Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.12.07. 19:08:43

visca el barca írta:minden derbin húzott valami baromságot ami nem jött be, nem lennék meglepve ha bevállalná bartrát... lavezzi nincs tul nagy formában, talál elbírna vele....
Lavezzi nincs, de figyeld meg, hogy nem is fog játszani. Matuidi-Verratti-Motta középpálya fog felállni a Cavani-Ibra-Lucas hármassal. Cavanival azért nem lesz egyszerű...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2014.12.07. 19:08:06

Nem Lucas nyomja a baloson?
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.07. 19:00:58

minden derbin húzott valami baromságot ami nem jött be, nem lennék meglepve ha bevállalná bartrát... lavezzi nincs tul nagy formában, talál elbírna vele....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.05. 20:30:22

messideco írta:Mindegy, nézhetjük Adrianot Lucas ellen égni. :evil: Jó lesz a második hely, jöhet majd a Bayern. Vagy a Chelsea...
Bartra: "playing as right back? I do what the coach asks me. It's a position I like, i played there in training."

Még a végén Bartra lesz a jobbhátvéd. Mondjuk ha tényleg, akkor vagy 3 védős rendszer lesz úgy, hogy Busi/Masch nem lépnek hátrébb a vkp posztról, vagy Lucho szerint Bartra komolyabb támadói kvalitásokkal rendelkezik mint Montoya.. :lol:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.05. 14:27:05

Én is Pedrónak örülnék. Vagy esetleg akár Mascheranot is meg lehetne próbálni jobbhátvédként, úgyis játszott már szinte minden poszton szegény :mrgreen:
Jó lenne ha berakná Montoyát, az meg mégjobb ha nem az lenne az első meccse hanem az Espanyol ellen is játszhatna.
Szerintem egy olyan csapat ellen, mint a PSG, kész öngyilkosság mindkét szélsőhátvédet felküldeni támadni főleg egyszerre. Aztán egy kontránál (ha egyáltalán a helyükön vannak) akkor Piquéék ketten nézhetnek szembe Ibráékkal, már belegondolni is rossz.
Amúgy a PSG ellen én még Bravot védetném, Stegen előtt nagy jövő áll, de lehet még nem készült fel egy ilyen ellenfél ellen rendesen.
messideco
Presidente del Barça

2014.12.05. 13:54:00

Belegondoltam, ha most tényleg betenné Montoyat, akkor teljesen csicsakagyereknek tűnne, és elvesztené a menőgyerek státuszát.

Lefordítva köznyelvre: ha hallgat az újságírók és a szurkolók követelésére, kérésére Montoyával kapcsolatban, akkor elismerné hogy tévedett, és nem minden döntése tökéletes, illetve, hogy manipulálható.

Mindegy, nézhetjük Adrianot Lucas ellen égni. :evil: Jó lesz a második hely, jöhet majd a Bayern. Vagy a Chelsea...
Kép
"And my heart will leave you never."
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.12.04. 19:56:39

Őszintén én örülnék Pedronak a jobbhátvéd poszton.... :D
palesz77

2014.12.04. 19:40:43

defender3 írta:Most akkor kezdhetünk reménykedni, hogy Adriano ne sérüljön meg jövő hétig.
Mondjuk a tegnapi játéka alapján Adrinaoval se járunk jobban. :lol: Elég siralmas a helyzet jobbhátvéd poszton, fogalmazzunk úgy..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.12.04. 19:58:30-kor.
defender3
Entrenador del Barça

2014.12.04. 19:12:51

Most akkor kezdhetünk reménykedni, hogy Adriano ne sérüljön meg jövő hétig. Mert ha kidől akkor nagyon nagy bajok lesznek. Douglas megmutatta, hogy egy NB-1-es szintű csapat ellen se tud értelmes teljesítményt lehozni. Montoya félre van dobva. Bár én kinézem LE-ből, hogy Mascht vagy Pedrot játszatná jobbhátvédnek.
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.03. 20:20:32

Szerintem mindezek előtt a legfontosabb lenne, hogy a helyzetkihasználáson javítsunk. Lehet itt beszélni, hogy kontrák, távoli lövések, hagyjuk az ellenfelet támadni stb., de a helyzeteink így is megvannak. Sokszor már az első félidőben le tudnánk zárni a meccset, viszont saját magunknak nehezítjük meg. Három top 5-ös csatár játszik a Barca-ban, de kell 6 ziccer, hogy lőjünk 2-3 gólt. Úgy érzem, ha bukunk, akkor ezen fogunk.
Persze jó lenne kontrázni meg gyors támadásokat vezetni, de ha nem tudjuk értékesíteni őket, akkor fejre is állhatunk.
Ez a kontra dolog meg nem úgy működik, hogy akkor hagyjuk az ellenfelet kijönni aztán megyünk. Persze így leírva jó, de ott volt a Valencia meccs. Többször volt, hogy 2 támadónk is indulhatott, de megálltak. És nem feltétlenül azért mert meg akartak várni mindenkit, hanem egy jól szervezett csapat, mint a denevérek is voltak mindig biztosít hátul. Egy-egy ilyen megindulásnál úgy helyezkednek, hogy 3-4 ember mindig vissza tudjon zárni. Ezzel pedig a Real is megszenved.

A PSG ellen meg itthon komoly esélyesek vagyunk. Ha olyan meccset hoznak le, mint amiket 90 %-ban szoktak kettő is lehet közte. A Bl-ben is nagyon megszenvedtek szinte mindenkivel, ellenünk játszották kis túlzással életük meccsét. A bajnokságban sem túl meggyőzőek.
Én úgy érzem kicsit túl van misztifikálva ez a PSG. Ha az Apoel nem olyan birka ez a meccs már tét nélküli lehetne. Nagyon jó csapat ez nem vita tárgya és nagyon oda kell figyelni, de számunkra verhetőek, főleg itthon.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.03. 15:44:21

Plusz az előzőhez hozzátéve hogy kéne egy stabil kezdő mert eddig szinte mindig másmilyen felállsába álltunk.
Amúgy durva, 1 hét múlva Barcelona-PSG, szerintetek mi lesz a vége?
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.03. 00:43:46

Kb egyetértek veletek. A 2 említett meccs nagyon tetszetős volt, öröm volt nézni. Ha esetleg így folytatnák a játékot többnyire, akkor BL cím nélkül is elégedett lennék, mert én a látott játéka miatt szeretem a Barcát, nem pedig a trófeák miatt.

Viszont ezen kívül, hogy kicsit esélyesebbek legyünk több mindent kéne tenni, amik már elhangzottak, plusz szerintem a játékon is kicsit változtatgatni.
1. Néha kicsit hagyni az ellenfelet játszani, így jobban kijönnek, és sokkal jobban fellazulnak.
2.Az előző pontból is adódóan, a kontratámadást hatékonyabbá tenni, mert bizony vannak olyan meccsek, amik nyögvenyelősek, nem is látványosak, stb, és van amikor 1-2 kontrán múlhat az eredmény. Ezzel nem azt értem, hogy legyünk buszos csapat, hanem azt hogy ha például hozzánk kerül a labda, és kontralehetőség van akkor induljanak el teljes gázzal. Oké, hogy nem hozzánk tartoznak a világ leggyorsabb labdarugói, de ilyen lehetőségnél ne álljunk már meg bevárni mindenkit, nem hiszem hogy gyök1-gyel kéne mászni a kapu felé. Ebben el kell ismerni, a Real Madrid zseniális, labda megszerez>üres helyre bepasszol és indulhat is a móka.
3. Távoli lövések...Szintén nagyon fontos lenne, már csak azért is mert sokkal kiszámíthatatlanabbá tenné a játékunkat, így az ellenfél is könyebben összezavarodik, ha meg 1-2 távoli bomba becsurog akkor az meg mégjobb.
4. Mivel a bajnokságban rengeteg csapat csak buszozik ellenünk, így hozzászoktak a fiúk hogy a pályának a 80%-a mind a 90 percben az övék, ellenfél alig jár ott, és nyugodtan passzolgathatnak, hamarabb zavarja meg őket egy fentről repülő madár széklete mint az ellenfél. Ez azt vonja maga után, hogy teljesen elszoknak attól hogy erős nyomás alatt tudják játszani a játékukat, így egy kitámadósabb, erős aggresszív ellenfél ellen meglepődve kétségbeesve passzolgatnak, és már annak örülnek ha nem veszik el a labdát, nemhogy még támadást is építeni...Bizony ez sokszor teljes összezavarodást tud jelenteni a csapatnál, aminek csúnya bukás a vége. Ezt kéne megoldani valahogyan, például edzésen úgy gyakorolni a a passzt és előrejátékot hogy több emberre is rámennek, és a labdásra is.

"Röviden" ennyi, szerintem ha ezeket a változtatásokat sikerülne véghez vinni akkor akár a végső győzelmek is jöhetnek ha összeszedik maguka a srácok.
Szerintem ha a legjobb csapat akarunk újból lenni, akkor a játék szinte minden elemében erősnek kell lennünk, gondolok a távoli lövésekre, és a kontrákra. Ha kicsit hatékonyabbá tennénk ezeket az elemeket, és alkalmaznánk is részben, akkor szerintem egyáltalán nem lenne szentségtörés, és nem adnánk fel a Barcelona stílusát, csak felturbóznánk-kiegészítenénk 1-2 dologgal. Szerintem remek és eredményes csapat alakulhatna ebből a keretből is mert a potenciál benne van(persze nem Alvesre gondolok:D), csak helyesen ki kellene használni
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.03. 00:26:39

Bob_Marley írta:
S.Agüero írta:Úgy értettem, hogy ellenünk az ő játékuk mennyire feküdne nekünk. :)
Ez akkor sem áll nekem össze. Juventus pl nagyon sebezhető, Evra-Lichsteiner . Cityt meg tavaly is "lerendeztük". Nálam egy Shaktar sokkal veszélyesebb mint bármelyik másik.
Juve szerintem azt játszaná, amit az Atlético szokott ellenünk, ami nekünk nem ízlik.
City-t meg lerendeztük, de azért ha nem kapunk büntetőt az első meccsen, nem lett volna az olyan sima, a támadósoruk még mindig erős, a középpályán is vannak kreatív játékosok, megbolygatnák a védelmünket. Ettől függetlenül ez ellen a két csapat ellen több esélyünk lenne, de szerintem perpillanat nem sokkal rosszabbak nálunk... :)
Szvsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.03. 00:04:28

S.Agüero írta:Úgy értettem, hogy ellenünk az ő játékuk mennyire feküdne nekünk. :)
Ez akkor sem áll nekem össze. Juventus pl nagyon sebezhető, Evra-Lichsteiner . Cityt meg tavaly is "lerendeztük". Nálam egy Shaktar sokkal veszélyesebb mint bármelyik másik.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.02. 23:48:21

Úgy értettem, hogy ellenünk az ő játékuk mennyire feküdne nekünk. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.02. 23:45:06

S.Agüero írta: RM, BM, Chelsea előttünk jár, PSG-Atlético egy szint, Juve van még egy kicsivel mögöttünk és a City.
10%-nál többet nem adnék rá, de hátha... :D
Elődöntővel elégedett lennék. :)
Az hogy Chelsea társai hol vannak nem tudom, de a Juventus meg a City mit keres ezen a listán?? Vagy ha nevekre megyünk akkor persze oké. Kezdjük ott, hogy pl a City szerintem tovább sem jut. :D De pl sokkal jobb focit játszik egy Shaktar vagy Leverkusen mint egy Juventus.

Esélyeket nem tudok, a csoportból továbbjutottunk onnantól kezdve bármi lehet és az elsődleges feladatot teljesítettük.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2014.12.02. 19:28:43

MessiNeymarSuarez írta:Fuhha fiuk, akkor látom nemcsak én gondolom így:S
Szerintetek mikre lenne szüksége a csapatnak? És melyik posztra kéne igazolni?

Nekem egyedül ami bíztató az a Sevilla és Apoel elleni játékunk. Nekem nagyon tetszett, és azért egy nem gyenge Sevillát 5-1-reés egy Apoel 4-0-ra legyőzni nem gyenge , a PSG is csak szenvedős 1-0-t tudott hozni hazai pályán utolsó percekben szerzett góllal.
Hát, szerintem az kéne, hogy a csatársor úgy tolja nagyjából, mint a Celta ellen - csak lőjenek mellé gólokat is -, a középpálya és a védelem meg olyan legyen mint a Sevilla és az Apoel ellen. Plusz Messi a lelkesebb énjét mutassa, mint a Sevilla ellen, amikor császár volt. Ezt az álomcsapatot kéne összeszoktatni, aztán mehetne a bugi, igazolások nélkül is tudnánk szintet lépni szerintem. Ez ugye így leírva egyszerűnek tűnik, de a megvalósítás már más tészta..
defender3
Entrenador del Barça

2014.12.02. 19:24:25

MessiNeymarSuarez írta:Fuhha fiuk, akkor látom nemcsak én gondolom így:S

Nekem egyedül ami bíztató az a Sevilla és Apoel elleni játékunk. Nekem nagyon tetszett, és azért egy nem gyenge Sevillát 5-1-reés egy Apoel 4-0-ra legyőzni nem gyenge , a PSG is csak szenvedős 1-0-t tudott hozni hazai pályán utolsó percekben szerzett góllal.
Normális edző, védekező középpályás Mascherano mögé/elé de semmiképp se Busquets, Alves, Xavi jegelése, Bartra mellett ha Pique huzamosabban jól teljesít nem kell senki.
barca0000
Jugador del Barça

2014.12.02. 19:20:05

MessiNeymarSuarez írta:FELMÉRÉS:
Ti hány % esélyt láttok arra, hogy a Barcelona ebben a szezonban megnyerje a Bajnokok Ligáját ha minden jól alakul? (Úgy értem, hogy pl meglesz a legerősebb 11-es kezdő, Busi,Piqué és a többiek folytatják ezt a sorozatot hogy magukra találnak és az MSN 3-mas is jól összehangolódik)

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, érdekel hogy ti hogy látjátok :)
Abban az esetbe ha az MSN 3-mas beválik nem lesz sérült és mindenki formába lendül akkor én nagy esélyt látok rá akár 70% is. Igaz hogy jelenleg esélyünk sincs de egy javuló tendenciát mutatva a játékos keret megvan hozzá! 8)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.02. 19:15:22

Fuhha fiuk, akkor látom nemcsak én gondolom így:S

MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.02. 18:32:04

Ti hány % esélyt láttok arra, hogy a Barcelona ebben a szezonban megnyerje a Bajnokok Ligáját ha minden jól alakul? (Úgy értem, hogy pl meglesz a legerősebb 11-es kezdő, Busi,Piqué és a többiek folytatják ezt a sorozatot hogy magukra találnak és az MSN 3-mas is jól összehangolódik)

RM, BM, Chelsea előttünk jár, PSG-Atlético egy szint, Juve van még egy kicsivel mögöttünk és a City.
10%-nál többet nem adnék rá, de hátha... :D
Elődöntővel elégedett lennék. :)
defender3
Entrenador del Barça

2014.12.02. 18:18:20

Jelen pillanatban 0% és a legjobb 8 már jó lenne. De ha minden összejönne akkor is csak a 4 közé tudnánk eljutni, túl erős a többi csapat. Ha Mou követi a sormintáját akkor a Chelsea nemsokára újra BL-t fog nyerni, és inkább ők nyerjék mint a Real.
palesz77

2014.12.02. 18:09:10

MessiNeymarSuarez írta:...
Hát ha minden jól alakulna - sérültek, játékosok formája, megvan a világverő taktika -, akkor bárki ellen lenne esélyünk igazából.. :D Csak sajnos olyan verzió sosem lesz, hogy minden klappol, így nem látok rá szinte semmi esélyt. Jelenleg az Atma-Chelsea-München-Real kvartett ellen szinte biztosra veszem, hogy kiesnénk.
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.12.02. 18:02:56

Szerintem nincs a legeselyesebbek kozott,de egy kis szerencsevel megnyerheti a Barca is akar.Szerintem az eselyesek sorrendje a kovetkezo:Real Madrid,Bayern Munchen,Chelsea,Barca,Psg a dontos biztos valamelyik ezek kozul lesz de sorrendben most igy erzem az erosseget. :)
Barca Barca Baaarca
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.02. 17:51:44

FELMÉRÉS:

Válasz küldése