Kovbal88 írta: ↑2023.01.16. 14:14:49
Nagyon fontos győzelem volt, mert
- nyertünk egy kupát
- nem a Real nyerte meg
- a Realt sikerült legyőzni
Ami a Realt illeti szerintem idén jobbak, mint tavaly voltak legalábbis ahogy kezdték a bajnokságot úgy nézet ki. Nem tudom Novemberben mi történt velük, azóta van visszaesés, de nem kell őket félteni, összefogják kapni magukat, a Real sose esik igazán szét.
Hát nem tudom. Én az ő meccseiket is szoktam néha nézni, legalábbis belepillantgatok, de nagyon kevés meccs volt amin tényleg domináltak és jó játékkal nyertek. A Bl-ben volt egy Lipcse akit otthon vertek, idegenben kikaptak, az Atma, aki akkor hullagyenge volt a 7-.8. helyen meg mi. Kb ennyi erősebb ellnfelük volt.
És a kisebb csapatok ellen is nagyon sokszor hajszálon múlt, igazán jó játékot nem is nagyon láttam tőlük.
Pl. Valladolid is jobb volt náluk csak aztán jött egy 80 plusz perces kiállítás-tizenegyes és hasonlók.
De lehet, hogy csak én néztem "rossz" meccseket.
A Szuperkupában a Valencia ellen sem sokon múlt, ahogy hallottam.
Lehet, hogy formaingadozás, de az utóbbi 10 meccsükön 4 győzelem, 2 X, 4 vereség. Szerintem most jön ki az, hogy Kroos és Modric már nem tudják azt hozni, amit régen, nincs Casemiro, minőségben pedig nem tudják pótolni. Egy igazi játékmester hiányzik. Jobb oldaluk nincs és idén Vinicius is inkább arcoskodik, dumál, Benzema pedig már nem olyan döntő tényező. Ha egyáltalán egészséges.
A szervezettségükkel is komoly baj van, ami nagyon kijött tegnap is.
Egyelőre lehet takarózni azzal, hogy most direkt nem hajtanak, majd tavasszal, most mindenki fáradt.
De leírni tényleg soha nem szabad őket, de ami már érik egy ideje most jön ki.
Azért egy Camavinga, Tschouameni, Ceballos, Valverde (ő ráadásul inkább szélső) nem egy olyan minőség, mint egy 40-50 meccset magas szinten végigdaráló Modric-Kroos-Casemiro.
Aztán meglátjuk, lehet, hogy ott virít majd a bajnoki arany a nyakukban vagy meglesz a Bl-menetelés, ki tudja.
A szuperkupából olyan sok mindent nem lehet levonni, max. annyit, hogy egy Clásicóra sem tudnak rendesen felpörögni.