mess2009 írta:herliusra reagálnék:
Akkor szerinted ez nem volt fontos meccs? ( mert én csak ezt írtam!)
az összeállítással kapcsolatos érveid sántítanak! az élet igazolta amit én mondtam, amit te állítasz az egy ábránd ami (sajna sokadszorra) nem jött be! egyszerűbben: Guardiola rendre rosszul méri fel a lehetőségeinket amikor tartalékos sorral kezdet!
Amúgy meg továbbra is az a véleményem, hogy D.Alves en kívül aki a legtöbbet játszik senkinek nem "járna" pihentetés, sőt van akinek ez a forgószinpad kifejezetten árt! (pl. Etoo)
Én nem azt mondtam, hogy ez nem volt fontos meccs. Viszont a 2-0-ás előnyünkből adódóan a csapat eleve nem eredménykényszer alatt játszott. Most egy X vagy 1 gólos vereség is simán belefért. Nem úgy mint pl. a bajnokságban, ahol már most hétvégén is egy esetleges X egyértelmű kudarc lenne. Az eredmény tartására a tartalék csapat is simán megfelel, de egy szerencsésen eltalált lövés ellen teljesen mindegy a védelem összetétele. Amúgy pedig az élet melyik területe igazolta a mondandódat? Minden fronton áll még a csapatunk és vezetjük a bajnokságot. Én ebben az esetben abszolút egyetértettem Pep-el. A kupa (kimondva-kimondatlanul) másodrangú sorozat a csapat szempontjából, vagyis a kezdetektől fogva a B csapat küzd ezért a címért. Nagyon helyes, hogy a tartalékaink is játékban vannak és egy sérülés vagy eltiltás esetén nem egy olyan játékost kell pályára küldenünk, aki a szezon eleje óta a padot koptatja. Az alapjátékosoknak pedig szvsz igenis kell a pihenő. Xavi pl. hetek óta folyamatos terhelés alatt játszik, még a válogatott meccset is szinte végignyomta, meg is látszik a teljesítményén. Semmi szükség nem volt arra, hogy 2-0-ás előnyünknél is pályán legyen, kockáztatva egy esetleges sérülést. Csereként beállva viszont új erő lehet a csapatban, ha szorosabbá válik a meccs. Alapjában véve pedig nem hiszem hogy olyan nagy rotáció lenne a csapatban. A bajnoki és BL meccseken max 1-2 ember cserélődik hétről-hétre, de azok is elsősorban eltiltások vagy sérülések miatt.
Mondjuk arra is kíváncsi lettem volna, hogy mit írtál volna a taktikáról, ha Pep történetesen az alapcsapattal áll ki, és 3-0-ra nyerünk, viszont Xavi és Eto'o is 3-4 hétre lesérül.