Elsősorban gratulálok a fiúknak, és Ernőbának az első győzelmükhöz, de elsősorban a kiváló játékhoz!

Nagyon élveztem ezt a mérkőzést. Már amikor megláttam Iniestát az új szerelésben, egyből éreztem a pulzusom a nyakamban.
Megosztanám veletek friss észrevételeimet.
Kezdjük a negatívumokkal:
1. Ez az egész Neymar ügy a háttérben...
2. Kicsit több hideg vér, kevesebb csapkodás. Légy profi.
...és akkor a pozitívumok:
1. Sok-sok mozgás és magas letámadás. Rettentően sokat mozgott az összes játékos. Kivétel nélkül. Abszolút total footballra hasonlított az, amit művelni akartunk a pályán, és ami a legfontosabb: a B csapat is teljesen ugyanezt játszotta még akkor is, mikor már Pellegrini felzavarta a legjobb embereit a támadáshoz. Nem volt bef*sás egyáltalán. Örület élveztem.

Köpni-nyelni nem tudtak a Juve védői néha. Sok-sok hibát is sikerült kikényszeríteni ezzel. Pont mint a régi szép időkben. Egy kicsit több hidegvér, és durva dolgok lehettek volna/lehetnek még itt.
2. Hirtelen ütemváltások, rengeteg egyérintős passz, ezzel felgyorsítva a támadásokat. Bizony, néha látni véltem kicsit a régi Barcelonából. Kis csiszolás itt-ott, és komoly dolgok lehetnek ebből.
3. Világosan látszik, hogy új edzőnk van. Egyértelműen bizonyítani akarnak azok, akiknek még nem sikerült. Ez így helyes. Ernőbá nagyon jó ember, és meg fogja hálálni a kemény munkát. A törekvésből számomra az jött le, hogy bizony már a játékosok is érzik azt, hogy olyan ember vette át az irányítást, aki figyeli is őket.
4. Kiemelném D. Suárezt, Alenát, Ortolát és Sampert. Nem hinném, hogy szükségünk lenne újabb milliókat elkölteni. Én inkább a Masia felé fordulnék, mert hát kéremszépen, ezek a mi embereink voltak, és miket tudnak már művelni, amikor teljesen csapatként játszanak, együtt vannak. (Nélsinho és Turan még nem állnak készen)
5. Okos kezdő, okos cserék. Mindkét variációban voltak fiatalok/újak, de nem teljesen magukra hagyva, mindig volt valaki mellettük, aki mellett biztonságban érezhették magukat. Ez okos rotálásra enged következtetni a szezon során. (a Lucho féle "André Gomes a jobbhátvéd" húzásoktól a hideg kirázott már az előző szezon végén)
Meccs közben sokkal több minden eszembe jutott, de most egy istenért sem tudok többet mondani. Késő van már...
A Neymar ügyről annyit, hogy szerintem nem kell ezt annyira felfújni. Aki nem ide való, az úgyis elmegy előbb-utóbb. Majd megbánja. Nem kell sajnálni egyáltalán. Ez a klub nem erről szól. Akinek van egy kis esze, az innen vonul vissza. (jó, Xavi még nem vonult vissza, de ő más tészta)

Ha s.zar a vezetőség, akkor az is megbukik majd hamarosan. (vagy megbuktatják) És kész... A La Masia sokkal hatalmasabb dolog annál, mint egy akármilyen Sandro Rosell vagy Bartoméu. Ne is álmodjanak róla, hogy bármilyen patkány tönkre tudja tenni, és a pénz irányába hajszolhatja a klubot.
Na, mostmár csak politizálok.
Csak így tovább.
Jó éjt Culék!