Kedves Szurkolótársak, Szurkolótársnők, Barátaim!
Jó reggelt!
Valverde csúnya játéka sok mindent elfedett, ami most - ha tetszik, ha nem - előjön. Ez a mai vereség nem Setién hibája.
Had kérdezzem meg, mitől fáradna el az ellenfél? Láttatok Liverpool meccset? ott elfárad. Tudom más filozófia, más kultúra,... minden más. De láttatok tavaly Ajax meccset? Láttam hogy esett ki ellenük a Real és a Juventus. Ezeken a meccseken olyan intenzitás volt, amit én a mai Barca-tól - sajnos - el nem tudok képzeni. Se Valverdével, se mással. Viszont Setién valami ilyet igért...
Értem én, hogy az a jó, ha nálunk a labda, de azért néha kellene kapura is rúgni azt a labdát, mert a focit gólra játszák. Az, hogy Arthur (egy született brazil,) a 16-os vonaláról sem kapura lő az maga a talány. Mindezt úgy, hogy a kapu és közte csak a kapus volt.
(Mivel tapasztalt fotel-kritikus vagyok) A jelenlegi játékoskeretből nem sok játékost tartok alkalmasnak, egy a Cruyff féle foci intenzív változatához: terStegen, Roberto, Alba, Vidal, Puig, deJong és Fati. Messi egy külön kategória, ő akár két mankóval is játszhatna, akkor is ha már az összes foga kihullott az öregségtől.
Akiket nem érzek megfelelőnek: Piguet, Lenglet, Arthur, Rakitic, Griezmann, Dembele és Suarez sem.
Úgy gondolom, hogy olyan intenzív módon kell a focit játszani, hogy a meccs alatt az ellenfél vegye a fülén a levegőt, és ha mégis eljut a kapunkhoz, az oxigén-hiány miatt ne tudjon jól dönteni. Most a mi védőink döntenek hibásan rendszeresen, mert ők fáradnak el.
Ezen a szezonon kívül, még vagy két évet jósolok Messi játékával, és ez nagyban függ attól is, Ő milyennek érzi a csapatot. Szerintem egy reménytelen csapattal nem fog kínlódni (nem hiszem, hogy visszamegy már Argentinába focizni), inkább visszavonul. Tehát van ez a szezon és még egy év míg a döntését meghozza az utolsó szezonjáról. Ezért gondoltam és gondolom, hogy a Valverde-i állóvíznél csak jobb jöhet most.
Driftwood írta:
Ansu Fatit kb. a félidőben le kellett volna hozni ,mindegy ki jött volna be a helyére ,az a csatár aki szemben a védőjével 10-ből 10x visszafelé passzol az nem csatár ,hanem nyuszika !
Egyszer sem próbálta meg az 1-1 elleni játékot ,lecseréléséig 10 emberrel játszottunk.
Szerintem ma ő volt a leggyengébb, a sok gyenge teljesítmény mellett.
Hát igen, lehet adni kötényt, átemelni az ellenfél fölött, lefutni, de mi a cél? Ha már 6-an az ellenfél játékosai közül a 16-osukon belül vannak, ha egy szélső védőt túljátszol, nem biztos hogy előny származik belőle. Pontosan ez a lényege a pozíciós játéknak, ilyenkor visszapassz, és építkezés előlről. Egyébként ha lecseréled, akkor a padon megtanul focizni? Egyszerűbb szünetben elmondani, mit vársz tőle. (Vagy a meccs előtt.) De úgy érzem itt inkább bűnbakot próbálsz keresni. Ne őt okold! Okold azt, hogy a csapat csak odacsoszog az ellenfél kapujához és az ellenfél addigra rendezi sorait. Egyébként emlékeim szerint neki volt egy olyan kényszerítőzése Messivel, amivel úgy mentünk át a védelmükön mint kés a vajon, de nem lett belőle gól, és csak egy eset volt.
Volt még egy jelenet a második félidőben. deJong kézzel-lábbal integetett, beindult két védő közt, de Busqets kb. 3 másodpec múlva se passzolt. Régen számtalan ilyen bepasszolást láttunk egy Barca meccsen, már ez is ritkaság.