszembe amikor látom. Kölyök fizikálisan és mentálisan is. Szó sincs itt olyanokról, hogy nem játszik eleget. Előbb fel kell nőni valahogy.

Mascheranonak nem voltak kifejezetten rossz megmozdulásai, ugyanakkor olyan átjáróház volt a középpályánk, hogy sírhatnékom volt. És nem Xavi miatt történhetett ez meg.

Affelay egészen bíztató, Maxwell is nagyjából oké, főleg úgy h mostanság kevés lehetőséget kap.
Xavi, Messi, Piqué nem vették túl komolyan, nem is vártam amúgy. A sportklubos kommentátor Milito nyakába varta az összes gólt, de szvsz max a 2. volt az övé. Ilyen sérülés után nem lehet a nyakába varrni semmit.
Abidal és Busquets meg kb 5 percre álltak be, de ennyi idő is elég volt hogy újra lenyűgözzenek az eleganciájukkal.

Szóval botrány a cseresorunk, de főleg Keita, Bojan és Adriano keserítenek el. Bojant a hugom is gond nélkül földre vinné szabályosan, a két díszmadárnak meg a fejénél már csak a játékán látszik jobban a szürkeállomány hiánya.
Tudom tudom nemillik ilyesmit írni, hát milyen Barca szurkoló vagyok én. Hát kérem olyan, aki a klubot szereti, és épp ezért bírja nehezen ha ilyen emberek viselik a címert. Szurkolnék én h menjen nekik a játék, szurkolok is, csak hát minek.
Úgyhogy ezektől a megjegyzésektől kíméljetek, ha vitába szállnátok a 'sportszakmai' tartalommal, hát rajta.

Meccsről annyit, h ha Pep nyerni akart vna akár egy hajszállal is, akkor nem küldi pályára együtt az egész kispadot. Akár ottvan Messi és Xavi, akár nem. Ennél fogva kár is beszélni az eredményről.
Na akkor várjunk. Szerintem komolyan kell vennie mindenkinek az összes meccsünket ha már játszanak. És ez alól sem Messi, sem Xavi, sem senki nem lehet kivétel. Meg ha ilyen a csapat(ezen a meccsen),akkor megint mit vártunk Bojantól elől? Tegnap legalább küzdött, többet nem tehetett, még kapura lövései is voltak.
Persze Bojan az egész szezonban gyengébb teljesítményt mutat, de én úgy vagyok vele, hogy Guardiola nem az az ember,akinek elég az "előre bejelentett szupertehetség" jelző. Erre jó példa, hogy G.dos Santost, Assulint kapásból elküldte, és nem is játszatta egyiket sem. És ő volt az aki "előhúzta" Busquetset a semmiből, és Pep mondta anno, hogy a Pedrito nevű srácot ne adjuk el annak a 3. osztályú csapatnak, mert van benne valami. Ha Pep nem látna, vagy nem hinne Bojanban, már nem is játszana itt szvsz.
kizárt, hogy Pep nem akart nyerni?!....egyszerűen rosszul mérte fel a saját kutyulmánya képességeit! ami pedig a tehetségekkel való bánásmódját illeti,korántsem tévedhetetlen, csak Ibrára és mondjuk Csigrire emlékezzünk! de lassan bizony Bojant is behúzhatjuk!
Léfe
Entrenador del Barça

2011.01.20. 08:57:50

Nem kell pár embert kiemelni, gyenge volt a csapat. Rengeteg eladott laba, rossz csel, és semmi védekezés a középpályán. Nem azt a stilust játszottuk amit tudunk, hanem valami általános játék volt,nem is tul sok lelkesedéssel. Ettől függetlenül elöbb- utobb utol ér a vereség mindenkit, akkor most volt a legjobbkor. E meccstől függetlenül Boján, Adrianó, Mascherano, Militó nem ide való. Jeffren, Thiagó többet érdemelne.
Fecó
LM10
Director del Fútbol

2011.01.20. 08:35:11

Andris írta:Értetlenül állok olyan dolgok előtt, mint pl hogy Keita szakmája szerint labdarúgó, illetve hogy bármennyi pénzt is kiadtunk Adrianoért. Kapát nem adnék a kezükbe, kis költői túlzással.

Bojan esetében az a szó jut eszembe, hogy szánalmas. Persze itt nem a mai teljesen pejoratív jelentését gondolnám a szó mögé. Sokkal inkább a sajnálatot. Egyszerűen ez jut eszembe amikor látom. Kölyök fizikálisan és mentálisan is. Szó sincs itt olyanokról, hogy nem játszik eleget. Előbb fel kell nőni valahogy.

Mascheranonak nem voltak kifejezetten rossz megmozdulásai, ugyanakkor olyan átjáróház volt a középpályánk, hogy sírhatnékom volt. És nem Xavi miatt történhetett ez meg.

Affelay egészen bíztató, Maxwell is nagyjából oké, főleg úgy h mostanság kevés lehetőséget kap.
Xavi, Messi, Piqué nem vették túl komolyan, nem is vártam amúgy. A sportklubos kommentátor Milito nyakába varta az összes gólt, de szvsz max a 2. volt az övé. Ilyen sérülés után nem lehet a nyakába varrni semmit.
Abidal és Busquets meg kb 5 percre álltak be, de ennyi idő is elég volt hogy újra lenyűgözzenek az eleganciájukkal.

Szóval botrány a cseresorunk, de főleg Keita, Bojan és Adriano keserítenek el. Bojant a hugom is gond nélkül földre vinné szabályosan, a két díszmadárnak meg a fejénél már csak a játékán látszik jobban a szürkeállomány hiánya.
Tudom tudom nemillik ilyesmit írni, hát milyen Barca szurkoló vagyok én. Hát kérem olyan, aki a klubot szereti, és épp ezért bírja nehezen ha ilyen emberek viselik a címert. Szurkolnék én h menjen nekik a játék, szurkolok is, csak hát minek.
Úgyhogy ezektől a megjegyzésektől kíméljetek, ha vitába szállnátok a 'sportszakmai' tartalommal, hát rajta.

Meccsről annyit, h ha Pep nyerni akart vna akár egy hajszállal is, akkor nem küldi pályára együtt az egész kispadot. Akár ottvan Messi és Xavi, akár nem. Ennél fogva kár is beszélni az eredményről.
Na akkor várjunk. Szerintem komolyan kell vennie mindenkinek az összes meccsünket ha már játszanak. És ez alól sem Messi, sem Xavi, sem senki nem lehet kivétel. Meg ha ilyen a csapat(ezen a meccsen),akkor megint mit vártunk Bojantól elől? Tegnap legalább küzdött, többet nem tehetett, még kapura lövései is voltak.
Persze Bojan az egész szezonban gyengébb teljesítményt mutat, de én úgy vagyok vele, hogy Guardiola nem az az ember,akinek elég az "előre bejelentett szupertehetség" jelző. Erre jó példa, hogy G.dos Santost, Assulint kapásból elküldte, és nem is játszatta egyiket sem. És ő volt az aki "előhúzta" Busquetset a semmiből, és Pep mondta anno, hogy a Pedrito nevű srácot ne adjuk el annak a 3. osztályú csapatnak, mert van benne valami. Ha Pep nem látna, vagy nem hinne Bojanban, már nem is játszana itt szvsz.
Válasz küldése