Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.04. 21:06:15

Szerintem Chiellini csak azért jelentett kamusérülést, mert betojt Lajos papától :lol: :mrgreen:
Na jó a poént félretéve, örülök, egy komoly gonddal kevesebb, ennek ellenére még mindig kiegyenlített meccsre számítok. Ha valaki, akkor az olaszok aztán tudnak védekezni, és fizikálisan a toppon vannak. A középpályájukat nagyon nehéz lesz felőrölni, de Rakiticcel(az ő "melósságát kulcsnak érzem) talán sikerülhet. Az MSN-t Chiellini nélkül szerintem nem nagyon fogják tudni teljesen levédekezni, és az fogja eldönteni a meccset a javunkra, akit nem sikerül megfelelően hatástalanítani. Bobbal egyetértek abban hogy a Neymar vs. Lichtsteiner párharc kulcs lesz, ha valahol, akkor ott lehet lyukat ütni a védelmükben. Illetve fontosnak tartom hogy Lajos és Messi sokszor mozogjanak egymás pozíciója felé, mert ez sokat segíthet a védelem feltörésében. Hátul fontos hogy ne szabálytalankodjunk a 16osnál, mert az Pirlo simán kihasználhatja majd, illetve hogy a kocagólokat elkerüljük(mondjuk ettől nem tartok, mert Stegen nagyon jó formában van). Összességében kiegyenlített döntőt várok, de amint meg tudjuk törni a Juve védelmét, onnantól nyert ügyünk van, mert ki kell majd nyílniuk amit meg érzésem szerint könnyedén kihasznál majd az MSN. Tippem 2-0 ide.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
defender3
Entrenador del Barça

2015.06.04. 20:26:48

Rájöttek, hogy ezt többen fogják nézni, mint valaminek a 10x-edik ismétlését.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.04. 20:14:14

ha esetleg érdekel valakit

A Bajnokok Ligája döntője előtt egy nappal a Sport1 élőben közvetíti a Barcelona és a Juventus edzését, valamint a két klub sajtótájékoztatóját Berlinből.
A Sport1 jóvoltából a szurkolók Magyarországon először élőben tekinthetik meg a BL-döntőt megelőző nap berlini eseményeit.
A csatorna pénteken 16.30 órától négy és fél órás műsorral jelentkezik, amelyben előbb láthatják a nézők, mit mond Massimiliano Allegri és két játékosa a Juventus sajtótájékoztatóján, és hogy hogyan mozognak a torinóiak az Olimpiai-stadion gyepén, majd Luis Enrique és két játékosa áll a sajtó rendelkezésére, a programot pedig a Barcelona edzése zárja.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2015.06.04. 20:03:25

Chino írta:Chiellini fontos, de nem döntő faktor. Jó képességű játékos, de Messinek annyival nagyobb gondot nem okozna mint az esetleges helyettese. Inkább abban volt kiemelkedő, hogy ő a védelem vezére, ő fogja őket össze.

Egyedül a középpályájuktól félek, az nagyon egyben van, és nem Pogbat vagy Pirlot tartom ott a kulcsnak, hanem Marchisiot. Iszonyú fontos láncszem ott, csak nem ő van a középpontban. Kicsit olyan, mint nálunk Busi. Elég észrevehetetlen, de nagyon megsínylenénk, ha nem lenne ott.
A másik veszélyforrás a szabadrúgások. Remélem Piqué-ék észnél lesznek és nem szabálytalankodnak a tizenhatos előterében. Pirlo talán a jelenlegi legjobb szabadrúgáslövő, nem kéne hagyni, hogy lehetőséghez jusson. Ezt a Madrid meg tudta csinálni, akkor nekünk is menni fog.

Én alapvetően optimista vagyok, de helyén kell kezelni a dolgokat. Ez nem egy párharc, ott sokkal esélyesebbek lennénk, itt a pillanatnyi forma fog dönteni, bármilyen elcsépelten is hangzik.

Chiellinivel kapcsolatban jöhetnek itt a madridisták, hogy makkerek vagyunk stb., de arról egy szót sem hallottam, hogy Pogba is kiesett az első meccsükön, és a visszavágón sem volt teljesen egészséges.
Igazából ha kivesézzük őket akkor az ember arra jut, hogy nagyon jók. A hátvédsoruk bitang jó. És elég csereszabadtos. Chiellini és Barzalgi is is igazi vezér.
Középpályán pedig egyaránt tudnak törni éstámadást segíteni. Borzasztóan erősek csapatként.
A támadósorunk messzemenően veri az övéket de minden azon fog múlni, hogy mi lesz középpályán. Komoly dominanciát kell kialakítani és az nem lesz egyszerű. És egy kontra vagy egy jó helyröl jövő szabadrúgás és ott a baj.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.06.04. 19:17:21

de jó, ha esetleg nyerünk, megint lehet hallgatni h mekkora "makkerek" vagyunk.
Én szívesen hallgatom, ahogyan frusztráltan fröcsögnek idegességükben. :mrgreen:
barca0000
Jugador del Barça

2015.06.04. 19:08:28

Chino írta:Chiellini fontos, de nem döntő faktor. Jó képességű játékos, de Messinek annyival nagyobb gondot nem okozna mint az esetleges helyettese. Inkább abban volt kiemelkedő, hogy ő a védelem vezére, ő fogja őket össze.
Igazad van!!!! Láthattuk a VB-n is a braziloknál hogy mennyire nem döntő faktor ha kiesik a védelem vezére. #-o

Most komolyan,valaki magyarázza már meg nekem hogy miért kell mindig elbagatellizálni az ellenfél sérültjeinek fontosságát? Bárki is hiányzik bármelyik csapatból,aki nyer az a jobb ez nem vitás! 2009-ben amikor nekünk voltak a döntőbe sérültek/eltiltottak, mi akkor is nyerni tudtunk és ez még fényesebbé teszi azt az aranyat. Viszont most hogy megvertük a Csehszlovák meg a Szovjet bajnokot,a kutyát se érdekli amikor mindenhol több volt a sérült mint az egészséges játékos. Félreértés ne essék, nem azt mondom hogy 100-os csapatokat nem tudtunk volna megverni,mert megtudtuk volna,csak akkor azért mások lettek volna mixen az oddsok és azok a győzelmek is felértékelődtek volna, de így szerintem pont ellenkezőleg van.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.06.04. 16:58:35

BarcafanTomee írta:

Ő is sérült.
Megkapta a játékengedélyt, teljesen felépült. Az olasz panaszkodásnak meg nem kell felülni, már a sajtóban elkezdik az altatós dumát.

Tök mindegy ki játszik náluk bármelyik poszton, jobbak vagyunk, ennek 90 perc alatt ki kell jönnie.
Feast4
Director del Fútbol

2015.06.04. 16:41:10

Én inkább a középpálya összetételeére leszek kíváncsi. Abból egyből fogjuk látni, hogy támadni akarnak e vagy beállnak. Én személy szerint kizártnak tartom, hogy beálljanak. Azzal aláírják a saját halálos ítéletük. A végtelenségig úgy seb bírnák a nyomást. Egy nagyon szervezett felállásra számítok, ahol a középpáyla egyszerre zár vissza rombolni és mennek előre támadni.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.06.04. 16:33:40

World All-Stars:
1 Jens Lehmann, 2 Cafu, 6 Youri Djorkaeff, 7 Robert Pirès, 8 Predrag Mijatović, 9 Giovane Élber, 10 Clarence Seedorf, 10 Raí, 14 Christian Karembeu, 17 Steve McManaman, 17 Pierre van Hooijdonk, 23 Marco Materazzi

Juve & Barça Legends:
1 Edwin van der Sar, 2 Ciro Ferrara, 8 Ludovic Giuly, 10 Alessandro Del Piero, 12 Giovanni van Bronckhorst, 15 Edmílson, 17 Fabio Cannavaro, 17 David Trezeguet, 17 Mark van Bommel, 19 Gianluca Zambrotta, 20 Deco, 22 Éric Abidal, 32 Christian Vieri

KépKépKép
Kép
"And my heart will leave you never."
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.04. 16:25:34

Chiellini fontos, de nem döntő faktor. Jó képességű játékos, de Messinek annyival nagyobb gondot nem okozna mint az esetleges helyettese. Inkább abban volt kiemelkedő, hogy ő a védelem vezére, ő fogja őket össze.

Egyedül a középpályájuktól félek, az nagyon egyben van, és nem Pogbat vagy Pirlot tartom ott a kulcsnak, hanem Marchisiot. Iszonyú fontos láncszem ott, csak nem ő van a középpontban. Kicsit olyan, mint nálunk Busi. Elég észrevehetetlen, de nagyon megsínylenénk, ha nem lenne ott.
A másik veszélyforrás a szabadrúgások. Remélem Piqué-ék észnél lesznek és nem szabálytalankodnak a tizenhatos előterében. Pirlo talán a jelenlegi legjobb szabadrúgáslövő, nem kéne hagyni, hogy lehetőséghez jusson. Ezt a Madrid meg tudta csinálni, akkor nekünk is menni fog.

Én alapvetően optimista vagyok, de helyén kell kezelni a dolgokat. Ez nem egy párharc, ott sokkal esélyesebbek lennénk, itt a pillanatnyi forma fog dönteni, bármilyen elcsépelten is hangzik.

Chiellinivel kapcsolatban jöhetnek itt a madridisták, hogy makkerek vagyunk stb., de arról egy szót sem hallottam, hogy Pogba is kiesett az első meccsükön, és a visszavágón sem volt teljesen egészséges.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2015.06.04. 16:25:07

nzxtpo írta:
danianevem írta:
MQuCsabi írta:Nem ismerem a Juve keretét, ki helyettesíti Chiellinit?
Valószínűleg Ogbonna, rajta kívül még Cáceres (az ex-barcás) is bevethető középen.
Ez nagy érvágás náluk, ennél csak Tevéz vagy Vidal kiesése lenne talán nagyobb, Buffonnal ők 4-en adják meg a csapat magját, ha nekik megy akkor megkeseríthetik bárki életét. Egy klasszis védő, olyan nincs, hogy a három támadónkat 90 percig kontroll alatt tudta volna tartani, de ilyen szinten nem tudják pótolni.
Nem hiszem, hogy annyit fog számítani. Ogbonna egy melepően jó képességű srác Cáceres pedig ellenünk valószínűleg felszívja magát mint az állat. És még lehet Barzalgit összedrótozzák addig.(Pep elég csúnyán kiebrudalta innen) A védelmük nagyon egybe van és elég csereszabatos is. Igazán szerintem aki kiesést jelentene az Vidal. Őket nem tudják igazán pótolni.
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2015.06.04. 15:57:41

Szerintem lényegtelen ki sérült és ki nem, ez egy BL döntő, nem egy hétvégi barátságos meccs. Mindenki letojta amikor 2009-ben ha jól emlékszem Alves és Abidal is hiányzott a védelemből, az eredményt pedig ismerjük. Bárki is lépjen pályára, olyan motivációja lesz hogy csak na, akkor Sylvinho is élete meccsét játszotta nálunk, persze azért az más kávéház ha Messi-Neymar-Suarez hármast kell megállítani, mert van olyan erős ez a támadó hármas, hogy Chiellini ide vagy oda, védelem legyen aki megállítja őket.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2015.06.04. 15:32:08

Tobias88 írta:"Hivatalossá vált, amit csütörtök reggel már sejteni lehetett: Giorgio Chiellini, a Juventus középhátvédje vádlisérülés miatt nem léphet pályára a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-döntőben."

Én nagyon sajnálom. Én mindig is azt vallottam, hogy az ellenfél mindig a legerősebb keretével álljon ki és úgy nyerjünk. Chiellini, Buffon után a legmeghatározóbb a Juvénél a csapat szempontjából, kár érte. Így 1.4ről 1.35re csökkent a győzelmi szorzónk
Ha jól emlékszem, 2009-ben egy elég felforgatott csapattal tudtuk behúzni a címet. 94-ben pedig pont a Milan-nál voltak hasonló gondok, aztán mégis elég jól megoldották a dolgot. Sokszor az ilyen nehézségek egységesebbé tesznek egy csapatot, a túloldal pedig elbizakodottá, könnyelművé válhat. Nem hinném, hogy Chiellini hiánya dönő jelentőségű lenne már ezen a szinten.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.06.04. 15:27:30

recrea írta:
Szerintem Barzagli fogja.
Ő is sérült.

Annyira nem örülök, hogy nem lesz Chiellini (habár sztem még lazán játszhat). Magamból kiindulva tudom, hogy mennyire félek, hogy nehogy lesérüljön valaki nálunk. Igaz, hogy 2009-ben nálunk is Yaya meg Busi voltak a belső védőink meg a tata Sylvinho szedte le a pályáról CR-t, de akkor mi annyira kiemelkedtünk, hogy éreztem, hogy megnyerjük. Aztán csak meg kellett úszni az első 15 percet. Most is kb. ezt érzem, jobbak vagyunk, de be is kell ezt mutatni, meg túl kell majd élni 1-1 nehéz periódust. Tiszta körülmények között, helyzeteket belőve, nem szabad, hogy gond legyen. De egy természetes félsz bennem van most is. 50-50ről indul, ezt nem szabad elfelejtetni.

Egyébként van valakinek valami érdekes Döntő rutinja?
Én eddig a 06, 09 meg a 11-es döntőt is egyedül néztem otthon, végig izgulva az egészet elejétől végéig. Idén több Barcás meg Juvés haverommal plusz pár neutrál, beülünk egy kávézó/kocsmába, és ott szurkoljuk végig a finálét. Ki ezért, ki azért fog lerészegedni :D
Nagyon várom már!
úgyhogy már most Vamooooooooossssssssssss!!! Visca el BARCA!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BarcafanTomee 2015.06.04. 16:05:34-kor.
kanty
Llegenda del Barça

2015.06.04. 15:23:53

Nálam a döntőláz már egész héten megvolt, megvan. Eddig újranéztem a 2006-os, 2009-es, 2011-es döntőt is, ma pedig asszem a kupadöntőt is megnézem még egyszer. :)
Remélem a szombati meccs megkoronázza a hetemet, ebből a szempontból.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
recrea
Llegenda del Barça

2015.06.04. 15:20:14

danianevem írta:
Valószínűleg Ogbonna, rajta kívül még Cáceres (az ex-barcás) is bevethető középen.
Szerintem Barzagli fogja.

Chiellini helyezkedésben meg a levegőben brutális, előbbi fog szvsz hiányozni hátulról, földön őt is megeszik Messiék, ahogy a helyettesét is.

Ha vezetünk, nehezen tudom elképzelni, h kikapunk, ha a Juve talál gólt, akkor lehet probléma. Kontrákat kell sok futással, helyezkedéssel, "csapdázással", ha kell, sárga lappal megakadályozni.

Összeségében, amit Bob ír + olyan koncentráció, mint az elmúlt 3 hónapban, akkor gond nem lehet, márpedig szinten van a csapat, kvázi veszítenivaló nélkül, egy sikeres szezonnal, mert idén olyat adtak, amit legutóbb 2009-ben. És - divatos kifejezéssel élve - ez a csapat még szerethetőbb is.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.04. 15:17:56

de jó, ha esetleg nyerünk, megint lehet hallgatni h mekkora "makkerek" vagyunk.
esélyeket nem latolgatok, egy meccsen felesleges ilyennel foglalkozni, de elég visszakeresni noanme írását, egyszerűen semmi nincs amiben jobb lenne. egy biztos, ugy nem fognak nyerni h "lefociznank" minket. max büntikkel, egy kamu tizivel, egy helyzet/egy góllal, egy benézett lessel talán.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tobias88
Entrenador del Barça

2015.06.04. 15:09:40

"Hivatalossá vált, amit csütörtök reggel már sejteni lehetett: Giorgio Chiellini, a Juventus középhátvédje vádlisérülés miatt nem léphet pályára a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-döntőben."

Én nagyon sajnálom. Én mindig is azt vallottam, hogy az ellenfél mindig a legerősebb keretével álljon ki és úgy nyerjünk. Chiellini, Buffon után a legmeghatározóbb a Juvénél a csapat szempontjából, kár érte. Így 1.4ről 1.35re csökkent a győzelmi szorzónk
94:39 6 - 1
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.04. 15:05:08

nzxtpo írta:...
Egy vezért elbuktak, ez tény, de ettől nem lettek sokkal gyengébbek. A kezdő nem elhanyagolható részének talán utolsó esélye egy BL-győzelemre, a beugrók meg eddig rendre hozták, amit kell. Úgy látom inkább fejben és csapatként egységesek, nem egy-egy játékoson múlik a dolog náluk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.04. 14:56:09

Bennem abszolút nincs még "döntő láz", lehet azért is, mert nyugodt vagyok a végkimenetelt illetően. Elbízni nem szabad a dolgot és a Juve eléggé egyben van, de ha kimegyünk és megcsináljuk, amit kér LE és tud a csapat, akkor meglesz.
Továbbra is 2 kulcsszitut érzek. Neymar vs Lichsteiner és Busquets vs aki szembe jön. :D A brazilnak fontos szerepe lehet, a svájci ellen dominálnia kéne. Busi meg farkasszemet nézhet majd Vidal-Pogba kettőssel illetve Marchisioval és Pirlo passzaival. Erőben nem fogja tudni felvenni a versenyt a francia-chilei kettőssel, így neki muszáj lesz extrán odafigyelni és higgadtan osztogatni a labdákat és elcsenni, amit csak ellehet.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.06.04. 14:55:31

Makker Barca, megint ellenünk sérül le mindenki.
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.04. 14:54:32

danianevem írta:
Ez nagy érvágás náluk, ennél csak Tevéz vagy Vidal kiesése lenne talán nagyobb, Buffonnal ők 4-en adják meg a csapat magját, ha nekik megy akkor megkeseríthetik bárki életét. Egy klasszis védő, olyan nincs, hogy a három támadónkat 90 percig kontroll alatt tudta volna tartani, de ilyen szinten nem tudják pótolni.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.04. 14:49:42

MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.06.04. 14:34:59

Nem ismerem a Juve keretét, ki helyettesíti Chiellinit?
Kép
horybazs
Barça B

2015.06.04. 14:30:37

A juventus megerősítte, hogy chiellini kihagyja a BL döntőt. Így messinek nagyobb esélye van, hogy nem kaszálják el :D ő tette a leghangzatosabb nyilatkozatokat, hogy messi nem tudna olyan gólokat szórni olaszországban stb... erre tessék. Visszanyalt a fagyi.

Mondjuk így is 50-50, de azért nah...
"A dicséretekkel nem sokra mész, ellenben a pofonok, amiket kapsz, jó útra téríthetnek. A kritikák nem befolyásolhatnak negatívan, csakis arra használhatod őket, hogy fejlődjél." Dani Alves
Válasz küldése