Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.07. 14:06:52

vidra írta:
2025.10.07. 13:26:08
https://www.youtube.com/watch?v=2Uc8qIrY6DY

Rövid, lényegre törő elemzés a problémáról, angolul. Javaslom megnézni.
Szerintem elég megnézni az első percet, mert onnantól kezdve kb minden más lényegtelen. Az elemzés szerint is ugyanaz volt a nagy hiba, ami szerintem is, Flick felrakta ugyanazt a kezdőt, amelyik pár nappal ezelőtt vért izzadva küzdött meg a világ legjobb csapatával (és akik között volt 2 amúgy is rémisztően rossz formában lévő játékos), és még ki is kapott a legvégén, hogy mentálisan is kicsit hazavágja őket, hiszen nem voltunk messze a döntetlentől. Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vidra
Entrenador del Barça

2025.10.07. 13:26:08

https://www.youtube.com/watch?v=2Uc8qIrY6DY

Rövid, lényegre törő elemzés a problémáról, angolul. Javaslom megnézni.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.07. 12:48:36

drobika írta:
2025.10.07. 12:44:10
Csak valahogy lehetne azt a védelmet egy 10-15 méterrel hátrébb vinni, és olyan védekező, labdaszerző középpályást szerválni, aki néha meg tudja fogni labdavesztés esetén a dolgokat. Ettől még lehetne támadószellemű Barcelonához méltó focit nyomni.
Pont ez a lenyege a feltolt vedekezesnek, hogy ezaltal tamado focit tolhatunk a presszing miatt.

Ha hatrahozzuk, oda lesz a fo fegyverunk, nem lesz tamado a focink...
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.07. 12:44:10

Hát, nem tudom :) Persze, az ember szívesebben néz ,egy hajtós, gólgazdag meccset. Amin a csapata nyer, vagy alkalomadtán veszít is. Barcelonában nem is lehetne eladni egy olasz catenaccio játékot. Ugyanakkor az eredményesség sem mellékes, hiszen az hozza a zsét, tetszik nem tetszik. Csak valahogy lehetne azt a védelmet egy 10-15 méterrel hátrébb vinni, és olyan védekező, labdaszerző középpályást szerválni, aki néha meg tudja fogni labdavesztés esetén a dolgokat. Ettől még lehetne támadószellemű Barcelonához méltó focit nyomni.
bence0330

2025.10.07. 12:18:30

drobika írta:
2025.10.07. 12:11:41
Sokszor volt 0:1, 0:2 a szemszögünkből nézve, amiből sikerült felállni az elmúlt időszakokban a Flick érában. Megvoltak a csatárok elöl ehhez ( más kérdés, hogy eleve nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülni )
A hétvégi meccsen hátrányt visszahozni képes embereink hiányoztak, fáradtak is voltunk, ha 15-20 méterrel hátrébb védekezünk, sokkal jobban járunk. Tudni kell alkalmazkodni az adott szituációhoz, és nem mindenáron ahhoz, amit megszoktunk.
Ne legyen igazam, de egy 3.4. ilyen zakó után is majd ugyanezt fogjuk mondani, hogy jó ez a taktika?!
Főleg a kiemelttel teljesen egyetértek, meg szerintem kb mindenki. Ezen a meccsen ez az egész sok okból kifolyólag sem működött, váltani kellett volna hamar, Flick makacs volt és hibázott.

De ettől még maga a taktika általánosságban jó. Amúgy könnyen lehet, hogy mással se nyertünk volna. Én tavaly sem értettem azt az érvelést, amit mindenki mantrázott fél éven át minden stúdióban (miközben egyszer sem kaptunk ki), hogy egyszer majd visszafelé sül el ez a fegyver, és kikapunk. Ja, mert bármi más csapat bármi más stílusánál ez nincs így? :D Hogy egyszer majd kikapnak? Egy Atletico sosem kap ki, aki pragmatikus játékot játszik, vagy egy City-BM-Arsenal-Pool, akik támadót, de talán nem ennyire? A PSG-re volt igaz, akik kb 0 sérülttel tolták végig a szezont, annak második felében barátságos bulimeccseket játszva a L1-ben, így is extra teljesítmény, a BL egyenes kiesésben nyilván egy csapatra mindig igaz lesz, hogy nem veszít párharcot, de ennyi.

Néha ki fogunk kapni, és néha akkor is kikapnánk, ha valami teljesen mást játszanánk. Lesz köztük edzői hiba, meg néha olyan is, hogy csak úgy jött ki a lépés. Nyilvám túl sok vereség ne legyen, de ha konstansan 3-5 kulcsjátékosunk nem lesz elérhető, akkor sajna alighanem kicsit több lesz, mint amúgy lenne. Azért kell most szerintem nagyon szurkolni, hogy ez a Joan Garcia-Baldé-Yamal-Rapha-Fermín vonal rendben legyen hosszútávon. Meg persze Rashford, Pedri, DJ, akik most egészségesek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.07. 12:11:41

Sokszor volt 0:1, 0:2 a szemszögünkből nézve, amiből sikerült felállni az elmúlt időszakokban a Flick érában. Megvoltak a csatárok elöl ehhez ( más kérdés, hogy eleve nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülni )
A hétvégi meccsen hátrányt visszahozni képes embereink hiányoztak, fáradtak is voltunk, ha 15-20 méterrel hátrébb védekezünk, sokkal jobban járunk. Tudni kell alkalmazkodni az adott szituációhoz, és nem mindenáron ahhoz, amit megszoktunk.
Ne legyen igazam, de egy 3.4. ilyen zakó után is majd ugyanezt fogjuk mondani, hogy jó ez a taktika?!
bence0330

2025.10.07. 11:55:00

drobika írta:
2025.10.07. 11:42:59
Szerintem téves azt gondolni, hogy minden vereségre rá lehet fogni, hogy az a fáradtság, x idő alatt y meccs miatt volt. Meg elölről mennyien hiányoztak.
Lehet én látom rosszul, de itt pusztán kijött a védekezési taktikából adódó problémánk, ami már sokadszorra jött ki, csak itt ki is használták. Önbecsapás azt gondolni, hogy a védekezés javítása nélkül, eredményesek lehetünk azon a szinten, amin mi szeretnénk.
Szerintem a vereségnek szinte semmi köze nem volt szinte a high line-hoz. A legvégén egy hangyányi, de szerintem az sem állja meg a helyét, mert 1-2-es állásnál egy Mourinho csapat is kitámadna, olyankor már nagyon benne van a kontragól lehetősége mindig.

Azon buktuk el, hogy a középpályán minden párharcot buktunk, ez olyankor fordult 1-2-szer elő, amikor nem voltunk élesek (reletíve, a tegnapi vért ivott, és taktikailag is remekül felkészült Sevillához képest). És ennek az egyik oka az volt, hogy mindkét támadónk hiányzott, aki ebben segíteni tudott volna az intenzitásával. Nem tudom eldönteni, hogy mínusz 2 vagy 3 emberrel játszottunk egy ilyen szintű intenzitást és koncentrációt igénylő meccsen. Lewy, Olmo, de Koundé is olyan volt, hogy lehet 8 emberrel se lettünk volna hátrébb.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.07. 11:42:59

Szerintem téves azt gondolni, hogy minden vereségre rá lehet fogni, hogy az a fáradtság, x idő alatt y meccs miatt volt. Meg elölről mennyien hiányoztak.
Lehet én látom rosszul, de itt pusztán kijött a védekezési taktikából adódó problémánk, ami már sokadszorra jött ki, csak itt ki is használták. Önbecsapás azt gondolni, hogy a védekezés javítása nélkül, eredményesek lehetünk azon a szinten, amin mi szeretnénk.
bence0330

2025.10.06. 22:05:43

ikajli írta:
2025.10.06. 21:39:09
Sosem értettem, hogy miért tudǰák a játékosok a meccs után olyan jól elmondani, hogy hiányzott az intenzitás, meg a ritmus, a tempó. Vagyis nyilván azt nem értem, hogy ott a meccsen miért nem változtatnak?
Hibázni lehet, az benne van. De küzdeni, hajtani, futni akkor is kéne. 90 perc egy meccs, azalatt lehet változtatni.
Szerintem nem ugyanaz a kettő. Nem hiszem, hogy bárki nem akart, meg kapart. Csak nekünk volt 21 nap alatt hét meccsünk asszem, elég szűk kerettel, sok sérülttel (kulcsjátékosokkal), és emiatt néha bejöhet az, amikor mi épp egy holtpont környékén vagyunk, hogy szembejön egy (fizikailag és taktikailag is) jól felkészített csapat, mint a Sevilla (vagy mint a Rayo szokott), akik ezt ki tudják használni, mert fizikailag többet bele tud adni a meccsbe, kicsit jobb állapotban vannak.
ikajli
Capitá del Barça

2025.10.06. 21:39:09

Sosem értettem, hogy miért tudǰák a játékosok a meccs után olyan jól elmondani, hogy hiányzott az intenzitás, meg a ritmus, a tempó. Vagyis nyilván azt nem értem, hogy ott a meccsen miért nem változtatnak?
Hibázni lehet, az benne van. De küzdeni, hajtani, futni akkor is kéne. 90 perc egy meccs, azalatt lehet változtatni.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.10.06. 16:18:01

bence0330 írta:
2025.10.06. 11:46:51
Én mondjuk Yamalra semmiképp sem fognám rá, amíg ő volt a fő hiányzó, minden meccset megnyertünk, és akkor volt a legjobb a játékunk (nem mondom, hogy ez összefüggés, csak hogy azt megoldottuk). Ennyit még elbírunk, egy top támadó hiányát, főleg, hogy Yamal a letámadásból nem hiányzik. Ellentétben a másik két hiányzóval.

Rapha, Fermín, Yamal együtt már durva, főleg hogy Fermín milyen bombaformában volt, és hogy a helyettese ilyen szinten gyenge. Rapha a legtöbb helyzetet kreáló játékos, Yamal szorosan lemaradva követi, kettejük hiányát nem bírjuk el semmiyen szinten, a letámadáso és gólokon kívül a helyzetkialakításban is óriási a visszaesés velük.
Egyetértek, gyakorlatilag Raphinha vezényli a letámadásunkat. Azt a presszinget, amit ő képes tolni, senki más nem tudja a csapatból (egyébként a világon sem sokan), talán csak épp Fermín. És a taktikánknak totálisan ez a kulcsa, ugyanis ha nincs meg elől ez a brutális presszing, akkor az ellenfél sokkal könnyebben ki tudja hozni a labdát. Ha nem érünk oda időben az ő védőikhez, szélsőikhez, akkor több idejük van felnézni, ritmusban indítani, megtalálni egy üres embert, kijátszani a lescsapdát. Tegnap ezt láttuk tökéletesen kirajzolódni elég sokszor. Lagymatag letámadás, sajnos Lewyvel, Olmoval nem lehet presszingelni, nincs kikényszerített hiba, nincs labdaszerzés, 2 passzal átnyomják a középpályánkat, és onnantól már a tökig feltolt védősorunk rohanhat vissza 40 métert sprintben.

Tavaly az egész csapat kizsírozott gépezetként funkcionált, idén egyelőre nem sikerül összeállni.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2025.10.06. 15:56:03

vg99 írta:
2025.10.06. 15:41:58
Sejtettem, hogy Inigo hiányozni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire.
És azt sem, hogy Eric Garcia lesz a legjobb helyettes.
Araujot viszont sajnálom, de úgy tűnik mégsem vezér, és az adottságai nagyon nem passzolnak a Flick féle védekezéshez.
A Klub VB után azért a Realnak kellene fáradtabbnak lenni. Bár olyan jól ők sem játszanak..
Kétszer is mentett óriásit sprintelve, mikor az ellenfél 1v1 ben vezette a kapusra. Egyiknél sem értettem, hogy ért oda. Hibázott is, de ezt senki más nem tudja. Szerintem vett is el, adott is.

Viszont továbbra is azt gondolom, hogy a legjobb védőnk konstansan a padon ücsörög. Az, aki gyors, fizikális, okos, és még a labdával is egész jó, és aki szerintem még mindig nem hibázott kb egyszer se. Cubarsi viszont sűrűn ott van, aki lassú, nem igazán fizikális és tapasztalt, és elég sokat hibázik, rossz döntéseket hoz rendre neccesebb szitukban. Cserében jól tartja a vonalat, és jó a labdával.
vg99
Capitá del Barça

2025.10.06. 15:41:58

Sejtettem, hogy Inigo hiányozni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire.
És azt sem, hogy Eric Garcia lesz a legjobb helyettes.
Araujot viszont sajnálom, de úgy tűnik mégsem vezér, és az adottságai nagyon nem passzolnak a Flick féle védekezéshez.
A Klub VB után azért a Realnak kellene fáradtabbnak lenni. Bár olyan jól ők sem játszanak..
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.06. 12:58:15

Lehet hogy a játékosaink azért fáradtak mert intenzív volt a nyári alapozás.
Nem feltétlen most lesz gyümölcse egy jó alapozásnak, hanem március-április-május környékén.

Szerintem nem számít milyen ellenfelekkel játszottunk nyáron, a kondi és a sérülésekkel szembeni ellenállóság az edzéseken múlik, nem a meccseken.

Az ősi ellenfél Real Madrid jusson eszébe mindenkinek.
Ősszel szinte mindig alig alig jutottak tovább a BL-ben a csoportkörből, vagy nyolcaddöntőből, bajnokságban rendre le voltak maradva, kupából vagy egyből estek ki vagy bukdácsolva jutottak tovább... aztán tavasszal mindig valahogy odakerültek a végelszámoláshoz.

Szerintem nem kell ezt túlságosan felfújni. A fiúk szétnyerték magukat és azt hitték kicsit idén könnyebb lesz.
Ezért is nehezebb címet védeni, mint hódítani.

Az előző szezon veszteseinek mindig több motivációja van, mint a győzteseknek.

Ki fogunk ebből jönni, fogunk jól játszani és lesznek eredményeink.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.06. 12:26:06

Esetleg elojott Flick 2.eve,ami latvanyos zuhanasba kezdett.(remelem nem)Azt a tempot amit tavaly toltunk nem lehet evekig fenntartani ez szinte biztos…kis csapatok kiismertek,vedelmunk nulla,sok jatekos nem szint.Valoszinuleg tavaly egy masik edzovel ugyanez lett volna mint most,csak Flick rendszere ugy felporgette a csapatot,hogy lenduletbol hoztunk mindent,plussz Raphi extra szezonja,Inigo vezer szerepe ,tavaly minden befele pattant,serulesek elkerulese.
Remeljuk csak egy hullamvolgy a mostani es sikerul Flicknek kitalalni valamit
bence0330

2025.10.06. 11:46:51

Én mondjuk Yamalra semmiképp sem fognám rá, amíg ő volt a fő hiányzó, minden meccset megnyertünk, és akkor volt a legjobb a játékunk (nem mondom, hogy ez összefüggés, csak hogy azt megoldottuk). Ennyit még elbírunk, egy top támadó hiányát, főleg, hogy Yamal a letámadásból nem hiányzik. Ellentétben a másik két hiányzóval.

Rapha, Fermín, Yamal együtt már durva, főleg hogy Fermín milyen bombaformában volt, és hogy a helyettese ilyen szinten gyenge. Rapha a legtöbb helyzetet kreáló játékos, Yamal szorosan lemaradva követi, kettejük hiányát nem bírjuk el semmiyen szinten, a letámadáso és gólokon kívül a helyzetkialakításban is óriási a visszaesés velük.
Peter
Director del Fútbol

2025.10.06. 11:44:30

Troym írta:
2025.10.06. 10:27:28
leeresztettek, de nem tudták visszaépíteni magukat.
Kicsit szebb volt az előző szezon, mint amit attól "várni" lehetett, így erre a szezonra magasabbra került automatikusan az a bizonyos léc.

Az irodában is elhitték, holott minden olyan hiányosság amit ma látunk, az tavaly is jelen volt, velünk volt, csak a körülmények eltakarták.

Joan Garcia remek igazolás volt, de az élet is nagy forgatókönyv író, miközben az irodában meggyőződés tárgya az, hogy amit el akarnak hinni, az a valóságban valóban úgy van.
Hát nincs úgy.
Ettől még lehet(ne) úgy, de előbb vagy utóbb az élet mindíg benyújtja azt a bizonyos számlát.

Számomra az lenne meglepetés, ha valamilyen úton módon hasonló szezont sikerül(ne) majd zárni, mint tavaly.
Andris
Adminisztrátor

2025.10.06. 11:24:54

Srácok, volt két rossz meccsünk, egy rossz hetünk. Ebből az egyik a PSG ellen, miközben 4 alap kezdő emberünk sérült, és van még aki kezdő lenne de alig tért vissza sérülésből, vagy az elsők közt pótolná a kiesőket, de szintén sérült.
Megint csak nem olvastam el a fórumot, nincs összképem, de szerintem se játékban, se csapatrészekben, se a felkészítéssel kapcsolatban nem lehet levonni semmi tanulságot mindössze ennyiből.

Igen vékony a keret, ha ennyire sok a sérült, de hát ez eddig is így volt, és továbbra is így lesz, mert a templom egerei vagyunk még mindig.

No offense, de látom hogy mostmár Xavi után Flick (és stábja) sem ért az erőnléti felkészítéshez, és biztos miattuk van a sok sérült. Lehet az is, hogy most pont más emberek mondják, mint két évvel ezelőtt ,de mindegy is. Szerintem csodálatos szezonunk volt egészen eddig, és a sérülések pedig nem csak nálunk öltenek ilyen méreteket, hanem számos másik nagy európai csapatnál is.

Egyébként Yamal nagyon hiányzik nyilván, tavaly is megszenvedtük mikor nem játszott pár meccsen egyhuzamban. Akár tetszik, akár nem, ha valaki toronymagasan a legjobb a támadósorban, és kiesik vagy visszaesik, az egy 3-5 meccsenkénti szerzett gólra építő csapatot padlóra küld, és kész.

Se Flickkel, se a játékosokkal, se a csapatrészekkel nincs semmi gond, legalábbis a rendelkezésünkre álló információk alapján szerintem egyértelműen lehetetlen ezeket megállapítani, de még csak egy jó tippet se leadni rájuk.
Nem azt akarom mondani, hogy inkább ne beszélgessetek semmiről, de a szurkolók olyan faék egyszerűséggel vonnak le szélsőséges következtetéseket néha, hogy nézni is rossz. Főleg azt, ahogy ennek következtében kihullik a haja a mindenkori edzőnknek, és 2-3 év után bevérzett szemmel kullog el néhány év betegszabadságra.

PS: az erőnléti gondok teljesen nyilvánvalóak, én nem ezt vitatom... csak hát igazából az van, amit talán Frenkie nyilatkozott, valami 21 nap alatti 7 meccs lejátszása, közben csomó sérülttel és kb ugyanannyival, akiket alig-alig lehet bevetni, mert friss visszatérők, vagy nagyon játékon kívül vannak. Ennyit látunk, ezek tények, és ezen felül szeritnem semmi nem látszik, ami arra engedne következtetni, hogy akár az edzőkkel, akár a nyári felkészüléssel van-volt a gond.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.06. 10:27:28

ocsike83 írta:
2025.10.06. 10:18:22
Erre feltenném azért a kérdést, hogy ha elvileg már profi stáb van a csapat mögött, akkor mi a fenét csináltak a nyáron? Nem volt se EB, se VB, se klub vb, nincs új igazolás sem. Mi az amitől nem sikerült?
2000 kilométerről max tippelni lehet, de szerintem nem szoktak hozzá a srácok ilyen minőségű és mennyiségű meccshez spanyol kupa, BL elődöntő, bajnokság, mint az előző szezonban, emiatt a regenerációs időszak nem volt nekik elég, leeresztettek, de nem tudták visszaépíteni magukat. A klubvb csapatainak játékosainak nem volt idejük sem leereszteni, ott szerintem decemberben fog jelentkezni ilyen fásultság, nekik olyan, mintha az előző szezon folytatódna.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.10.06. 10:18:22

Troym írta:
2025.10.06. 10:15:49
Az egész idei játékunkról ordít a nem megfelelő alapozás és nyári felkészítés.

- nulla szufla
- tempóhiány
- sok izomsérülés
- egyéni koncentrációs hibákból kapott gólok (tegnap épp Araujo és Kounde, BLben Cubarsi és Chris)

Egyszerűen ennyi a történet, csak nem lesz könnyű javítani évközben, jövőre meg ne nb2 erősségű koreai csapatokkal szerencsétlenkedjünk, hanem ismét európai élcsapatok ellen játszunk a felkészüléskor és nem tévesztjük meg önmagunkat.
Erre feltenném azért a kérdést, hogy ha elvileg már profi stáb van a csapat mögött, akkor mi a fenét csináltak a nyáron? Nem volt se EB, se VB, se klub vb, nincs új igazolás sem. Mi az amitől nem sikerült?
Més que un club :P
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.06. 10:15:49

Az egész idei játékunkról ordít a nem megfelelő alapozás és nyári felkészítés.

- nulla szufla
- tempóhiány
- sok izomsérülés
- egyéni koncentrációs hibákból kapott gólok (tegnap épp Araujo és Kounde, BLben Cubarsi és Chris)

Egyszerűen ennyi a történet, csak nem lesz könnyű javítani évközben, jövőre meg ne nb2 erősségű koreai csapatokkal szerencsétlenkedjünk, hanem ismét európai élcsapatok ellen játszunk a felkészüléskor és nem tévesztjük meg önmagunkat.

Nem kifogás és magyarázat, de ez a Sevilla nem az a kiesés ellen menekülő, lesajnált csapat már egy ideje, pontszámra és gólkülönbségre is olyan, mint az Atletico Madrid.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.10.06. 10:20:16-kor.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.06. 09:54:22

Yokozuna írta:
2025.10.06. 09:41:05
Lerohantak minket, és ez ellen nincs orvosság, úgy értem nincs hatékony válasz a csapat részéről. Ez látszott már az Oviedo ellen is.
Ha nem hagynak minket passzolgatni, akkor kiütközik a legtöbb játkosunk technikai felkészületlensége. Ilyenkor az elől lévők nem merik kérni a labdát, a hátvédek képtelenek pontos labda kihozatalra. Ekkor pedig meghal a középpálya. De Jong számtalanszor integetett, hadonászott, mert nem tudta kinek adni a labdát, Pedri is csak vergődött.
Akkor lett némi esélyünk mikor az ellenfél nem bírta már az általa diktált hatalmas tempót, de akkor meg fetrengésekkel, időhúzásokkal kipihenték magukat, és a meccs végén újra lecsaptak. Kéne valami forgatókönyv arra az esetre is, mikor nem hagyják nekünk, hogy játsszuk a saját játékunkat.
Javaslom megtekinteni:
Yamal gólját a Real Madrid ellen amikor a visszalépő Lewy kipörgette neki a balhátvéd mögé a labdát, és így Yamal a kapuig gyalogolhatott vele.
Raphinha góljait a Bayern ellen.
Raphinha gólját a Benfica ellen.
stb stb stb.
Imádtuk tavaly a letámadó ellenfeleket, mert könnyen megbüntettük őket.

Egyszerű, ha letámadnak minket, akkor át kell lőni a letámadást és lesprintelni a védelmüket.
Náluk a nyugger Azpilicuetat kellett volna lefutnia valamelyik támadónknak.

Intenzitás kérdése az egész. Ha nem sprinteltetjük az ellenfél védelmét a fellőt labdákkal akkor kényelmes lesz a letámadásuk, mert nem tudjuk őket széthúzni vertikálisan.

A probléma az volt, hogy a támadóink lábhoz kapták/kérték a labdát, nem területbe, így elég volt a védőknek fellépni rájuk és pár lökéssel vagy faultot/taccsot/visszapasszt kihozni belőle.

Ideálisan párszor megsrpintelteted őket, utána párszor csak türelmesen járatjuk, és erőt gyűjtünk a következő sprintre.
Ha csak ez van, vagy csak az, az nem működik, pláne nem hosszú távon.

Tavaly is így szenvedtünk november környékén, dettó ugyanilyen meccseink voltak amikor nem volt intenzitás, és mert hiányzott a cselező gyors szélső.

Ferran centernek ok, de szélsőnek kapanyél, sajnos ott kipihenten és formában sem tud mit alkotni.
A többiek pedig fáradtak voltak.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.10.06. 09:41:05

Lerohantak minket, és ez ellen nincs orvosság, úgy értem nincs hatékony válasz a csapat részéről. Ez látszott már az Oviedo ellen is.
Ha nem hagynak minket passzolgatni, akkor kiütközik a legtöbb játkosunk technikai felkészületlensége. Ilyenkor az elől lévők nem merik kérni a labdát, a hátvédek képtelenek pontos labda kihozatalra. Ekkor pedig meghal a középpálya. De Jong számtalanszor integetett, hadonászott, mert nem tudta kinek adni a labdát, Pedri is csak vergődött.
Akkor lett némi esélyünk mikor az ellenfél nem bírta már az általa diktált hatalmas tempót, de akkor meg fetrengésekkel, időhúzásokkal kipihenték magukat, és a meccs végén újra lecsaptak. Kéne valami forgatókönyv arra az esetre is, mikor nem hagyják nekünk, hogy játsszuk a saját játékunkat.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.06. 08:28:08

Raphinha és Yamal játéka mellett sem lesz más ez a védekezés.
Nagyobb az esély arra, hogy több lőtt gólt lövünk, mint kapunk.
Labdavesztés esetén védekező kp. hiányában ennyire feltoltan védekezni fenntarthatatlan. És úgy néz ki elég jó taktika egy középső támadónak 1m lesen lenni, aztán a szélsőnek kijátszani a labdát, majd azt onnan visszatenni az előnyben futónak :) Faék egyszerű. Sokszor olyan magasan védekezünk az ellenfél térfelén, hogy elég egy lépéssel a saját térfelén lenni a csatárnak. Mögötte csak a kapus. Vékony jég ez. Örülhetünk, hogy tegnap,, csak ,, 4 lett a vége.
vidra
Entrenador del Barça

2025.10.06. 07:31:53

Bármi is volt a taktika, nem működött...persze, mert rohangálós, elmebaj őrület volt a taktika Rafi meg Yamal nélkül, maxra hajtott, döglődően fáradt csapattal, ezt végrehajtani képtelen játékosokkal.
Mivel Flick az edző, az ő feladata rájönni, hogy ki se megy ezzel az elképzeléssel, ha nincs erre egészséges játékosállománya, nincs elég csere és pont emiatt már a fél csapat sérült. Az utolsó utáni pillanat még esetleg az első gól lehetett volna eszmélni.

Ezt most egyértelműen Flick nézte be. Sokszor csodákat tesz, jó meglátásai vannak, de nagy döccenései is, főleg amikor beszűkül pragmatikátlan irányban.
Válasz küldése