2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
ezzel egyetértek, de ez szerintem okés lehet, ha összeállna a 3 védőnk hátul, meg Alba-Dest megtanulná ezt, akkor talán stabilabbak lehetünk komoly nyomás ellen is.
Mármint akkor hogy?
Legalább mindenki a helyén játszik. Tudjukki nemszerepeltetése már nem is téma, pedig lassan szerintem Pedrit is tehermentesíteni kéne, mert nem lesz jó vége.visca el barca írta: ↑2020.12.29. 18:07:11ter stegen dest mingueza arujo lenglet firpo de jong pjanic pedri griez braith
Fogalmunk sincs a tényleges hatalmi viszonyokról - de minden pillanatban vannak ilyenek. Ezekhez képest egy pszichológus egy vicc. Egyébként az Eibar ellen kiderül, hogy Messi távollétében játszik-e valaki felszabadultabban, mint máskor.Peter írta: ↑2020.12.27. 17:20:36Ha már itt alább ennyi Messi folyik....:
egy értelmes, kreatív, jó pedagógus és pszichológus edző képes lenne kihozni Messiből a jelenlegi képességei szerinti maximumot....a kulcs ez....mikor kezdőként, mikor csereként, mikor lecserélve, mikor pihentetve, mikor és kivel a pályán
nincs lehetetlen, csak tehetetlen edző, stáb vagy komplett szakmai vezetés
bizonyított, ahogy eddig volt, az nem kerek....és annál csak jobb lehet a Messi-Gríz-Cou-Br megfelelő kombinációi, variációi, hol kezdőként. hol csereként.....a gólok is jönnének, az eredmények is....ez esetben pedig vélhetően mindenki boldogabb lenne (ha csak átmenetileg is, de akkor is!)....ha ez idővel bármelyiknek esetleg kevés lenne (mert idővel egy jó Fatival és Dembivel bővülhet a sor), jó játékkal, gólokkal a lábakban ott a játékospiac....(ha netán bőség zavara lenne ebből)
a kevesebb, néha több....csak ügyesnek kell lenni![]()
A Valladolid ellen is pont az volt az üdítő jelenség, hogy nem passzolgattuk körbe a védelmüket harmincszor, hanem húztunk egy váratlant, jött egy szokatlan beadás, ők meg csak pislogtak. Minél szélesebb a repertoár, annál kevésbé kiszámítható a játékunk, annál kevésbé tudja az ellenfél, mi fog következni, így annál inkább előttük járunk fejben. A megszokott repertoár akkor vált be a végletekig, és akkor tudtunk vele BL-t nyerni, amikor mi voltunk a legerősebbek (de akkor sem mindig). Egyedül ez a repertoár önmagában sajnos nem alkalmazható sikerrel olyan esetekben, amikor nem mi vagyunk a legerősebbek. Ilyenkor kell jönnie a bekkelés-kontrázás-vonalnak stb., amit tudni kell, ha nem mi vagyunk az erősebb csapat.Peter írta: ↑2020.12.26. 18:11:48Tokéletes lehetőség lehetne ezt a bekkelést összegyúrni a kontrák begyakorlásával. Elfogyunk ugyanis fizikálisan 60 perc után, tehát ha akarunk, ha nem, bekkelésre kényszerülünk, így saját érdekünkből valamint a taktikai variációk bővítése miatt is meg kellene tanulni kontrázni. Jelenleg Br és Gríz is alkalmas erre, amúgy felépülésük esetén Fati és Dembi is.
Rögzített helyzetek, átlövések mellett a kontrák is remekül szélesíthetnék a repertoárt....és a versenyképességünket is hatényonyabbá tenné....!
Pedig, a múltkori meccsen is igaz volt, de a játékidejében jobban bejöttek a cselek, egyszerűen jól játszott,talán ezért nem vetted észre. Most lehetne írni momentumokat a többiekről? Miért, sokan Piqué, Lenglet, SR és Busit nem így ítélik meg(és te is)? Nekik tényleg 100% os meccset kell lehozniuk és az utálóiktól az a vállveregetés,hogy nem fikázzák őket. Egy napig.csababarca írta: ↑2020.12.23. 11:07:50
Nincs rendben, hogy lazsál 20-30 perceket, mondjuk tegnap éppen ez sem volt igaz, de nem ezek miatt kapjuk a gólt.
Most lehetne írni akkor mindenkinél momentumokat, amik miatt gólt kaptunk.
Igen, vissza kellene zárnia, igen, le kellene támadnia, de attól mert 70 méterre a saját kapunktól nem támad le, attól még nem kell benyelni minden meccsen a gólokat.
Ha így lenne, ahogy te akarod sugallni, hogy a góljaink jó részét ebből kapjuk, akkor 7-8 éve folyamatosan 50 gól felett kapnánk a bajnokságban, vagy még több.
Ez egyáltalán nem gyalázás,jó részével te is egyetértesz,max annyi,hogy szerinted,ha egy ember a meccs harmadában nincs a pályán az nem gond,mert ott vannak a társak.csababarca írta: ↑2020.12.23. 11:07:50
Oké értem, hogy Messire kell kihegyezni, mert amúgy mindenki baromi jó védőmunkát tesz le az asztalra, kivéve őt, de ez szimpla elfogultság az irányába, negatív értelemben.
Nem tudom pl az miből alakult ki, hogy Busquets az 5-ösön leteszi a labdát az ellenfélnek. Gondolom fél perccel előtte Messi nem támadott le, így Busit fel is menthetjük, mert végülis, Messi miatt támadhatott az ellenfél.
Umtitinál is volt egy ilyen pl.
Na mindegy, mindig megfogadom, hogy nem szállok bele, amikor Messi gyalázás megy, mégha burkoltan is. De mégsem tudok elmenni ezek mellett szó nélkül, főleg úgy, hogy tegnap megnyerte a meccset nekünk elől. Egy gyenge ellenfél ellen, hát ennek is örülni kell.
Bayern ellen sem azért kaptunk 8at, mert Messi nem támadott le. Bárcsak így lenne, hogy ő a hibás az egészben, mert akkor tényleg csak ki kell pattintani a féket a csapatból, és minden problémánk megoldódik, Griezman elkezdi belőni üres kapura 20 centiről a helyzeteit, Pedri elkezd kapu felé menni, Busi elkezd futni gyorsan, Coutinho kaput talál végre, Lenglet-Piqué meg nem szerencsétlenkedik többet.
Ennyi a recept, nem is értem Koeman miért erőlteti Messit.
szerk.: Griezman akkor nem lenne felesleges, ha abból a 2-3 helyzetéből egyet betenne a kapuba. csak a ziccerei alapján már 10 gólosnak kellene lennie, ha csak egyet betesz belőlük meccsenként.
Tokéletes lehetőség lehetne ezt a bekkelést összegyúrni a kontrák begyakorlásával. Elfogyunk ugyanis fizikálisan 60 perc után, tehát ha akarunk, ha nem, bekkelésre kényszerülünk, így saját érdekünkből valamint a taktikai variációk bővítése miatt is meg kellene tanulni kontrázni. Jelenleg Br és Gríz is alkalmas erre, amúgy felépülésük esetén Fati és Dembi is.
Kis csapatok ellen működhet. Mingueza húzódott ki a szélre, és Dest egy sorral fentebb játszott, ami alapvetően egy jó meglátás, nem törvényszerű, hogy az ilyen típusú/stílusú játékosok, szélsők a hátvédsorból fejlődjenek fel, nyugodtan lehet őket alkalmazni egy sorral feljebb. Így az elég lyukas középpályánk is hatékonyabban be van tömve, mint amikor 4-2-4-ben kettészakad a csapat, amelynek egyik fele hátulról próbál építkezni, a másik fele meg ácsorog a támadófalban.
Intenzitása? Jesszusom lemaradtam valamiről akkor... A gyerek az első védőnk Puyol óta aki rúg csíp harap és belebikazik egyet a labdába...bence0330 írta: ↑2020.12.25. 20:28:01Langlé szerintem kicsit rosszabb helyzetekben kicsit butább hibákat vét, mind Mingu, de én sem vagyok egyelőre oda a fiatalért. Minden meccsen van 1-2 rossz megmozdulása, de engem nem ez zavar, mert fiatal. Engem az intenzitásának a hiánya zavar. Nagy nyugalmat áraszt magából, a viselkedése van Dyke-ére emlékeztet, halállaza, de közben ezzel a lazasággal passzol el 1-2 labdát, és támadja túl lassan és körülményesen a támadót. Araujo pl. ennek az ellentéte, brutális intenzitás végig, és nagyon agresszív - ráadásul nem is hibázik. A Ronaldo elleni tizenegyesét vicc lenne annak hívni, a mezőnyben sem fújták volna be soha, egy ponton sem vétett semmilyen szabály ellen.
Mingu öngólját pl nem rónám fel neki, lökték is meg pech is volt. Nem buta nyámnyila hiba, mint Lenglet meg Piquet szórakozásai. De az intenzitását nagyon gyorsan fel kell emelni, és nem szabad ennyiszer előrebóklásznia, mert nehezen érkezik vissza, pont a lazasága miatt.
Azzal azért jobban egyetértek, aki szerint nem érdemes összehasonlítani a franciával. Sajna már most közel egy szinten vannak, és a franci a pályafutása csúcsán van elvileg, Mingu meg még tutira lesz jobb.