Chino írta: ↑2020.06.24. 13:41:10
Lehet, hogy most sokan megköveznek, de én megnéztem volna tegnap Messi nélkül vagy őt lecserélve a csapatot. Voltak klasszis megoldásai, de ez nem újdonság, viszont rengeteg támadás elhalt, lelassult vele. Sokszor volt lendület a játékban és több opció is akadt helyzetet kidolgozni mégis mindenki, szinte kötelezően neki passzolt, még akkor is ha 2 méterre állt tőle 5 ember gyűrűjében.
Az a baj, hogy Messi marketing értéke a klubnak nagyon fontos, az utolsó évre, évekre maxon akarják a bevételeket belőle és ehhez egyrészt mantrázni kell, hogy még mindig a legjobb, másrészt mindig játszatni kell bármi áron. Lehet a kínai tv társaságnak nem lenne érdekes, ha csak félidőket láthatnának tőle. És ha nincs a tv-ben a turistacsoportok is kevésbé özönlenek, Messi mezből is kevesebb fog fogyni.
Ha a csapat érdekeit (és szerintem Messiét is) nézzük, akkor igen, gyakrabban kéne cserélni. Azért ez komoly megterhelés a legfiatalabbaknak is. Annyira megy a Messi-függőség mantra, hogy már mi is elhisszük, hogy nélküle tényleg ki sem lehet állni meccsre. Ha így állnak hozzá a társak, akkor tényleg nem.
Amúgy Busival kapcsolatban még inkább az a véleményem, hogy rettentő hasznos lenne második félidőkre beállítani szűk, keserves 1 gólos vezetéseknél. Az ő rutinja, higgadtsága nagy előny. Csak ne azt várjuk, hogy időben hátramegy védekezni, aztán előre építeni a támadást 90 perceken keresztűl.
Ahogy írod, már annyira függők vagyunk, hogy inkább rossz helyzetet teremtünk, csak azért, hogy leggyorsabban Messihez kerüljön a labda. Puig játéka szerintem azért tetszett pont többeknek, mert nem kizárólag Messit kereste, hanem elindult és előre játszott, nem kizárólag Messi irányába.
Valaki azt mondja, hogy Messit hátrább kéne tenni, de szerintem még rosszabb lenne. Messi menjen előbbre, ne szívja el a levegőt középpályán (hogy most ebben ki jobban a hibás, a középpályások, akik belekényelmesednek, hogy Messinek oldalpassz- vagy maga Messi, igazából tök mindegy.
És Messi úgy viselkedik önmagával, mint a társak vele. Vagyis kéri is a labdát és sokszor inkább belemegy 3-4 emberbe, miközben minden oldalról mennek üres területre társak. A csapatnak és önmagának is le kéne vennie egy adag terhet a válláról.
Ja és amit még szoktak mondani, hogy a terheléstől nem kell félteni Messit, mert tud a pályán tartalékolni. Igen bazzeg, látjuk, épp ez a gond, hogy 0:0-nál is ott tartalékol, ami sétát és alibiletámadgatást jelent csak, amivel az a gond, hogy mivel Messi függőség van, ha Messi nem pörög fel, akkor a középpálya sem, mert elég csak oldalra kipöccinteni Messinek.
Egyébként a tegnapi egy jobb meccse volt neki is és én is szeretném minnél tovább látni a pályán, de -lehet bennem van a hiba- nem elég, ha csak a nevét látom és látok két-három cselsorozatot valahol távol a 16-os vonalától...
Az látszik, hogy ez a meccs tényleg fontos volt nekik, de nem várható el, hogy minden meccsen meglegyen ez a tűz az idősebb játékosoknak és az sem elvárható, ami Valverdével volt, hogy rengeteg mák és főként Ter Stegen bravúrjai, amik tartották elől a csapatot (és persze a gyengélkedő versenytársak).