2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Lehetne csökkenteni, de nem oldja meg a középpályás problémánkat.Mihu írta:
Én abban láttam a problémát, hogy mikor ott voltunk a kapu előtt, márpedig sokszor ott voltunk, akkor sok támadás azért (is) halt el, mert egyszerűen nem volt kinek passzolni, többnyire középen, így Messi vagy Iniesta megindult egyedül, és elvették tőlük a labdát. Ezt egy plusz kapcsolódási pont beiktatásával talán lehetne csökkenteni.
Nem váratlant kell húzni, hanem a játékunkat kell olyan szintre emelni, hogy létszámfölény legyen akár a középpályán akár a 20 méteres körzetben.Jóval több labdát kell szerezni az ellenfél térfelén, több futás kell, nagyobb agresszió.Ezért pl Pedroékat semmi esetre sem hagynám ki.Mihu írta: Abban viszont szerintem egyetérthetünk, hogy valami olyat kell húzni, amivel meglepjük a Milan-t, elsősorban védekezésben, és emberek elosztásában. Szerintem Allegrinek nem olyan nagy a repertoárja, hogy esetleg lenne 3-4 terve a visszavágóra. Szerintem az első meccsből fog kiindulni, mivel az esetek 90%-ában ilyen játékkal futunk ki a gyepre, és ez ellen fogja felkészíteni a játékosait. Főleg úgy, hogy az odavágón ez sikeres volt. Ha húzunk valami váratlant, akár egy másfajta felállás, akár egy plusz ember valamelyik poszton, akkor ott kicsit beejthetünk egy porszemet a gépezetbe.
Ez a legnagyobb baj igen. Emlékszem arra is, hogy volt nem régen egy 2-2 is a CN-ban, akkor Pato az első, Thiago Silva az utolsó percben szerzett gólt, közte 90percig semmit sem csináltak,mi fociztunk.Mihu írta: Egyébként nekem az a legnagyobb bajom, hogy 2 gólra képesnek tartom ezt a csapatot, viszont majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy a Milan gólt fog rúgni. Lesz egész meccsen kb 2 helyzetük, ebből 1 szöglet, és ebből a 2ből összehoznak egy gólt. Mint ahogy az ellenünk általában lenni szokott...1 helyzet 1 gól, mi meg 10ből nem tudunk 3at rúgni, nemhogy 10et.
Akkor is 2 gólt rúgtunk teljesen szabályos körülmények között. Tehát a 2 gól ott is megvolt, és a lényeg most ez.csababarca írta:
mindkét meccset élőben láttam, így tudom,hogy történhet csoda.
a második példát meg felesleges idehozni,mert nem adták meg,kiestünk.
majdnem csoda kategóriájába illene.
ha egy gólt kéne ledolgozni,bíznék a második félidőben,de így, nehezen.
Persze attól is függ, hogyan játszunk, ha pörgünk,teperünk,van lendület,és úgy van csak 1-0 45 perc után,akkor bizakodnék.
De ha megint a lötyögés,meg a meddő próbálkozások lesznek,akkor nem.
Sajnálom,kicsit most pesszimistább vagyok,mert az elmúlt lassan 2 hónap teljesítménye semmi okot nem ad arra,hogy bizakodjak.
kedden nagyon fontos kupa-visszavágó, ha ott tudunk egy jó teljesítményt lehozni,az kiragadhat minket ebből a hullámvölgyből.
mindkét meccset élőben láttam, így tudom,hogy történhet csoda.Mihu írta: Manchester United-Bayern München 2-1
g.sz: Sheringham (91.) Solksjaer (93.)
Barcelona-Internazionale
g.sz: Piqué (84.) Krkic (91.)
.
Csak halkan jegyeznék meg két adatot, mind a kettő a Camp Nou-ban történt:csababarca írta:
én még mindig tartom,hogy az első 45 percben el fog dőlni a bugi. Ha addig rúgunk kettőt,úgy,hogy közben jól és lendületesen is játszunk,akkor megvan. Ha nem akkor a másodikra előjön a szokásos már tapasztalt görcsösség, és vége a dalnak.
mess2009 írta:miért gondolja mindenki, hogy a Milan be fog állni ? ! még egy gól és nincs több kérdés! szerintem támadni fognak és ez lesz valójában a vesztünk. bár ne lenne igazam.
Azért mert olasz csapat, azért mert ha rúgunk egy gólt, még ők mindig nagyon jók, sőt, 2 kapott gólnál is még jól állnak, és leginkább azért, mert épeszű edző ilyenkor nem küldi rá a csapatát az ellenfélre. Lehet, hogy 10 percig támadni fognak hátha becsúszik egy, de ha ott nem sikerül gólt rúgni, akkor 80 percig ki se mozdulnak a 16osukról.mess2009 írta:na még egyszer (utóljára):szerintem azért veszítettünk, mert gyengén játszottunk! gyengén mert gyengébbek vagyunk, gyengén mert a csapat nincs top formában, gyengén mert LASSÚAK VAGYUNK !
még egy fontos: miért gondolja mindenki, hogy a Milan be fog állni ? ! még egy gól és nincs több kérdés! szerintem támadni fognak és ez lesz valójában a vesztünk. bár ne lenne igazam.
Én abban láttam a problémát, hogy mikor ott voltunk a kapu előtt, márpedig sokszor ott voltunk, akkor sok támadás azért (is) halt el, mert egyszerűen nem volt kinek passzolni, többnyire középen, így Messi vagy Iniesta megindult egyedül, és elvették tőlük a labdát. Ezt egy plusz kapcsolódási pont beiktatásával talán lehetne csökkenteni.Bob_Marley írta: Azért tartom a center kérdést rossz mezsgyének mert alapvetően semmit nem ér, nem jutunk el odáig hogy hasznát vegyük.
A kulcskérdés, hogy mennyire gyorsan tudjuk átvinni a középpályán a labdát, akkor lendületből tudunk menni van 6-7 támadó, gyakorlatilag a Milan is azt játssza a kaputól 40 méterre van egy "előőrs" ha az megbukik feladják a mögöttük lévő 20 métert, s akkor beállnak a 16osra.Lehet ott középen valaki, hogy beívelés stb, de akkora a tumultus, hogy nem ér sokat.
Messi játéka kérdéses, ő gyorsan áttudja játszani a labdát, ahogy Iniersta is vagy éppen Xavi, s erre kell összpontosítani, mert akkor van némi terület, s meglehet oldani a 2-1 vagy 2-2ket, lehet rámenni "izomból" a védelemre, szabadot kiharcolni, 11est, hibát kikényszeríteni.
Egy center játékossal még az a probléma nincs megoldva, hogy későn érünk fel a kapuig, amikorra már elálltak, max csak megy az erőlködés befelé.
Te is írtad hogy Messi felpasszolja stb, csak ahhoz el kell oda jutni.
Labdanélküli mozgással egyet értek, kis keresztebuftások elmozgások, amivel területet lehet nyitni, elengedhetetlenek, én úgy láttam ezzel az első félidőben nem volt gond, aztán a bekapott gól nagyon megfogott minket, s szétesett a játékunk.
Azért tartom a center kérdést rossz mezsgyének mert alapvetően semmit nem ér, nem jutunk el odáig hogy hasznát vegyük.Mihu írta:
Szerk: Köszi Bob, hogy még reagáltál ráElég kimerítő választ adtál, jól megindokoltál mindent. Ettől függetlenül nem értek egyet azzal a részével, hogy egy centerrel mégnagyobb tumultus támadna középen. A lendülettel Te is egyetértettél. Egy középcsatárral meglenne az, ami volt a Chelsea ellen Alexis-szel, ahol rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sokszor kerültünk a védők mögé, a 16oson belülre, pedig nem volt fentebb a védősoruk, mint a Milannak volt. Messi rápasszolja, beindul, a center meg visszateszi neki a labdát, így lendületes lenne a mozgás, a labda útja, nehezebben lekövethető a védők részéről, mintha valaki cipeli, lepasszolja, az megtartja, megnézi miújság, mik a lehetőségek, simán van idő 2-3 védőnek még besegíteni. Így meg folyamatosan csak egyik labdás embert vennék fel a másik után, nem beszélve arról, hogy lendületből LABDA NÉLKÜL könnyebb megverni 3-4 védőt, mint cselezgetve.
A többi részét meg elfogadom, és nem tudok vele vitatkozni
Az lehet, de legutoljára 1986-ban jutott tovább a BL-ben úgy csapat, hogy az első meccsen nem rúgott idegenben gólt és legalább két gólt kapott. Göteborg-Barcelona:3-0, a visszavágón 3-0-ra győztünk és büntetőkkel mentünk tovább. Azóta 27 éve semmi, pedig a BL megy folyamatosan, 2003/04 óta pedig eggyel több az egyenes kieséses körök száma.Firefox írta: Tudják a fiúk mi a dolguk, teljesen másképp fognak hozzáállni mint szerdán, ebben biztos vagyok. Továbbjutunk magabiztosan, figyeljétek meg! Ha meg nem, akkor azt csak magunknak köszönhetjük ...
Tudják a fiúk mi a dolguk, teljesen másképp fognak hozzáállni mint szerdán, ebben biztos vagyok. Továbbjutunk magabiztosan, figyeljétek meg! Ha meg nem, akkor azt csak magunknak köszönhetjük ...Mihu írta:Aha...kijött szerdán is...Firefox írta:3-0ra vezet a Betis a Malagá ellen. Ha ők meg tudják ezt csinálni a nagy Malagával, akkor mi miért ne lehetnénk képesek 2,5 hét múlva a Milan ellen? Nem félek a meccstől. Magabiztos továbbjutást várok. Nézzetek hülyének, de nagyon is ki fog jönni a két csapat közötti difi. Mind játékban, mind pedig a gólok tekintetében! Visca el Barca!![]()
Egyébként nem értek sok embert...reálisan végiggondolva, hogy lehet arra az eredményre jutni, hogy itt mi lazán továbbmegyünk...
Aha...kijött szerdán is...Firefox írta:3-0ra vezet a Betis a Malagá ellen. Ha ők meg tudják ezt csinálni a nagy Malagával, akkor mi miért ne lehetnénk képesek 2,5 hét múlva a Milan ellen? Nem félek a meccstől. Magabiztos továbbjutást várok. Nézzetek hülyének, de nagyon is ki fog jönni a két csapat közötti difi. Mind játékban, mind pedig a gólok tekintetében! Visca el Barca!
Megtiszteltetés hogy én lettem megszólítva, de már kb mindenki leírta mik voltak a gondok, újat nem fogok tudni mondani.Mihu írta:...........
Az egyik spanyol bajnoki, a másik BL meccs. Az egyik a csapatbuszt a kapu elé toló Milan, a másik a nyílt focit játszó Malaga. Örömteli, hogy megtaláljuk a fogoddzókat minden 3. meccsben, de azért álljunk a realitások talaján.Firefox írta:3-0ra vezet a Betis a Malagá ellen. Ha ők meg tudják ezt csinálni a nagy Malagával, akkor mi miért ne lehetnénk képesek 2,5 hét múlva a Milan ellen? Nem félek a meccstől. Magabiztos továbbjutást várok. Nézzetek hülyének, de nagyon is ki fog jönni a két csapat közötti difi. Mind játékban, mind pedig a gólok tekintetében! Visca el Barca!
Ezzel én is tisztában vagyok (írtam is), de akkor már ennyi erővel Cesc vagy Thiago is játszhatna. Mert a második félidőre a Milannak annyira törni fogja a hátát a háló, hogy úgyis fel kell nyomni őt a 16-osig. Torres sem azért lőtt gólt nekünk, mert nem volt elég vkp meg védő a pályán, hanem mert addigra már senki nem foglalkozott a védekezéssel. Ez esetben meg már nem jobb, ha egy kompetensebb és támadóbb szellemben játszó személy van a pályán helyette?Mihu írta:Song az Arsenalban nagyon jól osztogatott, adott egy pár gólpasszt.sjd írta: Az egyetlen dolog, ami furcsa, hogy szerintem ez a hátsó alakzat túlbiztosított, a két szélsőhátvédnek eleve nagyjából a képen látható a természetes pozíciója, és amikor már Pique is csatárt fog játszani, felesleges lesz két védekező szellemű kp a pályán. Songról még éppenséggel el is tudom képzelni, hogy hasznos lenne ebben a pozícióban, de akkor már inkább még egy irányító jöjjön.Jól lát a pályán, és az ütempasszokkal sem áll hadilábon. Fentebb kell hozni ha ég a ház, és esetleg Ő is simán tud forintos labdát adni valamelyik támadónknak.
Song az Arsenalban nagyon jól osztogatott, adott egy pár gólpasszt.sjd írta: Az egyetlen dolog, ami furcsa, hogy szerintem ez a hátsó alakzat túlbiztosított, a két szélsőhátvédnek eleve nagyjából a képen látható a természetes pozíciója, és amikor már Pique is csatárt fog játszani, felesleges lesz két védekező szellemű kp a pályán. Songról még éppenséggel el is tudom képzelni, hogy hasznos lenne ebben a pozícióban, de akkor már inkább még egy irányító jöjjön.
Mondjuk ahhoz a Milan csatároknak fel kéne érniük a saját gólvonalukról... Engem legalábbis meglepne, ha az olaszoktól bárki is helyezkedne a térfelünkön.Mental_Theo írta:ja, egy kontra után meg már kapnánk is a gólt, amikor Alvesék mögé kerülnek egy hosszú passzal..Charlie írta:Másik fórumról egy fórumozó elképzelése. Tényleg megnézném, hogy ezzel mire mennénk a beállt Milan ellen. Nekem nagyon tetszik.
ja, egy kontra után meg már kapnánk is a gólt, amikor Alvesék mögé kerülnek egy hosszú passzal..Charlie írta:Másik fórumról egy fórumozó elképzelése. Tényleg megnézném, hogy ezzel mire mennénk a beállt Milan ellen. Nekem nagyon tetszik.
C.
Ez ott megbukott, hogy az előző meccsen is középen próbáltunk mindent, egy cselt nem vállaltunk a széleken. Szét kell húzni a pályát és kipasszolgatni/kicselezni őket. Ha betömörítünk még 1-2 embert középre, azzal sem leszünk előrébb.Charlie írta:Másik fórumról egy fórumozó elképzelése. Tényleg megnézném, hogy ezzel mire mennénk a beállt Milan ellen. Nekem nagyon tetszik.